Monoteister och andra..

Ett bra tips – Så UNDGÅR du Jesus-Jönseriet… (inlägg från 16 Februari 2018)

Andelen Hedningar i Sverige är numera som bekant över 40 %, för som vi ska se i ett kommande inlägg, är det faktiskt så många svenskar som Gått ur Svenska Kyrkan och alla andra kristna kyrkor och inte längre vill ha med dem att göra. Ändå lever vi Hedningar och Asatrogna ständigt ibland de kristnas våld, trakasserier och övergrepp.

Anhängarna av denna Monoteistiska tvångsreligion vägrar nämligen likt islams anhängare att acceptera, att det faktiskt finns människor som tror på något annat än vad dessa Monoteister tror på, och hela tiden, jämnt och ständigt, utsätter de oss för så kallad ”mission” eller rättare sagt indoktrineringsförsök.

I hundratals år har de fortsatt med sitt blodsregemente… Bibelns och Koranens Människosyn är helt identisk… (teckning från Hufvudstadsbladet i Finland, 2015)

En hednisk kvinna jag flyktigt känner satt igårkväll på tunnelbanan, intet ont anandes med sin Torshammare om halsen. Genast kom det då fram ett kristet ”klapp-mongo” eller ännu en störande kristen, och började trakassera henne – en verklighet som allt fler och fler etniskt svenska kvinnor får uppleva, även om detta faktiskt skall vara deras enda hemland. Och ”klapp-mongot” orerade och skrek:

”Klappa händerna när Jesus gör dig glad”

om och om igen, från sätet mitt emot… Lyckligtvis hade kvinnan sin mobiltelefon med sig, och hennes man (som inte var jag) skickade henne genast följande vackert hedniska vers:

”Klappa händerna när snickaren hängs upp.
Klappa händerna när frälsaren ger upp.
Vi skiter i Messias,
låt han fällas, inte frias.
Klappa händerna ty Sonen är en mupp”.

Också franska media som ”Le Parisienne” skriver nu öppet, att svensk Polis ”mörkat” om trakasserierna emot svenska kvinnor…

Till alla våra pigmentberikade och påstått ”kulturberikande” läsare, som nu även fått Ann Heberlein på halsen – och snart nog är hennes nya bok nog färdig, tråkigt nog för er, våra Monoteistiska ”Herrar” sydost ifrån.. så kan jag ge er ett litet tips… Visste ni att det finns en klädfirma från USA, som säljer låsbara underkläder till svenska kvinnor numera ? Jodå, det är faktiskt sant, och såhär i e-handelns gyllene tider, gör de mycket god kommers…

Å andra sidan – bråka inte med en kvinna som bär en Torshammare, herrar Kristna och Islamister – det kan hända att ni får ångra er – kraftfullt !

 

Vi böjer inte knä, och ”ber” inte till någon  ”Allsmäktig” förtryckare. Vi lever med och inte för våra Gudar…

Ett FATTIGDOMSBEVIS från Svenska Dagbladet (inlägg från 12 Mars 2019)

 

Tyvärr finns det inga krav på allmänbildning eller ens elementär bildning för svenska journalister eller för den delen ledarskribenter. Det är tydligt, att mycket fattas hos det sällsamma släkte, som tillåts skriva i vårt lands största tidningar.

I Dagens Svenska Dagbladet – gudarna ske pris inte i pappersupplagan – finns en artikel av en viss Jan Erik Larsson, som är så hejdlöst dum och ”efter” att jag nästan vill avstå från att kommentera den. Herr Larsson måste antagligen vara en av dessa självbelåtna och egoistiska kristna, som vi har alldeles för många av i vårt land – säger jag, med viss risk att göra honom orätt, där han sitter i sin tidning med bild-byline och allt.

För honom fanns aldrig något Grekland och Rom.

Han känner inte ens sitt eget land, dess kultur eller dess historia.

Kina existerar liksom inte för honom – där är man ju Buddhister, och inte heller verkar det som Herr Larsson, i sin närmast avgrundsdjupa dumhet och brist på ens elementär kulturell och religiös förståelse, har förstått att Japan och Indien faktiskt finns. I japan praktiserar man Shinto, och den religionen är Polyteistisk. I Indien finns hundratals miljoner hinduer, men herr Larsson negligerar helt dessa miljoner och åter miljoner människors blotta existens, deras tro och deras sätt att vara. Nej – för honom är religion endast lika med ”Gud” skriver han – det är i alla fall innebörden i den rabiata, bigotta soppa han skriver.

LÄGG AV, Svenska Dagbladet ! INSE att Monoteism är ett PASSERAT STADIUM i mänsklighetens utveckling…

Herr Larsson kan inte ens tänka själv. Han bygger helt och hållet sin ohållbara tes om ”guds comeback” (som han skriver – snacka om önsketänkande!) på en annan skribent, en för mig lika okänd tvivelaktig figur vid namn Sofie Holmström. Också hon är helt oförmögen att förstå att Polyteistiska religioner är helt annorlunda beskaffade än kristendom, judendom och islam.

Herr Larsson och Fru Holmström verkar aldrig ha läst Hávamál, Odens egna ord till mänskligheten. De förstår inte, att det finns gudar som fullkomligt struntar i om du tillber dem eller inte. De kristnes Gud är som ett slags diktator, eller Jättebebis. Så fort hans minsta bud och vink inte åtlyds och människorna syndar, ja då ska den kristne guden JVHV straffa mänskligheten, plåga den och döma den till helvetet. De kristna måste hela tiden ödmjuka sig, kräla i stoftet och bocka bocka bocka med mössan i hand. Hela tiden måste deras gud matas som ett barn med saligprisningar och lovprisningar, för att inte bli arg och sända oss en syndaflod.

Varför vill SvD MÖRKA i krematoriedebatten ? Är det kristet att stjäla tandguld från döda svenskar och deras anhöriga,. utan att de vet om det… ?? Redan Hitler gjorde något liknande, men det var på 1940-talet. Varför skriver Jan Erik Larsson inte om detta ?

Men Polyteismens Gudar fungerar inte alls så.

De är rena naturkrafter, och naturkrafterna existerar som vi alla vet oberoende av människans föreställningar om dem.

Tor är Åskan och regnet. Oden är stormen. Frej är växandet, och glädjen i att växa, också på det intellektuella planet. Detta är saker, som herr Larsson i sin totala ignorans inte kan förstå.  Han förstår inte ens, att det finns en kraft som heter Freja, och som är den rena och osjälviska kärleken, inför vilken ingenting är syndigt, förbjudet eller smutsigt. Denna mentala katastrof till ledarskribent skriver sålunda:

Holmströms grundläggande insikt är helt korrekt, men också att föremålet (föremålen) för tillbedjan växlar sig över tiden.

Holmström noterade alltså för två år sedan att svenskarna ersatt Gud med 5:2-diet och feminism.

— —

Nej, religionen kommer vi inte undan. Det verkar ligga i människans natur att söka sig till system och läror. Kommunismen nära nog förbjöd religionsutövning men reste statyer till de egna ledarna. Maos ”lilla röda” bars i fickan som anglikaner bär med sig the ”The book of common prayer”. Nordkorea praktiserar en personkult som skulle göra Gamla Testamentets avgudar avundsjuka. Och det är inte så konstigt – alla vill väl ha något att orientera sig efter i en stor och ofta ganska osäker värld? Det är skönt att få lägga sin tillit i någon annans händer: statsministerns, SÄPO:s, ÖB:s, eller kanske någon mindfulnessgurus om det verkligen krisar.

Idag har även objekten för tillit skiftat. Statsministern är åtminstone helt ute.

Hon: Titta inte nu, men där borta går JanErik Larsson, SvD:s Ledarskribent. Han är så dum, att han inte förstår att det finns FLER Gudar än bara en…

Han: Nämen Fy Fan ! Vad säger du… Det är ju fanimig helt OTROLIGT…. (Illustration av Robert Crumb, amerikansk tecknare)

Religion för herr Larsson är alltså samma sak som kristendom – men varför det ? Förstår han inte, att det finns människor med helt andra vägar, helt andra verkligheter än denna kristna, totalitära ? Endast i detta har han rätt, och detta har han i alla fall insett: Kristendomen är ett totalitärt system, likt nazism eller kommunism. Alla dessa läror har blind tilltro till sina ledare, sina Führers och frälsare. Asatron är icke sådan. Där finns inga budord du ska följa. Oden ger goda råd till mänskligheten i Havamal – det är också allt, han säger itne ens, att man bör följa dem, än mindre ger han oss alla svar. ”Han ger seger åt somliga” heter det.

Personligen tror jag inte alls, att gud gör någon ”comeback” som dessa skenheliga, pösande kristna med sina skitnödiga ansikten skriver. Undersökningar över hela världen, från PEW Research institute till FN och Svenska Kyrkans ständiga nedgång under minst femtio år, bevisar alltsammans med fullständig tydlighet. I framtiden kommer man att betrakta dessa kristna som vi idag betraktar förståndshandikappade, eller människor som lider av harmynthet, eller ständig flatulens.

Att bara tro att det finns en enda Gud, och att vägra erkänna att det finns andra gudar, andra verkligheter är så Satans horribelt dumt och inskränkt, att jag bara kan skratta åt det. Det är ett bevis för okunskap, för intellektuell fattigdom och torftighet från Herr Larssons sida, och så länge det finns en enda medborgare av hans sort kvar i landet, är det min självklara plikt att bekämpa dem – för sådana mål kan och ska bekämpas. Eller, som bloggen Ideell Kulturkamp skriver, just idag:

Nej vår plikt är att försöka hindra ragnarök. Att bekämpa monoteistisk dumhet är ett sätt. Mot dumhet och trams vare sig det är islamister, feminister, marxister eller annat pack som Midgårdsormen kläckt ur sin bak.

Vi hedningar måste visa att det finns alternativ till denna dumhet. Vårt folkbildningsprojekt fyller en funktion. Vår humor och satir är ett vapen mot eländet. Vi befinner oss i en kamp mot dumhet och galenskap.

Idag är våra vapen konst och kultur. I morgon kanske vi måste tillgripa andra vapen. Vi lever inte i den bäst av världar, men vi behöver för den sakens skull inte verka för att den ska bli sämre.

Gör som Oden, rid ut i världen och strid mot det dumma, fula och inskränkta. Gör som Oden skaldernas gud, skapa kultur!

 

 

NEDSLAG på Spädgrisarnas Marknad…. (inlägg från 12 Decmber 2018)

I den gamla och historiska staden Strassburg, som jag själv besökt, ligger ett torg betitlat ”Marche aux Cochons du Lait” eller ”Spädgrisarnas marknad” alldeles bakom stadens katedral. ”Kultingarnas Torg” skulle vi väl säga med ett bättre översatt uttryck. Jag har själv stått på detta Kultingarnas Torg, som en Hednisk Kulting i mängden, och jag vet hur där ser ut. Jag vet vad jag talar om.

På detta torg – och i omgivande kvarter brukar det hållas en julmarknad varje år, men igår dödades minst tre personer i ännu en terror-attack, medan 8 personer sårades allvarligt – och fem andra lätt. Vad svenska media och vår statskontrollerade Television (SVT) INTE har berättat för människor i vårt land är VARFÖR den meningslösa terror-attacken utfördes, och med VILKA motiv. Mördaren skrek ”Allahu Akbar!” innan han gick till attack, och sårade även Poliser, och en soldat ur den franska arméns ”Operation Sentinel” som har till uppgift att skydda alla franska medborgare.

Allt detta vill SVT dölja för Sveriges folk, men New York Times och andra media har berättat sanningen.

Mes amis, Citoyens !

Åter ser vi, hur Monoteismen visar sitt sanna ansikte. Åter får vi se, vart tron på den påstått ”Allsmäktige Guden” leder Europa. Åter visar det sig, att en islamist ligger bakom ännu en orgie av blod, våld och meningslöst dödande. Mönstret upprepar sig. Bataclan i Paris. London, Madrid, Julmarknader i Berlin. Attentat som förövats också i vårt eget land, och som med knapp nöd stoppats, innan det varit alltför sent.

Också i Frankrike vet man, att Julen, La Noel, är en HEDNISK fest som kan förena alla kulturer och religioner – Just därför hatar också Monoteisterna den…

Alltid är den Hedniska Julen måltavla. Alltid attackerar man oskyldiga människor, som bara velat flanera i sin egen stad, och kanske köpa gåvor till sina egna nära och kära, vilket är en hednisk tradition inför Julen, som så mycket annat. Men franska myndigheters motåtgärder har visat sig snabba, koncentrerade och mycket bättre på att erbjuda hjälp åt de oskyldigt drabbade, än vi någonsin skulle kunna göra i Sverige. Gärningsmannen är tyvärr ännu på fri fot, men det finns ändå gott hopp om att han skall kunna gripas, och utan de franska Polisernas och soldaternas hjältemodiga insatser, hade säkert ännu fler oskyldiga fått sätta livet till.

Därför säger jag: Vive la France, Vive la Republic Francais, Vive L’Armée Francaise !

Tänk på mannen i främsta ledet ! Det är HAN som skyddar dig och de dina i VARJE land, när ni firar Jul !

Ett anfall på Frankrike, och Frankrikes folk, är ett anfall också på hela Europa. Ända sedan 1789 har Frankrike stått upp emot kristendom och islamism, och försvarat vad som en gång var hedniska ideal, ideal om yttrandefrihet och frihet från religiös fundamentalism, för demokrati och mot fåtalsvälde. Detta får vi hedningar i Norden inte glömma – och som sagt – en attack på något så oskyldigt som en Julmarknad – är en attack också emot oss svenskar, och våra traditioner.

Även i vårt eget land har Polisen nu gått ut och varnat för religiös fundamentalism, islamism och andra Monoteister, som faktiskt utgör ett reellt och högst påtagligt hot – som man i Frankrike och övriga Europa tar på största allvar, och vågar nämna vid dess rätta namn.  Jag citerar:

– Julhandeln är en typisk sådan helg där det blir stora koncentrationer av allmänhet. Det handlar om att det är möjligt att förutse att många personer kommer att vistas på samma ställe, säger Magnus Sjöberg, chef vid polisens nationella taktiska råd, till SVT Nyheter.

Polisen manar allmänheten att vara extra uppmärksam på avvikelser. Ser man något som sticker ut eller bryter mot det vanliga mönstret ska man kontakta polis, väktare eller ordningsvakter. Samtidigt betonar Sjöberg att man inte behöver vara rädd och orolig – ”men var medveten”.

Han rekommenderar även människor att vara alerta i områden som gågator, kollektivtrafiken och olika typer av evenemang och inte gå omkring med hörlurar i öronen samt notera var nödutgångarna finns.

Skulle man hamna mitt i en terrorattack ska man först och främst koncentrera sig på att fly alternativt söka upp en plats som ger skydd om man inte kan fly området.

Faran skall inte överdrivas, men säkerhetsmedvetenhet skadar inte. Vi kan alla vara beredda, genom att undvika storstädernas tätaste shoppingdistrikt, och istället köpa mindre och billigare Julklappar, sådana vi själva tillverkat. Det gäller att uppmärksamma även brandskydd, vara redo att undsätta sina medmänniskor, och att inte i onödan vistas i stadscentrum och folksamlingar.

Låt HEDNA er och fira en lugn Jul – Endast SÅ kan vi undgå fler tragiska terror-attacker…

 

GOD ANDA på Andamanerna… Med VAPEN I HAND försvarar de sitt eget land…. (inlägg från 22 November 2018)

Enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna har varje folk på Jorden rätt till sin egen nationalitet, rätt till sitt eget oberoende och rätt att försvara sin egen kultur och religion. Det ingår också i deklarationen om Urbefolkningars rättigheter, förresten. Ändå kränks urfolks och urbefolkningars rättigheter gång på gång, och det gäller inte bara etniska svenskar i Sverige. Också på Andamanerna, en ögrupp som tillhör Indien, utsätts människor för sk ”missionerande” och otillbörlig religiös påverkan -främst från fanatiska kristna. Svenska Dagbladet och DN rapporterade idag om hur en påstådd ”amerikansk turist” fått sitt rättvisa straff.

 

Kristen gaphals som föll på eget grepp. Tyvärr finns det alltför många av hans sort, både i USA och här hemma.

I själva verket var han en fanatisk kristen, som vägrade respektera urbefolkningens rättigheter och under flera dagars tid hade provocerat dem och överträtt deras traditionella gränser – vilket den kristna tidningen Dagens Nyheter försöker linda in och dölja.

John Allen Chau, 27 år och från Washington State bröt också emot Indiens nationella lagar, som garanterar att urbefolkningen skall lämnas ifred och inte utsättas för ovälkommen kulturimperialism, som de inte gillar. Invånarna på Senteniel-öarna – redan själva namnet betyder ”vaktpost” på Engelska – har i mer än två hundra år hållit hårt på sin egen kultur och religion – vilket de självklart också har rätt till, även om de är ett stenåldersfolk. Många vänliga och fredliga kontakter med dem har förekommit, och indiska fiskare har sen länge etablerat byteshandel med öborna, som kan få den medicin eller andra saker de behöver, men vara ifred ändå – så länge deras gränser respekteras.

 

Befolkningen på Senteniel Islands har rätt att få leva som de själva vill, utan att bli påtvingade Monoteism och andra diktaturfasoner. De har anammat alminium-kastruller och modern medicin, samt vad de tycker sig ha nytta av. I övrigt vill de vara ifred för oss. Ska de inte få det ??

Den amerikanske turisten uppträdde i flera dagar högljutt och ovänligt emot den infödda befolkningen. Han störde dem med psalmsång och högläsning ur Bibeln, på ett språk de inte förstod. Han mutade sig in på deras territorium, och betalade 37 000 i lokal valuta för att bli insmugglad till en av deras öar – ett ostört paradis, och en av de sista platser på hela Jorden, som fått vara ifred för kristna och muslimer. De varnade honom flera gånger, och bad honom att lämna dem ifred. Han lydde inte, men han fortsatte att bära sig åt som en kriminell, och en inkräktare. 

De kristna har spritt patogener på öarna, som hotar att utplåna hela den ursprungliga befolkningen, och indiska myndigheter har förbjudit flera besök – av rena hälsoskäl. Ändå fortsätter dessa pestråttor och prästråttor att göra ”påhälsning” i Sentinelesernas byar. Nu är deras tålamod slut.

 

GOD ANDA. Rätt tid, rätt plats, rätt utrustning för uppgiften. Tränad i att bruka vapen, och både kan och vill bruka dem. EN KRIGARE !

 

SvD och DN berättar om hur en skur av pilar träffade den amerikanske gaphalsen, så fort han klev ur sin plastkanot. En dag senare såg den indiska kustbevakningen hur hans kropp släpades iväg i en rännsnara, som ett dött djur – för att få exakt den sorts begravning, som kristna missionärer allesammans förtjänar. Fiskarna som lät sig mutas och smugglade dit honom har gripits av myndigheterna, och väntas få ett treårigt fängelsestraff.

 

Varför tror dessa arroganta amerikaner och västerlänningar, att de har rätt att behandla folk i sk ”underutvecklade” länder hursomhelst, när det INTE är någon kristendom eller Jesus-tjafs som behövs…?

Leve Andamanerna ! säger jag, denna Tors Dag. Long live the Andamans – och även pilbågar – i tränade händer – är goda och verksamma vapen. Långbågen, som fanns även under nordisk jägarstenålder, kan slå igenom både plåtrustningar och vilken amerikansk plast-kanot som helst. Inga inkräktare ska accepteras i något land – när befolkningen där valt att stå stark och fri – och försvara den kultur och tro som är deras !

 

En god bok, som förtjänar att läsas. Också till vårt land kom Monoteistiska inkräktare – och de fortsätter komma än idag, i islams eller ”herrens” namn.

GODA VAPEN – GODA VERKTYG – GODA VÄRDERINGAR – Hos alla folk i alla tider har det varit en garant för frihet och oberoende.

TOR skydde vårt land ! TOR hjälpe !!

Regeringen Löfvén öppnar för Barnäktenskap i Sverige, och de kristna håller på som vanligt… (inlägg från 7 December 2017)

Regeringen Löfvén och (S) nomenklaturan öppnade igår för Barnäktenskap i Sverige. Å ena sidan säger man fortfarande, att FN:s barnkonvention borde följas, men å andra sidan skapar man ”kryphål” i den svenska lagen, och lämnar öppet för diverse Monoteistiska religioner, att bära sig åt hursomhelst. Svenska Dagbladet uppmärksammade för två dagar sedan de alltmer tydliga inkonsekvenserna i Regeringen Löfvéns politik..

Regeringens utrederska Mari Heidenborg påstår att ”det inte skulle gå” att stoppa barnäktenskapen enligt EU-direktiv, och påstår också att giftemål mellan vuxna och 16 åringar, eller till och med barn som är yngre än så, skulle ”stå i konflikt med EU:s fria rörlighet” och att man därför måste tillåta dem. Och Regeringen Löfvéns migrationsminister Heléne Fritzon, tillika Biträdande Justitieminister, säger att hon ”välkomnar förslaget”.

Vi ska alltså ”öppna våra hjärtan för de utländska pedofilerna” – påstår redan en del nyhetssajter utomlands.

Göteborgs-Posten har redan avslöjat att Regeringen Löfvén är uppenbart okunnig, och att det inte finns någon gemensam EU-policy på området.

Känner regeringens egen utredare inte till att EU-landet Nederländerna har ett totalförbud mot barnäktenskap som ingåtts utomlands, utan möjlighet till undantag? Lagstiftning antogs i Nederländerna under 2015, benämnd Forced Marriage Prevention Act i engelsk översättning.— —

Om Nederländerna kan låta barns mänskliga rättigheter trumfa Europakonventionen borde Sverige kunna följa efter. Utgångspunkten i FN:s Barnkonvention är nämligen att alla personer under 18 år är barn.

Det existerar ingen enhetlig internationell reglering av minimiålder för äktenskap. Däremot rekommenderar Europarådets parlamentariska församling 18 år som lägsta ålder för ingående av äktenskap. Både FN:s kommitté för avskaffande av all slags diskriminering mot kvinnor och FN:s kommitté för barnets rättigheter anser att åldersgränsen för äktenskap bör vara 18 år.

En av de värsta formerna av kvinnoförtryck är när flickor, likt handelsvaror, tvingas in i äktenskap. I skuggan av krig frodas fenomenet. Meervat, fjorton år, intervjuades i ett skakande reportage om syriska barnbrudar i Jordanien och berättade att: ”Min pappa fick 36 000 kronor för mig. Jag var tretton år, min man var 22. På bröllopsnatten var jag så rädd att jag skakade” (Aftonbladet 2016).

Jenny Sonesson i GP, Ledaarsidan 2017-12-06

Hur långt skall detta (S)-märkta kryperi för Mellersta Österns Monotona Monoteister egentligen gå ?

Migrationsverket i Sverige lär redan ha konstaterat, att 132 barn, 3 av dem pojkar, illegalt ska ha gifts bort i Stefan Löfvéns Sverige. Somliga av dem har till och med varit under 14 år, ja inte äldre än 12. Hela tiden släpps detta igenom, och över den svenska gränsen, med ”religionsfrihet” som förevändning och ursäkt för att våldföra sig på barnMen mörkertalet är stort, och egentligen vet ”Kärringstaten” Sverige inte vad som pågår.

KÄRRING-STATEN modell (mp) och (S) – känner ni till den ?

Man kan också fråga vad Mari Heidenborg egentligen är för slags människavarför vill hon skapa kryphål för något sådant här ? Vem som helst kan nu illegalt ta sig in i Sverige, skaffa sig en 12-årig eller 14-årig barnbrud – och sen åka till närmsta EU-land för själva bröllopet. Sedan är det bara att vandra in, tillbaka över den svenska gränsen med EU-visum på fickan – helt utan att någon kontroll sker. Och svenska myndigheter kommer aldrig någonsin få veta något om saken, eller hur de små flickorna lider.

Vi vet ju alla, att Regeringen Löfvéns allra bästa medicinska expertis står fullständigt handfallen, när det gäller att åldersbestämma sk ”ensamkommande”

Liten ”Framtidsbild” från det Socialdemokratiska Paradiset... (teckning av JE Ander, svensk karikatyrtecknare)

Det finns ännu dem, som vågar protestera emot denna (S)-ledda sharia och den Löfvénska hegemoninSakine Madon – själv av muslimskt ursprung – skriver om flickornas och barnens lidande. 15 åringar tvingas bo ihop med 40-50 åriga män, som utnyttjar dem sexuellt. Danmark har redan infört totalförbud, skriver hon, men (S)-regeringen vägrar. Liberalerna i Sverige vill också ha ett totalförbud för barnäktenskap – liksom flertalet människorättsorganisationer – men (S)-regeringen fortsätter vägra ut sig.

Hur skall man någonsin kunna försvara den, eller dess handlande ??

Att Sverige i praktiken godtar barnäktenskap har märkts på flera sätt. Socialtjänsten i Mönsterås kommun ansökte om vård, enligt lagen om vård av unga, av en ensamkommande flicka från Syrien. Hon hade som tolvåring gifts bort till en äldre kusin. Väl i Sverige hade flickan – enligt födelsebeviset – hunnit fylla 14 år och bli gravid.

Förvaltningsrätten i Växjö valde att avslå socialtjänstens ansökan, med motiveringen att flickan är ”en med svenska mått mätt brådmogen flicka”. I domen, som kom tidigare i år, kunde man även läsa att flickan har ”en fast förankring i sin religion och i den kultur som hon är uppväxt i”. Som om barnäktenskapet därmed skulle vara okej. Argumentationen är horribel.  (Sakine Madon i VLT )

”Kulturer” som dessa skall inte finnas och inte kunna etableras i Sverige, och det är hela saken. Det är inte sk ”rasism” att hävda det, men det är för barnens bästa. Det har FN redan slagit fastfast det är klart, så har vi ju de kristna då, och de fortsätter förstås som vanligt..

Också i det kristna USA förekommer barnäktenskap, där våldtagna tvingas gifta sig med förövaren. Finns där ingen rättvisa ?

Dagens Nyheter intervjuar idag den svenske nyblivne Kardinalen hans Eminens Anders Arborelius., som de påstår skulle vara ”givmild” och ”ödmjuk”. Man märker genast, hur pass objektiv DN:s hycklande journalistik är. Ödmjukheten skulle i det här fallet bestå i, att Kardinalen själv erkänner att pedofilbrotten är mycket frekventa inom den katolska kyrkan, kanske frekventare än någon har trott. Han jämför situationen med #metoo-kampanjen i Sverige, och säger att Kyrkan behöver tid för självreflektion.

Mycket bra, ers Eminens ! Det sade ju den nuvarande Påven vid sitt tillträde också, men hittills har ingenting ingenting ingenting hänt, utom att man erkänner att 2% eller fler av de katolska prästerna faktiskt är brottslingar, och har förgripit sig på minderåriga. Det är ju givmilt och generöst, och en gudibehaglig början, tycker inte ni det också, kära DN ?

Nyligen uppdagade ”Arbetarbladet” och UNT att en präst i ”Svenska” Kyrkan återigen hade begått sexbrott – hur många dessa brottsliga präster nu är, vet ingen, men de tycks vara minst ett tjog till antalet, ifall vi tar December månads feta skörd av ”syndare”, som förstås aldrig någonsin omnämns i något #metoo… Folkbladet har också skrivit om händelsen:

Den utpekade prästen, som är verksam i Västmanland, har blivit polisanmäld av två kvinnor för våldsbrott och kvinnofridsbrott. Det rör sig om en före detta fru och en före detta sambo. Biskopar i två olika stift har låtit honom arbeta kvar inom Svenska kyrkan trots anmälningarna mot honom.

Enligt Arbetarbladet fick biskopen i Uppsala stift, där mannen arbetade 2015, information om en kvinnomisshandel. Exhustrun säger till tidningen att biskopen inte gav henne något stöd utan varnade henne för att äktenskapliga bråk inkräktade på arbetet i församlingen.

Inget #metoo-ande eller hallåande där inte, ty kvinnan tige i församlingen !

Från det katolska EU-rapporterades igår detta:

A nun broke a young girl’s arm as she reacted to discovering the child was being sexually abused by a priest, an inquiry has heard.

A witness told how she had hoped she would be protected when the nun walked in on the assault, when she was eight, but was instead called a ‘whore’, grabbed and thrown towards a wall.

På denna ”kristna fri-skola” i Skottland pågick det i tjugo år och mer saker, som allmänheten inte fick veta om eller se... (Vilket parti tror ni det är, som fortfarande står och försvarar existensen av ”kristna friskolor” i Sverige ??)

beatings, humiliations, freezing showers and children being force-fed inedible food, being told to eat their vomit and having their mouths rinsed out with soap.—She recounted how, about two years later, she had a job dusting pews in the church. One particular priest would arrive early and ask her to sit on his lap, before progressing to making her to perform a sex act on him or watch as he did so, the inquiry heard. — —

On one occasion, a nun walked in to the room as it was happening, she said.

She told the hearing: ‘I thought ‘praise the Lord, she’s seeing this, she’s going to be angry with him and protect me’.

‘Her whole face became distorted. I thought ‘she’s angry with him’, (but) she was angry with me.

‘She called me a whore, she took my left arm and yanked me out of his lap and flung me across to the wall (and said) … “get the f*** out of here”.’

She told how she crawled away and had to go back to church, but when another nun found out she could not raise her arm she was given ‘a real hiding’.

‘I said I couldn’t lift my arm, my arm hurt. I said (a nun) has broken my arm,’ Ms Tolmie-McGrane said.

She told the inquiry how the second nun took her to hospital but warned her: ‘Don’t you dare tell anybody what happened, young lady, or I’ll break your other arm’ and assured her she would be ‘lying to protect a man of God, so it’s okay to lie’.

Ms Tolmie-McGrane, who later went to Glasgow University and now works in Norway as a psychologist, told the inquiry she was at Smyllum from 1968 until 1979.

Familj efter familj. Barn efter barn. Kvinna efter kvinna, liv efter liv som förstörs – och ständigt dessa kristna ! Den skotska kvinna som vittnade igår, var bara sex år gammal när den katolska misshandeln började. När hon våldtogs och de bröt hennes arm, var hon åtta år gammal… ”How can we justify” ??

Hur ska vi kunna ”samexistera” med sådana religioner, och sådana religiösa utövare ?

Krossa den skändliga” sa en gång upplysningsfilosofen Voltaire, och med det menade han den katolska kyrkan”Det finns bara en enda väg ut ur den kristna Galenskapen ” säger emellertid jag. Det är folkligt Civlimotstånd. Satygraha. Att GÅ UR de kristna Kyrkorna, och ALDRIG någonsin igen ha det minsta med dem att göra.

Idag är en TORS DAG, som ni kanske märkt. Tor är vredens gud, men också de vapenlösas försvarare. På sina färder över hela Midgård följs han av de två människobarnen Tjalve och Röskva, vars försvarare han också är; symboliskt nog.

Överge kristendomen. Överge islam. Låt hedna er. Om inte för er egen, så i alla fall för era barns skull.

Till Ars och Frithar !

 

Monoteismen fortsätter hota vår planet… (artikel från 21 Juni 2015)

Indoktrinering, Intolerans och Monoteistiska religioner är inget roligt. De fortsätter att förstöra Världen. Tidningen DN eller Dagens Nyheter går idag så långt att den lallar och tramsar om ”gud” ända in på sportsidorna, och redogör för hur en viss John Guidetti, spealre i det svenska U21-landslaget försöker påverka matchresultaten genom sin kristna tro. Fusk – med andra ord – förutsatt att det nu fungerade. Ifall gud nu bryr sig om fotboll – vilket man väl knappast kan tro – borde John Guidettirött kort, matchstraff och utvisning, helst på livstid. Men å andra sidan förstår jag inte, vad religion och fotboll har med varann att göra. Unge herr Guidetti får gärna tro på vad han vill, för min del – men att påstå sig kunna påverka matchresultatet och dessutom att ”Gud ska hjälpa Sverige till Semifinal” i fotboll… Ja ni hör ju själva så fånigt och fullkomligt fanatiskt det låter. Världsfrånvänt, faktiskt.

f2392beaa1bddbf4394a15f5811c9880

Världsfrånvända religioner, som bara tror på en enda gud och en enda möjlighet, har sett sin bästa tid på den här planeten. Förr eller senare kommer alla dessa ”guds hus” störta in, när Midsommarsolens klara strålar och Tors renande blixtar hinner i fatt dem…

epicurus

Redan omkring år 300 före kristus bevisade Epikuros – han vars namn betyder ”vän” eller ”bundsförvant” Monoteismens omöjlighet. Vad man kallar ”Teodicéproblemet” eller teorin om att det skulle finnas någon ”gudomlig rättvisa” i Universum har inte ens kristendomens eller islams skarpaste filosofer lyckats lösa. Om vi antar – som de – att ”gud” skulle vara allvetande, allsmäktig och samtidigt allgod, varför finns det då ondska i Världen ? Att skylla på ”fri vilja” eller införa Djävulen i ekvationen, som många kristna gör för att slingra sig ur argumentet, håller inte. Om fri vilja finns, så är ”gud” inte allsmäktig alls, eftersom hans skapelser i så fall kan gå emot honom. Och existensen av en ”Djävul” är på sitt sätt en solklar hädelse, eftersom den också skulle innebära ett hot emot guds allmakt, förutom att den ofta för till häxförföljelser, kättarbål och annat i den stilen. Somliga kristna har sedan medeltiden tröstat sig med att ”djävulen” inte skulle ha någon riktig makt egentligen, utan bara vara ett slags guds hjälpreda, med uppgiften att plåga mänskligheten, steka den över sakta eld i underjorden och annat sådant – men detta är vad man kallar ett rent cirkelbevis – för om djävulen nu fått sin makt av gud, är det fortfarande gud som är direkt moraliskt ansvarig för ondskan i världen..

Och om gud nu är allsmäktig, men inte förhindrar ondskan ? Då, säger Epikuros, är han i själva verket ondskefull, och knappast någon gud som alls är värd att dyrka…

Är han både allsmäktig och allgod borde ingen ondska finnas, och vi kunde anta att även U21 landslaget alltid vinner sina matcher – men detta motsäges av själva erfarenheten och våra sinnens vittnesbörd – för det gör de inte... Och slutligen – om gud inte kan förhindra ondskan, inte påverka ens ett enkelt matchresultat i fotboll, och dessutom verkar vara andligen frånvarande – varför då ens dyrka honom ??

Antag istället – om vi nu ska ha någon religion – som de flesta polyteister gör – att det finns flera gudar och gudinnor i det hinsides, eller många motsatta influenser i tillvaron, synliga och mätbara såväl som osynliga och ännu icke mätta eller utforskade. Vad händer i så fall ? Jo, Teodicéproblemet har fått en mycket lätt och enkel förklaring, och inget mer behöver sägas, förutom att U21 landslaget nog inte kan påräkna någon övernaturlig hjälp för att vinna sina matcher överhuvudtaget. Man får ingenting för ingenting, och vill man blota, måste man offra något för att erhålla gudarnas bistånd. Så är det med den saken !

e82bf1_f4deedc4d32b4f39b73577275cd48fe2.jpg_srb_p_328_159_75_22_0.50_1.20_0

 Om gudar, gudinnor och makter – eller kanske arketyperna i vårt medvetande – är flera och inte en – vilket vore enfaldigt – inser vi hur sammansatt tillvaron är…

Bevittnar vi Monoteismens dödsryckningar ?? (artikel från 22 Maj 2015)

Samuel Langhorne Clemens, den amerikanske humoristen; mer känd under sin pseudonym ”Mark Twain” sade en gång att det bara finns tre sorters lögn här i Världen. Lögner, Förbannad lögn och Statistik. Beträffande SCB, Statistiska Centralbyrån – vår egen nationella Statistikmyndighet och hur den numera agerar, samt våra nationella politiker; måste jag nog ge Mark Twain rätt. Men nu finns det ju andra och mer ansedda internationella statistikorgan, och i det stora perspektivet – utanför den soptipp som Sverige tyvärr håller på att bli – finns det ju dem, som använder statistik på ett mer vetenskapligt och vederhäftigt sätt, för SCB:s senaste långtidskalkyler över befolkningsutvecklingen i vårt land är varken vederhäftiga eller vetenskapliga. Partsinlägg, med andra ord, eller kamouflerad partipolitik.

Ett statistikorgan ibland flera, som dock vinnlägger sig om att vara vederhäftigt, är Pew Research Center – som säger sig vara ”Partisan Free” (och med det menas alltså frihet från ”hidden agendas” eller dolda agendor och syften, snarare än exempelvis ryska partigängare i Ukraina) som nyligen publicerat två rapporter som också kan vara av stort intresse för all världens hedningar.

Den ansedda Hedniska nät-tidskriften ”The Wild Hunt”, baserad i New York har också kommenterat saken.

cernunnos_header_by_Valerie_Herron

Nej, framtiden är aldrig förutbestämd… Det finns flera alternativa utvecklingsvägar

USA räknar sig ofta som den mest kristna nationen i hela Världen, och kristendomen anser sig också – med sin tro på allsmäktighet – ha flest utövare, globalt sett. Detta är dock en statistisk lögn, eller i vart fall en sanning med åtskillig modifikation. Undersökningar överallt i hela Västvärlden visar samma resultat. Inte ens i de länder som kallas kristna, tror mer än högst något tiotal procent av befolkningen på ”Gud” eller Allah, respektive Jehova. Ateism och Agnosticism ökar, och är man Ateist och Agnostiker så är man också Hedning per automatik eller definiens, eftersom svenska språket är uppbyggt så (enligt Svenska Akademins Ordbok, som är facit i dess användning) att man är hedning om man tillhör en annan religion än kristendomen, islam eller judendomen – eller inte har någon religion alls.

