Fornsed

Tillhör du en ”Naturreligion” ? Då ska du väl vara rädd om Naturen… (artikel från 27 Juni 2015)

PBW4gyT

Ibland förstår jag inte hur vissa ”Hedningar” eller de som ursprungligen var Asatroende – ingen nämnd och ingen glömd ! – egentligen tänker. Nu ska de vara anhängare av en ”naturreligion” eller någotslags primitiv panteism istället säger de (ett sätt att föra in kristendomens ”allsmäktige” gud ”bakvägen” i alltihop igen ??) och vad sådant kan leda till – tyvärr – ser vi på bilden här ovan… Under årets Midsommar vid Stonehenge, det gamla Megalitiska Monumentet ute på Sailsbury Plain i England, besökte 23 000 personer platsen.

Det var kanske en stor framgång för Hedendomen, men tyvärr var det långtifrån alla deltagare som verkligen förstod vad Hedendom är eller vad den går ut på, som synes. Nu tvingas polis och myndigheter städa upp efter dessa okunniga vandaler.

Jag har sett många prov på exakt samma sak i Sverige också genom åren, främst från företrädare för den sk ”fornsediska” rörelsen, och vad dessa vanligen ägnar sig åt. Sk ”Rådsgydjor” – ibland stavade ”Rådgydjor” – de här personerna verkar inte ha så värst mycket reda på sig – som slänger fimpar och skräp åt alla håll. Människor som uppträder gravt berusade på blot och högtider, ibland också narkotikapåverkade, eftersom den här rörelsen har en minst sagt drogliberal syn, vilket också lett till att minst en person i ledande ställning fått sitt hem genomsökt av polis på jakt efter just narkotika efter vad jag fått höra. Jag är inte förvånad. Det skedde efter Midsommar för snart två år sedan, vill jag minnas, och jag minns även andra sammankomster jag varit med på, där samma person – av manligt kön den här gången, även om han inte är mycket till karl – efter blotet var så påverkad, att han inte ens kunde hålla reda på sina egna barn, som sprang runt och kladdade ned, skräpade och förstörde under hela ceremonin. På bussen hem (67:an, från Djurgården) uppträdde personen och hans barn så störande, att busschauffören helt enkelt tvingades stanna och vägrade köra vidare, om inte personen och hans odrägliga ungar sansade sig.

Sånt där är ju inte vidare trevligt att uppleva, precis. Uppenbarligen kan ”fornsedarna” inte ta ansvar för sina egna handlingar, och det är en av de många anledningarna till varför jag som Asatroende och Hedning vänder mig i avsmak bort från alltsammans.

Nu kan man ju invända, att nedskräpning av fornminnen och heliga platser inte är det största Världsproblemet precis. Vi kan nämna andra små detaljer. Katoliker i Sverige vanhelgar och vandaliserar vid Gamla Uppsala, genom att utan tillstånd ställa upp altare och annat på statlig mark, vilket bryter emot Kulturminneslagen. Också vid Externsteine i Tyskland och flera andra kultplatser har man noterat svåra problem med kristen vandalism, men det är något jag ska återkomma till senare.

665003303001_4323853333001_Tunisia

Också i Tunisien ”skräpar man ned” men där gäller det tjogtals döda kroppar på en sandstrand, ”tomhylsor” och bombsplitter… Där är förövarna Islamister och Monoteister, och för övrigt är det väl ungefär ”samma Monoteister där som här”

IS -den Islamska Staten – är i full gång med att fira Ramadan just nu. Det firar man bland annat med skottlossning och bomber, och genom mord. I Frankrike högg en känd islamist – som varit bekant för polisen där sedan minst 2006 efter vad det ser ut – av huvudet på sin arbetsgivare, och försökte spränga ett gasupplag i luften. I Nigeria dömde en lokal Sharia-domstol Nio personer till döden för hädelse och i Helsingborg, Sverige, inträffade det sjätte bombdådet på sex månader Islamister där också, eller Hells Angels eller annan drägg ? ”Fornsedare” kanske – ja det är svårt att säga, men Erik Helmerson, troende katolik, är som ledarskribent i Dagens Nyheter fullständigt övertygad om att även Almedalsveckan i Visby kommer att drabbas av svåra attentat, innan Ramadan är över…

Sett i detta sammanhang, som ständigt pågår och som också tillhör vår verklighet (nej, jag tror inte på att isolera sig i ”elfenbenstorn” har jag ju sagt – min ”andlighet” fungerar inte på det viset) är ju de ”Naturtroendes” små lekar och krumsprång, kanske inte så betydelsefulla..

midsommarVördar man naturen, skall man också ta hand om den – och försvara freden… med vapen i hand om så behövs…

11403365_10153125654006219_4789607332322557288_n

Så vet hut, Islamister ! Och vet sjufallt hut, Monoteister…!

