NU GÄLLER DET i Gällivare – Orten kan BEFRIAS !!

Den tok-kristna dagstidningen Dagens Nyheter, helt igenom ”Låtsas-liberal” skriver idag en snyft-artikel om hur ”synd” det skulle vara om invånarna i Gällivare, som snart kan återgå till en sund tillvaro i frihet. Varje vår väljer minst 300 på orten sina fäders tro, vilket antingen är Asatro (för etniska svenskar) eller Samisk religion.

Här kan en missprydande och ful ”nykyrka” rivas. Man får en vettigare markanvändning, och plats till nya arbetstillfällen och bostäder. Varför tar en påstått ”liberal” tidning som DN inte upp detta, eller det kulturmord som skett på platsen…?

Den andliga ockupationsmakt, som förslavat lappmarkens folk sedan 1800-talet är nu på reträtt, och man skriver att  ”Svenska” kyrkan – som inte är ett enda förbannat dugg ”svenskare” än något annat samfund – skulle förlora en miljon SEK om året, enbart i Gällivare. Detta är uppenbart lögnaktigt, och tar inte hänsyn till det faktum att denna kyrka faktiskt är det rikaste samfundet i hela Sverige överhuvudtaget. ”Svenska” kyrkan gjorde en vinst på 1,5 miljarder Kronor 2021 – enligt sina egna siffror. Man ägde 11,5 Miljarder i kapital och gjorde minst 4,4 miljarder i vinst på sin ”finansförvaltning” som det så vackert heter.

Att då gå ut i pressen och påstå att man ”inte skulle ha råd” med just Gällivare Kyrka kan som vi alla förstår inte vara sant.

DN redovisar inte fakta på ett riktigt sätt. Man vinklar, och låter bara den ena sidan komma till tals, något som är mot alla pressetiska regler enligt Journalistförbundet, och dess värdegrund. Dessutom får samma samfund mer än 200 miljoner varje år i gåva från staten för sk ”byggnadsvård” av historiskt viktiga kyrkor – till vilka den i Gällivare uppenbarligen inte hör – och man har också fått rätt att ta ut skatt av alla svenskar, fastän man kallar det ”Kyrkoavgift” – med ränta på ränta tvingas en svensk normalinkomsttagare betala över en miljon kronor i ett helt liv – vilket är rena rama stölden !

En mörk och trist byggnad som inte längre tjänar något vettigt syfte. RIV DEN !

Samerna har aldrig bett om att få några kyrkor på sitt område. De har däremot sagt att deras religion bör respekteras, vilket också gäller Gällivaares trakter.

Det lär enligt Wikipedia finnas över 3932 kyrkobyggnader i Sverige – varav minst 600 inte har några som helst bevarandevärden. Räcker inte detta, kära DN ?

DN gråter stora, runda krokodil-tårar via sin reporter, och påstår att ”Svenska” Kyrkan skulle tappa 250 miljoner kronor om året, när svenskarna bara vill ha sin frihet, som i över 700 år tagits ifrån dem. Med 11,5 miljarder i kapital räcker ändå de feta slantar man lagt beslag på, och som vi alla gått miste om därför att man STULIT mark och pengar från oss i minst 46 år till, innan det är slut på galenskaperna. Är detta egentligen någon förlust ??

Minst 60 kyrkor lär ha sålts sedan år 2000, och kan nu användas till vettigare ändamål. ”Svenska” Kyrkan har tjänat pengar också på detta, och löper inte den minsta risk att gå omkull, eftersom man har både nog och övernog med pengar. Det enda riktiga vore en ny reformation, som under Gustav Vasa – och expropriation av sagda kyrkas mark och tillgångar.

Warer Swenske !” står det på sockeln till Carl Milles berömda staty av Gustav Vasa. En uppmaning, som DN och dess reportrar INTE lever upp till !

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s