Gruppen ”religiously unaffiliated” ökar i alla industriländer där välutbildade människor finns, även i USA. Bara 70,6 % av amerikanerna ville alls beteckna sig som kristna år 2014, emot 78, 4 % år 2007. Fortsätter den trenden, så är kristendomen helt borta från USA om 100 år – men ”rak trendframskrivning” är ibland en mindre bra statistisk metod. Tillväxten av Hedendomen i form av kanske 30 % ”religiöst obestämbara” gynnar faktiskt hedendomen, fastslår The Wild Hunt.  ”This is something easily understood and seen within the collective Pagan, Heathen and Polytheists contexts. People can be religious and unaffiliated. ”

symbols2

Om vissa religioner, typ kristendom och Islam hela tiden hävdar att deras ende gud skall vara allsmäktig, och att de med våld har rätt att omvända alla andra, hur skall vi någonsin få fred ??

Pew Research förutspår också att kristendomen skulle behålla sina 31,4 % av Världsbefolkningen, ända tills 2050, trots att kristendomen bara ökar i de allra fattigaste, lägst utbildade och efterblivna länderna – exempelvis Afrika söder om Sahara (vilket inom parantes sagt inte är så konstigt, eftersom dessa länder blivit utsatta för Europeisk kolonialism) men sedan går Islam om kristendomen som den största religionen – som om vår Värld inte redan hade nog problem med just extrema islamister…

En intressant faktor är att man numera räknar med existensen av ”Folk religions” eller Folkreligioner. Exempel på dessa varierar, men även Judendomen, Shinto i Japan, Hinduismen i Indien och angränsande länder liksom Asatron i Norden kan sägas vara just en folkreligion. Om dagens migration fortsätter ohejdat, och befolkningsmönstren inte ändras, kommer folkreligionernas anhängare minska i antal och de kommer att gå en mycket dyster framtid till mötes, resonerar Pew Research.

Själv tror jag inte alls att framtiden blir sådan.

Kom ihåg vad jag sagt om Verdandi, framtidens Norna – och framtidens möjligheter..

DSCF0231De tre Nornorna… Staty från en park i Düsseldorf, Tyskland..

En del personer använder statistik och trendframskrivningar som sin egen form av vidskepelse, eller 5-års plan i gammal Stalinistisk och Socialdemokratisk anda – men se – det gör inte jag, Hedning som jag är. Jag tror på en alternativ utveckling, där mänskligheten går framåt istället och lämnar Monoteismen och andra totalitära åskådningar, typ Socialism eller Fascism långt bakom sig.

Trenderna visar trots allt att alla välutbildade länders invånare lämnar islam respektive kristendomen bakom sig, och i högteknologiska länder som japan och i viss mån Indien, är människorna förstår värdet av både matematik, teknik, datorer och modernt tänkande, är Polyteismen fullt möjlig…

anatomy_lesson_of_the_soothsayerSvårt är att sia om framtiden, men vem säger att statistiker eller politiker alltid skulle ha rätt ? Framtiden påverkas allra mest av vad vi själva väljer… (ruta hämtad ur ”Asterix och Spåmannen” av Udertzo/Goscinny )

Om ”Ondska” och ”Godhet”.. (artikel från 29 Decmber 2014)

Såsom varande Hedning och Asatroende har jag alltid retat mig en smula på kristendomens och de övriga Abrahamitiska religionernas mycket snäva och i grunden totalitära dogmer om ”ondska” och ”godhet”. Föreställningen om att människan skulle vara ond av naturen, föds ond (den sk ”läran om Arvssynden som alla kristna fortfarande tror på) och därför i behov av sk ”frälsning” är en mycket farlig och livsförnekande tanke, som orsakat fler utbrott av krig, förföljelse, tortyr och annat i den stilen än vad någon hednisk religion eller kultur någonsin haft på sitt samvete. De kristna, däremot – inklusive de i ”Svenska” Kyrkan – håller fortfarande på och är rädda för Djävulen – och tjatar vidare på sitt eviga ”fräls oss ifrån Ondo” vilket på sitt sätt är hädelse – eftersom de närmast upphöjt Djävulen till jämlike med sin ”Gud” och hela tiden söker efter absoluta föreställningar, trots att det knappast finns någon absolut godhet eller absolut ondska i verkligheten.

Asatron – liksom andra hedniska religioner – Japansk Shinto t ex – betraktar människan som medfött god istället, och betonar mänsklighetens goda sidor, samt att människor kan lära sig att skilja mellan rätt och fel, vilket är ett mycket mer intelligent sätt att se på saken. Människan kan själv ”frälsas” av sin egen kraft och sitt eget skapande förnuft om hon nu ens behöver det – och hon behöver ingen konstlad makthavare eller gud, som skall stå och säga åt henne vad hon får eller inte får göra – sådan är Hedendomens mycket liberala syn på saken – som också passar i vår tids sekulära samhälle.

baa0fe33d00cb8e055a0b95535f340b3

Apropos kristendomens föreställning om ”Ondska” – är det inte ironiskt att just denna religion förmodligen orsakat mer krig, blodsutgjutelse och allmänt lidande än alla andra religioner tillsammans ?

Föreställningen om att vissa människor – eller hela mänskligheten – stämplas som ”ond” leder alltid till fördömanden på olika sätt, och med fördömandet, kommer krigen, kättarbålen, häxförföljelserna och alla de andra vanliga sidorna av kristendomen. Ännu farligare blir det förstås, om föreställningarna om vissa grupper av människor som ”onda” respektive ”goda” tränger in i politikens värld – precis som det nu också börjat ske i vårt eget Sverige. Inte bara Antisemitism, till exempel – en annan av kristendomens ofrånkomliga följder (Vi Asatroende har aldrig haft med saken att göra, varken historiskt – våra förfäder fick sitt arabiska silver just med judiska mellanhänder – khazarerna – en av Svearnas viktigaste handelspartners österut, hade faktiskt Judendom som statsreligion) utan alla möjliga sorters övergrepp – inklusive de nuförtiden alltmer populära anklagelserna om inbillad ”rasism” eller till och med ”fascism” – den sk ”Mona Sahlin-doktrinen” som våra politiker (särskilt de S-märkta, eller alla som hatar Liberalism och Parlamentarism som politisk idé) numera spottar ur sig, så fort de öppnar munnen.

Muslims-and-ChristiansSå länge vi fritt tillåter ”Ökenreligionerna” att utbredas i Världen, kommer de alltid stämpla personer med en annan gud än deras egen som ”onda” eller kättare… Detta ligger inbakat i själva Monoteismens natur..

Så till exempel stämplar man nuförtiden varje person, som har den minsta kritiska uppfattning om befolkningspolitik eller liknande som ”rasist” eller ”ond” och använder de värsta invektiv man alls kan komma på, ifall någon vågar manifestera sin egen uppfattning. För en tid sedan reagerade Humanisterna (tidigare Humanetiska förbundet) i Sverige emot Stefan Löfvéns och andra ledande Socialdemokraters ständiga bruk av ordet ”Fascism” eller stämplandet av just Jimmy Åkesson som Satans redskap, Djävulens avföda eller Ondskan själv, ett ganska inskränkt betraktelsesätt, som knappast gagnar parlamentarismen eller demokratin i landet (tryck på understruken mening för att öppna en länk)

Ska vi alls ha en fungerande demokrati eller parlamentarism i vårt land, kommer vi faktiskt ingenstans med definitioner av våra egna landsmän som ”Goda” eller ”Onda” och vi kan inte heller fortsätta att nedvärdera oss själva och vår egen kultur med att stämpla just den som ”dålig” eller ”ond”, lika lite som vi kan använda samma invektiv om andra, utifrån kommande kulturer.

Kristendomens ”Drang nach dem Absolutem” eller dess ganska fåniga och ofruktbara indelning i hela Världen som svartvit, eller ”ond” respektive ”god” är helt enkelt inget vederhäftigt sätt att resonera eller diskutera.

Själv tror jag som Hedning och Asatroende mycket mer på ”Dumska” eller vad vi kan kalla inskränkthet, dumhet, brist på kunskap, egoism, egenkärlek, habegär, snikenhet eller destruktiva impulser – eller vad vi kan kalla – oönskade beteenden som en bättre eller förnuftigare definition – än just begreppet ”ondska” i sig.

Fler än jag har kommit till samma slutsats. För några år sedan skrev Mårten Bäckström – svensk terapeut och Asatroende – en liten bok med titeln ”Det stora Sammanhanget” i vilken han jämförde kristendom och islam med totalitära ideologier, som exempelvis Nazism och Kommunism.

EvilKristendomens stämplande av vissa människor – exempelvis ”hedningar” eller ”kättare” som ”Onda” är ett exempel på rasism, och har inte i politikens värld att göra…

Rent filosofiskt sett kan man notera, att alla de här ideologierna egentligen gör samma misstag om den mänskliga naturen. De saknar förmåga att skilja på subjekt och predikat, och resonerar på ett mycket barnsligt och omoget sätt, ungefär som en treåring – om begrepp som ”Godhet” och ”Ondska”.

Pelle slår tillbaka, när jag slår honom – alltså är Pelle ”ond” resonerar det lilla barnet, som inte lärt sig ta ut satsdelar eller tänka. En någorlunda vuxen eller intelligent person skulle säga att handlingen eller gärningen som sådan inte gör det handlande subjektet varesig ”ond” eller god – det hela kan möjligtvis vara ett destruktivt beteende (ur den talandes synpunkt – lille Pelle slår ju tillbaks !) men personen Pelle blir ju varken ondare eller godare för det – det finns ingen inneboende ondska eller godhet – utan just bara agerande personer.

I Havámál står det skrivet, att ”Ingen är så bra, att brist han ej äger, eller så dålig, att han till intet duger” (Erik Brates klassiska översättning av den 133:e strofen) och här talas om nytta – dvs samhällsnytta – istället för godhet eller ondska. Hedendomen och Asatron känner inte till dessa begrepp, och gör dem i vart fall inte till absoluta storheter.

Alla moderna rättsstater – och även de gamla hedniska lagarna, som bara föreskrev böter (till och med i form av ”mansbot” till den drabbade släkten, i händelse av mord) men aldrig fängelse eller kroppsstraff – bygger på det förhållandet, att det är handlingarna man ska bestraffa (eller förhindra) via rättssystemet, men inte individerna som utför dem. Individen skall ju helst förväntas bli bättre av det utdelade straffet – eviga straff (som i kristendomens helvete) leder ju inte till någon förbättring alls, utan bara till mera ont – medan det oönskade beteendet snarare förstärks i form av fler onda handlingar – vilket uppenbarligen inte fungerar.. Också våra förfäder hade utvecklats tillräckligt långt för att inse, att om man ens skulle laborera med begreppet rättvisa, vore ”inlåsning” eller ”oskadliggörande” i form av våld, en ganska trubbig metod, som borde uteslutas i de flesta fall – liksom ”häxbränning” och förföljelse av oliktänkande, något som också kom med kristendomen… Fredlöshet, däremot – det enda straff som i så fall utdömdes – innebar ju faktiskt att den drabbade var fri att gå, vart han eller hon alls ville..

När Havámál och Eddan alls talar om ondska eller godhet, görs det alltid ur ett teleologiskt perspektiv, dvs gärningar, tankar, känslor osv är aldrig absoluta storheter, utan måste alltid ses i sitt sammanhang, eller i relation till något annat. Man kan vara god eller ond emot, för eller till någon (dvs handlingen får ett föremål, eller en person drabbas av dess ”goda” eller ”dåliga” konsekvenser) men det gör inte personen som utför handlingen – eller ens den som drabbas av den – godare eller ondare i sig.

Havámáls 127 strof innehåller orden ”Om ont du märker, kvad att ont det är” vilket är en alldeles utmärkt förklaring av hur det teleologiska betraktelsesättet fungerar.

Ur min synpunkt är tandvärk, eller en sten i skon ”relativt ont” – men inte ur bakteriernas, respektive stenens eventuella perspektiv. För mig är det dåligt att bli av med mina pengar, men Eu-migranten som rånar mig, dansar och jublar över vad han kommit över. Vad som är ”ont” för vargen, är inte ”ont” för fåret – osv…

Jättarna, Trollen eller Loke – i mytologins värld – kan inte kallas onda i sig de heller – annat än ur människornas och Asarnas synvinkel sett – inför sig själva är trollen alltid goda, och de anser tvärtom, att människorna, Asarna och dagsljuset är fiender.

Myternas värld talar om en balans mellan nedbrytande och uppbyggande krafter, eller mellan förnuft och oförnuft – men inte mera än så.

yggdrasil_by_fulgurer-d5jj2ug

Ur rotens synvinkel är kanske kronan ond, men kronan inser att roten är god… Dag och natt, ”ondska” eller ”godhet” är för Hedningar och Asatroende ingående i en helhet…

 

I naturen kan vi se samma växelspel mellan förväntat ”ont” eller ”gott”. På varje vår följer en vinter, på varje vinter en ny vår. Köttätaren kan inte kallas ”ondare” än växtätaren, annat än om vi själva anlägger fårens perspektiv – för vargarna är alltid färre till antalet, än den sammanlagda mängden får. Kristna fårskallars antal, däremot, är snudd på oändligt…

Bjornungar_sKristendomen har traditionellt stämplat vissa djurarter som ”onda” – men kan ett djur alls sägas vara ”ont” eller ”gott” i sig ? Vems är synpunkten, eller synvinkeln ?? Ur växtätarens synpunkt, kanske köttätaren är ”relativt ond” – men förr eller senare inställer sig en balans, som inte ska överdrivas eller överföras på människosamhället…

För någon vecka sedan upptäckte jag hur de kristna till och med gått så långt, att de kräver att katter och andra husdjur skulle vara vegetarianer, och endast leva på vegetarisk föda – en onaturlighet, som närmast liknar djurplågeri… Kristendomens bisarra stämplande av växtätare som ”goda” och köttätare, eller vissa djur, typ vargar eller björnar som ”onda” är verkligen grotesk. Detta trots att de flesta av de personer, som nu tänker så, anser att ”vargungar är söta” och annat i den stilen – biologism – som filosofiskt skolade personer kallar företeelsen i sig.

Jämförelsen mellan djurens och naturens värld respektive människornas skall naturligtvis inte överdrivas – själva fungerar vi och vårt samhälle på ett oändligt mer komplicerat sätt än exempelvis en myrstack – och våra egna möjligheter att lära och förändra vårt beteende är extremt mycket mer invecklat och utvecklingsbart än hos de flesta organismer (huvuddelen av allt liv på vår planet utgörs av växter, respektive insekter – säg visste ni det ?) Redan våra förfäder insåg detta, när de talade om skillnaden mellan Utgård och Midgård respektive Asgård (eller de fundamentala krafternas värld – också de vetenskapligt sinnade bland oss räknar med en fysikens värld, långt bortom mänskliga ögons eller andra organs uppfattningsförmåga) och att det inte går att uppställa ”Gott” respektive ”Ont” som absoluta storheter.

”Quod licet Bovi, Non licet Jovi” sade de gamla romarna – och redan Aristoteles – hedning han också ! – insåg, att det här med teleologi, eller det teleologiska perspektivet var något att bygga på. (dvs en handling, tanke respektive känsla kan aldrig vara ”god” eller ”ond” i sig – storheterna är relativa, och kan bara bli föremål för etiskt bedömande om någon drabbas eller blir föremål för handlingen, tanken eller känslan, som först då blir ”relativt god” eller ”ond” ur det förnimmande subjektets synpunkt)

All moralfilosofi bygger på värderelativism, skulle man också kunna säga – liksom de flesta ideologier.

Och kan en ideologi ens vara ”ond” eller ”god” ??

De flesta människor följer ju inga lagar helt ut, eller någon speciell livsfilosofi, utan kompromissar – eller som de kristna ”syndar” hela tiden – emot de lagar de själva ställt upp.

Hedningar, däremot, kan inte synda – eftersom själva begreppet synd respektive frälsning är helt okänt i Hedendomens filosofi. Oden ger i Havámál goda råd till människorna, men inga budord – därför att han redan vet, att människorna aldrig kommer följa regelverket helt slaviskt, utan förmodligen tillämpar det olika, beroende på situationen.

En annan gång, kanhända; ska jag ge fler exempel på det här, och hur Asatron fungerar som samhällsbärande filosofi – främst kanske för ”krigare” som soldater, poliser, jurister, rättsvårdande myndigheter och deras anställda, liksom läkare – men – det är en annan historia…

58ee55615c_21900494_o2Gudar och Makter är bortom ont och gott – liksom fysikens lagar enligt vetenskapen…

Kristen präst i USA vägrade fullfölja begravning… (artikel från 18 Januari 2015)

Om det nu är så, att det finns tillfällen då man inte bör vara alltför lättkränkt (som föregående inlägg antydde) så finns det andra tillfällen, då man kanske borde känna sig allvarligt kränkt. Som när en präst vägrar fullfölja en begravning, till exempel, och avbryter den mitt under själva akten eller förrättningen. Kanske undrar ni vad det är för präster som är så oförskämda emot sina församlingsmedlemmar, att de skulle göra något sådant. Denver Post i USA ger närmare besked, och det gör tidningen Metro samt Expressen i Sverige också. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen – sådan är Monoteismen !

Puff_vanessa

Vanessa Collier, som avled 33 år gammal, var nämligen lesbisk, och det föll inte Pastor Ray Chavez i smaken. Därför avbröt han begravningen mitt under akten, medan en rasande folkmassa, bestående av den avlidnas släkt och vänner, marscherade ut ur den kristna kyrkan för att begrava henne i en annan lokal, som lyckligtvis låg tvärs över gatan. Omfattande protestaktioner följde också.

Detta är inte första gången liknande inträffar. Också i Sverige har det hänt, att den kristna kyrkan plötsligt avbryter begravningar och vägrar befatta sig med en avliden, men av annat skäl än i USA. Se på denna notis, till exempel (klicka på understruken mening för att följa länk). I Värnamo 2009 hände det, att en viss kyrkofunktionär vid namn Sture Svensson kom rusade och avbröt en begravning, bara därför att det saknades ett byråkratiskt intyg, vilket väl är ett väldigt svenskt sätt att avbryta begravningar på.

Å andra sidan undrar jag, om en präst egentligen kan avbryta begravningar, mitt i själva akten; med hänsyn till att han inte gillar den avlidna eller avlidne, eller tycker illa om dennes eller dennas livsstil. Tänk om alla människor skulle göra så ? Vore det inte fruktansvärt oartigt ??

En läkare kan inte neka till att behandla en patient, om bara patienten har betalat för sig, utan måste hjälpa alla patienter lika mycket – och det är Hedendomens förtjänst. Det finns nämligen något som heter Hippokrates Ed, och det är en hednisk princip, liksom hela begreppet läkaretik, eftersom det utvecklades i antikens hedniska Grekland. Till och med Svenska Läkareförbundet följer fortfarande den eden. En advokat, till exempel, kan inte neka att försvara en klient, och lämna en rättegång mitt under det att den pågår. Vad advokaten tycker eller tänker om klienten, hör nämligen inte dit – advokaten kanske anser att denne eller denna är en skurk, men det hjälper inte, för klienten måste försvaras i alla fall. En soldat i ett konfliktområde, måste försvara alla civila lika mycket, oberoende av vilka de är, eller vad han än må anse. Han kan inte skilja ut någon, och mot given order ropa: ”nej se jag försvarar inte henne/honom där, för se hon/han råkar vara judinna/jude !” En vanlig rörläggare eller en snickare, till exempel, Rör Mock och inte Leg Läk, kan heller inte undandra sig sina skyldigheter, och vägra fixa dasset för någon som betalat, med motiveringen att denne är Sverigedemokrat eller kanske en sådan där djävulsk Folkpartist, ni vet…

”Pacta Sunt Servanda” eller ”Ingångna avtal måste hållas” är en annan Hednisk princip, som en hednisk civilisation upptäckt, för grunden till dagens avtalsrätt lades redan under romartiden, och den finns också i de gamla nordiska lagarna.

1-handshake-black-white-woodcut-circle-aloysius-patrimonio

”Vad man lovar, ska man hålla” säger det gamla svenska ordspråket, och det är hela saken. Varken prästen, läkaren, soldaten eller ens rörmockaren kan svika ett ingånget avtal, och om man ska se praktiskt och realistiskt på saken, är en begravning faktiskt en tjänst man köper, eller en vara – och har någon väl betalat för den, måste varan överlämnas eller tjänsten utföras, under värdiga former. Det torde ändå vara självklart, oavsett vilka länder, livsfilosofier eller religioner vi nu talar om. Hur kristendomen, med sitt så kallade ”kärleksbudskap” i själva verket är, fick Vanessa Collier eller rättare sagt hennes anhöriga verkligen känna på, för man kan då inte påstå, att just den kristna kyrkan skulle vara bättre eller godare än någon annan, varken i det här individuella fallet eller annars.

Vi håller begravningar inte så mycket för de avlidnas skull, som för de anhörigas. Ingen död person har någonsin upplevt sin egen begravning, av det enkla skälet att han eller hon ju inte finns mer, men alla kulturer och religioner insisterar på, att man bör visa artighet eller aktning för de döda, och det är därför heller inte så konstigt, att allt fler och fler personer i dagens Sverige väljer en Borgerlig Begravning, helt utan inblandning från några kristna kyrkor. Här är en sida märkt ”Vett och Etikett” som kan ge er närmare information om saken.

Var det inte brist på just vett och etikett, som Pastorn i USA visade, förresten ?

I och för sig är jag inte längre Gode och har något Godord (obs att det inte stavas godeord som vissa mindre vetande tror) för tillfället, men jag har själv förrättat minst fyra bröllop och en begravning (min egen fars, om någon skulle undra – han var Hedning han också) och tror mig därför veta, att meningen med begravningar är att framhålla det goda hos den avlidna eller avlidne, snarare än att likt de kristna fördöma och hota med helvetet eller andra straff, också vid själva gravens rand. Att göra så är onekligen mycket stötande, eftersom de anhöriga kan behöva hjälp och tröst, så att de får påbörja sitt sorgearbete (ingen begravning, vore den aldrig så bra eller fin, kan ta bort all sorg – och det måste man inse !) och det är ju detta, som begravningar egentligen är till för, förutom att på ett enkelt men ändå värdigt sätt hugfästa den avlidnes eller avlidnas minne. Inser man inte det, skall man nog inte vara Präst, eller uppträda som om man vore det, oaktat vilken religion vi nu diskuterar.

De mortuis nihil nisi bonum – om de döda inget annat än gott – sa de antika stoiska filosoferna, redan 600 år före kristus.

Odin's_last_words_to_Baldr

 Havámáls berömda strofer – den 76:e och 77:e i hela diktverket – uttrycker precis samma sak, även om de tyvärr är de mest feltolkade och felöversatta raderna i just den Eddadikten. Okunniga amerikaner, och diverse småborgerliga ”fornsedare” och andra har  på falska grunder omtolkat ”domen över död man” (domr um daudan hvern) till att handla om att man ska dömas på sina grannars omdöme eller åsikter, dvs de tror falskeligen, att de har rätt att sätta sig till doms över andra människor efter döden, och därför tramsar de hela tiden tjatigt vidare om heder och ära, och annat sådant som intet betyder. Tror man på sådant, kan det också gå väldigt snett, som i Pastor Ray Chavez fall och Havámál självt varnar oss för människornas småaktighet, och hur småsinta de är emot varandra.

Men, det är inte detta diktverket handlar om, ty lyssna noga på strof 76, i min översättning:

Deýr fe,                                    Fänad dör,
deyia frondr,                         fränder dö,
deyr sialfr it sama;               dör gör du själv likaledes
enn orztírr                             men minnet
deyr aldregi                           dör aldrig
hveim er ser goðan getr.    Av dem som vunnit sig ett gott.

”ordstirr” är här samma sak som stirrighet, omkringflygande rykten, snack och tal utan bevis, och allt annat sådant. Allt sådant skall en gång vika, säger Havámál, men kvar står de goda gärningarna, och allt det goda, som den enskilda människan stod för – allt annat förbleknar med tiden, eller bränns upp med likbålets renande eld.

Sannerligen, Sannerligen frågar jag er – i namn av Särimner : Vem kan sätta sig till doms över Vanessa Collier, avliden som hon är ? Kan jag det – kan någon annan det ?? Kommer ens hennes vänner, eller de som nu kände henne i verkliga livet, inklusive hennes anhöriga någonsin ha den fulla bilden, även om de vet mer än vi; och minns alla de goda handlingarna eller tankarna ? Kanske hon just nu är hos Freja själv, och i Sessrumnirs sal – den på sittplatser rika – ty där, är det sagt – skall de komma att vistas vars kärlek eller goda handlingar aldrig blev förstådda här på jorden, eller vars kärlek smädades i livet, eller efter deras död.

Så är det sagt – och så får det bli.

I den andan – och på det sättet – bör man hålla begravningar, och föra folk till den sista vilan, oberoende av vilka de är eller har varit, ty Gudarna och Makterna frågar icke efter sådant.

il_340x270.419953355_2l64

Låt oss nu återvända till livet en stund, och fråga hur det är här, i vårt eget land och i vår verklighet. En undersökning utförd av Humanisterna, som erbjuder just Borgerliga Begravningar, helt utan de kristnas inblandning i saken, visar att det i genomsnitt bara talas om den avlidna eller avlidne under 7 % av tiden vid en genomsnittlig begravning i Sverige. Resten av tiden står de kristna prästerna där, och tjatar, tjatar, tjatar om sin gud och jesus i det oändliga, helt utan tankar på de anhöriga, eller vad de känner. Det var ju – som jag konstaterade – för den avlidnes eller avlidnas skull, som begravningen alls skulle hållas – och eftersom Kristendomen inget alls eller föga har att erbjuda, enligt många svenskars åsikt, kanske det inte är så konstigt att de väljer en borgerlig begravning. Numera finns det till och med hela Begravningsbyråer, som specialiserar sig på den typen av arrangemang. Och Statskyrkan skall vara upplöst sedan länge.

img_3571

 Det finns Världsarv och begravningsplatser i Sverige, som skulle vara till för alla religioner och kulturer, men… (forts i nästa bild)

 Vi Asatroende har inte några egna begravningsplatser i Sverige, och vi får inte ha några heller, till skillnad från exempelvis muslimerna eller mosaiska trosbekännare. Vår egen religion, som är Polyteistisk, räknas nämligen inte i den ”Svenska” Kyrkans ögon, som närmast har tillskansat sig ett orättmätigt monopol på begravningar. Bara två enstaka kommuner i vårt land – Tranås och Stockholm – erbjuder begravningsplatser, där man går fri från att se en massa kristna symboler som kors och andra tortyrinstrument, lika försmädliga i våra ögon som någonsin hakkorset på en judisk kyrkogård.

dcb7dcd3b7-Skogskyrkogarden

.. tyvärr har Svenska Kyrkan förfulat och smutsat ned alltsammans. Gunnar Asplund, som designade Skogskyrkogården ville INTE ha en massa svarta kristna kors stående överallt…

Om människor nu inte vill ha en massa kors på sina gravar, varför kan de då inte få slippa allt sådant ? Varför kan de inte få välja själva var de ska begravas, eller hur de ska begravas ? Det är visserligen sant att man får utforma sin egen begravningsritual numera – det fick vi först efter år 2000 – men ändå – ända in i döden – tvingar sig de kristna prästerna sig på oss, med sina kors och prylar – symboler med vilka vi intet vill ha att skaffa,, och som vi heller inte använder och står för.

I vårt nära grannland Danmark däremot, får de Asatroende sin egen begravningsplats i Odense, och de fick de redan 2008.

anundshog3-560x320Gravhögar och Skeppssättningar byggda för evigheten. Lika vackra och användbara nu, som om tusentals år in i framtiden. I Odense byggs de på nytt. Inga individuella stenar behövs, inga kors, inga konstigheter. Enkelt och naturligt – som det borde vara ! (Bild från Anundshögen, Västerås)

2009, när Sverige fortfarande hade ett fungerande Asatrosamfund, försökte Henrik Hallgren förhandla fram rätten för de Asatroende att få en egen gravplats åtminstone någonstans i landet. Han valde sin frireligiösa hemort Borås, och misslyckades naturligtvis, troligen pga de frikyrkliga krafterna i den staden. Trots det vällovliga initiativet, och trots att han använde exempel från Norge och Danmark, fick vi inte våra rättigheter tillgodosedda den gången, ens när vi är döda, och inte kan kämpa längre. Han beräknade då – anno 2009 – de Asatrognas antal till omkring 1000 personer i landet, så det fanns onekligen ett behov. Idag däremot, är vi så många fler, och man får nog räkna med det tredubbla eller kanske fyrdubbla antalet, efter vad jag tror.

Ända in i döden fortsätter de kristna smäda oss, och att vara oförstående.

Genast uttalade sig Staffan Lundstedt, kyrkogårdskonsulent vid Svenska kyrkans Församlingsförbund, och sa att vi måste ”samarbeta” eller underordna oss den ”svenska” Kyrkan, och låta oss begravas på deras Begravningsplatser, eftersom ”även hedningar får begravas där och det sker dagligen och stundligen

Herr konsulenten Lundkvist – eller vad han nu ska vara – har uppenbarligen ingenting ingenting ingenting förstått. Vi vill inte ”samarbeta” med den svenska kyrkan – eller rättare sagt – den Evangelisk Lutheranska Ockupationsarmén som den rätteligen borde kallas..

För – tänk bara ! – Vissa av oss kanske inte vill begravas under en massa kristna symboler, ihop med kristna, utan bara ha något eget för en enda gångs skull, även om vi inte ens fått det, medan vi andades och levde ? Muslimer, judar, Buddhister och alla andra får ha sina egna gravplatser – men inte vi… Varför ??

Är inte det ganska märkligt agerat av denna ”svenska” kyrka, som fortsätter förfölja oss, i namn av sk ”samarbete” ?

884a92769f38e930cb2426e88a787264_480x320

När får vi Lugn och Ro ? Värdighet och stillhet – utan kristendom…

”Den gyllene regeln” som också finns i Asatron – och varför kristendomen inte är unik alls… (artikel från 2 Januari 2015)

De kristna hävdar envist, att just deras religion skulle vara bättre än alla andra, pga deras mytiske grundare – och detta trots att det aldrig någonsin funnits de minsta bevis för hans existens överhuvudtaget. De påstår sig till och med ha monopol på detta med kärlek (uppenbarligen har de aldrig hört talas om Freja) och påstår att just deras religion skulle vara kärleksfullare, vänligare och mer humanistiskt präglad än alla andra tänkbara religioner och livsfilosofier – något som lätt motbevisas av lite elementär Världshistoria, eller kristendomens historia som den faktiskt ser ut…inklusive hur de flesta kristna faktiskt lever idag,,

Argumentet de använder för sina vanföreställningar är för det mesta den sk ”gyllene regeln” eller någon variant därav, alltså bibelordet om att ”Gören emot andra, såsom du vill att dessa skall göra emot dig !” eller något ditåt. Uttrycket är som bekant ganska vanligt, och har formulerats på olika sätt och med olika ord under tidernas lopp.

rules-for-life-33-728

Problemet är bara, att vad de kristna påstår faktiskt är ren lögn. Precis samma ”gyllene regel” finns i nästan alla kulturer och religioner, och det är på intet sätt en kristen uppfinning, eller något som kommer från någon inbillad ”frälsare” eller någon speciell profet. Vad man kallar ”ethic of reciprocity” uppfanns faktiskt av hedningar och inte av kristna, och det var också hedningarna som först av alla skrev ned den, eller formulerade den med allmängiltiga termer.

Hur kan man förresten som de kristna påstå, att en viss kultur eller religion skulle vara bättre än någon annan ?

Och för övrigt – hur eller på vilket sätt kan man påstå, att just vår egen, inhemska kultur och religion skulle vara sämre än någon annans, oavsett om det är det förgångna eller dagens situation vi då åberopar oss på ?

Är det inte ett slags rasism eller i varje fall intolerans de kristna och de Abrahamitiska religionernas företrädare kommer dragandes med, när de ideligen sprider påståendet om, att just deras egen religion skulle vara bättre eller godare än alla andra ?

Själv tror jag naturligtvis inte att Asatron skulle vara varken bättre eller sämre än någon annan livsfilosofi, religion, trosuppfattning eller allmän kulturyttring i sig – allt jag säger är bara att den är ett lokalt alternativ, som alltid funnits här – mer eller mindre starkt uttalad – och att dess väg ligger öppen för envar, som vill vandra på den – varken mer eller mindre än så. I Hávamál och Eddan finns precis samma uppfattning – råd och levnadsvisdom – men inga budord !

Den Asatrogna versionen av den gyllene regeln lyder ”Gåva kräver, att gengåva gives!” och är mycket enklare och kärnfullare formulerad än allt bibelskt pjoller. ”Tål intet ont här i Världen, men gläd dig åt allt som är gott” säger Havámál också.

2708

Redan i det gamla Kina, under vad som kallas ”de stridande staternas epok” då Kina var indelat i flera furstendömen, och helt avskuret från alla kulturella kontakter utifrån, formulerade Konfucius sådär år 520 före kristus principen om att ”Påtvinga icke andra personer sådana lagar, som du inte själv skulle vilja leva under !” och även det uttalandet är väl avsevärt bättre än de kristna versionerna av samma princip.

Lao-Tse, den gamle Taoisten, som levde sådär 100 år innan Konfucius eller kring 600 år före kristus uttryckte saken såhär: ”Betrakta din nästas framgång som din egen framgång, och din nästas förlust såsom din egen förlust” – ett tidigt exempel på samhällsanda med andra ord – och de kristna kritiserar alltsom oftast Taoisterna för att vara oansvariga !

I det Mellersta Riket i Egypten – som existerade två tusen år och mer före vår tideräkning – fram till ca 1650 fk. formulerades principen – ”Maats regel” som den då kallades, efter Sanningens stora gudinna, vars symbol är en skrivfjäder – och lydde såhär: ”Detta är nu min befallning: Gör så emot den handlande, att han handlar så emot dig, som du skulle vilja att han skulle göra !”

Inte ens Moses var påtänkt då, och han låg inte och skvalpade i någon inbillad vassrugge – inga Monoteister fanns överhuvudtaget (som Farao Echnaton – den förste Monoteisten i Världshistorien) fanns heller. Allt vad som fanns i Egypti land – var faktiskt HEDNINGAR – och de kom förstås på det här alldeles själva, utan inblandning från exempelvis Kina, eller någon annan civilisation i Mellanöstern. Moses levde sådär 1200 fK enligt vad man tror, och att judendomen är äldre än kristendomen, torde nog vara vedertagen sanning.

11971193381425066553Selanit_Maat.svg_.hi1_-269x300

”Den gyllene regln” var faktiskt färdig och klar tusentals år före kristus – och den behöver ingen kristendom för att tillämpas på förtjänta personer, om man vill..

Sexhundra år och mer före kristus sade Thales från Miletos i det gamla Grekland att ”Undvik att göra så emot andra, som du själv inte skulle göra” och han var annars matematiker och astronom, och inte etiker eller filosof. ”Gör icke sådant emot andra, som skulle förarga dig, ifall andra gjorde så emot dig” sade Isokrates, mer än 400 år före kristus, och Epikuros slutligen – grundar av den Epikuréiska filosofin, som de kristna ofta felaktigt likställer med allmän njutningslystnad, död 270 före vår tideräknings början i Aten, sade helt oberoende av alla de andra som såhär: ”Den som vill leva ett gott liv skall ej skada andra, och avstå från att skada eller bli skadad av vad andra påstår !”

640px-Epikouros_BM_1843Epikuros – soldat under Alexander den Store – Sade vad han menade – och menade vad han sade…. No surrender !

Seneca och andra stoiska filosofer från romersk tid hade också egna varianter av den gyllene regeln, och den fanns i det gamla Indien också – där hade folk helt oberoende av det gamla Kina, Egypten och Antikens Grekland redan kommit på samma sak, långt innan Alexander och Hellenismen… Redan på 800-talet fk kunde man i Mahabarata – berättelsen om det stora slaget – samma historia som vi här i Norden skulle återberätta som ”Bråvalla slag” – läsa att körsvennen och kavalleristen Arjuna sa till sin herre och konung ”Behandla dina underlydande, såsom dig själv, och gör så emot andra, som du vill att de ska handla emot dig” – och detta var bara lite handfast befälsföring eller kaserngårdens språk – fast på indiska förstås. Var och en som ”varit på trupp” känner nog igen sig i den berättelsen…

Den tamilska eller sydindiska berättelsen Tirukkuṛaḷ innehåller samma formulering den med, helt oberoende av den nordindiska traditionen.

Buddha, på sin tid (600 år före kristus) sade att ”Såsom de är, är jag, såsom jag handlar, är de andra” – vilket bara är en variant på samma gyllene regel. Hinduer, jainister, bahaister, judar (”var emot andra som de varit emot er, också ni var främlingar i Egypten – detta säger jag, Israels gud!” ) har också – oberoende av andra – upptäckt samma princip.

Så – varför skulle just kristendomen vara så unik ? Det finns ingenting som tyder på det, ifall man utgår från rena fakta

En del kritik emot den gyllene regeln har förstås yppats genom tiderna. En del säger till och med, att ”de som har guldet, oftast gör reglerna” och att detta är vad som menas med ”den gyllene regeln” men det tror i och för sig inte jag… Också en del del svenska – estniska och till och med ryska ordspråk säger ofta samma sak, ”som man lagar åt andra, får man äta” vilket på sitt sätt är en folkligare, lite råare variant av samma regel.

golden-rule

Till sist kan vi erinra oss Hávamáls ord: ”Det ska vi finna, om nogsamt oss själva vi må granska – att ingen är fri från fel ! Dock är ingen så usel, att han till intet duger !”

Också en hel del kristna har på sista tiden erkänt, att deras religion på intet sätt är unik, eller bättre än någon annans, och att ”den gyllene regeln” är en allmänmänsklig skapelse, som gjorts många gånger genom tiden, på många språk och i många kulturer – utan samband med varandra.

Om fakta må man kunna diskutera – fränt och öppet när man så vill, och när situationen så kräver. ”Intet mänskligt är mig främmande” sa en gång en annan Hednisk filosof – och så säger jag med – denna andra dag, på det nya året..