Jag ser ljust på Världssituationen, trots allt. Vad vi bevittnar just nu är kanske bara Monoteismens Dödsryckningar. Överallt runt om i Världen ifrågasätter folk mer och mer detta med islamism och kristendom, och de flesta någotsånär förnuftiga individer har längesen insett, att Polyteism är en bättre väg framåt, om vi nu alls skall ha någon ”andlighet” eller något ”värdefundament i moraliskt hänseende” att stå på.

I en sådan moral ingår inte mord, bomber och dråp – lika lite som droger, eller nedskräpning i en natur som borde vara helig…

Kanske ingår berättigade protestaktioner – det är sant – men fastmer att ställa upp för samhället runt omkring, att inte påverka miljön negativt, och att aldrig någonsin mer ägna sig åt något passivt, tanketomt och drogliberalt ”fornsederi”. Att lämna planeten i samma skick som man fann den, helt enkelt. Så kan denna väg bäst sammanfattas. Är ni redo att börja vandra rätt väg idag, goda medborgare – för det är ni väl ?

Tror du på ”PC-Truá” – ”Youtube-Truá” eller rent av ”Selfie-Stick-Truá” ?? (29 Maj 2016)

I amerikansk Asatro – som något skiljer sig från den som finns på Island eller i resten av Norden (ja, just det – Norden – inte något påhittat ”Scandinavia” som bara är ett geografiskt, men inget andligt eller kulturellt begrepp) – finns det numera ett uttryck, som heter ”PC-Truá” eller med andra ord ”Political Correctness” Asatru.

index

Hajar du det nya ”PK tugget…” Här har du lite PK-tugg-gummi…

”Politiskt Korrekthet” eller att med andra ord utnyttja Asatron helt och hållet för sina egna syften, vinkla den, manipulera den osv förekommer tyvärr också i vårt land, särskilt då inom ”fornsederiet” som rörelse. Nu skall man till exempel försöka göra sig populära under den sk ”Prajd-paraden” i Stockholm, genom att förvrida ett par rader i Eddan – inledningen till Lokasenna eller Oegrisdrikkja närmare bestämt – där Loke säger att han varit fosterbroder med Oden, Arla i urtid, till att Oden är Bög (har ni hört så fånigt !) och därför vara med i Prajden…

Uppenbarligen tror man att man ska kunna tjäna ”brownie points” eller göra sig populära inför resten av samhället genom att agera på detta befängda vis.

Namnlöst

Oberoende om man nu verkligen tror att just Homosexuella skulle vara en förtryckt minoritet i dagens Sverige (det kan man nog knappast hävda !) eller om detta är något behjärtansvärt ändamål, ett sätt att idka välgörenhet, eller annars påkallat (jag förnekar inte alls att det kan vara så för vissa – men inte alla Homosexuella mfl gillar ”prajd” de heller… ) så undrar man ju varför detta alltmer icke-fungerande samfund lånar sig till sådant här. Bara 16 personer är alls intresserade av saken, bara 5 tänker komma och göra bort sig offentligt – och med en rörelse som felaktigt påstår sig ha över 350 medlemmar (det har ”fornsedarna” inte alls – de räknar fortfarande medlemmar från 1990-talets början – när det fanns ett Fungerande Asatrosamfund som medlemmar i sin rörelse, som i själva verket omfattar knappt ett åttiotal personer – dvs de som alls betalat någon medlemsavgift de sista tre-fyra åren) där bara 32 ens ”gillar” detta – och vi vet hur fort eller obetänksamt man kan trycka på en ”gilla” knapp – vad är det för vits med det här, alls ?

Oden är inte bög.

Lokes utsagor behöver ingen ta för sanning, och läser man det aktuella textstället ser man att Frigg – Odens hustru – genast avvisar Lokes lögner, men på ett älskvärt sätt. För övrigt har Oden många barn, och är lyckligt gift – allt enligt Asatron – så vad tjänar man på att ljuga och förvrida mytologin ?

