”Alles VERBOTEN Tavaritj!” Samfundet SÄRIMNER delar ut sitt Stora Pris till ”BOLSHEVIKINGS” och Eugene Volynsky

Samfundet Särimner har beslutat att tilldela det Svensk-Ukrainska Post-PUNK bandet ”Bolshevikings” och den Ukrainske tonkonstnären Eugene Volynsky sitt kulturpris för 2022. Priset delas ut i form av Ganska Lilla Särimner i Trä och ges för långvariga insatser för Hednandet av Sverige, spridandet av musikalisk glädje och såsom en aktiv solidaritetsgärning med det av krig och Ryssar drabbade Ukrainska folket, vilket är extra aktuellt just i år.

Eugene Volynsky har också varit verksam på Facebook, där han skrivit poesi om Monoteismens skadeverkningar, Särimner och mycket annat, samt uttryckligen nämnt Oden, Loke och flera andra hedniska gudomar. Tyvärr verkar han vara svårartat drogliberal, och tycks också ha flytt ur vårt land, eftersom han inte gillar det, men vi kan förstå honom. Detta är vårt Fosterland, som vi måste vara lojala med och försvara på gott och ont – därför kan vi aldrig lämna det. Så tänker också den största delen av den manliga befolkningen i Ukraina, för de stannar också kvar och försvarar sitt land – men vi bör självfallet inte jämföra situationen i våra respektive länder ändå, för vad som händer i Ukraina är ett rent folkmord, och saknar motstycke i Världshistorien.

Eugene Volynsky flydde till Sverige redan före det första Ukrainska kriget. ”Bolshevikings” utgav sitt första och enda studioalbum 2013, och hittills har vi varit omedvetna om dem. Men här ett smakprov på deras största hit (Smatri Granata !) som vi verkligen tycker att ni bör lyssna på:

Förutom detta har de också skrivit en hymn till Särimner – som verkar vara direkt inspirerad av den blogg ni just nu läser, alltså ”Hedniska Tankar”. Om och om och om igen skanderas ”Who is Särimner?” eller ”Vem är Särimner” som visar, att de inte känner vår rätta identitet, men vi känner deras. Flera av deras låtar på samma album, som ”Go fuck yourself in Amsterdam”, ”Run baby Run” kan också rekommenderas, helt oreserverat.

För att ni ska få en uppfattning om deras konceptuella framtoning och generella genialitet – samt få ett bevis på att Nestor Makhno inte är fullt så död som somliga vill tro spelar vi också en video från deras live-framträdanden och uppförande av ”Inre Mongoliets Nationalsång” vilket väl närmast avser Putin-Ryssland, nu när denna stat visat sig vara så fullständigt ”Mongo”,

Men, för att citera den Ukrainske diktaren:

EMIGRANTVÄRMLANDSVISA
Ack, styvmor Sverige, mitt bekvämaste land
som skämde mig bort på socialen!
Du har uppfostrat mig infantil litegrann
och lagom förvrängde lyxmoralen.
Ack, jag förbannar dig tusen gånger per dag
fast ändå lyder jag din kärleksfulla jantelag
särskilt när jag inga pengar haver.
På ett ytligt sätt rimmar en djup poet,
en pk-björn går i pk-ide,
med din gettobröstmjölk sög jag mig rättighet
att älska och hata dig samtidigt.
Vi under Asgård lever fast i värmen vill jag dö
men var än döden finner mig, gör samma sak ändå –
bränn mig till havs som äkta viking
(skrivet av Eugene Voyinsky, 13 september 2019)
Nå, vi kanske inte håller med Hospodin Volynsky om allt – men nog är han värd ett pris ändå ! SLAVA UKRAINI !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s