”Avdöparen” – en Svensk Moondog ? (inlägg från 11 April 2015)

Många känner inte till det, men det finns en stark rörelse för Avdop och Avdöpning eller utträde ur Svenska Kyrkan i Sverige. Unga Humanister var först, när de genomförde rituella avdop vid Bokmässan i Göteborg för ett antal år sedan, vilket fick biskop Åke Bonnier – numera i Skara – att skrika högt och gå i taket. Svenska Kyrkan begår fortfarande övergrepp emot barn, när de i samråd med föräldrarna tvingar barnet att anta en religion, som det aldrig själv valt och som inte är dess egen. De som resonerar enligt modellen ”jamen folk kan väl alltid gå ur senare, när de blivit myndiga” förstår inte vad det hela handlar om. Om någon i 18 år tar dina pengar och tvingar dig att betala för något du aldrig köpt, och aldrig ställt upp på – för det är just vad Svenska Kyrkan gör, i och med övergreppen, resonerar man ungefär som skotten; som gav sin treårige son en rakapparat, bara därför att han själv skulle använda den ”så länge” eller tills grabben blev 18, och därmed myndig…

En person, med det hedniska Namnet Frej Johansson sågs för sex dagar sedan bli utkastad ur Växjö Domkyrka – med våld…

En annan, som redan drabbats av samma kristna våld är den här vänlige och lågmälde mannen från Tornedalen, som avgående Kyrkoherden i Gamla Uppsala offentligt anklagat för att var sinnessjuk, bara därför att den ensamme Tornedalingen hotar kyrkans makt

Avdparen_frn_Tornedalenl_Sven_Danell__

”The man – the myth – the concept ” – Avdöparen från Tornedalen !

Avdöparen” eller Sven, som han egentligen heter, är en högt originell herre, bosatt i Uppsala sedan flera år. Han har flera internet-sajter, som trots att de är en smula virrigt formulerade ändå är mycket underhållande – här är en – och här är en annan – där han redovisar hur det gick till när han blev utkastad ur Uppsala Domkyrka och bannlyst av Stadsteatern i samma stad, bland annat.

Under flera år har ”Avdöparen” – som betraktar sig som kristen, enligt vad jag kan förstå – fört sin kamp emot den Svenska Kyrkan, och likt en fattig tiggare eller en vandrande Sokrates – ni vet han som ställde sig på torget i Aten med en lykta, mitt på ljusa dagen, och utropade ”jag söker efter en människa” – gått runt för att helt fredligt prata med folk. Här följer några Youtube klipp, som berättar om hans smått  omstörtande verksamhet, som många kristna hatar. Glåporden har haglat, fördömandena likaså – men Sven kämpar vidare. Bara det är trots allt värt en eloge !

Här berättar han öppet om Korpela-rörelsen – också Tornedalingar – och vad han anser om Ärkebiskopen, till exempel…

Och här en liten ”predikan” – mitt på gågatan i centrala Uppsala

Visst liknar han en galen tiggare – denne ensamme Tornedaling – för så har kyrkan och dess prelater benämnt honom. Men å andra sidan – kan vi verkligen veta om denne underlige andlige förkunnare, som säger sig vilja avdöpa och hedna hela världen med hjälp av trolldom – också inte kan ha funnit ett korn av sanning, eller har en smula rätt i alla fall, för minns den svenske skalden Nils Ferlins kloka ord:

Det var bara tokar och dårar
som lyssnade på dig först.
Det var slavar och skökor och ogärningsmän
men då var ditt rike som störst.

Det var bara enkla själar
och själar på undantag.
Sen byggdes det katedraler
och kyrkor av alla de slag.

Och påvar det kom och präster
som tvistade om vart ord
du fällt på din korta vandring
på denna bullrande jord.

Men tokar det var och dårar
som lyssnade på dig först.
Det var innan ditt rike blev kartlagt
och då var ditt rike störst.

Vem är egentligen avdöparen ? Kan vi egentligen veta det säkert ? Det finns en vandrande gud med tusen namn, sägs det. Han är Gångläre och Gångtrött, den som alltid vandrar vidare. Han är Sidhatt. Han är Gand-Alf, trollstavens vandrande alv. Han är Gestumblinde, den som förvirrar sina gäster. Han är Fjölsvinn, den trolldomsskicklige, eller Grim, den fördolde ”en förklädd gud” som Hjalmar Gullberg en gång kallade honom. Ser ni inte vem han liknar, den ensamme främlingen vid er farstukvist ? Oden är det namn han egentligen bär, och så här tecknade Axel von Rosen honom:

Georg_von_Rosen_-_Oden_som_vandringsman,_1886_(Odin,_the_Wanderer)

 Ganska likt, eller hur ? Det finns en kringvandrande, peripatetisk skola av Hedningar, som alla är Odens män…

Oden – Visdomens men också extasens gud – skall en gång återkomma, och tills den vackra dagen gryr, fyller vandrarna och dårarna, skalderna och vismännen jorden med avdop och profetior. Bland dem går också Avdöparen, i alla fall som jag ser det. Och kanske är inte Avdöparen i Uppsala helt ensam. Redan på 1960-talet fanns en liknande figur i New York, USA som kallade sig ”Moondog” och som var musiker. Moondog, eller Louis Thomas Hardin som han egentligen hette, levde 1916 – 1999 var egentligen aldrig bostadslös, utom under en kort period i ungdomen, och var mycket framgångsrik i sin musikaliska karriär. Han hann med att utge över 30 lp-skivor, och samarbetade även med den svenska gruppen Fläskkvartetten under sina senaste år, och han var hedning ut i fingerspetsarna.

Han blev redan tidigt känd som ”The Viking on the 6th Avenue” eftersom han klädd i ett slags läderhjälm och kåpa terroriserade börsmäklarna i New Yorks affärsdistrikt…

moodog-over-manhattan1

Han var under hela sitt liv också fascinerad av Asatro, och besökte de nordiska länderna, samtidigt som han likt ”Avdöparen” gillade att slå sig i slang med folk ute på gatan, precis som Sokrates en gång gjorde, och tillhörde helt och hållet samma peripatetiska, omkringvandrande skola, med uppgift att omvända folk, och få dem att lämna kristendomen. Förutom det var också Moondog uppfinnare, och uppfann nya kombinationer av gamla folkinstrument och elektroniska instrument, bara för att få fram helt nya melodiska klanger.

505 Moondog22

Vad är gemensamt för alla dessa fritänkare, filosofer och vandrande ombud för Odin ? De vill få dig att tänka själv, att gå utanför dina tidigare gränser – och befria ditt medvetande. Det är därför de står där i sina gathörn, dag efter dag, och ställer kluriga frågor om tillvaron. Framtiden tillhör dem, och de som har befriat sina sinnen. Inte Monoteisterna, eller de kristna…

Vill du själv gå ut ur den Svenska Kyrkan, och lämna den bakom dig och bli hedning, finner du en händig blankett här… Fyll genast i blanketten och skicka in den till närmaste församling, om du inte redan gjort det, så blir du avdöpt och befriad från tusentals kronor i extra skatt, varje år. Det är verkligen värt det, det lovar jag…

Kristi Förklarings dag, sägs det… (inlägg från 6 augusti 2015)

För en månad sedan var det kristi förklarings dag, sägs det. Jag vet inte så noga, eftersom jag ju är Hedning som alla vet, och inte följer med så noga bland de kristna helgdagarna. Alla människor mår bra av att förklara sig ibland, och eftersom jag också är för yttrandefrihet, låter jag även han den där ni vet, som borde heta Jeschua Ben Yussuf  (men som en del nu kallar Christos, vilket lär betyda ”den smorde” på grekiska) tala ur skägget och förklara vad han vill.  Också Stephen McNallen får tala fritt – det skrev jag igår – och varför inte även jesus. ? Som bekant är jag högst liberal. Nu går det inte längre som smort för jesu efterföljare. De har utrotat kultur efter kultur i land efter land, världsdel efter världsdel, århundrade efter århundrade – och säga vad man vill om själve grundaren av alltsammans (han lär också ha sagt ”fader, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra !”) men nog är han en oljig rackare alltid…

11760055_10153098347171872_9085068882938239519_n

Alla dessa frälsningsläror och ”soters” som de heter på grekiska… Av dem tycker jag faktiskt kristendomen har minst logik av alla. Den baseras på läran om arvssynden, alltså att alla vi människor är dåliga, usla och syndiga, redan från början eftersom det var något fel på Adam och Eva (eller med andra ord Ask och Embla) som var våra förfäder. Hedendomen säger precis tvärtom – dina förfäder var visst inte några dåliga människor, de gjorde så gott de kunde under förhandenvarande omständigheter; och Asatron utgår från att livet är något bra, det är inget dåligt och syndigt som man hela tiden måste skämmas över.

Och från vad ska vi frälsas ?

Från oss själva, eller bördan av att tänka själv och fatta egna beslut om vårt liv ??

Ifrån ”ondo” ??  – Men, vem skapade då djävulen, enligt de kristna ? – Jo, deras gud förutsätts vara allvetande, allgod och allsmäktig. Ändå skapar han Djävulen, och han låter till och med Hedningarna finnas. De kristna slingrar sig undan med att ”Nämen gud ville att vi alla skulle ha en fri vilja” och när vi sedan använder den fria viljan och inte gör som Gud vill – ja då straffar han oss – med eviga straff till och med.

Hur skall eviga straff, hot om våld efter döden och annat sådant någonsin kunna ”frälsa” oss ?

Om ett straff alls ska hjälpa en människa, måste det ju vara tidsbegränsat och komma under människans livstid, så att hon har någon chans att bättra sig – varar det i evighet är det ju totalt meningslöst, och dessutom utan verkan, eftersom ingenting blir bättre av det.

christianityI rest my case…

Hávamál hotar inte människorna. Det står ingenting i Hávamál om eviga straff, och nästan inte ett enda dugg om något som ens kan tolkas som ett straff alls, förresten. Det står inte ens något om någon ”gud” – stor eller liten – man förstår av innehållet – om man läst de andra delarna av Eddan, att den som talar i första person singularis i Hávamál inte kan vara någon annan än  Oden själv, men han tvingar eller straffar inte människorna. Han ger inga budord, lagar, regler eller föreskrifter – för i sin visdom vet han redan, att vi människor kanske inte kommer lyda eller lyssna i alla fall. Allt han säger att det går oss väl, om vi följer hans råd – i den del av Hávamál som kallas Loddfafnismál upprepas detta gång på gång – och förklarar för oss att livet kanske blir lättare och behagligare för oss själva – och alla runtomkring – om vi vill höra ett gott råd eller två, men det är också allt. Oden har aldrig sagt, att vi m-å-s-t-e göra som han säger, och han hotar oss inte heller med någon evig fördömelse.

Man skall vara försiktig med vem man släpper in genom sin egen dörr, och med vad som kan finnas bakom de dörrar man öppnar, säger han emellertid.

Jag åhör hellre Odens förklaring än jesu kristis, för Odens budskap är mer gott, mer kärleksfullt och bättre än kristi budskap. Därför finns heller ingen plats för kristendom i mitt liv.

0c5df0bc4f20d058c7dfa7f356401e2f

Var försiktig med vem du släpper in i ditt eget land eller ditt eget hem. Och med vilka dörrar du själv sticker in huvudet igenom… Här behövs SUNT FÖRNUFT men inga frälsare…

Blir man SNYGG av att vara Hedning ? (inlägg från 6 Augusti 2015)

Jag fick denna fråga som ett anonymt läsarbrev häromdagen, och jag måste förstås svara oreserverat JA !!! på den här frågan. Man blir inte bara SNYGG av att vara Hedning, oavsett om man är man, kvinna eller av Lokes stam och släkte. Man blir SCHNYGG helt enkelt – och just Schnygg är ju det snyggaste man kan vara. Annan expertis har redan konstaterat det (jag rekommenderar ideella kulturföreningens inlägg här, så kan ni ju se efter själva) men sant är det. Jag tar allt en gång till igen:

 Evil-Pope-1Den fd Påven. Bilden talar väl ganska tydligt för sig själv, tycker inte ni också det ?

1743552_1200_675

Monoteist javisst. III-ååååh-ahu-akbar !

jews

No comments !

Sarah-Palin

Sarah Palin – hon e inte snygg !

images-6

Också i Svea Rike finns det sådana som gillar Muslimsk och Kristen extremism….

Avskräckande exempel – eller hur ? Men betänk nu följande: Om du inte har någon allsmäktig gud som du hela tiden ska böja dig och krypa för, ja då kommer du bli bra mycket självsäkrare, friskare i huvudet och därmed också gladare och sundare. Inte lika förgrämd och livsfientlig, helt enkelt – som alla de fula exemplar av arten människa du fått se här ovan. Och då känner du dig också vackrare…

cropped-tvqsnow

Sångerska i den norska gruppen ”Voluspá” – Hon e SCHNYGG – inte bara snygg..

inna_0

Inna Shevchenko – behöver jag säga mer ?

lofotr2

Fria, glada, lyckliga starka SCHNYGGA Hedniska kvinnor från Lofoten…

l

Det är FREJAS makt !

tumblr_mr0jcbokl21ryc4gwo1_540

Också unga män kan bliva SCHNYGGA – Om de låter sig HEDNAS !

7e2ce807f59e5a9589a81cecefb1d8c5

SCHNYGGT – men inte pråligt !

old-viking

Också gamla Hedningar är SCHNYGGA Hedningar… Vill du OCKSÅ bli SCHNYGG – Ta då genast och Hedna dig – följ denna länk…

24294-religious-hindu-woman-tattoo_large

Troende Hindu – då blir man även SCHNYGG !

p-wonderjapan-31-07

Man blir SCHNYGG av Shinto !

woman_meditating_1134341c

Även Yoga gör dig SCHNYGG

VG Avslöjar – också Norska Lutheraner har ägnat sig åt systematiska bedrägerier… (inlägg från 12 Augusti 2015)

Tidningen ”Verdens Gang” eller VG i Norge har avslöjat att också den Lutheranska Norske Kirken – som fortfarande anser sig vara ”Statskyrka” i Norge (Hur kan ett demokratiskt land alls tillåta något sådant – att kräva att landets medborgare ska tillhöra en viss religion – så absurt !) under flera år systematiskt och ihållande ägnat sig åt Medlemsfusk och flera andra grova bedrägerier, begångna emot både land och folk. Avslöjandena har kommit fram i och med det senaste Kyrkovalet i Norge.

2421882”Norske” Kirken – en sned och skev organisation, som håller på att gå HELT ÖVER STYR….

Över tre millioner valkort eller valsedlar har skickats ut, men de har gått till personer som gått ur Norska Kyrkan för länge sen, och som inte alls vill vara medlemmar. Jag citerar:

Men det viser seg at en rekke personer, som ikke er medlem i kirken, også har fått valgkort. De står altså registrert som medlem i kirken mot sin vilje. Hvor mange dette dreier seg om kan ikke Den norske kirke gjøre rede for.    (Verdens Gang, 2015-08-04)

Tidningen intervjuar Henrik Teigøyen (31) från Oslo. Han har aldrig varit döpt, aldrig varit Konfirmerad och är alltså Hedning från Födseln. Så fort han blev myndig, gick han ur Norska Kyrkan (ett mycket klokt val!) men trots att han gått ur, vägrar den Norska Kyrkan att lämna honom ifred. De har gång på gång, år efter år skattelagt honom, och på så sätt bedrägligen tillskansat sig inkomster. Henrik Teigöyen säger till VG att han skickat in handlingar för sitt utträde ur Norska Kyrkan även en andra gång, och det sägs att Kyrkan skyller ifrån sig på ”datafel” osv i sina elektroniska register.

Han är inte den ende gode medborgare som blivit drabbad. Det här påstådda ”datafelet” uppträder om och om och om igen – medan Kyrkan tillskansar sig folks pengar !

– Jeg blir veldig provosert og mener det grenser mot bedrageri. Det er rart at de får holde på sånn når andre foreninger og trossamfunn blir straffet for det samme, sier han til VG.

henrikGoda medborgare och hederliga skattebetalare i Norge frågar sig: ”Hur kan de kristna kyrkorna få lov att hålla på såhär emot enskilda ?”

VG har också rapporterat om Norrmannen Terje Forsberg, som i mer än 40 år fått sin utträdesansökan ignorerad. Gång på gång har han försökt komma ur de kristnas järngrepp. Men i år efter år har de fortsatt förfölja honom – i decennium efter decennium har de tagit hans pengar i form av skatt, numera maskerad eller omdöpt till ”kyrkoavgift”

1367721Terje Forsberg, idag 62. I mer än 40 år ett offer för de kristna…

– Jeg synes det er frekt og motbydelig. Jeg nekter å tro at kirken har så mange reelle medlemmer som de hevder, sier Forsberg.– — 62-åringen hevder selv at han kontaktet sitt lokale kirkekontor i 1970 for å melde seg ut, men bekreftelsen på utmeldingen har han ikke lenger. I 1983 ble han ved en tilfeldighet oppmerksom på at han fortsatt var medlem, og gjorde et nytt forsøk på å melde seg ut. Da fikk han en utmeldingsattest fra Den norske kirke som han fortsatt har liggende.

Kyrkan erkände alltså redan 1983 att han gått ur, men ändå tar de pengar från honom – i mer än 32 års tid. Hur kan man någonsin försvara något sådant ? VG har också gjort en undersökning ibland sina läsare, och av mer än 6200 svarande, säger 10 % att de försökt gå ur, men ej fått svar. Det betyder att det finns minst 620 offer, vars röster aldrig fått höras. 620 familjer eller hushåll, vars pengar knyckts – och ändå är det här inte slutet på bedrägerierna..

Också i Sverige förekommer fusk, som närmast kan kallas ett bedrägeri det också. Svenska Kyrkan har nämligen ända sedan 1950 -talet en mycket underlig regel om en sk ”brytpunkt” som skall infalla den 1 November varje år. Om man försöker gå ur Svenska Kyrkan – vilket alla svenskar faktiskt har en självklar rätt till – så nekas man göra detta under årets sista två månader – och får istället betala tionde och kyrkoskatt (numera falskeligen och lögnaktigt betecknad som ”avgift”) i ett helt år till...  På 1950-talet, när Kyrkoböcker och register fördes för hand, var kanske denna regel berättigad, men det är den inte längre. Ända sedan 1970-talet – dvs i mer än 40 år – har kyrkans register varit datoriserade, och det finns ingen som helst anledning till att det ska vara på det här befängda viset längre. Ändå vägrar Kyrkan att ändra sig, bara för att den ska ha mer pengar från vanligt, hederligt folk.

Sin-of-Greed-in-Todays-ChurchÄr inte all denna kristna girighet ganska Motbjudande ?

Dessutom vägrar Svenska Kyrkan att stoppa sin monopolställning för begravningar – som den har överallt i hela landet – så när som på i Stockholms och Tranås kommuner. Alla svenskar bötfälls indirekt, och får betala en särskild ”begravningsavgift” till Svenska Kyrkan, fast de fortfarande lever. Humanisterna, the Swedish Humanist Association, har skarpt protesterat emot det här bedrägeriförsöket emot vårt folk.

_nd33902akalv_97644862Hur länge ska ”Dansen kring guldkalven” få fortsätta ? Varje svensk betalar i medeltal mer än 3000 kr varje år till ”Svenska” Kyrkan. Det hinner bli mer än 250 000 kr över ett helt liv – i genomsnitt. Varför ska vi LURAS på alla dessa pengar – och vad får vi för dem ?

Bröllop, Begravningar osv är faktiskt en tjänst man köper. Kanhända det låter krasst, men tänk efter ett slag. Det finns en hel bransch med människor som heter Begravningsentrepenörer, och som faktiskt tjänar pengar på det här – liksom bröllopsarrangörer och bröllopsfotografer för den delen. Men tänk dig nu hur det är med skatter och avgifter överallt annars i samhället…

Tänk dig att du har en bil, men säljer den. Inte tar staten då ut bilskatt i mer än ett helt år extra av dig för det ? Tänk dig att du har en båt istället, men båten sjunker eller blir såld. Inte tar väl staten ut båtskatt av dig för det, och inte kräver man dig på hamnavgift, för en båt som du inte har, och som inte ens finns i hamnen ? Tänk dig att du har en hund, men hunden råkar gå och dö. Skulle du då betala hundskatt för en hund som inte finns – i mer än 15 månader efteråt ?

”Brytpunkten” måste avskaffas – liksom begravningsmonopolet.

Bedrägerierna måste upphöra, helt enkelt.

I början av 1900-talet, förresten, var kyrkan ytterst kritisk emot det här som heter ”eldbegängelseföreningar” – men numera är det helt accepterat, av över 80 % av svenskarna – att just få sig en hednisk brandbegravning eller bli bränd i ett krematorium – brandbegravningar är för övrigt en hednisk sedvänja, som förekommit i vårt land ända sedan bronsåldern… Det är faktiskt de kristna som ska anpassa sig efter oss, dvs det svenska folket – och inte tvärtom ! 35 % och mer av svenskarna är inte medlemmar alls i ”Svenska” Kyrkan – och mindre än 10 % av svenskarna har alls någon ”Gudstro” eller tror på den gamle semitiske månguden ”Jahwe” eller ”Gud” överhuvudtaget. Så varför då hela tiden betala för denne ”gud” som vi inte alls vill ha…

Funeral-Viking-by_DickseeVarför inte SLUTA BETALA för en tro som du inte har ? Och när det blir dags – gå nöjd till dina förfäder…

Om Monoteisternas ”Jungfrutester”, Jungfrufödslar och andra fall av märklig besatthet… (inlägg från 2015-10-16)

6 Oktober i år publicerade icke-statliga TV 4:s programserie ”Kalla Fakta” ett program om sk ”Jungfrutestning” vilket nu – av rabiata Islamister, Katoliker och andrai stor skala införts på svenska sjukhus och vårdcentraler. Läkare och sjukvårdspersonal av alla de slag skall nu plötsligt – på ett närmast medeltida vis – gå runt och kontrollera, om svenska kvinnor är jungfrur eller inte. Och testerna skall utföras till och med på barn, långt ned i de lägre tonåren. Hela tiden dessa Monoteistiska och Abrahamitiska tokigheter. Spelar det egentligen någon som helst roll, om en kvinna är oskuld eller inte, och varför har de tre stora ökenreligionerna hela tiden så stora fördomar eller ”Hang-ups” omkring detta med jungfrudom ?

Tv-inslaget har redan blivit mycket omtalat. Ganska snart stod det klart att vad muslimska läkare i Västra Götaland och Malmö numera håller på med, klart och tydligt strider emot den svenska sjukvårdens regler. Journalisten Ossi Carp i DN – själv av muslimskt ursprung – omtalar att vad som sker, faktiskt många gånger är ett grovt övergrepp, eftersom det sker emot de ”behandlade” kvinnornas vilja.

Socialstyrelsen har som svensk myndighet uttalat sig, och förklarat att detta är ett brott emot svensk lagstiftning. Samtidigt finns det också andra debattörer, som uttalar sig och som genast kräver att muslimska läkare i namn av ”tolerans” ska få en gräddfil in på den svenska arbetsmarknaden – och vad det leder till, har Socialstyrelsen redan upptäckt… Man kan jämföra med omskärelser på mycket små och späda barn, vilket vissa ”läkare” visat sig utföra helt utan bedövning… I Uppsala dömdes tidigare minst en ”läkare” för den saken, och miste sin legitimation, som han nu på något mystiskt sätt – antagligen i namn av ”tolerans” plötsligt ska ha tillbaka, rapporterar SVT.

Charlie-Hebdo-Covers-07

Varifrån kommer alla dessa märkliga, skränande Monoteisters krav på ”Heliga Jungfrur”, Jungfru-födslar och så vidare ? Varför dessa ständiga hang-ups, och varför är det så viktigt för dem ?? (teckning från ”Charlie Hebdo” – den franska satir-tidskriften)

Men inte nog med det.

I Stockholms Läns Landsting gjorde samtliga sju styrande partier med Folkpartiet Liberalerna i spetsen följande uttalande, som jag i egenskap av Folkpartist också skriver under på:

Vi accepterar inte så kallade oskuldskontroller i sjukvården; dessa har inget med vård att göra utan är ett sätt att kontrollera unga kvinnors liv. Tvång av det slag som TV4 visat är fullständigt förkastligt och vi förväntar oss att berörda vårdgivare vidtar kraftfulla åtgärder för att stoppa detta. Landstingets medel får under inga omständigheter användas till den här typen av undersökningar.

Anna Starbrink (FP), hälso- och sjukvårdslandstingsråd, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden
Marie Ljungberg Schött (M), sjukvårdslandstingsråd, vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden
Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd
Karin Fälldin (C), gruppledare hälso- och sjukvårdsnämnden
Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd
Susanne Nordling (MP), oppositionslandstingsråd
Håkan Jörnehed (V), oppositionslandstingsråd

8 Oktober i år uttalade sig Förenta Nationernas officiella ombud i Sverige och sa, att ”oskuldskontrollerna” bryter emot de mänskliga rättigheterna, och flera FN-konventioner dessutom. Muslimska läkare inom den svenska sjukvården bryter alltså emot internationell lag, allt enligt Förenta Nationernas sätt att se, och vad som fortfarande sker helt öppet i vårt land, skadar vårt internationella anseende som nation. Också Amnesty International, Internationella Röda Korset och flera andra internationella organisationer uppges ha uttalat sig, och fördömer enhälligt Regeringen Löfvén i Sverige, som i namn av sk ”tolerans”, ”väädegjund” och så vidare låter sådant här passera. Man skriver, från FN:s håll:

Det är med bestörtning som vi informeras om dessa övergrepp som svenska vårdgivare utför på unga kvinnor och flickor. Företeelsen är förkastlig och måste omedelbart stoppas.

Ändå stod samma Löfvén upp och påstod, att han ansåg sig företräda en ”feministisk utrikespolitik” i FN, New York för så sent som en månad sedan (Vad menade han med det, förresten ?)

image

Hycklare finns överallt ! Här är en gammal STASI-anhängare till Ärkebiskop som deklarerat att hon tror på Jungfrufödsel och ”Inkarnationens heliga mysterium”. Innefattar det också transplantation av mödomshinnor i kosmetiskt syfte, och andra dumheter i den stilen ?

Medicinskt sett är alla verkliga läkare och någotsånär medicinskt kunniga personer helt ense om att det inte finns någon som helst vetenskaplig grund till att tro, att ”Mödomshinnor” ens skulle vara ett tecken på jungfrudom, och att hela denna ytterst märkliga kristna och muslimska besatthet kring ”jungfrur” osv är helt onaturlig. I själva verket rör det sig bara om slemhinneveck, som kan vara mer eller mindre öppna eller sammanvuxna. Det finns heller ingen som helst medicinsk grund till vissa religioners taktfast framvrålade krav på omskärelse av små, nyfödda pojkar, annat än möjligtvis vid allvarliga missbildningar, ärftlig gonorré eller sådant, men det förekommer knappast i Sverige nuförtiden.

Hela tiden denna Monoteism ! Hela tiden dessa katoliker och andra, som driver kravet på ”jungfrulig renhet” osv som ett sätt att kontrollera och trycka ned kvinnor på, vilket också kom fram i TV:4s program..

– Den kanske mest kända personen som enligt legenden utsatts för oskuldskontroll av mödomshinnan var Jungfru Maria, säger reportern sedan, varpå tittaren får följa med in i en katolsk kyrka i Lund.

Där intervjuas diakon Björn Hakonsson om varför Marias jungfrudom är viktig för kyrkan.
– Hon var jungfrulig. Det är otroligt viktigt med hänsyn till att hon är en bild av kyrkan. Kyrkan är jungfrulig, den kristna själen är jungfrulig, säger han i inslaget.

citat ur tidningen ”Värden idag, 16 Oktober 2015

advice-god-meme-generator-ban-sex-before-marriage-impregnate-unmarried-virgin-7ef5ed

Hur pass logisk är kristendomen ? Sex före äktenskapet ska vara förbjudet enligt Gud, men samme ”gud” lät Ärkeängeln Gabriel sätta på en orörd Jungfru… (ps Han var nog ingen ängel, eller hur flickor ?)

2007-may-14-virgin-mary-mothers-day

”Mor kära mor – du är en större åsna än du tror !” (Gabriel var ingen ängel han, och snabbt som tusan han försvann !)

JosephAndMary

”Och när Maria blivit på smällen, fick Josef ta över och vara en snäll en… Vilken man skulle gå på det här ?  ”Heliga Jungfrur” är mest till besvär. Du får ta över ungarna och pröjsa, pröjsa, pröjsa, när kvinnan knullat runt – det kallas att ”leva kristligt” – men det är INTE sunt !”

Låt oss nu byta ämne ett slag, och fortsätta i lite mer skämtsam stil, trots Förenta Nationerna, arga katoliker och annat sådant. Hur har vårt eget folks syn på det här med Jungfrudom varit ? Vad säger Hedendomen och Asatron om saken ?? De kristna och den Monoteistiska dräggen brukar ju alltid rikta ytterst fula beskyllningar emot oss Hedningar, och säga att vi är någotslags sex-galningar, anhängare av en ”fruktbarhetsreligion” (har det egentligen alls funnits någon sådan ? Vad ska man i så fall säga om bibelns absoluta krav om att ”föröka sig och uppfylla jorden” – vilket bara leder till överbefolkning, krig och hungersnöd – redan i första mosebok ser vi att kristendomen inte är något att ha…)

tumblr_npa6zucwvD1so4c7go1_1280

Jämför FREJAS roll i myterna med  Jungfru Marias – det råder ingen tvekan om vem som är en VERKLIG gudinna – men någon ”Jungfru” är hon absolut INTE !!!

I ”Oegirsdrikkja” eller ”Lokasenna” står det i den 30:e strofen skrivet om hur Loke, lögnens gud (som fortfarande gillas av ”fornsediskt” patrask och några förvirrade amerikaner) å det grövsta förolämpar Freja, med att antyda att hon snarast är ett slags ”Anti-Jungfru” dvs själva raka motsatsen till en – för säkerhets skull återger jag denna strof på originalspråk här ovan. ”Thegi thu, Freyja” dvs ”Tig du, Freja” säger Loke, och fortsätter ”Thik kann ek fullgörla” – alltså ”Dig kan jag helt och hållet” – med andra ord ”Dig känner vi mycket väl till” – ”er ath er vamma vant” – ”Det är för alla väl bekant” och så fortsätter strofen med den dräpande fortsättningen ”er hér inni eru hverr hefir thin H-o-r verit” – ”av envar, som här inne är, icke e-n var din älskare ej” översätter Erik Brate i början av nittonhundratalet, men vad Loke faktiskt säger är just ordet ”hor” – samtliga närvarande (men endast de manliga – hverr är maskulinum) har varit din horkarl – Freja har alltså legat med dem allihop.

Fortsättningen är också ganska intressant. Freja svarar med att upprepa Hávamáls ord om att tungan ofta är huvudets baneman, och att Loke bör ge sig hem, om han alls vet vad som är bäst för honom, men hon förnekar på intet vis vad han egentligen sagt, vilket bör noteras. Istället blir det skeppsbyggnadens, handelns och samfärdselns gud Njord som tar till orda, och förklarar att Freja – liksom alla unga kvinnor – väl måste pröva sig framhur skulle hon annars bli en mogen eller vuxen kvinna överhuvudtaget, om hon inte levde ut sin sexualitet ? (dock – och det bör alla kvinnliga läsare minnas – Freja är övernaturligt uthållig, och vad hon kan, förmår inte de flesta jordiska kvinnor, om ens någon. Det finns ingenting i sexväg som Freja inte redan gjort, försökt, levt ut eller praktiserat flera gånger – studera myten om hur hon skaffade sig smycket Brisingagamen, till exempel, genom att i tre nätter ligga med tre osmakliga och giriga dvärgar, som ingen annan ville inlåta sig med – sådan är den oreserverade kärleken, den kan utstå och överleva allt – men bara för att Freja kunde utstå detta, behöver ni inte nödvändigtvis gå och försöka göra samma sak, för det orkar ni inte i alla fall…)

Där har ni det definitiva svaret från Norden rörande detta med kvinnornas påstådda ”jungfrudom” som på intet sätt är något att eftertrakta, ty:

”Þat er válítit,
þótt sér varðir
vers fái, hós eða hvárs;
hitt er undr, er áss ragr
er hér inn of kominn
ok hefir sá börn of borit.”

I Erik Brates klassiska – och hittills fullständigt oöverträffade Eddaöversättning blir det:

”Föga det gör,
om fruntimmer sig
äkta män eller älskare skaffa;
men ett under det är,
att en omanlig as
kommit hit in, som barn har burit.”

Just så står det också. Det är ”valtit” eller fullständigt ointressant om en kvinna är ”jungfru” eller inte. ”Det kan ju var och en se, att var och en får något som är värd något” – och vem vill ha en jungfru i sängen förresten ? En oerfaren kvinna, som inte vet hur hon ska bära sig åt, inte har någon erfarenhet och inget kan; i sovrummet – blir aldrig någon bra hustru. Och likaså Vilken någorlunda vuxen och förståndig kvinna skulle väl ha en helt oerfaren man, en blyg yngling som bara fumlar, men inte får in den ?  För övrigt – Njord skäms då inte för sin vackra dotter, som ändå är älskad av alla och envar – men Lokes avföda däremot, ja hur är det med den ? Jo, Loke har som en kvinna framfött Hel – dödsgudinnan, ”till häften blek, till hälften blå” eller färgad som ett ruttnande lik, samt monster som Midgårdsormen och Fenrisulven, som ingen vill ha i sin närhet – och dem har han fött genom röven, på ett sätt som är ”ragr” – galet och motbjudande…

The_children_of_Loki_by_Willy_Pogany

”Lokes avföda” enligt Willy Pogany, Österrike kring år 1905 – Som synes är Loke INGEN bekantskap man bör odla… Håll er till Freja istället !

Monoteisternas odrägliga och onödiga prat om ”renhet” osv är rena löjan, det inser nog var och en.

Över hela det Germanska området, inte bara i Sverige, hela Norden utan också Tyskland, England, Baltikum och långt ner i Mellaneuropa har det funnits något som hette ”Nattfrieri-sedan” vilken noga undersökts av etnologer och andra forskare. Längst höll sig denna sedvänja kvar i Jämtland, Härjedalen och norra Dalarna (där man hade en fäbodkultur) långt in på 1900-talet, och den är belagd så långt tillbaka som till Vikingatid eller den tidiga medeltiden. ”Nattfrieret” gick helt enkelt ut på, att ogifta kvinnor SJÄLV fick välja sina älskare och sitt sällskap – så många de ville ha eller orkade med – ungefär som Gyda av Hordaland, kvinnan som sa nej till Harald Hårfager av Norge, och som inte lät denne kung ens komma i närheten av henne innan han erövrat hela landet, och lagt det för hennes fötter – det tog tid, men det blev ett hejdundrande sängelag när det väl inträffade..

Harald_Haarfagres_saga_-_Gyda_1_-_C._Krohg

 Nordiska kvinnor fick själv välja vem de ville ha, när de ville ha dem och hur…

Också i Arabiska krönikor från Vikingatiden står samma sak att läsa. Hos Nordborna var det kvinnan som valde sina älskare – inte älskarna som valde kvinnan… Poeten Al-Ghazal från Andalusien i Spanien, som 845 kom fram till hovet i Hedeby och påstod att han blev bekant med den danska drottningen, konstaterade att högättade kvinnor till och med kunde ta lågättade män eller trälar till älskare om de ville, men om de blev med barn, så måtte gudarna beskydda den dumma trälen, ty denne slog de manliga släktingarna vanligen ihjäl ! Det behöver nog ingen tro – Al Ghazal är en högeligen partisk och fördomsfull källa – men ”nattfrieriet” gick ut på ungefär vad Njord faktiskt säger i ”Lokasenna” – ungdomar, som annars inte kunde träffas (alla de nordiska byarna var i stort sett ensamgårdar, eller bebodda av 3-4 hushåll) kunde bjuda hem varandra till ”lekstugor” eller för att annars träffas (nuförtiden betyder ordet ”lekstuga” något annat – men ursprungligen betydde det sång, spel och dans) och på natten kunde kvinnorna få sällskap på sängkanten av den man de valde ut för kvällen.

Avsikten var att man och kvinna skulle få bekanta sig med varandra i lugn och ro, och se om tycke uppstod – att ”ligga samman” eller ”tillsamman gå” behövde inte alls innebära sex – om kvinnan inte ville ha det – i så fall var det mannens självklara plikt att göra sitt bästa – men om den ena kontrahenten snarkade, inte kunde sova ihop med den andra eller någon form av problem uppstod under natten, så borde man snarast skrota hela förhållandet, och välja sig ett nytt… Just naturligheten var det avgörande – eller den fysiska samvaron – där avgjordes alltihop. En annan nordisk myt handlar om hur Njord skiljer sig från Skade – hon är jaktens, skidåkningens och fjällens gudinna, lika mycket som han havets och kustens – han morgon-människa, medan hon är kvälls-människa, och som nattfrieri-seden visade, så kunde det förhållandet inte vara i längden, för:

En er Njörðr kom aftr til Nóatúna af fjallinu, þá kvað hann þetta:

35.
Leið erumk fjöll,
vark-a ek lengi á,
nætr einar níu;
ulfa þytr
mér þótti illr vera
hjá söngvi svana.

Þá kvað Skaði þetta:

36.
Sofa ek né máttak
sævar beðjum á
fugls jarmi fyrir;
sá mik vekr,
er af víði kemr,
morgin hverjan már.

Þá fór Skaði upp á fjall ok byggði í Þrymheimi, ok ferr hon mjök á skíðum ok með boga ok skýtr dýr. Hon heitir öndurgoð eða öndurdís…

njord-2

”och när Njord kom efter till Noatun från fjällen, då kvad han detta:

Led är jag vid fjällen – där jag var nio nätter och fick vaka ensam – ulvar tjöt, och än mer illa tycktes mig vara svanars sång” – men då svarade Skade; ”Sova orkade jag inte – för ur säven ständigt bärs fåglars jämmer före, så att de mig väcker, när de ur skogen kommer tidigt varje morgon” (jag översätter här som det faktiskt s-t-å-r, är och skall vara, utan poetiska omskrivningar eller takt och rytm – betydelsen är det viktiga)

Skadi's_longing_for_the_Mountains

Ingen av dem kunde ”ligga hos varandra” som man sa (det var liggandet eller sovandet och inte sexet som var huvudsaken) och ingendera parten trivdes, så de fick söka sig nya sängkamrater. Ingen jungfrudom där – som synes !