Det här är minst lika fel som ”Soldiers of Odin” och andra högerextrema påhitt, och det gör inte saken bättre, att man nu kommer med ett vänster-extremt – eftersom jag själv mycket väl vet, vad det är för haschpredikanter, som nu kommer rusande med detta…

Saklighet är att föredra.

De enda ”fornsedare” i landet, som alls uppför sig vidare sakligt just nu är Forn Sed Södermanland, som i alla fall haft den goda smaken att sätta samman ett Midsommarblot, vilket övriga idioter inom denna rörelse inte haft kraft, organisationstalang eller ens förmåga att göra. Det hedrar ju Södermanlänningarna, åtminstone, men PK-trua som fenomen är inget jag vill förknippas med.

Själv tänker jag söka mig nedåt Östergötland för att fira en vida större – och efter vad det ser ut – vida bättre – Asatrogen Midsommar istället. Nordiska Asa-Samfundet har nämligen – efter sitt bildande i Mars i år – på två månader redan 400 medlemmar och mer – enligt vad jag vet från säker källa. Ok, nu representerar jag inte alls dem, utan bara mig själv – men i alla fall – jag vill inte ha mer med ”fornsederi” eller ”PK-truá” att göra, och jag deltar heller inte i något av deras blot eller arrangemang. Varför har jag redan sagt och beskrivit tillräckligt många gånger.

imagesinstruktion”Youtube-Truá” – Lajvare lattjar och ler i fåniga kåpor… Bullshit vart man ser och löjliga såpor… (Soo Cuute – come to us – we have cookies !)

En god vän till mig uppmärksammade mig idag på att vi har fått ett slags media- eller ”selfie-samhälle” där man hela tiden försöker framhäva sig själv, på det mest osmakliga sätt, eller hela tiden utser Schlager-sångare, Fotbolls-spelare eller andra till ”hjältar” och försöker se ut som dessa. Ett allmänt ”idoliserande” med andra ord.

Likadant inom de rörelser, som låtsas vara ”andliga” fastän de i själva verket blivit rent politiska, utan några verkliga ”andliga intressen” alls.

Man kör ett slags ”Ananda Marga” eller ”Sekt-stuk” på sin värvningspropaganda, som klingar alltmer tom och ihålig.

leochviskaSkitnödiga ansikten, falska leenden… Och riktigt mycket camouflage såklart… Hávamál strof 24 varnar oss för den här sortens människor..

Visst, jag förstår att det kan vara opportunt eller finnas ett behov av instruktionsfilmer för Blot på Youtube, egen-påhittade små ”föredrag” som inte har samband med Eddan, vetenskap eller någonting – det vimlar ändå av sådant på nätet – också i Amerika, eller skulle jag säga ”särskilt i USA” – men jag tycker för min del, att allt det här har allt mindre och mindre med andlig verksamhet att göra, eller ens någon sorts ”föreningsliv”

Riktiga Blot läggs inte ut på Youtube eller ”Nätet”

Jag menar – skulle du gå in i en kristen kyrka, eller ta upp en massa videosnuttar där, och filma prästen på en begravning med en mobilkamera, kanske ? Eller filma brudparet på ett bröllop, utan att du ens kände dem det allra minsta, eller ens var släkt ? Nej, det vore ju ganska oförskämt om någon gjorde så, eller hur ?

Eller skulle du stövla rätt in i en Muslimsk Moské – med skorna på ! – och filma alla besökande, samt Imamens predikan ?

Eller skulle du vänta utanför en Synagoga – som den i Stockholm till exempel – och sen ta bilder och kort på alla som gick ut från sabbats-firandet – ansiktsbilder till och med ?

Gjorde du så, käre vän och medborgare, så blev du nog arresterad – och åtalspunkten skulle vara ”Störande av Förrättning” som det så vackert heter.

Alla blot kan inte i all oändlighet vara ”nybörjar-sammankomster” eller ”demo-exemplar”, någotslags fåniga ”ekumeniska kom som du är” osv.

11051893_693189240814794_8052625514903978188_n

Lerkärl i form av könsorgan och ett slags DDR-flagga med Torshammare och Linfrö på marken ? – Visst, alla får göra som de vill – eller anser lämpligt – men ÄR detta VÄRDIGT – eller ens Asatro, ”forn sed” eller whatever… Vackert är det INTE i alla fall – varför lägga ut sånt på nätet ??

