”Askonsdag” i morgon – De kristna FÖRSTÖR Odens-dagen

Som vi såg av ett av gårdagens inlägg är kristendomen en ovanligt osund, sjuk och dödstillvänd religion. Hedendomen och Asatron är däremot livstillvända, och firar livets höghet och skönhet, snarare än de kristnas ständiga och morbida fastlåsning vid döden, och ett påstått liv efter detta. Om du läser Hávamál, kära läsare eller läsarinna (något tredje gives icke !) så skall du märka att det inte står ett enda ord om något liv efter döden i den skriften – det är fördolt för människorna och skall så förbli – och Oden ger dig heller inga eviga straff eller budord, han ger dig blott goda råd för hur du skall leva som bäst – men han tvingar dig inte att böja sig för någon ”allsmäktig vilja” som den totalitära, diktatoriska och ständigt bestraffande kristne guden.

I morgon är en Odens dag, som alla andra Onsdagar. Ändå håller de kristna på och förstör den med något de kallar ”Askonsdag” och påhitt som fasta, anorexi och självsvält. Vi har redan sett att den tron orsakar flera dödsfall varje år, även i modern tid, nu – 2023. Visserligen är det kanske nyttigt att banta eller undvika överkonsumtion av mat och andra livsmedel, men självsvält är faktiskt en psykisk sjukdom.

Många kristna verkar helt ha tappat greppet om tillvaron, och inser inte vilket medeltida trams de håller på med. Den sk ”Askonsdagen” som fortfarande tragiskt nog firas i vissa svenska kyrkor går ut på att hälla aska i håret på personer som döms ut som ”syndiga” och allmänt dåliga, och alla troende förväntas ödmjuka sig, krypa till korset, vråla att de är ovärdiga, dåliga, usla osv under ideliga självspäkningar och organiserat självplågeri. I en del svenska kyrkor ritar man fortfarande svarta kors med aska i pannan på ”alla som vill ha”håll med om att det verkar lite ”Charles Manson Family” över det hela…

Varför är så många massmördare, sekt-ledare och galningar kristna… föreligger det månne någotslags samband ?

Socialdemokraterna skall nyligen ha föreslagit, att extrema samfund och religioner INTE längre skall beviljas några Statsbidrag. Det borde onekligen gälla de kyrkor som bär sig åt såhär, och tillika samtliga islamistiska samfund i Sverige. Kristna som håller på med ”syndabekännelser”, pekar ut människor som ”dåliga” eller hela tiden fördömer enskilda och ritar kors i pannan på folk med aska osv osv borde onekligen tillhöra de rörelser, som INTE kan anses bidragsberättigade.

Undvik självsvält, döds-fasta och andra kristna späkningar ! Ät svenska semlor till Vanernas ära istället !!

Men – och det är ett viktigt konstaterande – i sin ursprungliga, livstillvända form var också ”Fastlagen” en hednisk sedvänja från Norden. Semlorna eller Fastlagsbullarna som vi äter just nu bakades på det sista vetemjölet man hade kvar för säsongen, och vid Distinget höll man en sista vinterfest i väntan på den nya äring och årsväxt som skulle komma. Att fasta var många gånger nödvändigt, eftersom förråden var på väg att sina efter en lång vinter – och detta är det rationella upphovet till både Fastlag, ”Maslenitsa” (som jag skrev om igår) och andra liknande fester.

Det har konstaterats att mat och livsmedel nu blivit bra mycket dyrare i Sverige. Purjolöken till exempel anses ha stigit i pris med över 80 %, men vad tusan skall vi hedningar med en massa purjolök till ? Vi här på Hedniska Tankars redaktion utbrister glatt i den visa som Povel Ramel skrev på sin tid, och som redaktörens far ofta citerade när han levde, före 1997 då:

Magen kurrar i protest

inför dagens stora fest:

Bara purjolök! Bara purjolök!

Gratinerad purjolök,

kamouflerad purjolök,

purjolök på längden och på tvären,

purjolökar i karott,

blandad purjolökskompott,

mos på purjolök,

juice på purjolök,

purjolök på Mosters vis,

bakad purjolökssurpris

purjolök i papper à la Nilsson,

purjolök i enrisrök,

purjolök i purjolök,

frusen purjolök,

tusen purjolök!

Själv blir jag av denna botanik,

bara mager, blek och purjolik!

Runt varenda jäkla krök

döljer sig en purjolök,

klädd i hatt och rock som alla andra.

De kristnas  rövargäng

är för mig en kort refräng:

Bara purjolök! Bara purjolök!

Vi ska minsann kuva dom,

rensa dom och stuva dom,

sen kan dom få äta upp varandra!

 

 

 

Kristendomen säger nej till hela livet och vänder sig hela tiden till ”gud” eller döden. Vanerna och Freja värnar naturen och det levande istället…

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s