En Polischefs död…

Svenska media innehåller just idag många artiklar som refererar till Ställföreträdande Rikspolischefen Mats Löfvings plötsliga död vid 60 års ålder. Justitieministern och fler andra högt uppsatta personer har utfärdat kondoleanser. Alla Polis-stationer i hela riket har beordrats flagga på halv stång och kondoleansböcker har lagts fram för allmänheten. Uppenbarligen hittades Mats Löfving död i sitt hem i Norrköping igår kväll, men varför ?

En förundersökning om mord lär ha inletts, men det är ett standardförfarande när en befattningshavare inom den allra högsta säkerhetsklassen avlider. Var det självmord ? Några av mina kollegor tror faktiskt det. Man skall ogärna spekulera, men min enda reaktion vid genomläsningen av de sedvanliga artiklarna vidpass kl 0930 i morse var att utbrista ”Va ?!” och att drabbas av en lätt overklighetskänsla.

Media kopplar ihop händelsen med korruptionshärvan runt Linda Staaf, Mats Löfvings älskarinna som anställdes på tveksamma meriter. Det är väl känt att  Åklagarmyndigheten i slutet av 2022 meddelade att Särskilda åklagarkammaren inledde en utredning rörande misstänkt jäv och grovt tjänstefel efter att Löfving beslutat att Staaf skulle få ett tjänstevapen – som hon inte var berättigad till, och dessutom hade Löfving gjort henne till chef för polisens underrättelseavdelning. Linda Staaf är även känd för att ha hoppat i säng med Sveriges Överbefälhavare, Michael Bydén och har bevisligen haft ett förhållande med honom under den tid han var gift.

Löfving skall dessutom – enligt obekräftade uppgifter – ha tagits i någon form av samtal eller förhör med Rikspolisens högsta arbetsledning åtta timmar före han hittades död, och det är känt att den officiella utredningen förklarade honom som jävig, och rekommenderade, att han skulle avskiljas från sin tjänst.

I andra kulturer än vår – exempelvis den Japanska – har självmord varit ett accepterat sätt att avtvå sig skam, eller att sona ett brott, som varit oförlåtligt. Om det är så, att Mats Löfving dog av just denna orsak, måste man säga att det hedrar honom. Han förstod kanske, att hans förhållande med Linda Staaf lett honom in på brottsliga vägar, och han kan ha varit beredd att betala det yttersta priset för det, genom att självmant underkasta sig lagens hårdaste straff.

Sådan beslutsamhet är beundransvärd, även om självmord alltid är en stackares utväg enligt Asatron. Och Linda Staaf har nu en hederlig mans blod på sina händer, ifall detta nu var orsaken till denna tragiska händelse. I Japansk tradition kan självmord också vara en form av social protest. Om en underlydande vill påpeka ett uppenbart missförhållande, och Regeringen eller de överordnade inte lyssnar, kanske detta till slut blir det enda sättet som återstår att protestera på, ifall en ytterst lojal tjänsteman befinner sig i en ohållbar situation. Och Löfvings situation var förvisso ohållbar, ända till det bittra slutet. Samtidigt var han också ytterst lojal.

De Mortuis nil, nisi Bonum” sade en gång Romarna. ”Säg inget annat än gott om de döda”. Och de var förvisso hedningar, precis som vi.

Människorna bör inte döma Mats Löfving, för han finns inte ibland oss mer. Det tillkommer endast en högre makt att döma, och den finns inte på den här jorden. Låt honom vila i frid.

Under andra nyheter för dagen, kan man märka att SÄPO-chefen, Charlotta von Essen, sagt att den statsfientliga verksamheten i vårt land ökar. Islamistisk extremism är nu som förr det allra största säkerhetshotet, men vi hotas också av Iran och Ryssland, med flera ”auktoritära regimer” som Von Essen kallar dem. Jag skulle för min del snarare kalla dem Totalitära, men det vågar förstås Von Essen inte säga.

Det blir allt mer och mer uppenbart, att Ryssland, Islamisterna och islamistiska grupper inne i vårt land samarbetar, och tillsammans försöker de-stabilisera hela det svenska samhället. ”Utvecklingen innebär att främmande makts och våldsbejakande extremisters agendor oftare sammanfaller” har von Essen sagt i svensk TV.

Utan att bli alltför konspiratoriskt lagd, så är det nog adekvat eller berättigat att säga, att vissa individer i rikets ledning, ”Svenska” Kyrkan med mera också utgör ett säkerhetshot emot det sekulära samhället, i alla fall i det långa loppet. Kristendomen och Islam hotar fortfarande alla svenskars frihet med sina krav på total underkastelse och att vara ”Allsmäktiga”. Därmed är det också vår självklara plikt, att som fria medborgare skydda vårt land emot dessa livsfrämmande krafter.

Kände Mats Löfving förtvivlan över situationen, och var det den känslan som kom honom att avsluta sitt liv i förtid ? Återigen, vi bör inte spekulera – men det är förstås fullt möjligt, att det förhöll sig så. Men självmord är aldrig en lösning. En verklig Hedning kämpar alltid vidare, liksom alla sanna patrioter…

Annons

En tanke på “En Polischefs död…

  1. Inte så konstigt att en präst predikar proggsocialism ex cathedra — kristendomen är ju socialismens organiska orsprung.

    Dyrkan av småfolket, viljesvaghet, hopp frälsning — detta förenar officiell kristendom med socialismen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s