Hela denna osmakliga ”self-promotion” som fornsederiets alltmer fåtaliga proselyter håller på med, står mig faktiskt ganska mycket upp i halsen. Jag tycker inte det är värdigt eller särskilt vuxet, och vad nu kommersiella satsningar angår – jo – jag kan förstå dem, om man är författare, eller yrkesverksam konstnär, (som verkligen gör något konstnärligt, dvs med verkshöjd eller med andra ord viss kvalitet ) – men såhär, som bilden ovan visar – nej sådant tycker jag är osmakligt, och dessa ständiga osmakligheter och detta ”fornsederi” är jag trött på…

Man kan faktiskt göra bättre och värdigare saker. Som Jim Lyngvild i Danmark, för att bara nämna ett exempel. (Och varför tror ni jag lyfter fram just honom, med tanke på hur detta inlägg inleddes, och med vilket tema ?)

2880764003_e31171f2e1_b

Det kan göras smakfullare, och med tillräckligt antal ”förklarande skyltar” om man nu nödvändigtvis måste…

För övrigt – alla bröllop är inte offentliga, de heller – ens om det skulle vara ”Vikingabröllop”. Alla personer, som deltar i just en andlig ceremoni, vill inte bli fotograferade, eller ha någotslags ”selfies” eller vara med i ett slags offentlig selfie-faaccebook-yotube kultur. För sådant är kanske inte andligt alls, egentligen…

ceremonibild

Pingst till Midsommar är bröllopens tid, javisst – men man ska nog lämna bröllopen till de som deltar, och möjligen bröllopsfotograferna

lokesfamLokes Avföda förblir Lokes avföda – och inte alla som ler och smilar är dina vänner…

”Fornseden” misslyckas – inga fler IASC ”Summer Camps” (15 Juni 2016)

Medan det organiseras fler och fler Asatrogna Midsommarblot och Midsommarfester i Sverige – som det är och som det bör vara – så har ”fornseden” kommit på efterkälken. New Age Hedendom och ”Hippie-trua” av olika sorter är inte längre lika populärt, och av det knappa hundratal ”fornsedare” som alls finns kvar i landet, sett emot 500 eller mer Asatroende; kan man inte längre vänta sig så särskilt mycket…

midsommar_7De flesta av oss vill fira en hederlig svensk Midsommar som vi alltid firat den…

Förra året försökte ”Samfundet Forn Sed” som fortfarande organiserar ett knappt åttiotal betalande medlemmar (fler har de inte varit under de sista fem-sex åren) liera sig med en väldigt obskyr sammanslutning kallad ECER från Litauen, ”European Congress of Ethnic Religions” som i praktiken gör mycket litet väsen av sig – hur pass ”etnisk” denna organisation egentligen är, och i hur stor utsträckning den egentligen tar tillvara Europas Ursprungsbefolkningars intressen kan verkligen diskuteras, inte minst med tanke på diverse samfunds syn på detta, som kallas Universalism.

Man skulle genomföra ett ”Asatru Summer Camp” varje år, sas det – och förra året hölls verkligen ett sådant jippo under tre dagar i Hyltebruk, långt borta från ära och redlighet i de Halländska skogs- och tassemarkerna. Nästan ingen av de som ansvarade för programpunkterna var svenskar, och allt det hela utmynnade i var en deklaration om att Tor skulle göras Queer, eller Queer skulle göras till Thor, eller hur det nu var, medan tre kända ”fornsedare” med Miljöpartistiskt ursprung tyvärr tilläts sprida sin egen förvridna version av Asatro i radio.

5825029Varför inte låta Tor just vara Tor, som han alltid är och alltid har varit…

Deras yttranden väckte anstöt ibland människor runt om i hela vårt land. Ja, det hela gick så långt, att Ivar Arpi, Chefredaktör för Svenska Dagbladet, fick gripa in och försöka föra tillbaka dessa virrhjärnor till den ordinarie verkligheten.  Svenska folket lät sig inte luras, och köpte inte all denna befängda ”PK-trua”

Vi kan också påminna oss vad som hände vid ett liknande ”Summer Camp” i Tyskland, kort efter den ”fornsediska” begivenheten. I ”fornseds” miljön är mycket droger i omlopp, vilket också torde vara välbekant för de flesta. I Handeloh, Tyskland, inträffade i September förra året en annan fullständig urartning. TT, Tidningarnas Telegrambyrå och en mängd svenska dagstidningar –  rapporterarade om det hela. Den tyska nyhetskanalen NDR och den ansedda engelska dagstidningen ”The Independent” har också kört sina egna artiklar om samma händelse.