Jämför denna ytterst naturliga och ömsinta skildring av två makars samliv (ja, alla vet att det skall tålamod till för att bygga ett äktenskap, och det var kanske det Njord och Skade inte hade – därför blev de också olyckliga !) med muslimernas fjanteri om att varje man i paradiset skall tilldelas 72 stycken 16-åriga oskulder, och annan idiotisk gallimatias.. Det låter inte så moget, vill jag mena. För övrigt – vilken man skulle vilja omge sig med tjattrande tonårsbrudar som ingenting kan, ingenting vet och ingenting kan lära sig – jag menar – de förutsätts ju vara jungfrur för evigt, och i så fall – vad i Hels vite skulle en riktig karl med dem till ? Nej, muslimernas paradis verkar som ett riktigt helvete, måste jag säga – som att vara föreståndare för ett slags evig gymnasieklass av odrägliga ”fjortisar” från Rinkeby, utan all ände..

300px-Virgins-cartoonNumera klassisk skämtteckning ur danska Jyllands-Posten !

8993

Varför skulle den Nordiska kvinnan genomgå ett Oskulds-test när hon kan ha det skönt med en riktig BRUDPROVARE ?

214434270_cf5ad023-1575-418b-a428-2121a8679c1b

”Marias Himmelsfärd” (som den gick till enligt en Norsk folksaga)

Jag vill avsluta detta inlägg med att be alla kristna, muslimer och övriga Monoteister kyssa mig där ryggen slutar (som de Zaporogiska Kosackerna i Ukraina sa på sin tid,) och citera något som inte är folklore, men däremot folk-lår  om ni förstår hur jag menar, nämligen en visa som kan beläggas till minst 1730 talet, och som sjungits även Österbotten, Finland och på olika ställen i Norden. Den går i all sin korthet såhär. Den kommer ur den store svenske etnologen Bengt af Klintbergs numera klassiska samling ”Fula Visboken” från 1977.

”Flicka lilla, vill du gifta dig ? / Jodå far, stor tack far  – men det ska va en bra karl och en kämpe ! / Men säg vill du ha dig en skräddare ? / Nej du far, flyg åt helvete, far ! / det är INGEN bra karl och en kämpe/ Om dagen sömmar han med nål och trå – om natten får han inte kuken till att stå / som en bra karl och en kämpe. / Men vill du ha dig en skomakare ? / Nej fy fan far ! Kyss mig i röven, far ! / Det är INGEN bra karl och en kämpe/ Om dagen sömmar han med beck och pinn / Om natten får han inte kuken in ! / Som en bra karl och en kämpe…

”Men flicka lilla, vill du ha dig EN KRONANS KNEKT ? / – Ooh jadå tack far, stor tack kära far / D-e-t är en bra karl och en kämpe !/ Om dagen slåss han för vårt hem och härd / Om natten sticker han in sitt tolv tums svärd / Som en bra karl och en kämpe./ Som en kaffekopp, Som en sockertopp / Som en humlestör, Som smord med smör / Som en bra karl, och en kämpe !/

8045810_origNej det BEHÖVS inga ”oskulds-tester” (Och med lite socker i botten, går medicinen ned ! Tänk på det, flickor…)

DN avslöjar: 17 kristna bedragare i Syriansk-Ortodox Kyrka nu åtalade… (inlägg från 2015-10-20)

Igår, 19 Okotber avslöjade Dagens Nyheter – fortfarande landets största dagstidning – hur inte mindre än 17 personer, inklusive den förre ledaren för den sk ”Syrisk Ortodoxa Kyrkan” nu åtalas för grovt bedrägeri. I flera år har de systematiskt lurat den svenska staten på minst 6 miljoner kronor, och Åklagaren Ewa Wintzell vid Stockholms Tingsrätt kommenterar till tidningen om hur den här mystiska kristna församlingens kyrka i Hallunda ”ända sedan 2012 varit ett centrum för en systematiskt, planlagd brottslighet av en särskilt farlig art”. Kyrkan – i invandrartäta Hallunda utanför Stockholm – byggdes nästan helt och hållet med bidragspengar från svenska staten. Varför skulle den alls byggas ? Behöver vi verkligen fler kristna kyrkor i det här landet, särskilt då de som bär sig åt såhär ?

stpetruspaulusnorsborgVarför tillåter vi alls en massa konstiga kristna sekter att etablera sig i vårt land, när det sedan visar sig att de ägnar sig åt Systematiskt Bedrägeri ? Varför fortsätter bidragsutbetalningarna ??

Bedragaren Halef Halefs efterträdare Roger Abraham förklarar till tidningen att ”vi bara kör på som vanligt” och att han ”är säker på att det kommer att lösa sig” trots att Rikspolissstyrelsen, Åklagaren och Domstolen uppenbarligen har en helt annan bild av den saken, och de ”omfattande och allvarliga” bedrägerier som utövats i många år. Frågan är väl varför Sverige som nation alls tillåter, att de här personerna ”bara kör på som vanligt” som de säger. Vad det här egentligen handlar om, är den pågående konflikten mellan ”Klansamhälle kontra Rätts-stat” som jag skrivit om redan tidigare. Vissa religiösa grupper utifrån håller på att bygga upp sin egen ”stat inuti staten” och vad det får för konsekvenser för hela det Svenska rättssamhällets del, börjar vi nu bli varse.

Och fallet i Hallunda är inte unikt.

Det finns även andra bedragare, som härjar i närområdet.  I Juli i år kom det fram hur ingen mindre än Ärkebiskopen i Norska Katolska Kyrkan och hans ekonomichef – vars namn mystiskt nog aldrig avslöjats i massmedia – blivit arresterad efter bedrägerier emot Norska staten och Norska folket på mer än 50 miljoner NOK. Det har bland annat rört sig om ett utbrett mångårigt ”medlemsfusk” där man lurat myndigheterna och systematiskt angett falska medlemssiffror – genom flera år.  Påvekyrkan har inte reagerat, och Ärkebiskopen i Oslo är fortfarande på fri fot. Dom skall falla i November eller December sägs det.

Hur kan man ens tillåta, att en Ärkebiskop sitter kvar efter att ha ertappats på bar gärning för grovt bedrägeri ? Ska han också ”bara få köra på som vanligt” eller vad är meningen ??

I Sverige finns en mycket märklig myndighet, som heter SST, eller Nämnden för Statligt Stöd till Trossamfund. Granskar man dess statistik, finner man att den har betalat ut mer än tre miljoner till den nu bedrägeriåtalade ”Östkyrkan” samtidigt som brottsutredning fortfarande pågår. Hur kan man ens göra en sådan sak ? Vad är det för sorts myndighetsutövning ?? SST ger vidare över 95 % av de mer än hundra miljoner man slösar bort, varje år till enbart muslimska och kristna samfund. Alternativa organisationer som Humanisterna eller Polyteister, och de ursprungliga religionerna i detta land, typ Asatron, får inte ett enda öre. Man fuskar öppet emot sina egna regler och bryter emot dem. SST hävdar, att ett samfund bara blir bidragsberättigat om det har mer än 3000 medlemmar. Samtidigt finner man då av SST:s egen statistik, att diverse egendomliga sekter typ ”Koptiska Kyrkan” och ”Ortodoxa Prosteriet” som inte alls har 3000 medlemar, utan bara sådär 2700 får flera hundratusentals kronor årligen. Varför sker detta ? Varför följer man inte myndighetens egna regler ?? Förekommer här ”vänskapskorruption” – och hur kan det komma sig, att flera av SST:s egna tjänstemän är kristna – i just de sekter och samfund de själva sitter och betalar ut pengar till – efter vad som påstås…

SST+logotyp_max

Vad pågår egentligen vid denna myndighet ? Säg finns där någon, som egentligen vet…

Samtidigt finns det också flera andra utländska samfund, som just fått sina bidrag avstängda, efter vad massmedia rapporterar. Vid Halmstads moské har Imam Abu Muadh kallat homosexualitet för virus i en föreläsning om barnuppfostran, och då har SST genast stängt av bidraget där, enligt vad Sveriges Radio uppger – med motiveringen att Imam Abu Muadh inte följer svenska statens värderingar. Det kan man ju hålla med om, förstås – men hur är det då med Syrisk Ortodoxa Kyrkan i Hallunda ?

17 personer är under åtal för grovt bedrägeri om minst 6 miljoner, och rättegången ska just börja. Men DÄR blir ingen avstängd, utan bidragen bara fortsätter att betalas ut, miljon efter miljon, år efter år…

Kan ni stava till Korruption, svenska medborgare ? Det stavas såhär: K-o-r-r-u-p-t-i-o-n och uppenbarligen är det precis vad SST håller på med – det är i alla fall mitt omedelbara intryck…

Samma regler borde gälla för alla. Samma lagar, rent av. Men – så är det inte i vårt eget land längre…

giphyVarför tar Polis och Myndigheter inte gemensamt och stoppar alla de här mystiska ”Östkyrkorna” ?

Dagens Nyheter om det senaste kristna bedrägeriet… (inlägg från 2015-10-22)

Dagens Nyheter – fortfarande landets största Dagstidning – publicerar idag ett helt uppslag i sin pappersupplaga samt två långa nätartiklar om det senaste kristna bedrägeriet i Sverige. Se mitt tidigare inlägg här.  I den första artikeln citerar man den mystiske ”Kyrkoledaren” Halef Halef från Syriska Ortodoxa Kyrkan, som nu står åtalad för bland annat grovt bedrägeri, grovt bidragsbrott och urkundsförfalskning. Han hävdar att han är en god människa i själva verket – de kristnas ständiga försvar – och att han är ”generös” – då främst med svenska statens pengar, som han på olika sätt tillägnat sig. Detta skall alltså på något magiskt och kristet vis ursäkta, att han stulit 6 miljoner kronor från vårt svenska samhälle… Andra kristna samfund, får vi väl konstatera – gör inte sådant, utan håller sig inom lagens gränser.

Polisen har bandinspelningar på hur Halef Halef pratar Syrianska med en anställd på Arbetsförmedlingen i Sverige, och ger order. ”Ordna det, broder!” säger han, i kraft av det klansamhälle och den ”Stat i Staten” den här Kyrkan representerar. Och Arbetsförmedlaren lyder villigt order från Bedrägeri-bossen. Tidningen tecknar en bild av Halef Halefs verksamhet, ända sedan han kom till Sverige. Människor har spelat sjuka för att blåsa Sverige, Försäkringskassan och hela samhället på pengar. Svarta anställningskontrakt har fixats. Man har påstått att den kristna kyrkan skulle ”hjälpa” sjuka och handikappade, som sedan inte alls fick någon vård, medan den religiösa organisationen tillägnade sig alla pengarna.

Lasse Wierup, reporter på DN skriver i en annan artikel:

AF lyckades åtminstone skaffa jobb åt polisen –

– Fy fan vad lätt det är att få pengar! Det är bara att fylla i blanketterna och skriva vad man vill, ingen kollar ju.

Özcan Kaldoyo i Södertälje kan inte fatta hur godtrogna svenska myndigheter är. Som talesman för föreningen Assyrian-Chaldean-Syriac Association har han följt de jätteåtal som under senare år väckts mot landsmän inom ramen för rättsväsendets spjutspetsinsats Tore 2. Svindlande summor har betalats ut av Försäkringskassan och socialtjänsten i så kallad assistansersätttning till framträdande personer som inte alls, har det visat sig i efterhand, vårdat funktionsnedsatta människor.

DN urskuldar sig med att Arbetsförmedlingens handläggare – alla kristna och Syrianer – skulle varit ”godtrogna” och att de alltså inte alls skulle medverkat i bluffen, men Polisens bandinspelningar säger en helt annan sak. Åtalet lär pågå in på nästa år, säger DN.

Varför granskar ingen de ansvariga tjänstemännen på SST (Nämnden för Statligt Stöd till Trossamfund) ute i Saltsjöbaden, som under året betalat ut minst 300 000 kronor till den här organisationen, efter vad det ser ut…

noreligiousfraud

OK – ingen – allra minst jag – förnekar Syrianers eller andra invandrares rätt till arbete eller bistånd från arbetsmarknadens myndigheter, så länge de bär sig hederligt åt. (Läs detta inlägg)

Men det blir också alltmer tydligt, att alla kulturer och religioner, som nu ska samsas i landet inte alls har samma inställning vad det gäller det här med Korruption – eller ”Vänskapskorruption” – ett ord som DN hittills inte velat ta i sin mun, men som är mycket träffande i sammanhanget. Samtidigt rapporterades för några dagar sedan om hur den kristne Syrianen Jonas Hassem Khemiri plötsligt nominerats till ”Augustpriset” – ”jag ringer mina bröder” är som bekant titeln på hans mest kända verk.

Det var precis det Halef Halef rutinmässigt ägnade sig åt, i sin kristna bedrägerihärva.

Övriga kommentarer torde vara överflödiga.

World_Map_Index_of_perception_of_corruption

Karta över Korruptionsindex i olika delar av Världen. Faktiskt ligger det Kristna Afrika, det Islamska Mellanöstern och det katolska Sydamerika i topp, vad det nu kan bero på…

Hyperbole – och den sk “Kärlekens Religion” (del 2) – inlägg från 2015-11-18

Kristendomen, säger de kristna – är en religion som automatiskt skall anses som bättre, godare och mer kärleksfull än alla andra. Utövare av keltisk hedendom eller sk ”wicca” räknas inte, om så de än bor i Italien, världens mest katolska land. Människor i Japan ska heller inte sticka upp, och tro att de är något. De är ju bara Shintoister och Buddhister, och har aldrig varit kristna mer än högst till 1% eller så, så de har alltså – enligt de kristna – ingen som helst inneboende godhet. Och Hinduer – eller Asatroende – nej de har ingen kärlek, de heller.  Så resonerar de kristna. Så tycker Monoteisterna, och det kanske inte alls är Hyperbole, som vi talade om igår. Uppenbarligen har de kristna aldrig hört talas om Freja, eller ens Frejas Kärlek, eller för den delen Lokes, även om kärleken i just hans fall är av den något mer obeständiga, eller skall vi säga lite slumpartade sorten ?

Många kristna tolkar fortfarande Bibeln bokstavligt, liksom de flesta Muslimer anser att det bara finns en bokstavlig Koran, som just måste bokstavstolkas, allt enligt vad Ivar Arpi refererade till i gårdagens SvD (se föregående inlägg).

Nu undrar jag emellertid en sak: Tänk om ”gud”, ni vet Jod He Vau He, alias Jehova, ”den gamle med skägget” eller vad han nu heter också använder sig av Hyperbole ?

bible_781625

Dvs, tänk om alla dessa guds ord, som bara måste vara för evigt beständiga, och giltiga för alla tider, och oss givna av den allsmäktige, som helt enkelt aldrig kan göra några fel – innehåller också retoriska överdrifter, eller till och med ironi, för att inte tala om liknelser och allegorier, som den allsmäktige har satt in för att stimulera vår förmåga till tänkande, eller till och med skämta med oss ? Tänk om det förhåller sig så – jag menar – vem kan motbevisa det ?

Det är för övrigt stor skillnaden liknelse och en allegori, ifall ni inte visste det.

Liknelser är jämförelser, eller analogier, ofta falska och missvisande sådana, eftersom de tar upp två eller fler helt olika situationer eller företeelser som bara har en eller annan moralisk aspekt (faktisk eller upplevd) gemensam, som vi snart ska få se. En allegori, däremot, är något ärligare, eller lite mer renhårig, eftersom den bygger på symbolik, eller abstraktioner i någon form. Också Hedendomen och Asatron rör sig med liknande centrala begrepp, ibland av ett lite annat slag, typ Kenningar eller Heiten, fastän det är poetiska termer och inte berättartekniska eller moraliska, så att säga.

Men alla moderna Bibelforskare – och alla Edda-forskare är dock helt eniga om en sak. Bibeln kan icke vara guds ord, eftersom den bevisligen är skriven av flera författare vid flera helt olika tidpunkter, och i flera helt olika historiska miljöer och situationer, bland annat. Likadant är det förstås med Eddan, eller för den delen Koranen. Hávamál, till exempel, sönderfaller i minst tre olika delar, skrivna av olika författare, säger språkhistoriker och etymologer. Delar av Gestathattr är mycket gamla, och stammar från Östnordiskt område, någon gång före 900-talet, säger forskare, medan Loddfafnismál bevisligen innehåller ord och vändningar, som måste komma från Västnordiskt, men hedniskt område sådär 200 år senare. (Bevis på att Loddfafnismál är helt hedniskt finns bland annat i strofen om hur till och med liket av en död kristen kvinna kan förorsaka en Hednisk man svåra problem)

Låt oss nu granska Bibeln på allvar, och se hur det står till med de kristnas inbillade eller påstådda ”kärleksbudskap”

B-vI46jW8AAKb6k

Några som genomskådat alltihop och kan få oss att förstå den kristna bluffen är de svenska skeptikerna Jacob Ståhle och hans drivne illustratör Fredrik Andersson (en mycket stor satiriker och skämttecknare, även om han är föga känd) vars bok ”Tokiga Bibelord” eller ”Nutty Bible Quotes” i den internationella upplagan, som funnits på nätet i flera år, och som faktiskt har en egen blog – vilken jag förstås rekommenderar ! Ni finner dem också på Facebook. Deras bok kanske kan översättas till flera språk så småningom, och de har också lovat göra en uppföljare, med roliga och lättlästa citat ur Koranen – vilket är förbaskat modigt gjort i dessa Charlie-Hebdo tider !

Köp den på Amazon.com ! Köpt den på Bokus.com ! Ta hem, läs och diskutera med era vänner !!

20140206140600-NBQ_Books_dummy_covers_ENG_SWE_72dpi_transBGRena Rama ”Kristendom Light” eller ”Bible for Dummies” ! Lär känna den glade Skägglurken Yeschua ben Yussuf, och hans lustiga budskap !

Bibeln påbjuder inte bara försäljning av självdöda djur och ruttet kött till utlänningar (läs svenskar) vilket nog är svårt att tolka annat än som en Hyperbole eller analogi, dvs liknelse. Men vad ska i så fall denna liknelse föreställa – JHVH är här mycket specifik ifråga om vad han vill, eller vad som är hans bud.

Gjorde någon sådär idag, skulle han eller hon fort komma i gräl med EU:s hälsoskyddsmyndigheter, eller FDA, The Foods and Drugs Administration i USA.

Betänk nu också följande:

Han gjorde en piska av repstumpar och drev ut allesammans ur templet//. Han slog ut växlarnas pengar och välte omkull deras bord.
(Joh 2:15)

Nu skall den som har en penningpung ta med sig den, och den som är utan pengar skall sälja sin mantel och köpa sig ett svärd
(Luk 22:36)

Det finns sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelrikets skull. Den som kan må tillägna sig detta.
(Matt 19:12)
”Herre”, sade de, ”här är två svärd.”
-”Det är bra”, svarade Jesus.
(Luk 22:38)

Jesus: ”Bind honom och kasta ut honom i mörkret. Där skall man gråta och skära tänder. Många är bjudna, men få är utvalda”
(Matt 22:13-14)

51 Tror ni jag har kommit för att skapa fred på jorden? Nej, säger jag er, däremot splittring. 52 För härefter ska fem i samma familj leva splittrade, tre mot två och två mot tre, 53 far mot son och son mot far, mor mot dotter och dotter mot mor, svärmor mot sonhustru och sonhustru mot svärmor.ˮ

 Inbördeskrig. Köp av vapen. Splittring av familjer. Det är såhär ”söte lille jesus” och hans sk ”kärlek” ser ut – alltsammans är nedskrivet, alltsammans står faktiskt där – liksom piskor, kastrering och mycket annat – som Jeschua ben Yussuf faktiskt uppmanade till. Rena rama IS eller Al-Quaida, med andra ord…

binladenjesusNWPIX_450x220Jesu Kristi Bin Ladin Kyrka av Sista Dagars Skenheliga ? – Ja, mycket står att läsa i Bibeln…

Allt detta har förstås också sin historiska grund och sina historiska orsaker, om vi ser till hur det faktiskt var i ”det heliga landet” på Jesu tid…Jesus visar sig ofta svårt kolerisk eller till och med våldsbenägen som person. Han förbannar fikonträdet, när det är fel säsong. Han dödar de Gadarenska Svinen, och han brusar upp och far ut i vredesutbrott också mot de egna lärjungarna. Läs själva får ni se – textställena är inte svåra att hitta… Och detta ska vara en sk ”fridsfurste” ?

Jämför dessa bibelcitat med Eddan. Ni kan förstås säga vad ni vill om den boken också, men ni kan INTE hitta något sådant där – det lovar jag er… eller jo förresten, EN sak:

45.Bræðr munu berjaskok at bönum verðask,munu systrungarsifjum spilla;hart er í heimi,hórdómr mikill,skeggöld, skalmöld,skildir ro klofnir,vindöld, vargöld,áðr veröld steypisk;mun engi maðröðrum þyrma.

Bröder ska strida / varandras bane bli/ Systrars barn / sin släktskap spilla / Hårt är i Världen / Hordom mycken ! / En yxtid, en eggtid / Kluvna blir sköldar. / En vindtid, en vargatid/  innan världen faller / och ingen frid / skall man ge till man !

”Brothers will fight, and kill each other/ Sister´s children defile their kinship. / It is harsh in this World / Whoredom is rife ! / An axe age, a sword age / A wind age, a wolf age/ before the World falls / and no mercy or quarter shall man give unto man !”

Detta är 45:e strofen ur Voluspá, för övrigt. Forskare har klarlagt att det är den enda strof, som är direkt påverkad av kristendomen och Jesu ”glada” budskap, för Nordborna – våra förfäder – genomskådade honom ! De kristna har hela tiden strävat efter Harmageddon, Världsbranden. De vill förstöra hela vår Värld, och alla som lever i den – för att deras ”frälsare” ska komma för andra gången. Sådan är deras uppfattning. Sådan är deras tro, och deras stora ”kärlek” med sitt ”himmelrike” – på andra sidan graven… Sophus Bugge, den norske 1800-tals biskopen – som i hög grad var partisk – trodde visserligen att hela Voluspá var påverkad av Bibeln, men han har senare motbevisats gång på gång, även av senare arkeologiska fynd (mera i ämnet skriver jag en annan dag).

Ok, alla folk har sina Ragnaröks-myter, men Ragnarök ser många hedningar som ett cykliskt förlopp, en avbild av vad som händer i den Nordiska naturen varje höst och vinter, men inget mer alarmerande än så. De kristnes tro, däremot är full av mörker, demoner och djävlar, helveten som ska uppsluka de otrogna och hedningarna, och annat sådant – i evigheters evighet – amen ! Och det ska vara ”kärlek” säger de… Liksom, herre gudrun, give us a  break !

8574390_orig

 Uppmaningar till Kannibalism, och alldeles speciellt ätande av spädbarn är förresten en av de kristne ”gudens” små specialiteter. Han nämner detta gång på gång, och återkommer inte mindre än fem gånger efter varann till det ämnet, har man räknat ut. Särskilt föräldrar bland främmande folkslag, som förargat de kristnes gud, ska få äta upp sina egna barn till straff, och kvinnorna ska slafsa i sig sin egen efterbörd, alltså navelsträng och moderkaka efter de nyfödda. Hör här bara:

Låt dem dö som skall dö, låt dem gå under som skall gå under och låt dem som blir kvar äta upp varandra
(Sak 11:9)

”Vi kokade min son och åt, men dagen därpå, när jag sade: Nu tar vi din son och äter honom, då hade hon gömt undan honom” (2 Kung 6:29)

Om ni avvisar mig, kommer jag i vredesmod straffa er. Ni skall bli tvungna att äta era söners & döttrars kött!
3 Mos 26:27-29

Efterbörden som kommer ut ur hennes sköte och de barn hon föder, och hon skall själv äta upp detta i hemlighet
(5 Mos 28:57)

Ja, i dig skall föräldrar äta sina barn och barn äta sina föräldrar. Jag (Gud) skall verkställa min dom. (Hes 5:10)

CPs6ujcUsAAk-0V

Detta är vad Kristendomen handlar om – Kannibalreligion, med andra ord… Ni kan gå igenom Eddan från pärm till pärm, gott folk ! Ni kommer aldrig, aldrig hitta något sådant, eller exempel på sådana skändligheter, sådana omänskligheter som den kristne ”guden” ägnar sig åt – kanske Eddan får er att skratta, den också – eller ser ni mycket som är hyperbole, i överförd bemärkelse eller liknelser, där också – man alla dessa ständiga upprepningar till Kannibalism, som man finner i Bibeln – hur ska man tolka dem ?

De kan inte vara liknelser, för de är högst specifika… Också jesu lärljungar äcklades av kannibal-religionen, när de efter förklarandet av den sk ”Nattvarden” inte längre stod ut med att höra på honom:

Lärjungarna avskydde Jesus tydliga uppmaning. ”Ät mitt kött, drick mitt blod” (Joh 6:60)Många av hans lärjungar sade: ”Det är outhärdligt, det han säger. Vem står ut med att höra på honom?”

____2717242_orig

Det är ju så äckligt att man kan kasta upp !

Teman som de här, förekommer inte i Eddan. Ok, Fenrisulven biter av Tyrs hand, visst – men Fenris är ett djur, ett monster, och ingen man bör imitera. Absolut ingen ”frälsare”, för i Hedendomen finns inte ens det konceptet… Kunskap, samt korrekt beteende, finns däremot. Handel med barn, unga flickor som sex-slavar och liknande förekommer liksom våldtäkt, flitigt i Bibeln. ”jesus” tog heller aldrig avstånd ifrån det här – han till och med tolererade slaveriet, och gick runt och sa saker som ”Åt den som har, ska varda givet, men till den som inget har, ja honom ska tagas från också vad han har..” Är det kärlek, det ?

177209-1ef6173f94c541a6b30abb2dc30b4d52

Slaveri och dödsmisshandel av slavar nämns flitigt i Bibeln… Hur ska det tolkas ? Texten är utformad som en lagtext, och ger inte alls utrymme för något annat än ren bokstavstolkning…

 I Eddan nämns träldom mig veterligt bara en enda gång. Det är i Rigsthula, när guden Heimdall ger upphov till olika släkten på Jorden, och först kommer till ett ursprungligt ”stenålderspar” som blir upphov till trälarnas släkte. Senare går utvecklingen vidare, emot ”karlar” och ”jarlar”. Berättelsen går att tolka allegoriskt, eftersom vad som beskrivs, är en utvecklingskedja, från primitiva kulturer av kristen och biblisk typ, till högre medvetandetillstånd och mera kunskap. Många forskare anser nu, att verklig träldom och slaveri infördes i Norden först under kristen tid – vad man tidigare hade var ”Gävträlar” – alltså tjuvar och banditer, som genom träldom tillfälligt kunde ”arbeta av” ett straff, efter att ha blivit lagligen dömda av Tinget. Sedan kunde de friges, och av Germansk rätt – och bevarade lagtexter, som går tillbaka på Biblisk tid, ser vi att det var förbjudet att skada dem. Läs i Östen Kjellmans böcker, som innehåller en bra källförteckning, om ni inte tror mig..

Varje jämförelse mellan den yngre järnåldern i Norden, kontra Bibelns samhälle och samhällssyn, visar att den senare kulturen är helt underlägsen. Alla kulturer är som bekant inte alls likvärdiga. Kulturer som tillämpar rituell kannibalism, till exempel, måste bekämpas, och utrotas från jordens yta – i alla fall om vi ska ha sådant där, som numera kallas ”mänskliga rättigheter” vilket Bibeln helt saknar. Handel med barn, till exempel, påbjuds också. I Nordens gamla ättesamhälle, fanns inget sådant. (och om ni inte tror mig – bevisa motsatsen genom att hänvisa till giltig källa, tack !)

d652afaaf96853e7a36fe0051a42fb70

Handel med barn, i avsikt att göra dem till slavar, förekommer också flitigt i Bibeln. ”Jesus” tog aldrig någonsin avstånd från slaveri…

B9r7GDFIEAAhDnw

Om två män slåss, och en kvinna försvarar sin man genom att ta skamgrepp på angriparen – något som heller inte är okänt i Nordisk rätts-skipning, befaller Bibeln att kvinnan ska lemlästas – av den man hon just försvarade ! (och det kan inte tolkas som ironi, eftersom det gäller en lagtext)

Slutligen, studera exemplet här ovan – som säger något om Bibelns och ”Jesus” kvinnosyn – en Asatrogen hedning skulle nuförtiden svara, att kvinnan i exemplet gör alldeles rätt, då hon försöker avbryta slagsmålet genom icke-dödliga vapen, som heller inte – får man förmoda ! – ger några bestående men. Men ändå straffas hon – av sin make, som hon nyss försökte hjälpa… Kristen logik !

IMG_5395L

Kanske dags att ÖVERGE KRISTENDOMEN !!

DYRKA FREJA ! (Freyja, Freya !)

ENDAST Frejas Kärlek varar !!

Ännu fler märkliga Monoteister, här hemma och i ”Daily Mirror” – inlägg från 2015-11-20

Den engelska kvällstidningen ”Daily Mirror” som jag då och då länkat till, är känd för att inte alltid skriva så värst objektivt om just Hedningar, och nu har det tydligen hänt igen. År 2010 skrev de på fullt allvar, att wiccaner i England (allt allt allt är tydligen wiccanernas fel – eller hur ?) skulle vara ”promiskuösa på sina maj-fester” och påstod att själva polisväsendet i England blivit invaderat av ”Paganer” alltså Hedningar, vilket de framställde som en ytterst negativ sak, trots att det väl knappast är konstigare med en hednisk polisman i England, än en hednisk rörmockare i Säffle ?

Och nu – efter Parisattentaten – är samma Monoteister och samma Kristna journalister ute efter samma gamla skåpmat…

En hel värld upprörs och äcklas av blodbaden på rock-klubben ”Le Bataclan” men dessa kristna – dessa kristna – vad gör nu de ?

Jo, alltihop var djävulens fel, ser ni. Djävulens och hedningarnas. De mer än 80 döda – 132 människoliv har nu förlorats totalt – var ju hårdrockare, och gjorde ”two finger salutes”. De gillade fel sorts musik, helt enkelt, och lyssnade på fel sorts band med fel sorts sångtexter – därför straffade nu Jod He Vau He eller de kristnas garanterat obehaglige och mycket blodtörstige Gud dem med att sända dit muslimska terrorister, som den ”allsmäktige” gudens rättmätiga redskap. Och hårdrockarna dog i fruktansvärda plågor, noterar man – med fyrfärgsfoton som visar hela blodbadet, helt utan respekt, allra minst för offrens personliga intergritet

Sådan är den ”sanning” som man nu får läsa i det kristna Europas kvällsspress !

Är det så vidare smakfullt eller ens hederligt, tycker ni ?

3825-LE-BATACLAN

En hel värld gråter över liken – men den kristna högern gläder sig åt pinoskriken

Samma obehagliga tendens har redan spridit sig till kristna bloggforum i Sverige. Samma rabiata tro på Satan. Samma lallande och mässande om Djävulens kraft. Samma anklagelser, som riktas emot oskyldiga – samma helt irrationella förklaringar och föreställningardet är som om häxförföljelserna eller den mörka medeltiden aldrig tagit slut !

Skribenten Daniel ”Two Cents” Forslund (från den kristna ”tankesmedjan” Aletheia – som vi Hedningar i Sverige fått mycket att göra med ) säger visserligen, att ingen människa förtjänar ett sådant öde, som dessa offer fick, men han publicerar samma osmakliga bilder, och sedan skriver han, att offren ”sjungit en lovsång till Satan” och närmast antyder, att de förtjänade precis vad de fick... Mycket mycket genomskinligt, och mycket mycket ”kristligt” i sin uppenbara skadeglädje. Osmakligt, är min kommentar – men det förvånar mig inte.

Av en religion, som hyllar rituell kannibalism eller sk ”Nattvard”, kan man ju vänta sig sådant här. Forslund citerar ett enda bibelställe, som ska ”bevisa” djävulens ondska och eventuella existens, men alla någotsånär rationellt och praktiskt tänkande människor – och även många kristna – anser att djävulen är en allegori, en metafor eller en fantasifigur, ingen reell verklighet, vilket däremot Forslund är bergfast övertygad om, efter vad det ser ut.

Att människor med sådana åsikter alls får springa lösa i dagens Sverige, är också ganska skrämmande. Vem vet vad de kan få för sig i morgon ? Kanske kommer de hopa anklagelser emot någon, och vråla att så eller så är en ”ond” människa, påstå att någon är ”i maskopi med Djävulen” och därför ska utsättas för en massa grymma och förvirrade straff, i stil med Islams ”Sharia” – fast den enda ”ondska” som finns här ligger i just den kristna religionen (jag har nyligen nämnt tonvis med bibelcitat – många många fler finns på lager – och dess föreställning om en ”allsmäktig” gud, som finner sitt nöje och sin viktigaste sysselsättning i att straffa, mörda, förnedra och slakta de som tycker annorlunda, eller ens säger emot honom.

En sak är väl debatter på nätet, eller i bloggar, men… ibland verkar de kristnas tankar liksom helt gå över styr…

maxresdefault-1

Den kristna bibeln låter profeten Elisa – som råkar vara flintskallig – be gud sända två rasande björnar från Syrien, som slaktar, dräper och stympar 42 stycken oskyldiga barn, bara för att de hånat ”profetens” flintskallighet. Kristen logik ? Havámál nöjer sig med att praktiskt konstatera, att ”mycket är gott, som gråhårsmän tala” men nämner inte med ett enda ord dessa barbariska våldsskildringar, slakt på barn, stympningar, straff, mörker och mördande, som den kristna Bibeln är full av…

Islam och kristendom fortfarande de farligaste religionerna… (inlägg från 2015-11-29)

Efter händelserna i Paris, och den svenske Statsministern Stefan Löfvéns stora erkännande om att ”Vi svenskar har varit alldeles för naiva” (fast frågan är som sagt vilka ”vi” han alls talar om”) har tydligen dagens Nyheter, fortfarande Sveriges törsta dagstidning, tänkt om. Onsdag 25 November lät man den kristna skribenten Ann Heberlein angripa Islam från kultursidorna, för numera har Heberlein äntligen insett att alla religioner inte är likvärdiga, och att en del till och med är farliga, antyder hon.

12274596_1006266156105249_7356535479202887844_nMan måste komma ihåg att kristendomen är minst lika farlig som Islam. Kristendom står bakom huvuddelen av alla massmord, folkutrotningar och väpnade konflikter i Världen

Heberlein tar bland annat avstånd från hur hon tidigare hållit islamistiska extremister i Sverige bakom ryggen, till exempel i samband med Husby-kravallerna, och Socialdemokratins hävdvunna accepterande av islams extremism, mitt inne i vårt svenska samhälle, för som hon skriver:

Jag har själv lagt den som raster över exempelvis stenkastningen mot polis och räddningstjänst i Rosengård 2009. Det vi ser nu handlar om något annat. Det som sker nu är inte ett uttryck för ett antal missnöjda och missanpassade individers känsla av utanförskap och maktlöshet. Tvärtom. Jihadisterna drivs inte av besvikelse över att de inte blivit tillräckligt väl mottagna i den västerländska kulturen och samhället. De är inte intresserade av att integreras. De delar inte våra värderingar och vill inte vara en del av det västerländska. Det vi bevittnar är ett fientligt försök till övertagande, ett monumentalt angrepp på vår kultur och vårt sätt att leva. Drivkraften är drömmen om att upprätta ett kalifat, en realisering av en islamistisk dröm. Vi är naiva om vi tror att vi ska kunna bekämpa den drömmen genom att enbart sätta in åtgärder mot utanförskap

(Ann Heberlein i DN 2015-11-25)

Problemet är bara att DN behåller sina sedvanliga kristna och Monoteistiska skygglappar. Precis som vanligt resonerar Heberlein och de övriga av DN:s skribenter från ett extremt snävt och begränsat perspektiv. För dem är ”religion” bara lika med den kristna religionen. Några andra alternativ är helt enkelt inte tänkbara för dem, och de vägrar att inse att det finns Hinduer, buddhister, Asatroende och massor av sekulära Humanister i Sverige, likaväl som i andra av Västvärldens länder. Själv tycker jag att det både är motbjudande och ynkligt, att DN aldrig någonsin kan höja sig ur det kristna träsket, eller släppa in andra skribenter än dessa.

Visserligen har Heberlein rätt när hon sent omsider inser, att islam och den socialdemokratiska politik som släppt in islam i vårt land är en fara, men hon glömmer det faktum att hennes egen religion är minst lika farlig, och genom århundraden och årtusenden skapat minsta lika många konflikter i Världen. Polyteism är fortfarande den bästa lösningen på problemet, och den enda verkliga ”naturreligion” som finns att tillgå. Det borde Heberlein och DN verkligen observera.

ProfetenMuhammedJo jo – Men vem kan tro på det ?

DN – påstått ”liberal” tidning som hela tiden gör reklam för ”gud” (artikel från 2015-05-26)

I fem år och mer – för så länge har jag skrivit på denna blogg – i olika versioner och på olika sajter – har jag följt hur Dagens Nyheter, fortfarande den största dagstidningen i landet Sverige – och en av endast två morgontidningar med något som helst anspråk på allsidig analys och förment objektivitet – hela tiden konsekvent gör reklam för kristendomen, trots att tidningen påstår sig vara ”liberal” och till och med ”obunden” vilket den absolut inte är. Katoliker och personer som Helle Klein – en fanatisk kristen, och en medlem av en mycket tvivelaktig sk ”tankesmedja” finns fortfarande bland dess fasta skribenter.

