Har Mexicos President fått HEDNISKA TANKAR ??

Män som styra Världens Öden har ofta Hedniska Tankar. Detta torde vara välbekant. Problemet är bara, att somliga tydligen går längre än andra – eller tja – skulle vi säga – lite FÖR långt ibland…. Clas Svahn, en av de mera bildade och insiktsfulla medarbetarna på Dagens Nyheter – känd för att ha skrivit flera böcker – har uppmärksammat ett uttalande, som gjorts av Mexicos President, den vördnadsvärde Andrés Manuel López Obrador -gjort på Twitter.

”Tomtar på Loftet” eller bara en helt vanlig politisk ”Tomte” – ja – ni får välja själva…

Tidningen ”The Guardian” i Storbritannien – vanligen en långt mer kvalitetsinriktad källa än ”låtsas-liberala” Dagens Nyheter – utom då vad gäller ett fåtal av dess skribenter – har uppmärksammat samma historia. Presidenten tror sig ha hittat bildbevis för ett slags Mayansk Vätte eller Tomte, en såkallad ”Alux” som skall ha orsakat trubbel i samband med ett av presidentens egna favorit-projekt, en turist-järnväg som skall byggas genom Yucatans otillgängliga djungler. Denna vätte, och inte den Mexikanska allmänhetens inställning till det naturligtvis ganska kostsamma projektet, skulle alltså vara en källa till  politiska problem, och Todo es místico – skriver den mexikanske Presidenten, El Presidente Himself !!

”Todo es mistico – Peyote de los Trios Paranoias – Ay Caramba ! ”

Samtidigt har det avslöjats att den bild, El Presidente himself har använt faktiskt tagits i en park i Manchester den 8 Februari och troligtvis föreställer – en tvättbjörn, som oförhappandes klättrat upp i ett träd, och visst inte någon Mayansk vätte eller något annat okult, för sådana varelser finns nog inte i Manchester, försåvitt inte de bordat närmsta flyg.

”Jag är oskyldig, jag är oskyldig jag är oskyldig jag – SKYLL INTE PÅ TVÄTTBJÖRNARNE.– nej-NA”

Samtidigt undrar vi på Hedniska Tankar VAR någonstans Mexicos President i egen hög person kunnat få denna bizarra tanke ifrån. Under rubriken ”Adiafora” här ovan har vi många gånger kåserat om hur Alfer – alltså Alfar – inte alls ”elves” eller ”alver” för detta är att stava helt fel och blanda bort begreppen orsakat problem för vägbyggen på Island. Detta har även stått i DN, och då är det ju ganska konstigt att Clas Svahn, som SJÄLV är DN journalist, inte kan erinra sig detta, eller hur ?

Och även i vårt land – Sverige – har liknande saker rapporterats. Redan 2015 skrev både Arbetarbladet och Aftonbladet om hur Vättar, Tomtar eller Troll skulle ha avbrutit och påverkat ett vägbygge vid Skarvberget i Gästrikland – så vi undrar – har Mexicos President månne hört talas om detta, och var det därifrån han fick idén ?

Kanhända tillhör Andrés Manuel López Obrador vår trogna läsar-skara, för vi här på denna blogg har läsare även i Mexico. De är fler än man kunde tro. I brist på bättre får vi väl annars ta och tilldela den Mexikanske presidenten Honorär-befattningen som Överstelöjtnant i det Fria Mexikanska Flygvapnet…

Dom har inga flygplan. Inga landningsbanor. Inga riktiga piloter, inga kontrolltorn, men de har små kaktusar, svampar och annat förstår ni. Därför flyger dom.

Kanske vi också bör minnas Nationalteaterns gamla sång om ”Speedy Gonzales” nu när vi ändå håller på, även om det kanhända är fördomsfullt att nämna dess text, nu när en President hos främmande makt blivit citerad…

1. Samhällsproblem har en otrevlig vana
att jämt liksom tränga sej på
det gäller att blunda för allt man är värd
och försöka att inte förstå
2. Dom tjatar om strejker och klasskamp och skit
och dom tjatar om arbetslösheten
vad är det för mening att snöa på sånt
som för tillfället är på tapeten?
Speedy Gonzales, Speedy Gonzales
du tänder väl på, du tänder väl på
och tänker att oh Herre
– det kunde vart värre ändå

så lägg av med att blaja och ta dej en brajja, brajja…

Detta för oss över på nästa tema och något som vissa kallar ”forn sed” men som är en total avart av Hedendom, framställd av felnavlade New Age-typer… Men, det får vänta tills senare i veckan..
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s