Utanför det lilla samhället Handeloh, strax nära den onda och stora staden Hamburg (Tysklands svar på Göteborg, som också är en otrevlig stad) hade ett 30-tal tyska ”fornsedare”, ”alternativmedicinare” och Homeopater – samt minst en psykopat – samlats till ett seminarium med ”frigörande dans” och andra liknande aktiviteter. Men sedan gick det som det gick… Jag citerar, fritt efter de svenska tidningarna:

Deltagarna raglade omkring, helt utan minsta förmåga att ens ta vara på sig själva. De talade osammanhängande rappakalja, helt utan omdöme eller urskiljning. Några låg och rullade runt på en äng, medan de skrek och ylade rakt ut i luften. Andra bara satt eller låg, fullständigt apatiska och världsfrånvända. Allt på det mest befängda vis

Rent ”fornsederi” med andra ordtecknen är välkända också från platser som Hylte i Sverige…

handeloh106_v-zweispaltigUti staden Handeloh – det må ni tro – står ambulanser tätt på rad – ”forn sed” spreds i denna lilla tyska stad…

Ett trettiotal personer greps av polis. Det visade sig att någon hade bjudit deltagarna på förgiftat mjöd, som spetsats med den mycket farliga innedrogen 2C-E (en stark hallucinogen, som också är olaglig i Tyskland och de flesta civiliserade länder). Så slutade alltså denna ”alternativmedicinska” sammankomst. Inte så helande, kunde man konstatera…

 handeloh126_v-contentxl

Farliga Foliehattar !

foliehatt

 Detta år hålls det inte några ”IASC Summer Camps” alls, vad nu det kan bero på… Tyvärr hålls det ännu ett fornsediskt Midsommarblot i trakten av Stockholm, efter vad jag hört – samt ett i Göteborgsområdet. Det är alltsammans – men det är väl dags att våra rättsvårdande myndigheter, som Polis och Domstolar, intresserar sig för det hela.

För egen del tar jag helt avstånd från all sammanblandning av droger och religion. Jag tror inte de kristna, Buddhisterna, Islam, ja någon religiös eller andlig sammanslutning eller något samfund (Humanisterna inbegripet !) skulle acceptera något sådant alls, och jag förstår inte heller varför vi Asatroende och Hedningar skulle behöva göra det.

De flesta av oss vill helt enkelt inte ha med ”fornsedare” och liknande element att göra. Punkt slut !

För egen del skall jag i år delta i inte mindre än fem Midsommarfester, varav Tre med Asatrogen inriktning – och många många fler arrangeras på olika ställen i landet. Samtliga arrangemang blir drogfria, och jag dricker ytterst måttligt, eftersom jag nyttjat samma Bellmans brännvin (60 cl) i tre Midsomrar nu – och för övrigt kan jag bara råda er som den goda Valkyrian Sigdrifa eller Brynhild rådde Sigurd i ”Sigdrifúmál” (i åttånde strofen)

Du skall bägarn signa,
ha klar blick för fara
och lägga i brygden en lök;
akta dig för dåligt sällskap
för då varder dig aldrig
mjöd till men blandat.

Ring48”Hell Dag ! Hell Dags söner !”

”Hell dag!
Hell dagens söner!
Hell natt och nedan !
Blicken på oss
med blida ögon,
gen seger åt oss, som här sitta!

4.
Hell eder, asar!
Hell er, asynjor!
Hell dig, du givmilda jord!
Ord och visdom
oss given
och läkande händer i livet!”

Hon tog då ett horn fullt av mjöd, och gav honom en minnesdryck:

5.
”Jag bjuder dig öl,
du brynjetings apel,
blandat med styrka
och starkhets ära.
Det är fullt av sånger
och hugsvalande stavar,
goda galdrar
och gammanrunor.

Snart firar vi vår egen Nordiska Midsommar, som alla vet – och vid det gillet skall bara goda makter delta. I det följande skall jag skriva en hel artikelserie för er om Midsommarens makter, och om kopplingen mellan ”forn sed” och droger, och varför ”fornsederi” bör undvikas…