Idag dyker en Thomas Lerner upp bland dessa kristna ”snillen” – eller säg snarare ”Uppviglingsidioter” med ett bättre och mer passande uttryck, som jag nyss hörde yttras av en hednisk vän i den eviga ungdomens stad, vilken den nu råkar vara. ”Insidan” på DN lanserar nämligen en ny artikelserie, som skrattretande nog säger sig på ett objektivt sätt redovisa ”andligheten” i Sverige år 2015, och med det förstås tydligen bara kristendomens eller de Abrahamitiska Ökenreligionernas Monotetistiska perspektiv – alla former av andlighet i övrigt blir nämligen totalt bortrensade ur DN:s koncept, utom Buddhism och New Age.

Utåt sett tar sig DN:s artikel formen av en bokrecension av en viss David Thurfjells senaste verk. Thurfjell presenteras som ”forskare” vid Södertörns Högskola, och i artikeln får vi veta, att all andlighet i Sverige skall utövas som kristendom, eller i form av ”Tv program som ”Det okända” och filmer som Avatar”.

Samisk religion eller kultur räknas inte

Folktro räknas inte.

Hedendom räknas inte, och får heller inte nämnas i DN. Inte synas, inte antydas.

Landets enda ursprungliga religion och kulturella identitet måste gömmas undan, osynliggöras och förtigas. Inga alternativ får finnas till Statskyrkan, som den förment ”objektive” forskaren fortfarande pläderar för. Förtryck emot barn. Religiös indoktrinering. Tvångsmässig inskrivning i den kristna kyrkan, redan från födseln. Förtryck i olika former. Inte ens i döden, inte ens på ”kyrko”gårdarna får vårt folk lov att vara sig självt, vi ska påtvingas en påstått kulturkristen identitet – för sådant är Thurfjells och DN:s koncept.

Ändå visar undersökningar klart och tydligt, att bara 20 % av vårt folk alls tror på ”gud” – eller rättare sagt Jahve eller Allah, som denne påstått ”allsmäktige” skäggmops från Mellersta Östern skall kallas. Över 35 % av alla vuxna svenskar har gått ur den forna Statskyrkan.  Och ändå fortsätter Dagens Nyheter med sin propaganda.

Den står mig faktiskt upp i halsen.

DN utesluter inte bara Hedningar i Sverige från en svensk identitet. Samma exkluderande hållning visas också Hinduer i Sverige, till exempel, Samerna – som jag nyss nämnde – ja alla som inte genast bekänner sig till denna eviga Monoteism, denna unkna allsmäktighet och alla dessa meningslösa ökenreligioner.  Vad denna Bonnier-tidning representerar är faktiskt rena rasismen, för med verklig objektivitet och ”forskning” har den nog inte det minsta att göra, och skulle den någonsin VÅGA GÅ HEDENDOMEN TILL MÖTES, så är tidningen alltid välkommen upp på en intervju.

Jag sänker min dagstidning, och bjuder er alla godnatt. Ni som fortfarande verkligen är svenskar. Ni som inte skäms över ert ursprung och identitet. Ni som vet, att kultur och tro är något som vi alla väljer av fri vilja, och som inte räknar er själva som sämre – som herr Thurfjell och DN tydligt vill – och som också förstått, att kultur och tro inte begränsas av så snäva och ynkliga barriärer som etnicitet, eller ens släktskap och familjeband för den delen.

I dagens DN, förresten, finns också en krönika från en viss ”Anita Goldman” med budskapet att religiöst tvång och förtryck emot barn är bra. Den som pläderar för något annat, är nämligen delaktig i ett angivarsamhälle, enligt samma Fru eller Fröken Goldman. Den som pläderar för något annat ”driver nämligen en kampanj mot religiösa” – ja så lyder hennes fältrop, från det Monoteistiska och navelskådande hörn hon själv sitter instängd i.

Och ”religion” ska tydligen då endast och endast bara vara identiskt med kristendom, eller den tro just hon själv har, enligt detta oerhört kortsynta och ointelligenta synsätt DN hela tiden upplåter spaltmeter efter spaltmeter åt. Aldrig någonsin ett alternativ. Aldrig någonsin en fri debatt. Aldrig någonsin en enda replik från alla dem, som definierar ”andlighet” eller för den delen ”identitet” som något annat… Inkluderande, och inte Exkluderande, som detta ömkliga, katolska DN. Detta vrak till tidning. Men – trots allt finns det hopp:

Om bara en månad firar vi Midsommar och Sommarsolståndet. En HEDNISK fest som alltid firats i Sverige. VÅRT Sverige  – inte Familjen Bonniers…

0f464fc01f485a9862c33529feab7289

Och skulle detta nu inte räcka för er, govänner, så har jag ett litet bloggtips. Ifall min egen sakprosa syns er för tunn, för enkel, för urvattnad, kan ni ju alltid gå till 1Sigfridsson från Uppsala, denne inbitne Odinist – och läsa vad han skriver just idag..

Vi befinner oss samtliga i Striden och ingen är undantagen från deltagande i detta faktum.

Det välkänt påtvingade sveket mot Gudarna och Livet självt formade den mellantid och parantes vi fortfarande är kvar i, och är som de flesta vet eller anar så långt ställt från något önskat eller självvalt för folken som är tänkbart här i Odins ägda värld. — — Någon hänsyn finns sedan länge inte kvar att skänka vår världs fiender och det har inte heller framkommit några förmildrande omständigheter i Striden. Det vi övertydligt ser, och sedan hundratals år tillbaka har tvingats åskåda är; ”Den brända jordens taktik”; en plundring, ett utnyttjande och en hjärtskärande förnedring av samtliga våra samhällen och kulturer vilka ställts under ett manipulerande vilket övergår förståndet hos flertalet. I första hand har Europa och ”västvärlden” varit, och är fortfarande, onekligen mest utnyttjat och samtidigt det starkaste vapnet för fienden att parasitera på; att nedbryta och vända mot våra andra kulturer i vår värld.— —

Denna världs förnedring kan svårligen bli mycket värre. Fienden har i förväg; innan den nya tiden inträder, inbillat stora delar av världen att de är deras ”vänner” och ”hjälpare”. Givetvis är de i fullt medvetande över att om folken visste att Gudarna existerade så skulle deras tid här vara slut. Och det är just detta nämnda faktum fienden ständigt strävar efter att dölja och söker att hindra nå det allmänna medvetandet. Det hela har nu så länge pågått och har så långt blivit genomfört att det har likt ett accepterat fel lämnats i fred som varande övermäktigt; detta oaktat faktumet att det endast leder fram till den degeneration och dess medföljande genocid vi alla tydligt kan iaktta. Att någon ens för en sekund kunnat sätta någon som helst tilltro till fiendens löjliga historier och smutsiga icke-läror bevisar världen något ofrånkomligt; mänskligheten är fullständigt maktlös utan Vetandet: Kunskapen om Gudarna.

— —-

Allt detta är till ett tillfälligt understöd för deras tre sjuka huvudläror i formen av s.k. ”monoteism”, vilket som bekant formar en extrem sinnessvaghet. (Det är fullständigt inbegripet att de ändrade ordens dolda och ursprungliga betydelser i den löjligt simpla koden de falskt gömmer sig bakom är medräknad. I vanlig ordning har de parasiterat och i stort sett förstört våra språk till detta onödiga och smutsiga ändamål. För att inte undgå att nämna det omogna manipulerandet av våra andra språk.) Nåväl, denna alltför skenbara intelligens vilken endast kan stjäla och utnyttja, därefter göra de redan tanklösa och veka till fullständigt okunniga är redan hatat av stora delar av världen, men långt ifrån tillräckligt hatat ännu. Fienden har alltför enkelt satt sig över och kontrollerat dessa slagna och tömda på vett i sinnet efter sitt behag. Men, det är faktiskt nära sitt slut nu.

– Signaturen 1Sigfridsson, fotograf och poet, 2015-05-25

”Usch Usch Usch för Kd och Ebba Bush” – Dan Johannesson, den Hedniske läkaren. (text från 30 april 2015)

Här och där i vårt land finns ännu män som står upp för Hedendomens sak, och som väljer att slåss för Humanismens ideal, och ett fritt samhälle, som inte får styras av kristendom, islam eller annan Monoteistisk bråte. En av dessa män, som varit aktuell på sistone; är Verksamhetschefen Dan Johannesson vid Länssjukhuset i Kalmar. I veckan gick han ut på Facebook och meddelade att hans sjukhus numera vägrar att behandla kristna. SVT, den nästan allsmäktiga Statstelevisionen, har redan haft ett reportage om saken.

Därmed avgår han också som Verksamhetschef, men stannar kvar vid sitt sjukhus och fortsätter att arbeta som läkare – precis som han alltid gjort – för att tjäna folk och land. Det är ett modigt, patriotiskt beslut. Dan Johannessons ensamma protesthandling kommer förstås inte som en blixt från klar himmel, utan som ett svar på hur KD, de såkallade Krist ”Demokraterna” (Hur kan man ens kalla sig demokrat, om man är kristen ? De kristna tror ju på en allsmäktig gud, som skall styra över allt och alla. Hur kan man någonsin jämföra sådana feodala föreställningar med Demokrati ??) med sin nyvalda Partiordförandeska Ebba Busch Thor i spetsen (i fortsättningen kommer jag att omnämna henne som Ebba Busch eller Usch, eftersom jag inte vill vanhelga Tors namn) uppmanat vårdpersonal i Sverige att vägra kvinnor abort, och på annat sätt hotat att förstöra liv och hälsa för medborgarna i vårt land, enbart för att de inte ställer upp på ”kristna värderingar” som det kallas, alltså fanatiskt abortmotstånd av amerikanskt, högerkonservativt snitt.

Slutligen fick alltså Dan Johannesson, läkare sedan många år, nog av alltsammans; eller hur de kristna hela tiden försöker bestämma över oss andra, och till och med lägga under sig samhällsviktiga funktioner, som exempelvis sjukvård, åldringsvård, socialvård i stort, samt en massa annat – saker som inte borde få skötas av religiösa samfund, och områden där man inte kan tolerera, att sådana människofientliga ideologier får makt eller inflytande.

lakare-0-jpg

Och på det viset är Dan Johannesson också just Hedning, även om han så vitt det är känt för mig inte sagt någonting om sina religiösa preferenser i övrigt. Inga kristna är längre välkomna på hans sjukhus, har det sagts – men detta uttalande får man förstås ta med en nypa salt.

Det var nämligen Hedniska Kulturer som skapade Humanismen och därmed också den första Läkaretiken, och det är mycket viktigt att komma ihåg. Redan 500 år före kristus fanns Hippokrates, han som först nedtecknade den Hippokratiska Eden, även om den sannolikt funnits i flera versioner innan dess, och vad nu klinikchefer eller verksamhetschefer, läkare och vårdpersonal över hela Världen angår, känner de flesta av dem helt säkert till den – Dan Johannesson i Kalmar är därvidlag inget undantag, det är jag nästan helt säker på.

Enligt Hippokrates ed får en läkare aldrig någonsin skada människor, eller äventyra deras hälsa. Han skall också behandla alla sina patienter efter bästa förmåga, och aldrig göra skillnad på fattig eller rik, eller på människor av olika ras eller religion. Han skall aldrig ge gift, ge sk ”aktiv dödshjälp” eller medverka vid tortyr, till exempel genom att förbereda offren, eller kurera dem om han vet att de utsätts för fler övergrepp – och i en del tidigare versioner – abort var redan i antiken en omstridd fråga – inte heller ”ge fosterfördrivande medel” (något som förklaras av att till exempel Idegran, Taxus Baccata på Latin, har en mycket smal ”terapeutisk marginal” – och att risken att framkalla allvarliga förgiftningar och en lyckad abort med Idegran eller exempelvis Sävenbom som medicin är mycket, mycket smal. De germanska stammarnas Völvor och Godar kunde en gång i tiden använda sådana medel med lyckat resultat, men Hippokrates nere i Grekland fann det klokast att avstå). Den Hippokratiska Eden förnyades och omformulerades faktiskt också under hela antiken med fler tillägg, alltefter hur de hedniska civilisationerna utvecklade sig emot allt högre och högre höjder, som kristendomens förespråkare aldrig någonsin nådde, mer än först möjligen på 1800-1900 talen.

Redan Dioskorides, skapare av den romerska fältläkarkåren, och något av ”Surgeon General” eller Chefsläkare för den romerska armén, gjorde ett tillägg om att läkaren också skulle hjälpa motståndarsidans soldater, och ge dem lika bra behandling som de egna styrkorna – i mån av tid. Detta hände minst 1500 år före skapandet av Röda Korset, och också FN och de flesta moderna länders väpnade styrkor har numera tagit med de här tilläggen till Hippokrates, i form av det som vi numera kallar Geneve-konventionen.

1269660_1200_674

Utan Läkaretiken – skapad av Hedningar – vore katastrofsjukvård eller sjukvård i krig helt enkelt inte möjligt.

Dan Johannesson är en man som följer sitt samvete – och det tycker jag som Asatroende att han bör hyllas och ihågkommas för. Det är i ljuset av detta hans uttalanden bör ses, liksom vad gäller mina egna.

Vi är goda patrioter, helt enkelt; och medlemmar i ett slags motståndsrörelse, även om vi just inte har några politiska mål, mer än mänsklighetens allmänna bästa. Dessutom har motsatsen redan hänt i andra länder – dvs att Hedniska patienter nekats vård på kristna sjukhus, exempelvis på Irland och i Storbritannien, alltså till Sverige närapå angränsande EU länder.

För tre år sedan berättade jag på den här bloggen – i ett nu borttaget inlägg (jag har inte plats nog att spara alla!) om den hinduiska kvinnan Savita Halappanavar, 31 år gammal, som dog av blodförgiftning därför att de katolska läkarna på Galways Universitetssjukhus nekade henne vård, just med motiveringen att hon inte var kristen utan hedning. När hennes man, Praveen, då 32 år, kom till sjukhuset för att vänta sig tillökning i familjen, var hon redan döende; och fast han bad de kristna om hjälp, lät de hans hustru dö i hemska plågor. Hennes död har utförligt beskrivits av The Guardian och flera andra Engelska tidningar.

savita_abortion_350_112012083524

Sedan dess lär man i Irland och England ha upptäckt minst fem fall, där kristna läkare låtit just hinduiska kvinnor dö, enbart därför att de tillhört just en ”hednisk religion”, och därmed räknats som ”sämre människor”. Brottet emot Läkaretiken och Hippokrates ed är fullständigt uppenbart, och med tanke på hur stark debatten i andra länder varit, där självbelåtna katolska biskopar och till och med Påven har uttalat sig, och sagt att det är rätt att ta livet av unga kvinnor bara för ett enstaka ofött fosters skull (detta är ju faktiskt – till syvende och sist – vad debatten handlar om ) tror jag inte ens att en Verksamhetschef i Kalmar, dit den kristna tok-högern redan kommit kan vara omedveten om detta.

Jag kan självfallet inte bevisa, att det gått till på det här viset – men Dan Johannesson kan ha fått Hedniska Tankar helt enkelt – och hans tanke är nu den, att vi en gång för alla måste göra slut på kristet inflytande i hela vårdapparaten, eftersom vi annars inte vet hur det slutar. Tänk på diverse småländska sekters vägran att ge blodtransfusioner till barn, och annat i den stilen – saker som redan hänt i vårt land – och fortfarande händer.

Själv anser jag faktiskt att vi till och med borde gå ett steg längre än så. Kristna sekter har inte i politikens värld att göra. Inga muslimer heller, ja inte någon religion. Sharia-lagar, krist”Demokrater” och liknande har inte i vår Riksdag eller vårt Parlament att göra, helt enkelt – de ska inte vara där ! – och om Ebba Usch, eller vad nu än hon må heta samt hennes Småländska, Småsinta anhang fortsätter sin marsch emot valurnorna, finns ändå ett sätt att protestera emot dem.

I morgon är det första Maj, vilket kanske också bör ihågkommas. Det finns också annan och betydligt beskare medicin, som exempelvis ”blypiller” (vilket sagda Ebba Buschs allra värsta anhängare en dag kan få smaka – i alla fall om de fortsätter )  men det är en lösning som inte heller står i överensstämmelse med Hippokrates Ed eller någon Läkaretik, även om vi svenskar numera lever i ett mycket sjukt samhälle. Därför är det heller ingenting jag förespråkar, lika lite som idegransdekokter.

Men jag tror på alla de, som har sundare, vettigare, friskare och bättre ideal än alla muslimer och kristna, och de som likt Dan Johannesson följer sitt samvetens väg, ända till slutet.

3e1462fcf1bc3a42645e5471f9ef4497

Dagens Hedniska Tanke: Varför skulle den allsmäktige skapa en Djävul ?? (text från 26 Augusti 2015)

Här ett litet inlägg från den amerikanska serien ”The Atheist Pig” vars sajt jag tidigare recenserat i denna blogg. Jag tycker faktiskt frågan är värd att ställas. Betrakta kristendomens och andra monoteistiska religioners ständiga insisterande på att det skulle finnas en allsmäktig gud. Kan det stämma i verkligheten ? En sådan föreställning är inte logiskt försvarbar.

Som den svenske Humanisten (och Humoristen !) Tage Danielsson en gång sa: ”Om den kristne guden ens finns – varför skulle han i så fall vara så dum att han skapade Hedningarna ?”

image7-1024x768

Först skapar den allsmäktige alltså Djävulen eller Satan, enligt Bibeln dessutom i en orms gestalt, och först när det är färdigt människor. Människorna förutsätts dessutom vara skapade med fri vilja, och när de sedan väljer fel – vilket den Allsmäktige borde ha räknat ut, eftersom han också påstås vara Allvetande, STRAFFAR den allsmäktige sina egna skapelser med att skicka dem till helvetet, och den Djävul eller Satan han själv nyss skapat.

Men varför det ? Vad finns det för logik i detta ?? Om den allsmäktige nu också är allvetande, och därmed smart, borde han då inte ha förutsett, att hans egna skapelser skulle sätta sig upp emot honom ?

Njuter Jehova-1 eller ”gud” av att straffa människorna eller erfar han sadistisk glädje därvid, eller vad är meningen med det hela ??

9205553_orig

”There is war in heaven”

Antag nu att tillvaron är beskaffad på ett helt annat sätt, och att vi inför POLYTEISM istället. ”There is war in heaven” för att välja ett engelskspråkigt, men välbekant uttryck.Då är världen inte längre svart eller vit, för där Kristna och andra Monoteister hela tiden ser ett svartvitt foto, ser vi Hedningar och Polyteister tillvaron i färg, och med djup dessutom – och inser att det finns fler dimensioner än bara ondska och godhet.

eyeKristendom och Islamism är en sjukdom, ungefär som färgblindhet – att inte kunna se tillvarons olika dimensioner eller fler värden än bara plus och minus

Antag att den allsmäktige inte alls finns, eftersom han för det första inte alls k-a-n finnas, och att tillvaron hela tiden är sammansatt av en rad olika influenser, styrande krafter eller makter, som inte alls samarbetar eller samverkar, utom i högst tillfälliga kombinationer. Polyteism är ett mycket rikare och mycket mer sammansatt andligt alternativ, eftersom man skulle kunna hävda att

A) vad vi kallar ”gudar” bara är naturkrafter som åska, vinter eller vind, och att ”Asatron är en naturreligion” som helt följer naturens, naturvetenskapens och fysikens lagar i vår Världsdel (Norden och Nordeuropa) och att den därför är den enda naturliga religionen eller andligheten för oss som lever och verkar här

eller

B) vad vi kallar ”gudar” är Jungianska arketyper med ett annat ord, högst allmänmänskliga föreställningar som finns och funnits i alla tider och alla kulturer, djupt inne i oss själva. Om detta är sant, så skulle det gå att utöva Asatro eller annan Polyteism överallt i Världen, och i så fall är Asatron inte begränsad till en viss geografisk miljö, kulturkrets eller etnicitet (Universalism, med ett annat ord)

eller

C) vad vi kallar ”gudar” är vad som kallas Egregorer, eller föreställningar i det kollektiva undermedvetna hos en hel grupp människor, en specifik kulturkrets (med en viss geografisk utbredning) eller ett folkslag, och dessa föreställningar faktiskt har konkreta fysiska krafter eller orsakar fysiskt påvisbara verkningar i den normala verkligheten – om än i begränsad form. Ifall detta är sant, så är Asatron kanske kopplad till en viss etnicitiet, eller i varje fall vissa språk och vissa kulturer

eller

D) Gudarna finns faktiskt, och Polyteisterna har haft rätt hela tiden.

Oavsett om du väljer att se på det här med Hedendom enligt A, B eller C och till och med D här ovan, så stämmer Polyteismen oändligt mycket bättre som förklaringsmodell till verkligheten än Monoteisternas fullkomligt idiotiska föreställning om en allsmäktig, allvetande och dessutom allgod gud. I den kristna skapelseberättelsen – som åtminstone några vilseförda individer påstås ta som bokstavlig sanning, säger den allsmäktige ”Adam, var är du ?” och kan inte ens se sin egen skapelse, när denne sitter gömd bakom en buske. En gud som yttrar sådant trams, kan inte vara allvetande alls, och därför inte allsmäktig – tvärtom måste han vara otroligt begränsad.

Vad skaparen till ”The Atheist Pig” gör i sin serie, är egentligen bara att ta upp ett särfall av vad som kallas ”Teodice-problemet” eller grovt formaliserat ondskans problem, kontra kravet på gudomlig rättvisa. Om den allsmäktige också ska vara allgod, varför skapar han då djävlar, demoner och eviga straff, och utsätter människorna för dem, bara därför att han försett dem med en fri vilja, och de sedan visar sig olydiga ?

Inte sedan Epikuros, den hedniske filosofen från 300-talets Grekland bevisade att hela tanken om en allsmäktig gud är fullständigt fel, har en endaste enda kristen filosof lyckats lösa problemet och svara på frågan. Varken Leibnitz, Descartes, Brian Davies eller någon annan har någonsin löst teodicens problem – och därför är det enda logiska, enda tänkbara följande: Förpassa Monoteismen till den historiens sophög där den hör hemma, och låt oss utveckla en bättre, sundare och friskare kultur på hedendomens grund…

12577-20080105150124

Redan på 300-talet före kristus hade Hedniska filosofer bevisat, att en allsmäktig, allgod och allvetande gud inte existerar, och inte kan existera. Sedan kom islam och de kristna, och störtade hela världen i kaos och mörker. Tänk så mycket gott och vackert mänskligheten hade kunnat skapa, och tänk så långt vi hade kunnat utvecklas, om det inte varit för all denna förbannade Monoteism…

 

Dagens Hedniska Tanke: Det där med ”Förlåtelseläran” (inlägg från 2016-04-16)

Idag såg jag ett intressant uttalande på en kristen blogg jag brukar läsa. (Ja – kära läsare – jag vet – fastän Hedning och Asatroende läser jag ibland kristna bloggar, det skadar nämligen inte att ha kunskap om vad motståndaren ämnar företa sig). Såhär stod det, med stora bokstäver:

”Den som förlåter av kärlek, går med på att dela konsekvenserna av den handling som begåtts…”

Detta låter nästan misstänkt Hedniskt, anser jag. Detta är i varje fall något helt annat än bibelns utsaga om att man ständigt ska vända andra kinden till (och därmed få en smäll till !) eller förlåta sjuttio gånger sju – vilket inom parantes en gång i tiden gav upphov till en filmtitel, den svenske regissören Vilgot Sjöman gjorde en film med titeln ”491” vari man såg Lena Nyman knulla med en hund, bland annat – och filmen ställde som helhet den i sammanhanget relevanta frågan, om man kan eller ska förlåta vad som helst...

I och för sig tycker jag inte det är något fel alls med förlåtelse i vardagslivet, eller förlåtelse av småsaker. Någon gång förlåter jag även stora saker – eller saker som folk vanligen betraktar som allvarligare. Otrohet inom ett förhållande, till exempel – det kan jag faktiskt förlåta – när det gäller vissa kvinnor, om inte annat därför att jag älskar dem. Jag antar att åtminstone några bland den kvinnliga delen av mänskligheten ser situationen på samma sätt – det finns kvinnor som förlåter sina äkta män, makar eller ”typ motsvarande” bra mycket, och detsamma gäller förmodligen också en hel del föräldrar i förhållande till sina barn, eller barn i förhållande till sina föräldrar.

98839d442c6d9850d94f47f6e49b1839

Endast Frigg, gudamodern, hon som spinner molnen på himlen och som är tiotusentals år äldre och hundratusenfalt mäktigare än någonsin de kristnas Aviga Maria kan verkligen förlåta allt, eller nästan allt, men vi vanliga dödliga klarar det nog inte, av den mycket enkla orsaken att vi inte är några gudar eller helgon. Men också Frigg har sina gränser. Mordet på Balder, till exempel, kommer hon aldrig någonsin förlåta, och heller inte glömma – och detsamma gäller om ”Friggs andra sorg” som inträffar vid Ragnarök.

Och för övrigt – gör vi inte oss själva och alla människor omkring oss en stor otjänst, ifall vi godvilligt bara förlåter, förlåter och förlåter allt, i det oändliga ?

Min gamle bataljonchef sade en gång till mig såhär, angående otroheten och kvinnorna:

”En gång är ingen gång, och två gånger är också ingen gång – Men tre gånger, då ringer djävlar i mig en gong-gong !”

Han var en klok man och syftade närmast på sin egen hustru, tror jag mig veta – men än har han inte tagit ut någon skilsmässa, för den tredje gången har inte inträffat. Lycklig är den karl, som kan leva så !

COLLECTIE_TROPENMUSEUM_Gong_hangend_in_een_standaard_onderdeel_van_gamelan_Semar_Pagulingan_TMnr_1340-13”Three strikes and you are out” går kanske att tillämpa som princip, även i vardagslag.. ?

Det går inte att förlåta vad som helst, och förmodligen skall vi inte göra det heller. Antag att du som förälder skulle överse med precis allt, och lät dina barn springa omkring vind för våg, precis som de ville ? Vad skulle då hända till slut, tror du ? Jag kan minnas ett blot för något år sedan, då jag dessvärre hade med ”fornsedare” och slika element att göra. Vi skulle åka hem med 47:ans buss, och den person som skulle föreställa ”Gode” – utan att ha något egentligt ”Godord” eller Godkännande (nej, det stavas inte med ett extra e – ni måste lära er att tala svenska !) var synbarligen påverkad (som det brukar stå i polisrapporterna) liksom hans hustru. Och deras barn sprang verkligen omkring hursomhelst, skrikande och vrålande, upp och ned för hela bussen.

9532-buss-47Inte heller här ska du förlåta din nästa precis allt…

I höjd med den optiska telegrafen vid det Tekniska Muséet i vår huvudstad, stannade busschauffören tvärt, och vägrade blankt köra en enda meter längre. Själv hade jag inte ingripit, eftersom jag ansåg att det faktiskt inte är mitt jobb att ingripa emot någons fullkomligt odrägliga, drägglande ungar. Endast med svårighet agerade ”goden” (säg snarare ”fulen”) och till sist kunde vi fortsätta färden. Vad vill jag ha sagt med det här ? – En hel del, antar jag.

För det första: Inlåt er inte med ”fornsedare”, falska vänner eller dåliga människor överhuvudtaget. För det andra: Småbarn, barnsligheter och religiösa ceremonier (oavsett vilken religion det är fråga om) har inte med varann att göra.

Jag har redan skrivit minst fyra inlägg, tror jag – om hur man skall uppföra sig i ett Gudahov, eller under ett blot och en ceremoni – För om du var i en kristen kyrka – inte skulle du väl låta dina egna barn springa fritt omkring och snora, snörvla eller skrika – smeta snor på altare och krucifix, sparka omkull kistan vid någons begravning eller störa någons bröllop ??

Nej, där ser du !

Och nu förstår ni också, kära läsare – varför jag inte medverkar vid ”fornsediska” Blot eller annat sådant längre. Jag sänker mig inte till den nivån, helt enkelt, och jag förlåter inte sådana människor heller – mitt tålamod med dem är definitivt slut efter ett ganska stort antal år, men jag tror däremot på det här som kallas tålamod och mänsklig värdighet i och för sig. En annan Asatroende har uttryckt det som följer:

fafcb7cf58205a6c5bee39a7ad38066c Vissa saker kan förbättras, andra inte. Antalet skitstövlar i universum är tyvärr oändligt, så ingen av oss kan tyvärr hugga ned dem allihop, även om vi faktiskt borde..

Det finns en gudinna inom Asatron, som kan lära oss följderna av det här med överdriven förlåtelse. Det är Sigyn, Lokes undanskuffade och tillbakaträngda hustru. Freja kan lära oss om den vanliga, vardagliga förlåtelsen – den som hon visar Loke i Lokasenna, när han kallar henne vid de fulaste namn. Freja svarar inte ens på tilltal, den gången, förmodligen därför att det Loke säger ligger ganska nära sanningen, eller i varje fall framstår som sannolikt – annars vore det ju ingen förolämpning… Freja låter sin far Njord svara för sig istället, och vad Njord säger om Loke, är däremot ordagrann sanning, vilket förtjänar att ihågkommas…

tumblr_npa6zucwvD1so4c7go1_1280

Men jämför detta med Sigyn – Hon får inte ens vara med vid gudarnas gille, den gången, utan får snällt vara hemma och sitta vid spisen, tills Loke behagar komma hem. Han har vid det här laget bedragit henne tusen och en gånger, till och med med Svadlifare, Asagrådsbyggmästaren Mundlifares häst, då Loke fött den monstruösa Sleipnir som resultatet av en hård hästkuk i röven, rätt och slätt. Ändå finner sig Sigyn lydigt och snällt i alltihop – och vart det till slut leder henne, vet vi…

 

_0173, 2008-02-15, 14:37 , 8C, 3638x4391 (1776+1768), 100%, 412E BetterLig, 1/60 s, R53.4, G41.3, B53.5

Sigyns hårda lott – så får hon sitta tills Ragnarök !

Sigyn är den perfekta offerhustrun, eller själva symbolen för alla de människor som borde lämna sina förhållanden bakom sig, men som ständigt säger saker som ”Nej men vi kan väl hålla ihop för barnens skull”  ”Hon är ju ganska trevlig på söndagarna!”, ”Han slutar nog knarka så småningom !” eller rent av ”Det är mitt eget fel att jag fick stryk – jag värmde ju inte maten !”  för när Loke är full, och kommer sent hem, är han som vi alla vet inte god att tas med… Så var det inte tänkt att vara från början, och visst är Sigyns kärlek god och ädel, men den leder henne också ned till Hel, och det värsta och allra understa helvetet… ”Detta är kärlekshatet, och det är av underjorden!” skrev en gång August Strindberg, i en liknande situation…

loki_and_sigyn_ii_by_noodlesayyeah-d5b9y3dTill att börja med verkade Sigyns liv nog så trevligt, men slösade hon sin kärlek på ovärdiga ?

Skades roll i Sigyns historia känner väl också de flesta av er till. Det är Skade som förvandlar Lokes söner Nare och Vale till vargar, och låter dem sönderslita varandra. Så binds Loke fast vid klipphällen med sönernas tarmar, och Skade hänger en giftorm över hans ansikte. Detta gör hon såklart som en hämnd för sin far, Tjatse, men kanske också av andra orsaker. Sigyn drabbas också mer än andra av Skades hämnd, och man kan fråga varför hon är så grym emot just Sigyn, som egentligen inget ont har gjort, utom att vara naiv och troskyldig.

Svaret är, att Skade anser att Sigyn ger de andra Asynjorna och Gudinnorna dåligt rykte. Hon uppför sig inte som en kvinna skall, enligt Skades mening, eftersom hon låter Loke trampa på henne, om och om igen. Skade – som är självständigheten personifierad – och ju skilde sig från Njord på grund av vad som egentligen kanske var en småsak – är allt som Sigyn inte är. Hon är Sigyns raka motsats, vinterstormen istället för tövädret. Men – allt det där har jag redan skrivit, sagt och förklarat i andra inlägg här.

För att summera så är förlåtelse nog bra, men det är inte en egenskap som ska överdrivas. Vissa saker bör man inte, kan man inte och skall man nog inte förlåta. Sådan är den bistra sanningen – rolig är denna sanning kanske inte – men nödvändig ändå !

Efter Orlando-massakern: De kristna står på Mördarens sida… (inlägg från 14 Juni 2016)

Det är bara att konstatera vad jag skrivit för två inlägg sedan: Det är de kristna, lika mycket som de extrema islamisterna, som ligger bakom massakern i Orlando. Humanistbloggen redogör idag för hur Stanley Sjöberg, den kände svenske pastorn, ställer sig på mördarens sida,  och flera andra refererade exempel (tre stycken) på hur de kristna applåderat alltsammans, kan läsas också i Patrik Lindefors personliga blogg.

Muslim BrotherhoodDe kristna och IS – tillsammans hjälps de åt – ja de kristna och IS – de sitter i samma båt” (lite fritt efter Ebba Grön)

Den amerikanska medborgarrättsorganisationen ACLU konstaterar via sina legitimerade juridiska ombud att den kristna högern i USA faktiskt är direkt ansvariga för att ha piskat upp den hatstämning som den muslimske mördaren blev influerad av. Läs mera på länken här.

Svaret på hur man förebygger religiöst våld är också mycket enkelt. Låt oss bekämpa Monoteismen och istället införa Polyteism överallt, i hela Världen.

Finns ingen föreställning om någon straffande, allsmäktig Gud, så försvinner också det religiösa våldet emot kvinnor, till exempel…

jNipL

Typexempel på hur den kristne Guden agerar ! Han säger sig älska oss, och ska vara allsmäktig. Lyder vi inte, får vi massor av stryk – och hamnar i helvetet !

12793117114_05e10bbdac_b

Emot detta kan vi ställa Frejs och Gerds gränslösa kärlek i Midsommartid… De fördömer ingen, och ger inga befallningar !

”Gud” är avslöjad ! Kristna böner hade INGEN EFFEKT mot ”Hurricane Mattew” (inlägg från 16 Oktober 2016)

Hurricane Mattew, det senaste ovädret i Karibien och Södra USA, har som bekant drabbat Haiti mycket hårt. Hjälparbetet efter jordbävningen där 2010 (som krävde mellan 50 000 och 200 000 döda – ingen vet säkert, därför att adekvat statistik och en någorlunda kompetent regering på Haiti fullständigt saknas) har aldrig lyckats, och redan före den senaste tropiska orkanen drog in över ön, satt sådär 50 000 människor i tältläger, utan något adekvat skydd alls. Mer än 1,7 miljoner människor är nu i behov av hjälp, men FN erkänner att mellan 2010 och 2016 nådde bara 5 % av de pengar som samlats in för Haiti fram, och 95 % av alla de insatser som Världens regeringar och olika hjälporganisationer gjort, rann fullkomligt ut i sanden – till ingen nytta alls.

Haiti lär också vara en av de mest kristna länderna i Karibien och Världen. Uppenbarligen hjälper inte ”gud” befolkningen där det minsta. Kristendomen lär nu också vara Afrikas vanligaste religion, men Afrika fortsätter vara den Världsdel av alla, där människorna har lägst utbildning, störst sociala problem och lägst levnadsstandard. Detta brukar gå hand i hand med kristendom, och liknande Monoteistiska villfarelser.

Nu hotar ett nytt världsomfattande utbrott av kolera. Koleran är redan endemisk på Haiti, och i dagens globaliserade Värld kan den mycket lätt sprida sig i cirklar därifrån. USA ligger närmast på tur, och så får vi väl se om man kan hindra sjukdomen den här gången, eller inte. En sak kan vi i alla fall enas om: Kristen religion och kristna böner har inte hjälpt befolkningen på Haiti det minsta, och inte heller hjälper kristet bönerabblande de fattiga någon annanstans i Världen.

Möjligen får de kristna bönerna de kvarvarande kristna att mista sin verklighetskontakt, eller så känner de sig tillfälligt bättre för stunden – men emot Kolera och Naturkatastrofer, hjälper den kristne ”Guden” inte alls – lika lite som tro på Allah eller JHVH-1. Man har redan länge känt till att det är såhär. Och ändå fortsätter Monoteisterna med sina dumheter, som inte hjälper dem. Redan under Antiken – då ingen kristendom fanns – fanns det som vi ska se filosofer, som övertygande bevisade, att det inte kan finnas någon allgod, allsmäktig eller allvetande ”Gud”. Det är just själva tron på den ”allsmäktige” som är problemet, och som gör så att så många människor Världen över hålls tillbaka i fattigdom och brist på utbildning. De vill helt enkelt inte inse sakernas allvarliga tillstånd – och kan det inte heller.

Redan på 1700-talet kom man i Europa på att ”Gud” eller den kristne guden är ett totalt verkningslöst koncept. Då – mitt under upplysningstiden, inträffade den stora jordbävningen i Lissabon – närmare bestämt 1755. 40 000 – 100 000 helt oskyldiga människor dog, den gången – allt till följd av den kristne ”Gudens” påstått allsmäktiga gärningar. En av Europas största kulturstäder – i ett av de mest katolska länderna i Världen – fullständigt jämnades med marken.

