”Magadan Magda” hycklar omkull, men hjälpen når Svenskbyborna och Ukraina

Ibland blir man nästan äcklad över hur falskt svenska politiker bär sig åt. ”Magadan Magda” – eller som hon ibland också kallas – Magdalena Andersson intervjuades under gårdagens nyhetssändningar i SVT:s rapport, och tilläts utbreda sig i en halv evighet över hur dålig hon tycker att den nya Regeringen är – helt uppenbart läste hon från en utantill-lärd agenda – trots att denna nya Regering bara styrt landet i vidpass en månad, och sannerligen knappast kan förväntas åstadkomma några ordentliga reformer eller beslut på såpass kort tid.

En hycklerskas ansikte. Ganska skrämmande, eller hur ?

Hon nekar SVT:s reporter varje svar på frågan om hon själv tänkt skicka svenska Archer-pjäser till Ukraina – alla vet att hon hela tiden varit en kraftig motståndare till det, och genom hela sin regeringstid försenat, förhalat, förhindrat och byråkratiserat varje möjlighet för Ukraina att erhålla någon effektiv militär hjälp från Sverige. Och ändå har hon fräckheten att kritisera den nuvarande Statsministern, som redan fullgjort vad hon aldrig kunde, aldrig ville och aldrig genomförde, eftersom han redan lagt fram ett nytt ”Vinterpaket” åt Ukraina på mer än 3,5 miljarder SEK.

Hennes lögnaktighet ligger i öppen dag. Hon har gått Vladimir Putins ärenden, och gör så ännu. En ”nyttig idiot” som indirekt stöder det totalitära Ryssland – och jag tror att historiens dom över henne kommer att bli mycket hård…

Vi skickar nu Robot 70, maskeringsnät och mycket annan utrustning till de Ukrainska trupperna, och vore det inte för de partier som nu sitter i Regeringsställning, hade de inte fått någon hjälp alls, varesig i form av Svenska pansarskott, lv-system, robot 57 eller kustförsvarsrobotar. Somliga vill gå ännu längre än den nuvarande Regeringen, och förutspår en Ukrainsk offensiv tvärs över Perekop-näset redan i vinter, vilket är gravt osannolikt.

Kriget i Ukraina avgörs genom artilleri. Ryssland har nu i fyra dagar beskjutit Gammalsvenskby – dags att vi svenskar skjuter TILLBAKS !

Jag hatar att behöva säga emot gamla grånade överstar, men jag måste göra det när dessa bara pratar strunt. Var och en, som sett terrängen vid Perekop – en 50 km lång och 30 km bred massa av sumpmarker, vass, ”mudflats” och tidvattensjöar – vet att det är nästan omöjligt att framrycka där, sommar såväl som vinter – det är vad man kallar en ”i hög grad kanaliserande terräng” där endast några väg- och järnvägsbankar erbjuder en möjlighet att ta sig igenom. Och Ukraina saknar dessutom bromateriell, fartyg för överskeppning och har ett stort taktiskt underläge, om man plötsligt skulle få för sig att gå över Dnejpr till dess östra strand. Att föra fram underhåll, under rysk beskjutning, skulle också erbjuda så många svårigheter och föra till så stora förluster att den Ukrainska armén nästan helt säkert kommer att avstå, åtminstone fram till andra halvåret 2023.

Ryska milbloggers och andra ”tyckare” – som jag inte vill sälla mig till – har redan uppgett att Ukraina skulle ha skickat trupper för att erövra Kinburn-halvön, vid Dnejprs utlopp i Svarta Havet. Uppgifterna om detta är felaktiga. Visserligen kan Ukrainska jägarförband utfört snabba raider och slagit ut ryskt artilleri eller missil-ställningar, signalspaning osv men att tro att de skulle kunna gå fram och erövra såpass öppen terräng utan pansarfordon, är meningslöst.

Amerikanska bedömare med militär sakkunskap menar att det är i öster, nära ”delrepublikerna Donetsk och Luhansk” som nästa avgörande kommer att stå. De räknar med, att den brokiga skara av reguljära ryska styrkor, Wagner Groups kriminella soldatesk och legosoldater, tvångsvärvade Ukrainare från DNR och LNR samt nyligen mobiliserade och ”snabbutbildade” ryssar nu är såpass demoraliserade, att sannolikheten är ganska stor för att de inte kommer att klara vintern. I och med det kan mycket hända i det Nordöstra hörn av Ukraina, där terrängen mera liknar Sverige.

”Om ni vill veta hur det ser ut vid fronten, tala då med någon som har varit där” är ett gammalt talesätt.

Och jodå – jag övergick Kinburn vid Heroiske fiskekolchos redan 2004, så jag vet vad jag talar om.

Kinburn
kinburn2
Varje trupprörelse på denna stäpp, kan lätt upptäckas på flera kilometers avstånd…

Här står jag som en annan Sergeant Josef Porta – och jag kan inte annat. Jag noterar för övrigt att Ulf Kristersson i rollen som både oppotionsledare och Statsminister nu flera gånger citerat ”Hedniska Tankar” i Archer frågan. Han har kallat den Socialdemokratiska Regeringens hållning för ”Ynklig och Svag” – men det var jag och ingen annan än jag som skrev dessa ord allra först – och det skedde just här, på denna blogg. Det är svårt att vara ödmjuk, då man vet att man är bäst men det är ju tur att även en och annan Statsminister kan få sig en Hednisk Tanke till livs, eller hur ?

Vårt inflytande över den svenska pressen och svenska media ökar. Vi är sega som Särimner. Även SvD:s ledarskribenter och Excessen-journalister – nej förlåt jag menar naturligtvis Expressen har börjat notera det pinsamt uppenbara, sådant vi Asatrogna hedningar konstaterade för en vecka sedan.

Från Gammalsvenskby rapporteras, att den förste svenske Hemvärnsmannen nått fram med en hjälpsändning till byn, liksom en frivillig Finlandssvensk. Ryska styrkor beskjuter fortfarande hela landskapet, men en minfri väg och passage in har röjts. Hjälp är på väg, och de Ukrainska styrkorna håller ställningarna.

Så segrar inte våldet, de totalitära makterna och alla som i likhet med Svensk Socialdemokrati sedan länge gått dem till handa. Också islam och kristendomen kommer försvinna en dag – var så säkra, godvänner !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s