Bränder och tsunamis utplånade ett av Europas största bibliotek och lärosäten, med över 70 000 böcker och hundratals målningar gjorda av ett flertal berömda konstnärer. De kungliga arkiven, som hade material från upptäckare och sjöfarare som Vasco de Gama, förstördes likaså. Och alltihop – så trodde man – på grund av den kristne Guden, och hans verk. Vad hade egentligen människorna i just Lissabon av alla platser gjort för ont ?

spas

Dikter skrevs, och poeter och intellektuella av alla sorter jämrade sig högt, och brast ut i tårefulla kväden. Till slut förbarmade sig filosofen Voltaire och kommenterade det pinsamt uppenbara: ”Det finns ingen Gud ! Det finns ingen ”allsmäktig skapare” – tron på något sådant är bara bluff, båg, vidskepligt hokuspokus…” Det var förstås inte första gången, som människor avslöjat den ”allsmäktige”. Redan på medeltiden och efter Digerdöden hade vissa intellektuella skrivit: ”Vem kan nu tro på kyrkan,  Påven, jesus eller helgonen ?” enligt den amerikanska historikern Barbara Tuchman i sin berömda bok ”En fjärran spegel”

136443744-8ob7zrj9

Redan på medeltiden började man bli övertygad om att den kristne Guden är en OND GUD som släpper ut katastrofer, krig och pest över mänskligheten…

Jordbävningen i Lissabon kom på sitt sätt att bli en vändpunkt, för efter den insåg mänskligheten till slut, att Gud inte finns, aldrig har funnits och heller inte kan finnas. Immanuel Kant kom med en vederhäftig teori för hur jordbävningar bildas, och seismologin som modern vetenskap grundades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hedniska civilisationer typ det gamla Kina kunde mycket exakt förutse jordbävningar, tusentals år före vi kunde det här i väst…

I Europa, dvs. I det hedniska Kina, däremot, hade man redan hundratals år före kristus apparater som kunde förutse jordbävningar, och som effektivt kunde visa, i vilken riktning de första stora skalven skulle visa sig – så att man hann evakuera och varna befolkningen i tid . Så länge kristendomen behärskade Europa fanns ingen chans för sådant vetenskapligt tänkande att kvalificera sig – och somliga människor är som vi vet så himla trögfattade, att de fortsätter att tro på ”gud” än idag…

I Sverige, till exempel, ojade sig och klagade den kristne poeten Bengt Lidner – som då var 23 år gammal – dikten ”Spastaras död” – kring en liknande jordbävning, denna gången i Messina 1783 – och inledde med de berömda versraderna:

På Nova Zemblas fjäll, i Ceylons brända dalar,
 Hvar hälst en usling fins, är han min vän, min bror:
Då jag hans öde hör, med tårar jag betalar
Den skatt jag skyldig är, Natur! dig, allas Mor

Lidner anklagar till och med sig själv för det inträffade i Messina, Italien – vilket inte hjälper honom det minsta – utan tvärtom bara får honom att känna sig svagare och sämre – och så reagerar de kristna fortfarande inför många naturkatastrofer – allt måste vara ”Guds straffdom” osv – människorna ska ödmjuka sig och krypa och kravla i stoftet, förneka sig själva och göra våld på sig själva… Samma gnälliga, tårfyllda och självbestraffande synsätt finns också i dagens kristna Socialdemokrati, speciellt i Sverige. Vi svenskar skall tvingas och drillas till att se oss som sämre än alla andra, och krypa i stoftet och kräla runt där med mössan i hand, bara för att vi till stor del undgått naturkatastrofer som på Haiti, och kunnat förvalta våra resurser på ett förnuftigt och rationellt sätt – vilket har skapat det välstånd vi har idag – inget annat folk skapade välståndet åt oss !

Den kristna synen löser inga problem – inte heller på Haiti.

83a175baab0e975dec59655bee7a7564

2015 fotograferades detta Mjölner-formade åskmoln i Missouri, USA….

Våra egna förfäder trodde att Gudarna var naturkrafter, och såg något bra, positivt och gudomligt också i Stormen, Åskan och Vinden – liksom i Havet. Deras synsätt byggde på Polyteism, inte Monoteism. De insåg att tillvaron var motsägelsefylld, och att det inte finns någon allsmäktig gud eller ”kraft” som styr i Universum – allt är ett samspel mellan flera olika krafter. Gudarna prövade visserligen människans styrka och samarbetsförmåga, genom att ställa olika hinder i människornas väg, men de var aldrig någonsin renodlat onda.

Inte heller såg våra förfäder några motsägelser mellan ”övernaturligt” eller ”naturligt” som de kristna – för de visste att det bara finns EN natur, ett Världsallt, även om människorna med sin naturvetenskap kanske inte kan förklara allting i det.

hqde2fault2014 slog Tor av två fingrar på jesus staty i Rio – Och jesus kristus kunde inte göra NÅGONTING till sitt försvar… Vem är då starkast, jag bara frågar ?

Redan Epikuros, den grekiske filosofen, insåg hundratals år innan kristendomen ens var grundad, att det INTE kan finnas någon allsmäktig, allvetande eller allgod gud, och att monoteistiska religioner bevisligen faller på sin egen orimlighet.

epicurus1

Om den skit- och pissgud (uttrycket är Ingmar Bergmans – och inte mitt) som kallas den kristne Guden hela tiden sänder katastrofer och kan förhindra det onda, så är han bevisligen själv ond. Om han inte kan förhindra det onda han själv orsakar, så är han inte allsmäktig, utan underlägsen. Kan han förhindra det onda, men undviker att göra det, så kan han heller inte kallas god – och om han verkligen kan eller vill förhindra någonting, så är han förmodligen ingen gud alls… utan en fantasi-skapelse.

Detta – enkelt uttryckt – har kallats teodicé-problemet, eller frågan om ”guds” högst eventuella godhet – och det har ingen kristen filosof genom hela Världshistorien kunnat lösa.

I polyteistiska religioner, däremot – finns inget sådant problem – och inte i naturvetenskapen heller. De kristna envisas att se tillvaron som tvådelad, eller indelad i en materiell och en andlig del, utan att förstå att detta är delar av samma helhet – eftersom det bara finns EN natur, och definitionsmässigt bara ETT universum – eftersom universum är allt, som ens finns. Utanför det kan inget existera – det kanske finns verkligheter eller delar av verkligheten som vi inte kan mäta eller uppfatta – men något ”övernaturligt” finns inte…

De kristna svänger sig också med en undanflykt från teodicé-problemet genom att osammanhängande babbla om den fria viljan, ungefär som om det skulle förklara något. ”Gud” ska ha skapat oss med en fri vilja, påstår de – dumt nog – men det förklarar inte jordbävningar på Haiti. Ingen människa där ville ha någon jordbävning, eller någon orkan, eller någon mer kolera – men ändå fick de alltihop – flera gånger om – av samme kristne gud.

Och då kan vi lika gärna sluta oss till, att den kristne guden är en ond och dålig gud, som bara vill djävlas, och plåga mänskligheten.

För övrigt har det brittiska Humanistförbundet, och den kände Humanisten Stephen Law kommit till just denna slutsats. Titta på filmklippet här nedan, så får ni se..

 

Monoteism funkar inte, helt enkelt. Polyteism funkar möjligen, och motsäger inte naturvetenskapen i sig. Också Humanistbloggen i Sverige har nyligen upptäckt detta.

 

Bloggen Rotlöshet avslöjar KD-märkt ”Batikhäxa” – Hon tror att Yoga beror på ”Onda Andar”… (inlägg från 2 November 2016)

Min hedniske kollega och parhäst (nå, vi är snart fler än i en quadriga) på den goda och utmärkta bloggen ”Rotlöshet” har kommit den KD-märkta Batikhäxan Anette Asplund, som tillåts sitta i Kommunstyrelsen i Luleå, uttala sig i SVT, Statstelevisionen, och sprida sina irrläror över landet. Bland annat tror hon att Yoga i Luleås skolor skulle leda till massmord, och att Yogaträning gör att skolelever faller offer för ”onda andar” enligt vad hon sagt till SVT. Och påståenden som dessa får stå oemotsagda – i år – 2016 !

Själv undrar jag bara över SVT:s förmenta objektivitet. Och för övrigt – hur kan man kalla sig ”Kristdemokrat” ?? – Snacka om ”Contradiction in terms” eller en ren självmotsägelse, eller hur ? Jag menar, kristendomen har ju aldrig varit någon demokratisk religion – och när det i grundlagen står, att detta land ska vara ”Multikulturellt” – Hur kan man då ens tillåta personer som bara tror på en enda ”Gud” i vår Riksdag – det är ju Okonstitutionellt – det kan ju var och en inse !

l-yogany-jpgHur tänker hon – ska inte elever få ha gymnastik i skolan – Hur ska vi då fostra dem till sunda medborgare ?

Jag citerar, från SVT:s Lokalnyheter den 24 Oktober i år:

Som SVT rapporterade om förra veckan är Anette Asplund (KD) starkt kritisk till yoga som elevens val på Tunaskolan, med synpunkter om att yogan är starkt kopplad till Hinduism, som hon menar inte har i skolan att göra. Under måndagens möte i kommunstyrelsen utvecklade hon kritiken, och pratade bland annat om ett frigörande av energi som kan ge psykoser… — —

Enligt kommunstyrelseledamoten Jan Nyberg (MP), som var med på måndagens möte, pratade Asplund om psykoser som kan leda till massmord, kopplade till den här formen av yoga.

– Jag sade på presskonferensen efteråt att jag suttit i kommunstyrelsen i tre år och det här var det mest häpnadsväckande och underliga jag varit med om, säger han.

Kommunstyrelsen var, förutom Asplund, positiva till förslaget och det ser nu ut att bli verklighet.

– Inte bara på Tunaskolan utan överhuvudtaget i skolan så är det ofta ett bekymmer att få bra deltagande på gymnastik och idrott, och ofta är det extra känsligt för unga tjejer. Här har man försökt hitta alternativa träningsformer, det är ju bara jättebra. Sedan läser kristdemokraten in en massa religion och saker i det här, det är hjärnspöken tycker jag, säger Jan Nyberg.

Norrländska ”Socialdemokraten” har också tagit upp Asplunds griller och kristna Mumbo-Jumbo. Alltsammans som en förtäckt kritik emot Polyteism, dvs Hedendom. Skolverket fastslog redan 2012, att Yoga är en sund form av träning som inte alls har något med hinduism eller religion överhuvudtaget att göra – i alla fall inte som den vanligen utövas i Sverige. ”Socialdemokraten” skriver:

Joanna Hansson, samordnare vid folkhälsocentrum vid landstinget, säger att projektet med yoga är ett sätt att öka den fysiska aktiviteten, och kanske locka elever som inte är intresserade av de mer traditionella formerna av idrott till att röra sig mer. Yoga är något vanligt, som till exempel föreslås människor som får fysisk aktivitet på recept, säger Hansson. – Vi har också vilat på ett beslut som Skolinspektionen tagit 2012 när man fick ett överklagande och det avgjordes att yoga inte var en religiös aktivitet och att den accepteras i skolan.

När alla redan accepterar det här i skolans värld, inklusive Tunaskolans rektor i Luleå, varför skall Kommunalfullmäktige tvingas att lyssna till uppenbarligen svårt förvirrade, kristna fanatiker ? SVT har mer i ämnet, och det har ”Rotlöshet” och hela det Hedniska Sverige också.. ”Socialdemokraten” har till och med gett ordet till Anette Asplund i en insändare på en hel sida genom dem kan vi kritiskt granska hennes ”argument” vilket faktiskt är viktigt.. Såhär lyder hennes förvirrade babbel:

Det är alldeles riktigt att yoga kommer från Indien och att det är en 5000-årig metod. Men syftet med den är inte att ”föra oss tillbaka in i våra kroppar” — –. Inte heller är den ursprungliga meningen med yoga att människan skall få bättre hälsa och harmoni. Tvärtom, eftersom yoga hör hemma i hinduismen så är yogan ett verktyg för att uppnå hinduismens livsmål. De andliga inslagen är bland annat solhälsningen till den hinduiske solguden Surya Namaskar, uttalandet av mantran, varav ett av dem är AUM, står för Brahma, Vishnu och Shiva tre av de mest kända hinduiska gudarna. Barnen i Östermalmsskolan i Stockholm gjorde detta i sina yogaövningar som man kunde se på webben för några år sedan.

Att hälsa solen skulle alltså vara farligt, påstås det. Eller rättare sagt – att lägga handflatorna emot varandra och buga – vilket i och för sig är en hednisk gest, trots att de flesta utövare av Yoga inte har någon minsta idé om det, eller ens att gesten skulle ”betyda” något... Men vari sitter det ”farliga” ?. Ni hör ju själv – Anette Asplund, KD-ledamot från Luleå, kan helt enkelt inte vara riktigt klok. Till och med hennes eget parti har officiellt tagit avstånd från vad hon säger.

luleSe själva ! I Luleås innerstad ligger Yoga-studios granne med Systembolaget, och till och med Stadshotellet och teatern.. Blir ni kristna Rädda nu ???

Ändå fortsätter hon att nämna den kristne massmördaren Anders Behring Breivik som ett exempel på ”yoga och meditations farlighet” – och ännu farligare är att tänka själv, ty:

Meditation syftar till avhumanisering av människan. Under andra världskriget använde sig Japan av just meditation för att soldaterna skulle kunna döda utan att besväras av känslor för vad de gjorde.

Normala och sunda individer världen över, förstår nog att Japans roll i andra världskriget inte alls berodde på detta, utan på att man tillämpade sin egen version av kristen kolonialism. Och hon fortsätter:

Genom att man säger mantra hela tiden. Det är ju hinduiska gudanamn. Så kommer det påverka i framtiden. Om man gör rörelserna är det också gudar, symboler för gudar. Religionen smyger sig in bakifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare i Luleå, Anette Asplund.

Detta tillåter man henne att framträda och säga i SVT, vår statstelevision. Tar då SVT inget ansvar för sådana helt odemokratiska åsikter ? Nu ger jag ordet till min hedniske kollega:

Allt utanför ramarna för kristendom verkar vara ren ondska. Åtminstone om man ska tro på vad en del kristna säger.

I Luleå har man valt att ha en kurs i Yoga för studenterna på Tunaskolan. Kristdemokraternas ledamot, Anette Asplund, i kommunstyrelsen menar att yogan är kopplad till energi som kan ge psykoser och ha med onda andar att göra.  Dessutom är Yoga starkt kopplat till Hinduism och sådant anser hon inte ska förekomma i skolan.

”Det är lite svårt att beskriva men jag kan tänka mig att det är någon form av andar.”

Någon form av onda andar… Handlar det mer om misstänksamhet och okunskap grundat på personlig tro? Vad är ondska? Vad är godhet? Märker du någonsin av en god ande? Eller handlar det om vidskepelse? En tankevilla som inte baseras på kunskap och inte heller förnuft? — — Religionen smyger in bakifrån, säger Anette i en annan intervju med SvT. Troligen samma väg som ökenreligioner kom ut genom röven på Loke, säger jag. Det som tydligen är extra farligt i detta med Yogan är att rörelserna har att göra med Hinduismens gudar och gudinnor. Men skol-yogan enligt skolverket har ingen religiös inriktning utan handlar om hälsa och välbefinnande. Precis som att göra morgongymnastik med Bertil Uggla!

Kopplingen till Bertil Uggla, den hurtfriske Livgardeskaptenen i gamla tiders svenska radio är faktiskt ganska intressant. Sedermera Översten Uggla införde Yoga i Sverige redan på 1930-talet, och då var det ingen kristen, som tyckte det var något konstigt med det..

1514859_520_322

Stockholm-Motala, Stockholm-Motala.. ”Hjärtligt God Morgon, Svenska Folk och Lyssnare.. Nu skall vi börja med Yoga !” (detta sades på SR, varje dag from 1928)

kra-nov-03-5-big

Hela utbildningspaket med Yoga-rörelser fanns framtagna av kapten Uggla själv. Riksarkivet har bevisen !

uggla_0

”Och nu Valvstupstående ! Mycket enkelt att utföra också i hemmet, som ni alla ser 🙂 ”

Frågan är väl vad Anette Asplund (KD):s stora rädsla för alla sorters icke kristet tänkande egentligen beror på.. Och varför är hon så rädd för gymnastik och idrott, samt fysisk fostran ? Borta i Denver, Colorado – en stad som är lika isolerad pga sitt läge som någonsin Luleå – finns faktiskt ”The Freyja Project” – en hel rörelse (som även finns i Portugal) där man förenar dans med Yoga-rörelser för att just hylla Freja, vår stora Nordiska gudinna för Sex, Magi och Kärlek…

bc45f82e9f5efbb4205bc61e9cc32e42Se så starka och lyckliga dessa Amerikanska Hedningar blir !

144a9d9f75e23f899d394c45f5bae089

”Kvinnor kan” – också i Norden ! Oberoende av ålder och kön, så kan man alltid träna…

content_psoas_image

Visste ni att Yoga stärker kvinnans bäckenbotten, och ger henne härliga orgasmer, samtidigt som det också förebygger kissnödighet ? (ett svårt ”kärringproblem” tyvärr)

img052m

Och inte bara det ! En i yoga väl tränad Hednisk kvinna som DYRKAR FREJA kan bjuda varje man på massor av spännande upplevelser !

( Inte bara till halloween – eller – som här – en galgbacke i Marstrand – Så sluta gnäll, kära ”Hängbröstvänster” Börja träna istället !)

freyja

Dyrka Freyja Freja Freya – Meditera dagligen över alla hennes namn….

Nej, det är inte fel på människorna… bara på ”Jehova” (inlägg från 29 Maj 2017)

 

Ständigt dessa kristna ! (inlägg från 29 December 2017)

Medan vi själva (”svi-um” eller Svearna, vilket betyder just ”vi själva, folket självt”) firar vår hedniska Jul under hederliga och ärliga förhållanden, fortsätter de kristna runt om i Världen och i vårt land som vanligt… Titta bara på bilden nedan, får ni se… Vad liknar den ? Vad påminner den om, jag bara frågar ?

Kristendomens ikonografi innehåller tydligt Pedofila Tendenser… Så har det alltid varit.. (Bild från Kristeligt Dagblad i Danmark)

Det har beräknats, att 2 % av alla katolska präster runt om i Världen är Pedofiler, enligt vad samma kyrka själv erkänt. Det borde innebära, att vi har minst 8-9 sådana sexförbrytare odömda inne i vårt Sverige, och att de fortfarande springer runt i vårt land och förövar sina dåd. Samtidigt har Regeringen Löfvén via en av sina myndigheter gett samma kyrka mer än 24 miljoner kronor de sista tre åren trots att det här rör sig om den rikaste kyrkan i hela Världen – och den behöver inga bidrag överhuvudtaget.  Titta bara på dess ikonografi, eller vad som avbildas i dessa katolska kyrkor ! Överallt knubbiga små kyrkänglar och keruber, drägglande ”jesusbarn” och spädbarnsstjärtar omvartannat ! Inte konstigt det förr eller senare fullständigt ”slår över” i huvudet på en hel del präster och tillbedjare, och att de övergår till verklig pedofili, inte bara en pedofil religionsutövning. Det i just i själva tron, i själva kristendomen det onda sitter – och det är mycket viktigt att förstå. Och Katolska Kyrkans värderingar är inte sådana, att den överensstämmer med svensk lag eller demokrati – alltså ska den inte ha några bidrag, överhuvudtaget – och det borde statsmaktens företrädare i vårt land faktiskt ta och notera.

Men när faran för vår värld är som störst, så genomförs trots allt vissa protestaktioner, som vi också har kunnat se… Betrakta följande bild:

Se det var ett bra spratt åt katolikerna !

För fyra dagar sedan kunde vi läsa om hur aktivistgruppen FEMEN – som jag skrivit mycket om i det förgångna – jag har kallat dem ”Frejas Hedniska Krigarinnor” och jag anser fortfarande att det stämmer, även om de förnekar den kopplingen själva – slog till emot det katolska snusket, och försökte kidnappa pedofilernas jesus bara fem-sex timmar innan Påvens sedvanliga midnattsmässa där han kysste frälsarens unga skrev (se bild här ovan) även om Midnattsmässan nu hålls på fel tid eller klockan tio på kvällen, mest därför att hans helighet Påven blivit gammal och trött…

Jag citerar, från den svenska kvällstidningen Expressen:

Femen kritiserade Katolska kyrkan

Gruppen tog på sin Twittersida även upp kritik mot Katolska kyrkan och tog särskilt upp sin kritik mot kyrkans syn på abortfrågan, hbtq-frågor och pedofili:

– Slutligen syftar jungfru Marias #metoo-akt till att fördöma det stora antal pedofilibrott som den katolska kyrkan gjort sig skyldig till. Straffriheten bland religiösa ledare måste få ett slut och dessa rovdjur, dessa kriminella, måste straffas, oavsett deras titlar.

Under juldagen 2014 gjordes ett liknande försök av en annan Femen-aktivist mot krubban på Petersplatsen. Hon lyckades ta barnet ur krubban men kunde snabbt gripas på platsen.

Även CNN, Reuters, Tidningen The Independent och flera internationella media har tagit upp saken, men här i Sverige vågar Statstelevisionen SVT inte berätta om det. Nyheten censureras, döljs och ”väljs bort” av redaktionerna. För några dagar sedan berättade också journalisten Jackie Jackubowski – före detta redaktör för ”Judisk Krönika” och en man jag gillar – om hur den kristna högern från USA med Donald Trump i spetsen faktiskt försöker framkalla Harmageddon, den kristna världsbranden.

Han har avslöjat hur de kristna vill ha atomkrig, och hur de med avsikt försöker framkalla jordens undergång, bara så att ”jesus” ska komma tillbaka… Och han är inte den ende inflytelserike bedömare som har upptäckt detta, eller vad som ligger bakom Donald Trumps retorik. Även andra bedömare har gjort precis samma analys.

Donald Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad är för den amerikanska kristna högern inte i första hand ett uppfyllande av ett politiskt valkampanjlöfte, utan ett teologiskt ställningstagande med förödande konsekvenser.

I Jerusalem förenas nationalism och religion till en explosiv krutdurk. En gnista här skulle kunna utlösa ett världsomfattande religionskrig. I ”Den heliga staden” frodas, bland extrema trosbekännare av de monoteistiska religionerna, den apokalyptiska idén om de ”yttersta dagarna”. — —

Den amerikanska kristna högerns viktigaste talesperson, Pat Robertson, skissar i sin bok ”The new millennium” ett messianskt scenario i form av en händelsekedja som bildar förutsättningarna för de bibliska profetiorna uppfyllelse och Jesu återkomst: först en världsregering under en satanisk ledare, Antikrist, därefter ett fruktansvärt krig i Mellanöstern, och slutligen uppförandet av templet i Jerusalem.

Stora delar av den evangeliska kyrkan i USA bygger i dag sin teologi på dessa profetiska föreställningar, enligt devisen ”ju sämre, desto bättre” – en fredlig utveckling skulle nämligen omkullkasta de nytestamentliga profetiorna om de kataklysmer som väntas föregå Messias. — —

Också USA:s vicepresident Mike Pence, som benämner sig som en ”evangelikal kristen”, ser Israels styre över hela Jerusalem som gudagiven. Det är heller inte en tillfällighet att Donald Trumps personliga advokat och talesperson Jay Sekulow är en så kallad ”messiansk jude” som tillhör en Jesutroende sekt vars vision består i att det judiska folket vid tidens slut erkänner Jesus Kristus som den efterlängtade Messias.

De väntade våldsamma protesterna mot det amerikanska Jerusalembeslutet och internationella vädjanden om fredsprocessens återupptagande avfärdas som irrelevanta av Trumps fundamentalistiska väljare. I själva verket hoppas de på krig – slaget vid Armageddon – då Jesus Kristus uppenbarar sig i Jerusalem. De tror att Trump är Guds instrument i detta apokalyptiska drama.

Är ”den yttersta tiden” snart här? Med Trump som president kan ingenting uteslutas.

Trump verkar mentalt instabil, har det påpekats, och med sådana kristna rådgivare, vet vi vad som kommer. Monoteisterna fortsätter att hota hela vår planet. Vår vördnadsvärde vän herr Jakubowski fortsätter att påpeka att redan 80 % av de väckelsekristna stöder Trump, och förutspår det värsta. Själv hoppas jag bara på att förnuftet och hedendomen segrar till slut, liksom Polyteismen, därför att Polyteism alltid förutsätter tolerans, men det är samtidigt viktigt att inse, att det finns rörelser som man bara inte kan tolerera, utan aktivt måste kämpa emot, och där är jag – redaktör för en ”Hednisk Krönika” som jag är samt Jackie Jakubowski fullkomligt ense. Vi måste försöka rädda världen från islamisterna och de kristna, kosta vad det kosta vill. Och Freja – denna kärlekens men också krigets gudinna – har kanske redan gett svaret..

 

Sundare idéer än dessa kristna har Ann Heberlein i Göteborgs-Posten. Hon är ju annars teologie doktor i etik vid Lunds Universitet, vilket förpliktigar. I sina funderingar kommer hon mycket nära det urgamla Hedniska Fridsbegreppet, som fanns långt tidigare än medeltidens kristna edsöreslagarFrith eller Frid som begrepp – vilket också ses i begreppet ”Julefrid” är nämligen något helt annat, moraliskt sett, än den kristna ”godheten”.

Idag förstår blott få hedningar vad Midvinterblot vid Midvintersolståndet och Julefrid verkligen betyder

Frid utesluter inte väpnad neutralitet, eller självförsvar emot våldsamma och främmande ideologier, nämligen.  ”Godhet” är inte att hela tiden ge pengar åt parasiter, tiggare eller ”ensamkommande” vuxna, för som Ann Heberlein klokt konstaterar i sin egen julbetraktelse:

Det är nu välgörenhetsindustrin går på högvarv, det skänks pengar till läkare utan gränser och köps getter och kanske ger du din lokale tiggare en extra slant när du kommer med dina plastkassar fullproppade med onyttigheter att inmundiga under julhelgen. I juletider premieras värdet ”god” före andra värden – men vad innebär godhet?

 — —

Vi måste helt enkelt göra skillnad på människor. Om vi inte gör det, är vi dåliga föräldrar, dåliga vänner, dåliga söner och döttrar och dåliga partners. Människor – alla människor – har nämligen ett behov av att känna sig speciella och utvalda. Hur speciell känner man sig om ens partner (av ren godhet, givetvis) ligger med alla behövande kvinnor? Om ens mamma hellre arbetar ideellt med andra barn än hämtar dig tidigare på dagis? Om ens son tillbringar julen med hemlösa och låter dig sitta ensam framför teven?

Rädda gärna världen, men se till att ta hand om det som är ditt största ansvar först. Ta hand om dina barn, dina föräldrar, din partner och dina vänner. Få dem att känna sig exakt så älskade och betydelsefulla som de är. Det är vad en människa som är god på riktigt gör.

Många hedningar jag talat med om denna svårförståeliga nyhet räknar helt enkelt med, att den ”Svenska” Kyrkan avvecklar sig själv under det kommande året, och att den byts ut emot traditionell Asatro, vilket mycket bättre står i samklang med svenska och nordiska värderingar.  Gudar som Oden, Tor, Frej och Tyr är det helt enkelt mera stake i – så är det ännu och så har det alltid varit – och så hoppas vi, att vi slipper alla katoliker, alla Donald Trumps och övriga kristna under nästa år….

Barcelona, Åbo, Sverige och ”Svenska” Kyrkan… Monoteismens terror fortsätter.. (Hebdo, Hebdo !) (inlägg från 1 September 2017)

Överallt där Monoteism och Ökenreligioner frodas, växer också terrorn och mördandet av oskyldiga människor. Det gör detsamma om det är Barcelona, Åbo, Finland eller någon annanstans i Världen vi talar om – Monoteismens sorgliga resultat blir alltid ett och samma – fler mördade civila, i namn av Allah, Jahve eller ”Gud” – den ”ende” Guden som anser sig ha rätt, och vars anhängare fortsätter döda, skövla, lemlästa och mörda…

Ingen Polyteist har någonsin kommit på en sådan tanke, vad det nu kan bero på, för Polyteister ser ingen anledning att döda och mörda i sina Gudars eller religioners respektive namn, även om de kanske i och för sig inte är absolut fläckfria i alla avseenden. Hursomhelst visar verkligheten – som de flesta av oss faktiskt lever i, att det är de Monoteistiska religionerna, som är ett av hela Världens största och värsta problem, just nu.

Efter de senaste Monoteistiska terror-dåden i Spanien publicerade den franska satir-tidskriften Charlie Hebdo följande teckning, som innehåller rubriken ”Islam – för evigt en fredens religion” vilket tydligt visar hur ihålig dessa Öken-monoteisters religiositet är. Genast kom påståenden om att teckningen skulle vara rasistisk eller islamofob, och det påstods till och med, att man från Ministerhåll i Frankrike skulle ha sagt, att denna teckning är ytterst farlig, och omedelbart måste förbjudas eller censureras.

Döm nu själv om det var så farligt, egentligen… Inget tycks ha hänt, trots att minst två veckor gått sedan publiceringen, och teckningen har inte alls med någon etnicitet att göra. Den visar bara Islams tragiska konsekvenser, facit efter ännu ett blodigt terrordåd – och den vänder sig inte mot något särskilt land, någon särskild person eller någon särskild organisation heller, vad som kritiseras här är själva dödandet, själva terrorn som allt fler och fler människor Världen över blir utsatta för. Vad är det som är så ”fel” med detta ? Hursomhelst är det ju bara en skämt-teckning, och man kan knappast ställa till med repressalier, bara för en skämt-tecknares åsikter, eller hur ?

Fler än jag i den hedniska Världen är av den åsikten, att man inte alls kan förbjuda eller kritisera teckningar som de här, eftersom de utgör en rättmätig protest emot det meningslösa våld, som de Monoteistiska religionerna hela tiden utövar och står för. Lägg därtill det faktum, att Charlie Hebdos” redaktion själv redan blivit utsatt – det skedde redan 2015 – för ännu mer Monoteistiskt våld, i vad som var det värsta terror-attentatet i Frankrike sedan 1920-talet, även om ”dessa Satans mördare (för att använda en känd svensk Statsministers än mer kända uttryck) förstås höjt siffran på lemlästade lik i en och samma attack sedan dess.

Skulle då inte offren ens få försvara sig, genom en tyst protest ? Hebdo-redaktionen har inte utpekat någon särskild, ens bland mördarna, de har själva inte dragit kniv, inte kastat några bomber eller granater, och själva inte utövat något våld alls, men ändå kritiserar alltså de kristna och islamisterna dem för blotta det faktum, att de inte låter sig mördas stillatigande..

”Sticks and stones may break bones, but mere WORDS can’t hurt you…”

 

Mördaren i Åbo skrek ”Allahu Akbar” innan han gick till attack. Exakt samma valspråk, översatt till svenska, har Antje Jackélen, den svenska Ärkebiskopen, vilket utgör ett väl uppmärksammat faktum. Mördaren i Åbo lär också ha skrivit ett ”manifest” vars åsikter i nog så betänklig grad överensstämmer just med den ”Svenska” kyrkan, och när Sverige nu går till sk ”Kyrkoval” – ett val där det i många församlingar och stift bara finns ett enda Regeringsstött alternativ – kan man tänka sig något mer odemokratiskt – är de totalitära tendenser och det nakna maktspråk som denna ”Svenska” Kyrka riktar emot alla svenskar och Nordbor alltmer klart och tydligt.

”Svenska” Kyrkan har på senare tid begått flera rena lagbrott, då den börjat skydda personer som tagit sig in i vårt land på illegal väg.

Flera enskilda församlingar gör reklam för islam och stöder öppet islamisering av det svenska samhället, som synes… Var skall det egentligen sluta ? Vad är det här för sorts religion ? Är det ens ”kristendom” som alls predikas här, eller vad är det för underlig, beslöjad och dold verksamhet man vill uppmuntra ? I Åbo haglar manifesten, och knivhuggen i ryggen på oskyldiga Finländare.

På vilken sida står ”Svenska” Kyrkan ? Inte på svenskarnas, i alla fall… I Västerås står Sharia-lagar och Shador på Höstens program, anno 2018…

Strax nära Medborgarplatsen i Stockholm – där ett antal kriminella personer sittstrejkar – mördades nästan en svensk polisman igår. Det är väl känt, att förövaren var en 17-årig Marockan, som illegalt tagit sig in i Sverige – just en sådan person av samma sort, som ”Svenska” Kyrkan nu aningslöst och utan vederbörlig identitetskontroll skyddar.

Polismannen Ted Eriksson har själv berättat om hur han nästan dödades på öppen gata. Han är förstås inte den ende svensk, som drabbas av allt detta religiöst motiverade våld, som ”Svenska” kyrkan nu tagit under sina armar, och de facto skyddar. Det borde vara självklart, att kyrkor och religiösa grupperingar inte ska skydda brottslingar, och att identitetskontroll och liknande faktiskt är Polismaktens uppgift – inte religiösa samfunds.

Jag citerar ur bloggen ”Rotlöshet” skriven av en hednisk kollega, som jobbar som systemutvecklare, appropå ett och annat han och jag kan se omkring oss:

Idén om öppna gränser inom nationer är lika ödesdiger som att ha många öppna portar till en server. Fritt där vem som helst kan dra nytta av resurserna. På bekostnad av de processer inom systemet som behöver resurserna.

Förfrågningar och passeringar kan lamslå och få systemet otillgängligt. Obrukbart. Vilka är då skyldiga till att detta kan alls hända. Vilka är det som inte lärt sig om sin och andras säkerhet. Eller inte alls förstår allvaret i idén med öppna dörrar?

Idéer och ideologier kan bli rena giftet. Det är sällan den drabbade drabbas ensam. Den drabbade tar med sig alla andra om det vill sig riktigt illa.

Det krävs väktare, murar och annan säkerhet som håller koll på vad som händer. Både inom och utanför. För att allt ska bestå.

Minns historien om när gudarna ville ha en mur byggd runt Asgård. Hur gick det? Nåja. Loke lurade reda på situationen men Oden visste ju att det inte gick riktigt rätt till. Sådant slår alltid tillbaka. Förr eller senare. Murar och beskyddade portar är viktiga för att allt inuti ska fungera. Rapporter om vad som händer utanför behöver vara korrekta beskrivningar av verkligheten.

Annars, förr eller senare står där de som bränner ned allt.

Vi kan inte tillåta, att våra friheter i det här landet missbrukas av de som för evigt vill förstöra dem. Vi måste vända alla dessa falska ökenreligioner ryggen, och bygga oss ett bättre land, en bättre Värld, en vackrare och värdigare framtid.

Låt oss vända alla våldsreligioner och skräpreligioner ryggen ! Låt oss skratta åt dem och driva med dem, på Charlie Hebdos vis…

”Svenska” Kyrkans och Ärkebiskopens ständiga flirt med våldsbejakande religioner och totalitära läror typ Islam, är en mycket farlig väg att gå, i alla fall om vi skall kunna ha vårt svenska rättssamhälle någotsånär intakt. Det vet inte bara systemvetarna bland oss, utan också många Poliser – av egen hård erfarenhet – och fer och fler av oss svenskar har blivit medvetna om det – för kom ihåg att denna påstådda ”Folkkyrka” nu bara omfattar cirka 62 % av landets invånare.  ”Sharia” eller kristendomens eviga ”kvinnan tige i församlingen” varken kan eller ska uppmuntras.

För några dagar sedan besökte jag Gottsunda, en av de drygt 70 sk ”No go-zones” som faktiskt finns i Sverige, men som vår Regering förnekar själva existensen av. Andra Nordiska länders politiker har noga beskrivit problemet, som är välkänt sedan länge. Till och med våra närmaste grannar, och länder som historiskt sett varit del av en nordisk union, tvivlar nu alltmer öppet på den Regering, och den sk ”statskyrka” vi nu har.

En person jag känner där är mycket rädd, mest för sin lilla dotters skull. Hon vågar inte ens skicka dottern ner till det närbelägna förortscentret för att handla mat längre, eftersom man aldrig vet vad som kan hända, ens vid ett besök på gården i samma kvarter. Vi vet att uppklarningsprocenten, också för mycket allvarliga brott, inte är mer än 5-6 % i hela landet, för att inte tala om de områden där de flesta brotten begås, det vill säga de sk ”No-go zonerna”

På gatan utanför denna etniska svenskas hus mötte jag en annan kvinna, denna gång klädd i shador, och precis lika rädd hon. Hon höll noga sin egen dotter – i exakt samma ålder – under mycket nära uppsikt, bara för ett besök vid gungorna utanför samma hus – och när vi kom i samspråk, förklarade jag att svenska kvinnor i samma område var precis lika rädda för allt detta våld, all denna terror.  Och det värsta är, sade den utländska kvinnan, att det finns så många män som inte bryr sig, så många män som bara går förbi, men nu insåg hon, att det var en Nordisk Hedning hon pratade med, om inte annat syntes det ju på Torshammaren, som jag bar om halsen.

Och Tor – förklarade jag för henne – är de små och de svagas beskyddare.

En gång ska vi kanske kunna skratta åt alltihop, och lämna all denna Sharia, alla dessa Ärke-pisskoppar och allt vad de står för bakom oss. En sundare, starkare och friskare generation skall komma, som inte tror på dessa ”Allsmäktiga” gudar mer… Och skrattet är också ett vapen, och en stark hammare i vår hand.

Här, eller i Spanien eller Frankrike.

 

Låt oss göra rent hus med dessa – allesammans. Och GÅ UR ”svenska” Kyrkan…

 

More ”interfaith” anyone ? (inlägg från 31 Januari 2015)

Det där, som kallas ”Interfaith” eller tankeutbyte och kommunikation mellan religioner och kulturer är en bra idé, men som jag konstaterade igår behöver det inte alls betyda, att man ska blanda ihop religion med politik, eller mixa alla religioner och kulturer till en enda soppa; eller ett Multikulturellt mischmasch. Visst – det finns de som har försökt, men försöken har oftast inte blivit sådär populära, och efterhand har de allesammans tynat bort av sig själva. På det språkliga området är försök till Världsspråk som Esperanto eller Volapük välbekanta exempel. Visst – de finns kvar efter ett hundratal år eller så, men de har aldrig fått någon större spridning, och på det religiösa området kan vi jämföra med Bahai och andra försök till blandreligioner, som trots sina profeters profetior aldrig slog så väl ut…

Bloggaren Dag Sandahl – varmt troende kristen och dessutom Teologie Doktor – han är en bildad man, som kan sitt ämne och därför givande att resonera med – har kommit till exakt samma slutsats som jag igår, beträffande Svenska Kyrkans ”Vägra hata!” kampanj – ett fräckt och oblygt försök att göra partipolitik för Socialdemokratins räkning av alla religioner i Sverige, och att förena dem alla i någotslags religiös enparti-stat.

partimarke

Ska ett enda Socialistiskt Parti verkligen få styra och ställa med alla religioner i vårt land ? Är detta Tanke- och Åsiktsfrihet ??

Dag Sandahl och jag må ha olika åsikter om det mesta, visst. Han är kristen, jag Asatroende. Han är konservativ, jag är liberal. Han tillhör en annan generation än jag själv, men han reagerar ändå, och skriver ärligt och rättframt vad han faktiskt känner. Han är min landsman, och jag förstår honom. I själva verket är ganska många läsare av denna min blogg faktiskt kristna, har jag märkt – och det har jag heller ingenting emot. Själv känner jag inte mindre än fem präster i Svenska Kyrkan, och de är faktiskt mina vänner allihop – trots att vi har helt olika åsikter, och helt olika andlig inriktning. Det finns också massor av goda kristna i landet, som faktiskt lever som de lär, och aldrig gjort just mig, hedningar i allmänhet eller Asatron i synnerhet något, utan faktiskt varit toleranta, som de borde vara – och det kommer jag för min del aldrig att glömma bort – för se dessa – som också tillhör mitt folk – är som ”Jordens Salt”.

Han påpekar bland annat hur det är med det här att ”Inte hata !” inom kristendomen, och konstaterar att det finns massor av hat i Bibeln, t ex. Det står faktiskt där. Läs själva.

Låt oss strunta i bibelorden om hur Gud hatar. Ps 5:6, Ps 31:7 och Jes 61:8. Vi kan hoppa över bibelord om att Gud på ett särskilt sätt tycks gilla den som hatar. Ps 45:8, Ps 97:10 liksom bibelord som uttrycker ett gott hat, Ps 139:21-22 och Amos 5:15.
Jag har nu enbart valt bibelord vi har samman med judendomen.
Låt oss strunta i dem, för det blir komplicerat annars.
Lika komplicerat som om vi frågar hur någon kan bli talesman för en religion. Skulle ens påven kunna framträda med anspråk på att föra ”kristendomens” talan? Vi återgår till ordningen!

– Dag Sandahl, 2015-01-30

Han känner också som jag, att personer som Eva Brunne, Åke Bonnier och slutligen Hennes Högvördighet Ärkebiskopinnan Antje Jackélen faktiskt inte är några bra religiösa företrädare alls, när de försöker göra partipolitik av religionen – dvs leda alla religioner i landet på en gång…

Vi tar det igen.
Regeringskansliet initierar en kampanj. De religiösa utför regeringskansliets initiativ. Budkavel författas. Budkavel går. Rid i natt! Budkavel läses. Läs på fredag, lördag och söndag i olika religiösa hus, Gud har 99 hus eller så. Avrapportera till statsrådet. Poängen i uttalandet hamnar hos Bah Kunke: ”Därför uppmanar vi regeringen och kulturminister Alice Bah Kunke att skapa förutsättningar fötr religioner och trossamfund att bidra till ökad förståelse, lokalt och nationellt.” Finsn inte den kraften nerifrån? I själva religionerna? Regeringen fixar saken – också lokalt. Nå då så.

och han fortsätter:

Det har jag länge trott, att man ska passa sig för de kristna när det gäller grundlagsfästa fri- och rättigheter. Där är hedningar mer att lita på. Biskop Bonnier menar att vi kan tala och skriva fritt. Verkligen? För när vi gör det, kanske något litet domkapitel har sin bestämda mening om hur det skrivna ”kunde komma att uppfattas” – och då är det detta ”som kunde komma att” som blir den förblivande sanningen. Ack, ja.

– Dag Sandahl, 2015-01-30

Detta skriver en doktor i Teologi som sagt, och på slutet verkar det nästan, som om han tar oss Hedningar i försvar. – Väl an, säger jag, Detta var artigt och ärligt skrivet av en landsman – och själv vill jag inte vara sämre. Det finns annat som kan ena oss, för vi behöver inte längre någon statskyrka, och det är idén om ett fritt samhälle, där religionsfrihet verkligen råder – utan statlig inblandning.

Försåvitt vi tror på detta, som en allmän rättsgrundsats; så kan vi alla var och en på sitt håll – svenska judar, svenska muslimer, kristna, asatroende, buddhister – ja vem som helst – agnostiker och ateister inbegripna, då de är mycket vanliga i vårt land – förenas kring en annan sak än påstått ”hat” som vi inte har så mycket av, eftersom vi har mer som förenar än som skiljer; och vad som förenar är detta: Vårt land. Vårt Sverige !

4909045724_6197648c9c_z

”Warer Svenske !”

Jag drömmer om den dag, då klarhet ska råda; och det ska finnas rättvisa för alla till sist. Då ingen man är förmer än den andre. Då ingen tro är förmer än någon annan. Då vi alla här – vi må vara svarta, vita, bruna, gula eller ha vilken hudfärg som helst – återtar det som en gång varit vårt, och bygger ett nytt och bättre Folkhem tillsammans.

bort-med-varje-tendens_fp1936Valaffisch från 1936 – fortfarande aktuell !

Vad sedan ”Interfaith” angår – så kanske jag kan säga lite mer om det – än att såhär oblygt redovisa min allmänna politiska målsättning, men kan herr Sandahl, så kan väl jag… Jag tror inte på att blanda ihop religioner eller kulturer, som sagt. Ingenting blir bättre eller mer givande av det – och jag är alltså inte Multikulturalist eller Universalist, om nu någon trodde det. Jag tror till exempel inte att det vore så populärt om jag själv ställde mig och predikade om Tor och Oden inne i en kristen kyrka, eftersom jag helt säkert vet att många kristna då hade tagit förfärligt illa vid sig.

Likaså tar jag illa vid mig, eller tar direkt anstöt om någon ”fornsedare” eller något annat äckligt litet New Age troll ställer sig upp vid det årliga Vårblotet på Uppsala Högar och säger att jag måste acceptera eller tillbe Jesus-kraften, för det tänker jag aldrig någonsin göra. Jag är en Odens man. Vänta er inget annat !

images-6

En enda gång har jag predikat om Hedendom och Asatro inne i en kristen kyrka, och det var 1997, vid min egen fars begravning. Detta skedde tillsammans med en präst, som var noga förberedd och helt införstådd med vad som skulle ske, eftersom jag använde ett skriftligt manus, som jag också lät honom läsa. Jag frågade om han hade några invändningar, och några sådana fanns inte. Inte heller invände någon i församlingen, inklusive min fars gamla arbetskamrater och kollegor – mer än 40 stycken – som samlats för att ta ett sista farväl av honom. Som ni kanske vet var han också kompromisslös ateist, och en trogen medlem av SAP – intill sin sista  dag i livet, intill sista andetaget. Också han levde som han lärde, så gott det nu gick i 1990-talets Sverige, och försökte vara en ärlig man. Som jag också berättat i ett annat blogginlägg, protesterade min far inte ens emot det faktum, att värmen från hans kropp när den förbrändes i stadskrematoriet kunde utnyttjas, för att driva på fjärrvärmenätet och dessutom generera nyttig elektricitet. Det såg han bara som en positiv teknisk innovation, och dessutom som helt rätt och riktigt, då han på så sätt fick anledning att göra det land och folk han tjänade en allra sista tjänst. Så dör en sann Socialist !

Nåja. Begravningsakten blev värdig och fin, och såpass bra att ingen av de församlade klagade det minsta på det hela – trots att det alltid finns folk, som jämnt och ständigt skall klaga på begravningar. Min yngste kusin invände att det var lite ovanligt med två präster på en begravning, i synnerhet då man begravde en ateist, men i övrigt påminns jag om en drömsyn, som en annan Asatroende Hedning en gång såg. Hans namn är Andreas Creutz, och han skriver såhär:

Jag ser det.Högstämt folk vandrar mot högaltaret. Orgeln tiger, men från läktarna hörs hornblåsare och trummor. Vid sidorna står de kristna prästerna. De står med triumfkorsen ödmjukt böjda, och sänkta mot marken i den besegrades gest.Detta är försoningsdagen.

Dagen då de kristna släpper fram vad de förtryckt.

Dagen då altaret lånas dem som var först på orten.

Jag ser hur de Gamles folk bär krus med saften från åkerns säd: de låter öl och mjöd rinna över altarduk och sten, som offerblot åt honom som de kristna nämnde djävul, men som de Gamles folk kallar Allfader, Valfader och Oden.

När blotet skett och hornen tystnat men trumslagen ännu ljuder, sänder de kristna till sin gud en innerlig bön om förlåtelse, för att de fördrivit dem som var före dem, för att de flyttat ett råmärke, men att de nu högtidligen gett dem rum igen, om än blott för en dag.

Då höjer den främste av Odens vänner sin röst: ”Här är trångt att vara. Över oss skall himlen välva sig och skogens träd skall vara väggar. Vi har offrat till Allfader i de kristnas sal: nu är de med oss försonade. Vi går dit, där vi hör hemma, där inga mässor hålls och ingen orgel hörs, men sånger om Oden och Tor och om Frej, om Siv och om Freja och Idun, där vinden blåser och kylan nyper.”

Så tågar de ut, försonade med de kristna. Och jag ser hur prästerna lättade ler.

Säg, när kommer den dagen till vårt land ?

valknut_2

 

Hanif Bail, Ladies und Schentlemen… Hanif Bail… (inlägg från 1 Mars 2017)

 

Den kände politikern Hanif Bail (M) skall nyligen ha yttrat sig om hur Regeringen Löfvén delar ut kring 90 miljoner SEK varje år till olika Anti-demokratiska och Monoteistiska Samfund, enligt vad den lika Anti-Demokratiska och Monoteistiska tidningen ”Dagen” uppger.

Detta skall ha skett på den hedervärde Herr Balis twitter-sida, där allehanda lösa kommentarer publiceras dagligen, på Twitter-vis, vilket jag för min del tycker är ett mycket dåligt eller rättare sagt renodlat Trumptskt sätt att bedriva politik. Hanif Bali skall ha syftat på hur vanliga svenska kvinnor i Sollefteå och på andra ställen i landet inte får förlossningsvård, och hur ”landet Löfvén” i övrigt sköter sina skamfilade finanser. Kommmentaren uppges ordagrannt ha lydit som följer:

”Vi hade kunnat finansiera 5 förlossningskliniker i Sollefteå med det årliga statliga bidraget till olika gudsdyrkande kulter. Just sayin.”

Senare har samme herr Bali också twittrat och sagt, att Svensk Socialdemokrati faktiskt ger bidrag till Al-Fatah rörelsen och andra muslimska extremistorganisationer, och även gett en rad exempel på religiösa samfund och organisationer, som garanterat INTE bör ha några bidrag från SST, den mycket märkliga Svenska myndighet som helt utan kontroll eller ens demokratiska regler delar ut pengar till de här religiösa extremisterna.

SST+logotyp_max

Det här är ingen ”Rumsren” eller demokratiskt fungerande myndighet !

Jag kan inte yttra mig om sanningshalten i de här påståendena – det vore mycket bättre, om en politiker som Hanif Bali skrev en motion till Riksdagen istället – men personligen vill jag bara ha sagt, att jag faktiskt håller med honom. Jag är visserligen Liberal och inte Moderat, men jag anser att Monoteistiska Kulter och kyrkor inte bör ha några bidrag från Staten alls, eftersom de inte hör hemma i ett Demokratiskt samhälle. Personer som hela tiden vräker ur sig totalitära påståenden som ”Jesus är herre” eller förnekar alla andra samfunds, gudars och trosföreställningars själva rätt att existera, kan inte och skall inte få ha hemortsrätt i Sverige. Framförallt ska de inte ha ett enda öre i bidrag, så länge grundläggande saker som sjukvård, infrastruktur, försvar och gränskontroll inte fungerar som avsett.

Märkligt nog har det framkommit, att SST betalar ut 90 miljoner kronor om året också till Kyrkor och samfund, där fler än fem höga funktionärer dömts för förskingring, mångårigt försäkringsbedrägeri och skattesvindel. Man kontrollerar heller inte de här mycket märkliga ”östkyrkornas” påstådda medlemstal, utan betalar godtroget ut miljon efter miljon, helt utan att kontrollera rena sakuppgifter – ett förhållningssätt, som står bedrägeriet och ”bidragsfusket” mycket nära. Syrianska Kyrkor i Sverige har dömts för bedrägeri emot Försäkringskassan på belopp om tiotals miljoner kronor. Tingsrätter och Domstolar har fått ”frysa” deras pengar – men SST fortsätter glada som barn att betala ut bidrag…

Hur kan sådant ens få förekomma i ett civiliserat land ?

Hur länge ska vi ha dessa sk ”Gudsmän” här ??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Härinne gömde sig bedragarna – läs själva får ni se..

I Norge pågår fortfarande rättegångar emot Katolska Kyrkan. Den Katolske Ärkebiskopen av Oslo, samt hans Ekonomichef är ibland de huvudåtalade. I årtionden har detta samfund systematiskt förfalskat sina medlemssiffror, i akt och mening att tilltvinga sig allt högre och högre statsbidrag på falsk och uppdiktad grund – rent bedrägeri, med andra ord. Ändå råder det inga som helst tvivel om att Katolska Kyrkan tillhör de allra mest rika religiösa samfunden i Världen, ja kanske är det allra rikaste samfundet på planeten – och det behövs inga statsbidrag till dess verksamhet, som bland annat visat sig innefatta såväl abortmotstånd som pedofili – saker som varken står i samklang med Svensk eller Norsk lagstiftning. I Norge förskingrade katolikerna minst 40 miljoner NOK, har det visat sig. Här pågår inga undersökningar alls, men SST har tillldelat dem minst 12 miljoner SEK på de tre senaste budgetåren – på högst oklara grunder, och närmast ”misstänkt” höga medlemssiffror…

Hanif Bali har onekligen rätt. Här behövs en ordentlig genomlysning, och ju snarare det sker, ju bättre. Minst två Riksdagspartier i Sverige – däribland Liberalerna – har krävt, att SST genast skall ändra sina odemokratiska regler, och tillåta även Humanisterna samt Polyteistiska samfund att få bidrag. Åke Göransson, den minst sagt kontroversielle Generaldirektören för SST (varom mera i ett senare inlägg) har hela tiden med kristen fanatism som endaa argument motsatt sig detta. Andra Riksdagspartier, bland dem SD, har krävt att SST inte längre skall stödja islam, och andra religioner som helt avviker från både Svensk lag och svensk värdegrund.

Själv skulle jag vilja jämföra med situationen i USA. Där har inte en enda kyrka statsbidrag överhuvudtaget -och ändå vimlar USA av frikyrkor, som inte har de minsta problem att finansiera sin verksamhet helt själva. Där finns Mormoner och Anabaptister, Herrnhutare och Frimurare, Amish, Presbyterianer, Lesbitarianer och Katoliker, ja nästan vilka underligheter som helst – men ändå blir ingen av dessa dömd för förskinkring, och ingen kyrka går heller i konkurs, blir föremål för utmätning eller hamnar i ekonomiska svårigheter. Är inte detta ganska konstigt – för går detta bara i snart sagt alla andra länder utom ”landet Löfvén” eller Sverige – varför går det då inte bra här med ?

godbeforecountry-400x257I USA har INGEN kyrka och INGET samfund statsbidrag. Ingen har rätt, att besnatta det egna landets medborgare via skattsedeln… Och ändå går de amerikanska kyrkorna, moskéerna, synagogorna osv osv hur bra som helst, och visar positiva miljardresultat…

Min linje är att SST läggs ned – med omedelbar verkan – och att dess 90 miljoner återförs till statskassan. Möjligen kunde Kulturdepartementet ge bidrag till de få religiösa samfund, som VERKLIGEN har med Svensk eller Nordisk kultur att göra – och detta innefattar i så fall endast de Asatroende, utövare av samisk religion, samt kanhända Humanisterna. Dessa kan förslagsvis få 2 miljoner var, men mer än så är nog inte aktuellt i dagens läge..

Asa-Logo_email

 

I vilket DN gräver ned sig i kristet snusk, smuts, stank och sopor.. (inlägg från 17 April 2017)

 

Från DN eller Dagens Nyheter, den låtsasliberala, kristna dagstidningen som skriver att den är oberoende liberal men hela tiden bara låtsas – har vi i påsk – liksom nästan alla andra dagar – inte fått oss några goda ord till livs. Det står en unken, nattstånden och rent ut sagt motbjudande kristen doft kring vad många av dess journalister skriver, och ingen bevisar det bättre än praktikanten Maja Flygt, som inte bara bevisats vara slarvig – uttrycket ”Slarvmaja” gör sig påmint, en smula osökt – för hon är tydligen en beundrerska av kristendomens allra mest fanatiska och frånstötande sidor.

Personligen kan jag inte förstå, hur DN som ska stå för öppna ideal, kan ge sig till att intervjua fanatiska kristna, med ”jesus” intatuerat på sina kroppar. Den här gången intervjuas en  människa ute i Älvsjö eller någonstans, som bara burit sex klädesplagg under 40 dagar – dvs ”Fastan” – och dessutom inte tvättat dem eller sig, så länge denna kristna ”fasta” varar.

Som om det skulle vara något tecken på framgång, ungefär.

Teckning av Robert Crumb

Förstår inte DN och dess journalistkår, att detta bara är äckligt och frånstötande ? Tänk hur den personen måste lukta eller rättare sagt stinka efter 40 dagar utan klädbyte, och hur inpyrd med svett och stank den människan måste vara, som tror på allt detta kristna äckel ? Normala människor byter väl ändå kläder åtminstone var tredje dag, och underkläderna dagligen – men – tydligen har då dessa kristna andra vanor – och sjukdomar sprider de också…

Under medeltiden brukade man tala om ”Odor Sanctum” eller ”Det heligas lukt” i den katolska kyrkan. Det var lukten av långsamt ruttnande kött eller rättare sagt likdelar – sk ”heliga reliker”  som man drog in i de kristna kyrkorna. Halvt skeletterade benrester fick ligga där och stinka, halvt inpyrda med rökelse, och späkningar, bärande av tagelskjortor och andra kristna påfund, som att gå okammad och otvättad ansågs som ”heligt” eller ett tecken på särskild ”fromhet”.

Katarerna, en kristen sekt som under 1100-1200 talen fanns i Sydfrankrike, ansåg att vissa människor var ”perfecti” eller perfekta, som man trodde – och då behövde inte tvätta sig utan kunde gå insmorda med smuts, utan att byta kläder, år efter år.  Också Drottning Isabella den katolska av Spanien – som var en myckt framstående judehaterska och antisemit tog efter de här äckliga vanorna, och från henne kommer uttrycket ”Isabellfärgad” eftersom drottningen inte bytte linne på tre år – och linnet antog en urinfärgad, smutsgul skepnad...

DN villl nu återvända till detta sjuka, smutsiga, av katolska späkningar och annan kristen hysteri färgade samhälle.

Man gör öppet reklam för det, dessutom. Hur kan en påstått ”liberal” tidning var så falsk, så ynklig, så undergiven all denna kristna smuts ?

I Hedniska samhällen som det antika Grekland och Rom – samt det hedniska Norden – ingick alltid vanan att ”hålla Badstuga” eller Bastu, samt att hålla sig hel och ren. Redan Tacitus berättar om hur kvinnor och män ur de Germanska stammarna badade tillsammans i floder och sjöar, och hur de stärkte sig med kroppsövningar. Och andra resenärer kunde också berätta om renlighet, och sunda vanor uppe i norr:

Aposteln Andreas, Rysslands skyddshelgon berättade för påven vad han sett i trakterna kring vikingarnas Holmgård (dagens Novgorod): ”Jag såg badhus av trä, som eldades upp till hög värme, varefter folk gick in helt nakna. De hällde ljumt vatten över nacken, tog färskt björkris i händerna och hudflängde sig tills de nätt och jämt överlevde. Därefter hällde de kallt vatten över sig så att de åter kvicknade till. Så bär de sig åt utan att någon tvingade dem. De gör det av egen fri vilja och tycks njuta av det, inte för att späka sig.”

 

 

Bastu-bad och förmåga att tvätta sig och sina kläder har alltid varit en Nordisk sed !

Detta var något, som de kristna inte kunde förstå – och vissa av dem förstår det tydligen inte nu heller. Idrott – den högsta och största ”iden” eller fliten av alla – sågs ssom det förnämsta arbetet. Att idrotta, och vårda sin egen kropp var en dygd – och att vara ”hel och ren” var också ett viktigt ideal i den gamla tidens svenska jordbrukssamhälle.”Hur fattig man än må vara, kan man åtminstone tvätta och byta sina kläder” sa alltid min gamla mormor.

Med kristendomen spreds pest, farsoter och löss. Folk trängdes ihop i obekväma, osunda städer utan avlopp eller riktig vattenförsörjning – och så lever många katoliker ännu. DN vill nu återgå till allt det här, som hedniska civilisationer redan för länge sedan avskaffat och förpassat till den historiens soptipp, där det kristna samhället hör hemma.

”Mens sana in corpore sano” eller en sund själ i en stark kropp har alltid varit ett hedniskt ideal…

Och hur är det med den sjuka dödskulten, de blödande jesusarna och allt det andra ? Är det inte också dålig mentalhygien att bara kunna tro på en enda gud, och inte förstå, att det kan finnas flera gudar, flera sätt att vara på, flera sätt att existera än att hela tiden syssla med späkningar, fasta, gå klädd i smutsiga kläder och annat sådant ?

Bort med Monoteismen ! Bort med smutsreligionerna !! säger jag..

I vilket Rysslands Patriark fördömer all världens hedningar, och Sverige får en icke-kristen, ”nyandlig” Bataljonspastor… (inlägg från 13 Juni 2018)

Rysslands vördade Patriark Kirill, känd för att ha varit tidigare KGB-officer och numera överhuvud för den ryska Ortodoxa Kyrkan, har i veckan fördömt all världens Hedningar, och yttrat sig ytterligt föraktfullt och fördomsfullt om dem, då han jämfört oss med djur. Med särskild frenesi och ogillande har hans högvördighet Patriarken vänt sig emot hedniska soldater inom de ryska väpnade styrkorna. Allt detta enligt vad en artikel i The Moscow Times avslöjat för fem dagar sedan.

Men inte nog med det. Patriarken kritiserar öppet soldater ur de ryska specialstyrkorna, alltså ”Spetznaz” och de luftburna styrkorna, ”OMON” med flera specialförband – som han själv tillhört – sägs det. Jag citerar:

Russia’s athletes and military personnel are increasingly turning to ancient pagan beliefs, the head of the Russian Orthodox Church has warned.

The Orthodox church, a strong conservative force closely allied to the Kremlin, has expanded its presence in the Russian military with specially trained priests who are attached to individual units. The patriarch’s words are the latest volley in the church’s long battle against paganism, a tribal pre-Orthodox belief system.

“The church’s inaction often turns the promotion of a healthy lifestyle into a revival of pagan cults, including a pagan attitude toward the human body,” Patriarch Kirill said at a patriarchal commission on sports this week.

The Orthodox leader said the church initially dismissed reports of pagan beliefs among athletes as a one-off, but grew alarmed after “a large body of information was collected” indicating the popularity of pagan ideas among athletes and special-forces troops.

Patriarch Kirill said “defenders of the fatherland, especially those who participate in dangerous military operations, need spiritual support,” warning that “nothing good will come” of the new trend towards paganism.

“Man cannot turn into an animal. That’s what always distinguished an Orthodox warrior from a pagan one,” Patriarch Kirill said.

– Moscow Times, 2018-06-08

 

”Jaha Malchiki!” Ni får inte träna ! Det kan ju leda till en hälsosam livsstil, och därmed till ett förglömmande av Krr-ristendomen ! Så kan vi INTE ha det !” Hööger och Vänster om MARSCH Davaj, Davaj och gå genast till kyrkan med er !”

Det skulle alltså vara farligt för ryska soldater att träna, eftersom detta skulle ”uppmuntra en hednisk attityd till kroppen” enligt Patriarken, och därmed skulle alltså soldaterna kunna bli hedningar… Istället kräver denne andlige potentat alltså, att alla ”krigare” i Ryssland måste bli ortodoxa kristna. Där får inte råda någon religionsfrihet, som i resten av den civiliserade världen. Är detta verkligen vad Rysslands väpnade styrkor står för, frågar jag mig – som svensk hedning.

I det amerikanska försvaret är Hedendom och Asatro fullt accepterat. Deltagarna kommer från de flesta vapenslag, och det är ingen som ser något fel i det…

Å andra sidan ska man också notera, att Hedendom är fullt normalt inom flera västländers arméer, samma soldater och officerare som Patriarken nu fördömer såsom varande ”djur”. I den amerikanska armén, till exempel, och USMC, den amerikanska marinkåren, är hedendom fullt accepterat. Kristendom påstås vara en religion, som säger sig vara fredligare än andra och som ”vänder andra kinden till”. Därför är den mycket olämplig för krigare, och defaitism eller pacifism höjer ju knappast stridsmoralen. Själv undrar jag om vår vän Vladimir Vladimirovitj Putin, Rysslands President, som påstås ha Patriarken som rådgivare, är medveten om detta. Han har ju flera gånger själv sagt, att i hans Ryssland är alla religioner tillåtna, så varför kunde då Ryska hedningar inte få tjäna sitt eget land ?

Ryska och Baltiska hedningar har alltid varit goda krigare, och bra på att försvara sina hemländer. Varför inte använda dem ?

I andra länder finns många militära intresseorganisationer, som rakt av och utan omsvep vänder sig till just Asatroende Hedningar. Jag själv blandar mig inte i Rysslands inre angelägenheter, men jag har haft kontakt med flera av dem – och jag har bara goda erfarenheter av de ryska hedningar, som besökt Sverige. När nu kristna ledare rakt ut fördömer oss alla som ”djur” utgör det ett angrepp, som ingen hedning borde kunna tolerera.

Patriarken Kirill är annars känd för många mindre smickrande saker, bland annat sina lyxbilar, sina guldklockor och sin enorma privata förmögenhet, som han inte delar med någon, inte ens med sin egen kyrka. Han har bevisligen tjänat pengar på smuggling av ”tullfria” cigaretter till Ryssland, och fördömt mänskliga rättigheter som ”kätteri”. Vid ett besök i Antarktis skall den skojfriske gudsmannen ha frågat Pingvinerna om de är ”döpta” och försökt kristna dem, något som flera oberoende tidningar i Ryssland noterat.

En Pingvinernas Patriark ?

 

Den ryska militären uppges nu också träna och utbilda präster till att köra stridsfordon, något som måste anses vara ”på gränsen” till brott emot flera FN-konventioner, då präster skall vara ”Nonkombattanter” och därmed obeväpnade, och inte får hantera handeldvapen, leda in artilleri eller skjuta med stridsvagnskanoner, kulsprutor och andra tyngre vapen. Bland annat har man i The Moscow Times detaljerat beskrivit, hur präster inom de luftburna trupperna får lära sig att köra (och kanske skjuta) med BMD 4M, som är beväpnat med åtminstone en 30 mm automatkanon.

I Sverige däremot, har Fältpräster dömts till straff av Domkapitlet i Härnösand för att tillfälligt ha bemannat en lätt kulspruta i en jeep, när ingen annan personal kunnat göra det. Och detta efter en anmälan från en annan Präst i Svenska Kyrkan, som uppträtt helt illojalt emot sin kollega. Det är uppenbarligen skillnad på hur olika stater tolkar FN-konventionerna, måste man säga, och på ”Landet Löfvén” versus resten av Världen.

Patriarken Kirill har också förutspått Världens Undergång eller Armageddon genom ”nära förestående” atomkrig, något han uppenbarligen ser fram emot, som de flesta kristna. I deras religion ingår ju ett hyllande av döden och den totala förintelsen av Jorden som något gott, då det innebär att deras påstådde ”frälsare” ska komma tillbaka. Han har sagt att han på fullt allvar tror på ”apokalypsen” och att vi lever i de yttersta tiderna – något som helt skiljer ut honom från oss Hedningar, eftersom vi inte alls ser fram emot Ragnarök, eller tror att Ragnarök nödvändigtvis bara måste inträffa just nu… Istället ser vi ju något gott i naturen, människornas kroppar och sunt leverne, samt god hälsa – alltsammans saker, som Patriarken vill motarbeta, till och med bland Rysslands bästa soldater...

Är en sådan ”ledare” riktigt frisk ?

Rysk Hednisk Midsommar. Starka, stolta män. Goda krigare – som det är och bör vara

Vackra, friska och hedniska kvinnor. Som det är – och bör vara…

Förvisso finns det många märkliga ”nyandliga” rörelser i det stora, väl befolkade och vidsträckta Ryssland. Vad sägs om den ultrafeministiska ”Asgarda”-rörelsen i Ukraina, till exempel, vars manlige ledare kommer direkt från de ryska specialstyrkorna – och har en kampsportslärarinna till sin hustru ?  Det kristna Ryssland innehåller rena nazister, samt ”gammelkommunistiska” grupper som bland annat dyrkar Statschefen ”Svjati Putin” själv – alltså ”Sankte Putin” som ett ortodoxt Helgon… Vad ska man säga om sådant ?

Bild på diverse ryska ”Frikårister” som tillber Putin som Ortodoxt helgon…

Eller vad ska man säga om de kvinnliga ryska soldater, som poserat med automatvapen ihop med Ortodoxa präster, samtidigt som de brutit emot alla uniformsbestämmelser… Och de ortodoxa kyrkan, som UPPMUNTRAT detta mindre sedesamma bruk… Ja – i Ryssland förekommer mycket, som vi i väst skulle anse för ytterst egendomligt, ja bizarrt…

Lämpligt beteende för ryska ortodoxa präster och kvinnlig uniformerad personal ?  ”Okej” i andra länder ??

 

Frågan är dock, om ”Landet Löfvén” numera också är ett ”Absurdistan” och lika märkligt på sitt sätt, fastän vi inte märker det. Här hetsar man emot enskilda med ”boo hoo” och #metoo-kampanjer, och i veckan har vi enligt vad Upsala Nya Tidning förmäler fått vår första New Age-orienterade Bataljonspastor – fast bara i hemvärnet… Detta är något som den svenska Försvarsmakten välkomnar och bejakar, antyder tidningen – och förhoppningsvis är det väl vackert så, även om det framstår som lite oklart vad man egentligen tror på här, eller förordar…

Svensk Bataljonspastor, tidigare Sjukvårdsgruppchef. Är hon då ”ett djur” enligt Rysslands Patriark – och i så fall – håller hon med om den saken ?

 

Regina Birkehorn tror varken på en personlig gud, Jesus eller på någon annan traditionell religion utan ­företräder i stället en nyandlig livsåskådning.
– Jag tror på en andlig kraft men att den finns att hämta inifrån människan själv. För mig är själva livet gud och det är inget jag vill begränsa till någon särskild religion, säger hon.
Under åren 2004-2005 utbildade hon sig till så kallad fredspräst vid Beloved Community i Oregon, USA. Sammanslutningen kallar sig själv för en fredsorganisation och utbildningen bygger på en nyandlig pedagogik som bland annat lyfter fram att människan själv bär på övernaturliga krafter som kan odlas.
– Jag lockades av den gränslösa pedagogiken, att vi blandade studier inom de traditionella religionerna med undervisning om exempelvis nyandlig healing (helande) eller om kraften i stenar. På Beloved Communitys hemsida menar man sig bland annat ”bevisa” att det går att uppbåda övernaturliga krafter via filmer där organisationens ledare James Twyman genom tankekraft letar reda på gömda föremål. — —
När det gäller engagemanget i försvaret vill Regina Birkehorn jobba framför allt med soldater som varit på utlandsuppdrag och deras anhöriga.
– Genom mitt företag har jag haft en del sådana uppdrag åt den norska försvarsmakten och känner att det är där jag kan göra mest nytta, säger hon.

Att man nu även fått en bataljonspastor i försvaret som förespråkar nyandlighet tycker Sten Elmberg inte är så dramatiskt.
– Visst kan man fundera över och diskutera saken men ledorden vi arbetar efter är öppenhet och mångfald, säger han.

Förvisso kan man ”fundera över och diskutera saken” som det heter – och vad detta egentligen leder till. ”Kristall-healing” och liknande som verksamhet för utlandsveteraner, i regi av privata eller halvprivata företag, låter ganska egendomligt; öppenhet och mångfald till trots. Det återstår verkligen att se, vad det blir av detta…

Humor och distans är uppenbarligen något viktigt. Jag har redan frågat min – ganska så vältränade – ryska väninna, som också har en del utbildning i ett och annat…

Somliga tror på kraften i Stenar” har vi fått veta… Stenar Sonnevang, från Nordiska Asa Samfundet ?

Där makterna finns, finns även Freja – och Loke. De torde skratta – åt Patriarkerna !

Metro avslöjar: Jehovas Vittnen ÅTALADE – kristen undergångssekt i Domstol… (inlägg från 7 December 2018)

 

Idag publicerade gratistidningen Metro, som annars håller mycket låg journalistisk kvalitet, ett inslag om hur Jehovas Vittnen äntligen blivit åtalade och troligen kommer att hamna i svensk domstol. Rättvisa kan komma att bli skipad, trots att vi fortfarande befinner oss i Sverige. Det visade sig i somras att den kristna undergångs-sekten hade hyrt in sig på Älvsjömässan och börjat sprida filmer och uttalanden som rubriceras som Hets emot folkgrupp vid ett sk ”väckelsemöte” i gigantiskt format.

Tidningen Metro uppger att 8000 kristna fanatiker fanns i publiken, och att dessa hade tvingat med sig ”hundratals” barn till arrangemanget, som präglades av intolerans och hat. Bland annat visade man flera filmer som glorifierade Världens Undergång och Armageddon, med braskande titlar som ”Tillintetgörandet av det stora Babylon” och ”Harmageddon”. Tydligt är, att även de filmerna kan vara högst skadliga för barnen, eftersom Metro dessutom påpekar att de inte var granskade av statens biografråd och inte fick visa i Sverige. Kristen undergångs-porr, med andra ord. Frossande i katastrofer, och tillintetgörandet och likviderandet av ”oliktänkande” som ska ”hamna i helvetet”

 

Tron på ”Domedagen” är central i den kristna läran. De syftar till att förstöra hela Världen, bara för att deras påstådde ”frälsare” ska komma tillbaka…

Tanken på en Domedag, eller Världens Undergång är fortfarande ett centralt mål för många kristna, även de av det mer moderata slaget. De ser fram emot Världsundergången, och gottar sig hela tiden åt tanken på att hela vår planet ska förintas. Sådant är deras mål. I USA finns det senatorer, som på allvar hävdat att Miljöförstöring är bra, eftersom det påskyndar Världsundergången, och därmed ”Jesu Återkomst”- och bakom Trump finns en kristen tok-höger – som försöker åstadkomma Harmageddon på riktigt...

Nu har vi också fått in dessa grupper i Sverige. Varför hyr Älvsjömässan alls ut till dem, och borde inte Stockholmspolisen stävja detta en gång för alla, så att inga fler uthyrningar får äga rum, och man därmed kan beivra brott. Indoktrinering av barn är inte heller snyggt, precis – även om det inte finns någon brottsrubricering som lyder just så i den svenska lagboken. Däremot finns brottet ”förledande av ungdom”, Brottsbalken 16 kap 12 § fortfarande kvar, och det är ett brott som kan ge upp till sex månaders fängelse.

Vad ska man säga om en kristen sekt, som lär ut ”hets emot folkgrupp” till barn, och förbereder dem för ”Världsbranden” då de ”syndiga” ska dödas och slaktas i massor ?

Är inte detta just ”förledande av ungdom” kanske ??

Det står i lagen, att man inte får sprida ”skrift, bild eller teknisk upptagning som genom sitt innehåll kan verka förråande eller eljest medföra allvarlig fara för de ungas sedliga fostran” och det torde vara uppenbart för alla tänkande människor, att det är just precis vad det handlar om här.

Vad säger Humanistbloggen, förresten – undrar jag som Asatroende och Hednisk Humanist ? De verkar alldeles ha tappat stinget på sistone..

Kristendomen är en döds-kult. De vill att Världen ska förintas, och ser detta som sitt slutmål. Det får vi aldrig glömma…

Vad man kan kalla eskatologiska föreställningar, eller tanken på Världsalltets slut, finns i och för sig i alla religioner. Asatron har gett oss föreställningen om Ragnarök, eller Makternas fall, vilket är vad själva ordet Ragnarök betyder. Men till skillnad från de kristna, som är helt besatta av döden samt ”livet efter detta” så är Ragnarök inte alls någonting vi Hedningar ser fram emot, eller försöker påskynda, som alla dessa sjuka kristna sekter. Det går inte att förneka, att kristendomen är en döds-kult, som vänder sig bort från själva livet, och som hela tiden hyllar förintelsen och döden, med sitt eviga tjat om en ”yttersta dom” osv. Det säger sig självt att sådana föreställningar är farliga, särskilt i ett modernt samhälle, eller om kristna ledare får tillgång till atomvapen….

Borde inte kristna sekt-medlemmar hållas utanför all politik och alla militära vapenarsenaler… innan…. Trrrump – KA-BOOM ?

Ragnarök är inte heller slutet, utan innebär bara Universums pånyttfödelse, och att livet får en andra chans. Allt detta framgår ur Voluspá, där det betonas att gudamakterna av idag visserligen dör, men att nya gudar skall efterträda dem i deras ställe. Asatron är en snäll, livsvänlig religion, som vänder sig mot naturen och bort från kristendomens förintelse-ideologi. En del moderna hedningar ser berättelsen om Ragnarök som en allegori med cykliskt förlopp, en avspegling av det som händer i naturen med dess eviga kretsgång från sommar till höst och vinter, och därpå en ny vår igen. Och detta kretslopp följer av sig själv, och är ingenting man måste påskynda eller försöka accelerera medan kristendomen fortfarande bara har ett enda mål – och det är att förinta alltihop, och sedan införa ”det tusenåriga riket” – en annan sjuk föreställning, som fick tragiska konsekvenser under 1900-talet.

Liksom Jehovas Vittnen och de flesta kristna var Hitler besatt av tanken på en Världsbrand…. Hela hans rörelse var kristen redan från början, och han lyckades nästan i sitt uppsåt att förstöra hela Världen…

Kontrastera detta emot Hedendomens omsorg om allt levande, och målet att återställa balansen i naturen…

Dock skall detta med ”miljötänkande” inte överdrivas, eftersom det är grundat just på balans. I dagens Sverige ser vi hur ”fornsedare” och andra ”miljötalibaner” får ökat insteg, och hur extrempartier som (mp)  med bara 4 % av befolkningens röster kräver Ministerposter i en ny Regering.

Vad sådant kan leda till, framgår av en liten artikel i Svenska Dagbladet idag.

Läkare vid Rigshospitalet i Köpenhamn har upptäckt hundratals barn i Danmark som lider av allvarlig undernäring. Orsaken är enkel: Deras föräldrar är fanatiska vegetarianer och hindrar barnen från att äta kött och få i sig animaliska proteiner, vilket får groteska och hälsofarliga konsekvenser. Barnens nervsystem utvecklas inte normalt. De får med tiden hjärnskador, och kan få allvarliga inlärnings- och koncentrationssvårigheter. Till slut kan svåra förståndshandikapp uppstå – och det förklarar väl detta med ”forn sed” och Mp:s fortsatta framgångar i den svenska Riksdagen.

Epilepsi, och utvecklingsstörningar är andra symptom – och på så sätt fortsätter de livsfrånvända sekterna att föröka sig, och rekrytera nya medlemmar…

Bli HEDNING och HUMANIST istället ! Det tjänar du och hela Världen på !

Och inte tusan vill du väl till ”Himlen” ? – Tänk på vem du kan få möta där…

Blasfemilagar i Danmark, Religiösa ”Friskolor” i Sverige…. (inlägg från 6 april 2017)

Visste ni att Danmark som enda Nordiska land är med i den sk ”Blasfemi-klubben”, dvs en liten grupp Islamska Stater inklusive Ryssland, samt det ärke-katolska Irland ? Dessa länder är nämligen närapå de enda i Världen, som har särskilda lagar emot Blasfemi, eller sk ”Hädelse” av ”gud”, ”allah” eller ”jehova” och andra Monoteistiska Guddomar, som har krav på sk ”Allsmäktighet – eller med andra ord en fullständigt totalitär samhälssyn..

Enligt det ansedda Pew Research Centre är det bara totalitära stater, där katolicism och Islam dominerar – samt Ryssland – som har särskilda lagar emot Blasfemi. Alla andra någotsånär moderna stater har för länge sen slopat det begreppet…

23 februari i år började Humanistbloggen – organ för Humanisterna eller The Swedish Humanist Association – där jag själv är mångårig medlem – skriva om ett fall i Viborg på Jylland, där en man plötsligt blivit dömd för blasfemi, bara därför att han vågat bränna ett exemplar av Koranen, vilket han också filmade och lade ut på Facebook. Sådant må ju vara kontroversiellt så det förslår, men i nästan alla civililiserade stater, inklusive Sverige, skulle man tycka att sådana lagar inte behövs.

Möjligen skulle man nämligen kunna använda lagrummet eller paragrafen ”förargelseväckande beteende” istället, förutsatt att någon offentligt gjorde något som väcker förargelse hos en särskild grupp, religiös eller annan, men man kan inte döma personer för en åsikt, exempelvis – det måste till en viss ”verkshöjd” eller särskilt kvalificerade omständigheter för att ens k-u-n-n-a ”väcka förargelse”.

Ifall en person skulle bränna en Bibel hemma på sin bakgård, där ingen ser detta och ingen bevisning finns, skulle händelsen inte kunna väcka förargelse, och för att ens kunna väcka förargelse på internet, exempelvis, krävs det ju att någon aktivt går in och söker efter sidor som han eller hon kan bli förargad på..Bara därför att personen ifråga faktiskt v-i-l-l förarga sig…

Exempelvis kan du som läser denna text bli förargad på den också, men vad du hittar här har inte ”verkshöjd” eftersom du befinner dig här på denna sida och läser vad som står på den av din egen, fria vilja… Det finns ingen som sagt, att du måste titta på illustrationer som den här, och du behöver inte heller läsa detta, så nu kan du hålla för ögonen, om du vill…

För att en händelse skall vara ”i public domain” eller ske offentligt, måste den först försiggå i verkligheten, och inte ”på nätet” – enligt de flesta lagstiftares uppfattning. Abstrakta föreställningar, som cyberspace eller ”andliga” varelser kan egentligen knappast kränkas, eftersom de inte ”existerar” fysiskt, utan högst immatriellt. I och för sig finns det något som heter Immaterialrätt inom juridiken också – men den rör egentligen mänskliga uppfinnare eller utövare typ konstnärer, och möjligen kan också präster, troende osv hänföras till denna grupp…

Att straffa människor med upp till fyra års fängelse, som i Danmark; bara därför att man vill införa Sharia-lagar eller tillfredsställa de underliga nyckerna från en eller annan liten invandrargrupp är helt fel, anser Humanisterna i Nordens alla länder – Danmark inbegripet.

27 mars i år gjorde 12 olika Humanistiska organisationer över hela Norden ett gemensamt uttalande, och det lyder såhär:

NORDISKT UTTALANDE MOT BLASFEMILAGAR

De nordiska humanistförbunden uppmanar den danska regeringen att avskaffa §140 i den danska strafflagen.

Som humanister fasthåller vi att både yttrandefrihet och tros- och livsåskådningsfrihet måste beskyddas i varje tid.

Vi får inte glömma att dessa är rättigheter för människor, det vill säga mänskliga rättigheter. Lagstiftningen ska skydda individers yttrandefrihet, och även skydda individer mot hatspråk och hatbrott. Hatfulla och kritiska yttringar mot idéer, religioner och ideologier bör bekämpas med ord och debatt, inte lagstiftning. Alla ska kunna kritisera alla uppfattningar, även om kritiken inte är särskilt vänlig eller smakfull.
Som nordiska sekulära demokratier har vi en plikt att högt och tydligt säga att vi inte finner det acceptabelt att straffa människor för att de förolämpat gudar eller religioner. I andra delar av världen är detta straffbart med döden, och att inte motsätta sig sådana lagar bidrar till att legitimera denna typ av lagstiftning.

Danmark, Finland och Färöarna har fortfarande blasfemilagar och vi uppmanar härmed till att §140 i danska strafflagen, samt blasfemilagarna i Finland och på Färöarna, avskaffas.

Humanistisk Samfund, Danmark
Vapaa-ajattelijain Liitto ry – Fritänkarnas Förbund rf, Finland
Suomen Humanistiliitto, Finland
Humanisterna, Sverige
Human-Etisk Forbund, Norge
Si∂mennt, Island
Humanistafelag Føroya, Færøerne

 

Med Asatrons språk skulle man också kunna uttrycka det såhär: ”Vi kräver frihet för Loke, såväl som för Tor !”  Den som sa det var den store Humanisten Gruntvig – som var Dansker ! – och dessutom kristen till namnet, även om han nog egentligen var hedning till själ och hjärta.

För just så är det enligt Asatron, nämligen.

Vi har alltid Loke, och i Lokasenna i Eddan – även kallat Oegirsdrikkja – kan man läsa hur Loke hädar och smädar nästan alla övriga gudar och gudinnor samt makter å det grövsta. naturligtvis blir Lokes öde slutligen därefter, men han må ändå ha sagt vad han vill, och de andra gudarna ingriper på intet sätt emot detta, innan Tor anländer. Och häri finns stor och underbar visdom, som de fåtänkta icke kan se. För dåliga översättare med kristen bakgrund och kristen bias – som Lars Lönnroth – framstår bara Loke som en pajas, och de ser inte budskapen bakom den yttre texten, eftersom dessa budskap övergår både deras låga moraluppfattning och intellektuella förstånd. Lokes anklagelser skulle aldrig mottagits, om de inte innehöll en kärna av sanning, och just därigenom blir de farliga…

Hädelsen finns inbyggd i all Polyteism redan från början, liksom möjligheten att välja sig fler Gudar och att få höra Lokes skratt.

En man som förmodligen har ”god sans för Loke” – som det heter i Norge – är förstås Jim Lyngvild, den store Hedningen och Hädaren, som nu skapat sig en Frejas Falkhamn av tusentals vita svanfjädrar. Känner jag honom rätt, den spjuvern, så tänker han väl som en annan Ful ankunge eller ”den grimmende elling” iföra sig Falkhamnen själv, och iklädd den beträda en eller annan scen och modeshow. Eller sjov – för så heter det i Danmark. Og det er Fröjas sal. Också självaste Loke lånade ju som bekant Frejas Falkhamn en gång, vilket står att läsa i ”Thrymskvida”. Därigenom får Hr Lyngvild sin fullständigt logiska förklaring.

I landet Sverige – sedan länge styrt av en liten, halvtotalitär (s) och (mp) märkt ”nomenklatura” har attityden emot Monoteismen, med allt vad den innebär av Sharia och förföljelser börjat svänga på sista tiden…

Det började 24 Mars med att 13 högt uppsatta socialdemokrater och edsvurna medlemmar av ”Nomenklaturan” i Sverige skrev en debattartikel i DN, lagom inför Partikongresen senare i år. De kräver att religiösa friskolor, sharia och en massa annat, som samma Socialdemokrater också varit med och infört, nu förbjuds i vårt land.

I Stockholms norra förorter härjar redan Islamistisk ”moralpolis” och Monoteismens Spö-gubbar, ungefär som i Sydsudan. Kvinnor förföljs. Människor blir trakasserade. De som inte följer ”Gud” eller ”Allah” stämplas, misshandlas av ”spö-gubbarna” eller fördöms som kättare och hedningar.

Och det är inte det enda, som sker i Stefan Löfvéns Sverige. Skrikande och Hets har publicerats i DN – och för den bär den gamla ”Broderskapsrörelsen”, numera omdöpt till ”Tro & Solidaritet” samt Livets Ord skulden – jag länkar inte till sådana debattartiklar, skrivna av dessa högerextrema element – men debatten pågår fortfarande

Detta medan Sharian i Sverige – numera också förstäkt av ”hat-polis” och diverse ”muslimska frikårer” växer sig allt starkare och starkare… Min gamle vän Mohammed Omar har idag skrivit en insiktsfull artikel om den sk ”Mångkultur” svensk socialdemokrati varit med och infört, och om dess ofrånkomliga konsekvenser, som nu står allt klarare och klarare framför oss.

Själv anser jag att ”religiösa friskolor” inte hör hemma inom något modernt samhälle överhuvudtaget. Jag skulle inte acceptera eller respektera Hedniska friskolor heller, allra minst drivna av ”fornsedare” och annat kriminellt patrask.

Religion är ingenting för barnrumpor, utan en angelägenhet för vuxna människor, och religion får heller aldrig någonsin tillåtas gå ut på Monoteism, eller därmed likställda totalitära system. Enligt Humanisterna tycker hela 73 % av vårt folk, likadant som jag.

Jag är och förblir vad jag är. En son av mitt land, som försvarar demokratins världen – här och överallt i vår värld, så sant Tor hjälpe – och inte bara på Torsdagarna.

En lång Friggas Dag: Till vad tjänar alla dessa lidande ”Frälsare” ?? (inlägg från 30 Mars 2018)

Fredagens namn kommer av Frigg, som jag tidigare förklarat. Idag påstår de kristna att fredagen skall vara längre än vanligt, bara därför att deras ”gud” påstås ha torterat ihjäl sin egen son på den här dagen. Snacka om perverterade familjeförhållandenhur skulle alls en påstått ”god” gud överhuvudtaget kunna göra så  emot sin egen avkomma ? Vad är det för slags sjuk föreställningsvärld, dessa kristna lever i ??

För bara fyrtio år sedan måste affärerna hålla stängt denna dag. Restauranger och danssalonger fick inte heller hålla öppet. Biografer och alla sorters nöjen var förbjudna. Nöjesförbudet på Långfredagen avskaffades först 1969 – fram till dess rådde ett slags Sharia-lagar i det svenska samhället. Idag har vi fått in islam i landet istället. Jag vet inte precis om det utgör någotslags förbättring.  Märkliga mullor och immamer villl förbjuda svenska kvinnor att skratta och le offentligt, och de får inte ens gå ut och handla mat ensamma. Och rörelser som dessa, får fortfarande bidrag av Regeringen Löfvén. Är inte det ganska konstigt, eller i vart fall anmärkningsvärt ??

Vem vill ha en religion, som glorifierar och frossar i lidande, plåga, tortyr och död ???

Själv förstår jag mig inte på den obehagliga kristendomen, och dess frånstötande dödskult. Hur kan man egentligen känna sig ”frälst” eller uppleva att det skulle finnas något ”gott” i en annan människas lidande ? Hur skulle det alls hjälpa någon ?? Lidande, tortyr, avsiktligt framkallande av smärta och liknande saker borde bara framkalla äckel hos alla sunt tänkande varelser, och det kan knappast vara något som är värt att ”dyrka” överhuvudtaget.

De kristna lär ut, att det finns något som heter Arvssynd. Alla människor förutsätts enligt dem vara onda eller dåliga från början, och om inte ”gud” får blidkas enom att långsamt plåga ihjäl sin ende son – och uppenbarligen njuta av anblicken – så kan han enligt den kristna läran börja förgripa sig på hela mänskligheten istället, men genom den påstådde frälsaren (som bara är en fantasi-figur – inga som helst bevis för hans existens har någonsin hittats) ska vi alltså känna oss ”frälsta” genom tortyren, uppspikandet på korset och allt det andra, som de kristna ständigt kommer dragandes med. För mig som hedning, måste jag säga – väcker allt detta bara avsky och avsmak.

Jag kan inte se något gott i andra människors lidande, och än mindre förstår jag varför man måste ”dyrka” den här skiten.

Förstår inte dessa kristna att hela deras symbolik är ytterst frånstötande och sjuk ?

Och de kristna går längre än så. De har till och med börjat påstå, att den urgamle Nordiske vegetationsguden Balder, som figurerar i Ragnaröksdramat bara ”måste” vara ett slags avbild av deras Vite Krist eller jesus kristus, ungefär som om Nordborna vore utan all tankeförmåga, eller helt ur stånd att skapa något själva. Det är en djupt rasistisk ideologi, som talar ur dessa kristna påståenden.

Varför inte dyrka själva livet och våren istället för all denna osunda kristendom ?

Allt det här är bara snickesnack utan all verklighetsgrund, för då har man inte förstått vad myten om Ragnarök och naturens återfödelse och död verkligen handlar om. Naturen återföds varje vår, och Balders död och återuppståndelse som vegetationsgud är välkänd. Forskare har sedan länge vederlagt allt kristet trams om Balder, och ser också paralleller till Tammuz, Osiris och många vegetationsgudar i orienten, och uppenbarligeen är redan själva Balders namn långt långt äldre än kristendomen. På gotiska betyder balþs ljus, eller vit, och samma betydelse har ordet Baltas på modern litauiska – vilket kan vara ett inlån från proto-germanska. Balder finns också omnämnd på inskriptioner från 300-talets Holland (utrecht) och då fanns ingen kristendom i Nordeuropa alls.

Balders död är inte önskad, utan en tragisk händelse – för den Nordiska kulturen värdesätter inte meningslöst dödande eller plåga, på samma sätt som den kristna. Hans återkomst har inte med något kristet paradis att göra, utan är bara en cyklisk händelse vid tidens slut och universums återfödelse, efter hur Eddan skildrar saken.

Över hela Europa och hela Världen börjar människor idag söka sig bort från kristendomens sjuka och frånstötande bildvärld, med sina blodiga krucifix och korsefästelser, och hela detta kristna frossande i ”martyrskap” (som inte alls är något heligt, utan bara tragiskt ) samt sjukdom, plåga, lidande, synder och död.

Hedendom av alla sorter går emot en renässans, och det är kanske inte så konstigt.

Själv skall jag inte glömma en upplevelse i gränden bakom den katolska kyrkan ”St Lambertus” i Düsseldorf för några år sedan. Där sitter återigen en av dessa äckliga korsfästelser på husväggen, men när jag gick förbi där en dag under pingsten, ryckte plötsligt en liten, rödhårig och mycket ilsken punk-tjej mig i armen, mitt på gatan, medan hon upprört pekade och skrek – emot de kristna korsen: ”Homosexuelle Sadismus ! Homosexuelle Sadismus !”

Mais Oui!” svarade jag på franska. ”C’est vraiment comme ca ! Sadisme Homosexuelle – il sont cretins, les cretiennes…!

Nej, inte punkerskan från Düsseldorf – men hon såg ut ungefär såhär…

Vi upprepade meningen om och om igen, och skanderade den högt, så högt vi bara kunde, fortfarande vända emot korsen. ”Homosexuelle Sadismus, Homosexuelle Sadismus” – för det är ju vad kristendomen innerst inne handlar om. Dessa män i låtkorta höftskynken, som vällustigt vrider sig på sina kors med spikar i händerna – latent sadism alltsammans. Till sist lösgjorde sig en manlig punkare – stor som ett hus ur dimmorna, och trodde att jag försökte lägga an på hans lilla tjej, men jag sträckte upp händerna över huvudet, och lät mig inte skrämmas vid anblicken av hans tre stycken stora och rasande Rottweilers, som han hade i sällskap ”Hallo du punkermann ! Was punkt heute los mit den ganzen punk ?” Han svarade mig något på lokal dialekt, som jag inte förstod, men som antagligen betydde att punken i Düsseldorf inte alls är död – den bara luktar så.

De katolska kyrkobesökarna kom till slut ut ur sin kyrkan, men nu var vi tjugotalet tyska punkare, lodisar och tjackpundare – samt en spik nykter svensk Asatroende hedning – samt tre ilskna ”pundarhundar” av värsta sorten. Och vi skanderade fortfarande för full hals, om och om igen ”Homosexuelle Sadismus – Homosexuelle Sadismus..”

Medan katolikerna sprang därifrån, jagade som skrämda barn – och vi hetsade hundarna på dem.

Ljuva minnen. Det var verkligen en vacker scen, och som en sann saga ur livet, även om det var Pingst och inte Långfredag den gången..

”Knutby, Knutby – underbara stad – där DE KRISTNA står på Rad…” (inlägg från 19 Juni 2018)

För sex dagar sedan, Onsdag 13 Juni, sände SVT, Statstelevisionens program ”Uppdrag Granskning” sitt reportage om den kristna Knutby-sekten – en av alla dessa kristna grupper som infiltrerat vårt Sverige på senare år. Det var ett riktigt otäckt och hemskt program, som liksom lämnar en dödens iskyla och kalla kårar längs ryggraden, men jag rekommenderar verkligen alla läsare på denna blogg att se programmet, som ligger ute på SVT Play ända tills den 28 Januari 2019. ”Uppdrag Granskning” avslöjar verkligen den kristna terrorn, och hur en hel liten by i Sverige fick sin befolkning och sammanhållning förstörd av inkräktande kristna.. Väldigt många människor mår säkert dåligt där nu, och i programmet får vi träffa flera av dem. Föräldrar är rädda för sina barns psykiska hälsa, och det gäller inte minst de ungdomar, som kommit i kontakt med den destruktiva kristna sekten.

Kommer förkunnelser som Kristendom eller Islam lösa i ett lokalsamhälle, går det ofta som det gick i Knutby. Det har hänt förr, och kan hända igen…

 

Kristendomen är och förblir en totalitär ideologi, som kräver att människor skall böja sig under en enda, påstått allsmäktig gud kallad ”Herren” som helt ska ta makten över dem. Rena diktaturfasoner, med andra ord – och det är viktigt att förstå. Den psykolog, som intervjuas sist i programmet menar att destruktiva sekter eller sekt-beteenden liknande de i Knutby Filadelfia-församling kan utvecklas överallt, också inom arbetslivet, skolor, idrottsföreningar eller andra samfund. Det må vara hänt, men själv tror jag att det sekulära samhället och vad som finns kvar av det demokratiska Sverige – fastän det nu börjar bli alltmer naggat i kanten, bland annat via islams ankomst – ändå i de flesta fall har kraft nog att stå emot de kristnas locktoner.

Den fråga jag ställer mig efter att ha sett programmet är om även Polyteistiska religioner som Asatron och Hedendomen kan infiltreras av dessa totalitära tankegångar, och allt det onda, som ”Knutby” representerar. Man hittar många stora likheter med den sk ”forn sed” rörelsen, som också i realiteten är en liten, isolerad sekt, trots att den utåt säger sig vara demokratisk, precis som Knutby-rörelsen. Programmet börjar med en öppenhjärtig intervju med Peter Genbäck, Knutby-sektens ”propagandaminister” och förste inpiskare. Han vill vana för Åsa Walldau, kristi brud kallad, som var Knutbys egen lilla ”Rådsgydja” – och i programmet återkommer många vittnesbörd om hur Åsa Walldau i kraft av sin egen ”helighet” och krav på absolut lydnad både fysiskt och psykiskt misshandlat många människor.  Vad gäller ”forn sed” som sekt har man visserligen inte bevisat någon fysisk misshandel, men vad som skildras av ”Uppdrag Granskning” ligger inte långt ifrån vad jag själv under fyra års tid fått höra från flera vittnen och personer som likt jag själv har erfarenheter från den obehagliga lilla sekten, och dess än obehagligare ”ledarskikt”.

 

Åsa Walldau, länge svenska medias lilla älskling, som fått medverka i pratshower, reality-såpor och andra program som aningslöst gjort reklam för Knutby-sekten, är numera sedan länge anmäld för misshandel av flera vuxna och flera barn. I programmet skildras hur hon avsiktligen misshandlade sina ”pigor” och dunkade deras huvuden i skarpa bordskanter, slog dem i ansiktet och drog av deras hår, med motiveringen att de var ”fel” eller syndfulla…

Peter Genbäck säger idag att han ända sedan 20-års åldern levt på en ren livslögn, som heter kristendomen. Från början bestod Knutby-sekten av ett gäng glada och entusiastiska ungdomar, som satte upp propaganda-musikaler som ”Jesus Christ Superstar” och koloniserade den lilla uppländska bruksorten, med sikte på att helt ta över den – precis som kristendomen och islam alltid helt velat ta över ort efter ort, samhälle efter samhälle. Ganska snart kom en Pastor, som hette Helge Fossmo med i ruljansen… Som nästan alla svenskar numera vet, så kom det till slut fram, att Pastor Fossmo antagligen mördat sin första hustru i badkaret, även om han aldrig blev dömd för just det. Dömd blev han emellertid för mordet på hustru nummer två, och via ”Sms i Guds namn” till den sk ”barnflickan” Sara Svensson, som visst inte var ett barn, utan 26 år gammal när hon påstod att hon skulle blivit ”styrd” att begå mordet, och själv var utan skuld.

Redan då (år 2003) stod det klart att de kristna i Knutby leddes av farliga psykopater, men media fortsatte hela tiden att omhulda sekten och göra reklam för den, bland annat med Åsa Walldau som huvudperson. Peter Genbäck beskriver målande hur det gick till, när Åsa Walldau förvandlades till ”Rådsgydja” och satte sig själv i guds ställe – något som statstelevisionen förklarar var ett utslag av ”kristen brudmystik” – som man felaktigt påstår skulle vara en ny uppfinning, utmärkande just för Knutby Filadelfia, eller Pingstvänner i allmänhet. Detta är fel i sak. Redan på 1300-talet härjade den heliga hysterikan Birgitta i Uppland – och hon påstod sig också vara ”Kristi brud” med rätt till överhöghet, underdånighet, sk ”respekt” och så vidare.

Den ”heliga” Birgitta ägnade sk bl a åt brevskrivning, där hon hotade folk med helvetet. Det skedde i en tid, när folk verkligen trodde på helvetets faktiska existens..

 

Snart bildades en inre kärna av 12, särskilt  hängivna medlemmar – det sk ”Bordet” eller ”Rådet”, som blint lydde minsta order från Walldau, under hot om att annars bli uteslutna och straffade på olika vis. Särskilda ”barnflickor” eller rättare sagt oavlönade pigor skaffades till Walldaus hem – de fick arbeta i över 18 timmar i streck varje dygn – och alla församlingsmedlemmar måste börja ge gåvor och sk ”tionde” till henne eftersom de annars förklarades vara ”fel” eller dåliga och onda människor, som måste bestraffas om och om igen av ”ledarna”. Precis så går det också till inom ”forn sed”. Ulla Isaksson, medlem av ”forn seds” ”Råd” eller inre kärna, skulle som jag berättat begrava sin far – och den sk ”Rådsgoden” hade lovat att komma – men uteblev plötsligt pga order från sin flickvän – och glömde helt att meddela begravningsgästerna. ”Forn Seds” sk ”tempelkassa” stals plötsligt i början av 2000-talet, och det kom fram, att den ansvarige hade köpt droger för pengarna. Och alla personer som opponerat sig, har hängts ut som ”rasister” via anonyma brev till deras arbetsgivare, vänner och andra genom ”Forn Seds” ledning, och den sk ”Rådsgydjans” försorg…. Utåt låtsades hela tiden Knutby-sekten vara en vanlig Filadelfia-församling, som skulle vara ”Demokratiskt” ledd, påstod man. ”Forn Sed” gör samma sak, men har direkt koppling till vissa kretsar inom Miljöpartiet. Kommentarer torde vara överflödiga.

Varför påstår vissa personer hela tiden, att de kan diktera, att Tor ”MÅSTE” vara Bög osv ? Liksom de högerextrema, är ”Forn Sed” ute på en väldigt konstig väg, vad gäller hedendom…

Sanningen om Knutby, och det lilla ”rådets” liv och leverne kom aldrig fram, innan det var försent. Det förekom utskällningar, där Åsa Walldau dikterade att ”jag är din drottning” och sedan ställde sig på offrets hals, och hon påstod sig också ”ha makt att ta röster ifrån människor” vilket hon gjorde emot flera av de musiker, som Knutby-sekten lockat med sig och engagerat (en av dem intervjuas i Tv programmet, men det fanns också fler offer, som inte fick komma till tals). Snickaren Henrik Grimborg lurades till månadsvis med obetalt arbete, och när han inte gjorde klar en Friggebod i tid, fick han veta att detta ”hindrade Jesu återkomst” av Åsa Walldau, och att han därför var en dålig människa. Åsa Walldau lade sig också i gifta makars samliv, utan krävde, att flera hustrur inte fick leva med sina män – man kan jämföra med hur ”Forn Sed” nu kräver obligatorisk tro på homosex som det högsta goda.. Hon mottog också guld för mer än 4,8 miljoner – pengar från församlingsmedlemmar som försvann, ingen vet vart – inom den hedniska rörelsen har det aldrig någonsin varit tal om de summorna – men likheten i metoder är slående..

Peter Genbäck har erkänt att han slog och misshandlade i ”guds” och Åsa Walldaus namn, och i programmet förekommer också scener från ”Vindskyddet” – det särskilda ”straffläger” som Knutby-sekten inrättade långt bort i en uppländsk skog där ingen såg vad som hände. Där skulle de ”felaktiga” människorna leva i nöd och yttersta armod, halvsvältande och utan mat, tills de erkänt sina påstådda ”synder”.  Metoden liknar den ”självkritik” som förekom i vissa svenska Maoist-kretsar på 1970-talet, där offren också skulle tvingas och tuktas till bekännelse av olika brott, som de aldrig hade begått, men som man hela tiden beskyllde dem för, exempelvis att ha varit ”rasist” eller ”kontrarevolutionär”

Också ”forn sed Sverige” har flera gånger använt sig av liknande metoder. Jag minns själv hur jag uppmanades att åka till ett sk ”Naturbruksgymnasium” i närheten av Hylte, där jag tydligen skulle tas i förhör eller ställas inför någotslags självutnämnd domstol, men då insåg jag vad för slags människor detta var. Härskartekniker, oartikulerat skrikande, anonyma hotbrev, som skickas till vänner och arbetsgivare, uthängningar på facebook osv – alltsammans är metoder, som ”Forn Sed” i flera år använt emot sina motståndare. Till rent våld har det aldrig gått, så vitt jag känner till, men öppna hot har förekommit. Likheterna med Knutby-sekten, är ganska stora.

Ett mycket avslöjande avsnitt kommer ca 23 minuter in i programmet, där man fått tag på Åsa Walldau – den kvinna som tänkt ut allt detta. Hon skyller hela tiden närmast desperat ifrån sig, och säger att hon gjorde allt därför att hon tror på ”gud”, ”bara ville hjälpa” osv I programmet förekommer också uppgifter om ”Åsas lyktstolpar” eller ett antal män hon omgav sig med, för att de skulle ”lysa upp” hennes tillvaro i väntan på Jesus, som dock aldrig någonsin infann sig för att befrukta henne – och allt detta rubricerades som ”själavård”.

Utredningen emot Knutby-sekten pågår fortfarande. I andra fall har det hittills inte blivit någon utredning alls, fast det kanske kommer. Vittnesmålen är många, och de finns där. Det kann man inte bortse ifrån. Psykologen Helena Löwgren, som intervjuas till sist i programmet, liknar sekternas försök att ”ragga” troende ur alla samhällskategorier (vem som helst kan falla offer för dem, understryker hon, det behöver inte vara sk ”sökare” eller rättare sagt svaga människor) vid ett ”förälskeleförlopp”.

Först luras det ovetande offret till att tro, att han eller hon har gått med i ett demokratiskt samfund eller en demokratisk förening. Ofta sker det via falsk information, som man lägger ut på någon internet-sida, eller motsvarande.

Under en kort ”romansfas” låtsas man sedan ”kärleksbomba” offret, och ta upp det i gemenskapen – men ganska snart kommer kraven – ”Du MÅSTE tro såhär, annars får du inte vara med!” Jämför hur forn sed hela tiden driver sin ”Tor är bög” linje, hur man i själva verket har tydliga politiska kopplingar osv.

Stress, press och hets etableras – offret förmår inte tänka klart, och inser inte vad som är på gång, och därefter kommer hoten, straffen, tortyren osv

I sanningens namn ska kanske sägas, att andra kristna sekter, typ Mormonerna, kanske är oskyldigare…

 

Mönstret är detsamma, varje gång. Det gäller att akta sig för totalitära rörelser, och psykopater i stil med Åsa Waldau – diverse ”Rådsgydjor” – ingen nämnd och ingen glömd och diverse andra.

Lyckligtvis finns det samfund som Humanisterna i Sverige, fria individer som jag själv och – vad Hedendomen gäller – Nordiska Asa Samfundet, som faktiskt aktivt bekämpar sånt här.

Ska man ens ha en religion, kan det ju vara en trevlig sådan – och därför är kristendom, islam eller ”fornsederi” samt New Age av olika former ingenting för mig, måste jag säga.

 

MÄRKLIGA MONOTEISTER och ett viktigt meddelande till invånarna i Växjö.

(inlägg från 15 Mars 2018)

Det sägs, att Sverige skall vara Multikulturellt. Man har till och med påstått att detta skall vara en grundlag nuförtiden, men ingen har någonsin kunnat peka på så mycket som en enda paragraf i Sveriges fyra grundlagar där detta står skrivet. Men – om vi nu verkligen skall ha ett multikulturellt eller multireligiöst samhälle – vad detta ska innebära i praktiken kan man verkligen diskutera – då gäller det ju, att olika grupper av medborgare lär sig att ta hänsyn, och inte stör varandra, påtvingar sin tro och sin kultur på människor som inte alls vill ha den, och följer rikets lagar i övrigt.

Detta fastslog idag bland andra Liberalernas Partiledare Jan Björklund, då han talade i Statstelevisionens nyhetsprogram ”Rapport” klockan 19.30, lokal tid.

Själv är jag som hedning och liberal väljare helt enig om denna självklara slutsats. Religionsfrihet är inte samma sak som att förstöra och förpesta tillvaron för sina medmänniskor. Människor har rätt att vara ifred hemma i sina egna hem, och skall inte behöva tvingas att lyssna till muslimska böneutrop eller kristna kyrkklockor.

Tänk om vi hedningar skulle börja blåsa i Gjallarhorn varje Tors Dag, till exempel ? Eller dunka på schaman-trummor, tills folk fick ont i öronen eller kräktes ?? Det skulle just se något ut det. Men så gör ingen av oss – i alla fall inte någon etnisk svensk, som är seriös i sin framtoning eller religionsutövning som hedning eller asatroende. Undantaget är väl de såkallade ”fornsedarna”, för just där verkar det vara väldigt dåligt beställt med det som kallas elementärt folkvett eller hyfs – vi har deras blodsoffer och knivskärningar förra året vid Gamla Uppsala som tydligt och avskräckande exempel, och tror ni mig inte, så läs UNT eller Upsala Nya Tidnings reportage om saken.

Tutom Gjallarhorn ?” Bra sätt att ANLÄGGA MOTELD emot de alltmer aggressiva Monoteisterna ??

Idag har en mycket underlig partiledarinna vid namn Ebba Busch Thor, som dessutom säger sig vara ordförande i ett påstått ”KristDemokratiskt” parti gjort ett uttalande emot Muslimska böneutrop i Sverige, en företeelse som bland annat Fredrik Modéus, Biskop i Växjö stift och hela svenska kyrkan stöder. Hur kan man för det första heta ”THOR” i efternamn, och sen påstå att man är kristen ? Det går ju inte ihop…

Och för det andra: Krist-demokrater ?? Smaka på det ordet. Kristendomen är inte demokratisk, utan en totalitär lära, precis som islam. Man har en enda Gud, som påstås vara allsmäktig och som alla tvångsmässigt skall lyda, samt en Führer, förlåt Frälsare – och enligt Bergspredikan, som Svenska Kyrkan fortfarande säger att de följer, rent teologiskt, så skall alla personer i hela Världen tvingas på denna kristendom, precis som muslimerna via böneutropandet proklamerar överhöghet, sharia och ägande av vad som är svenskt territorium. Många goda medborgare tolererar inte det här längre. Dialog eller tankeutbyte med sådana religioner är överhuvudtaget inte möjligt. Man förhandlar inte med en ockupationsmakt, och man kan inte sätta sig ned och acceptera politiska partier, som inte accepterat religionsfrihet eller tankefrihet som grundläggande princip, och som inte följer spelreglerna för ett sunt och demokratiskt samhälle.

Och vilken religion företräder egentligen ”Svenska” Kyrkan och Fredrik Modéus ? Är han islamist och salafist bara ibland, eller kristen bara på söndagarna ? Det skulle jag gärna också vilja veta.

Hur länge ska hederliga medborgare i Växjö – och annorstädes – tåla dessa MÄRKLIGA MONOTEISTER – Hur länge ??

När ledarinnan för det påstått ”Krist-demokratiska” partiet säger en sak, och ”Svenska” Kyrkan (som inte alls är svenskare än något annat – de är bara en evangelisk-lutheransk kyrka i mängden) sen säger tvärtemot, ja vad ska då de av vår befolkning (högst 58 %) som fortfarande vill vara kristna tro på ? Hela denna hållning präglas ju av ideliga självmotsägelser hela tiden – och dessutom är det valår i år..

Själv tycker jag att svenskar i Växjö – och överallt annars där böneutropen och det kristna stöveltrampet nu börjar eka mellan husväggarna – har rätt att välja något annat.

De kan AVSTÅ från alltsammans. GÅ UR SVENSKA KYRKAN. Låta Hedna sig, helt enkelt – och bli goda ateister eller agnostiker – också dessa är ju faktiskt Hedningar… Se detta som samhällsinformation – här är en blankett du kan skicka in till närmaste församling och Kyrkoherde – och använder du den sparar du också 1,35 % eller mer på varje skattekrona du tjänar…

Pengar, som aldrig mer kommer Islam eller de kristna till godo. Vårt lösenord för kulturell överlevnad MÅSTE bli: ”INTE EN MAN, INTE ETT ÖRE MER TILL MONOTEISMEN !!”

 

Ännu en Amerikansk kristen Missionär åtalas – denna gång för FOLKMORD ?? ( inlägg från 2019-01-27)

 

”Ich sah es doch selbst.
Er wandelte Wasser ins Wein”

Stefan George, ur dikten ”Der Anti-Christ” eller ”Das Ungeheuer”

 

Amerikanska källor på nätet uppgav för två dagar sedan att ännu en fanatisk kristen amerikansk missionär råkat i klammeri med den internationella rättvisan. Det är ju inte första gången detta händer, precis. Åtalsrubriceringen denna gång uppges vara ”genocide” eller Folkmord, med andra ord. Sådant räknas som brott mot internationell lag, och brott emot mänskligheten, i alla fall i de flesta kulturländer.

Fanatikern och Baptistpastorn Steve Campbell från Maine står under utredning av det Brasilianska inrikesdepartementet, nämligen. Så när som på en liten notis i DN, verkar det som om ingen i svenska media alls vågat nämna detta, en feghet av ett slag som vi är alldeles för välbekanta med i dagens Sverige, där ju just kristendomen som religion tydligtvis är immun från varje form av kritik, inte minst när det gäller förhållanden i andra länder. Pastorn har gett sig in på det territorium, som tillhör Hi-Merimã-folket, en tidigare oupptäckt och isolerad stam vid Pirhanas-floden, får vi veta via DN.

DN jämför själva med det exempellösa intrång, som en annan amerikansk missionär gjorde på Andamanerna för en tid sedan, trots att han mycket väl visste och gjordes medveten om att dessa inte hade något smittskydd, och enligt de Indiska myndigheterna borde hållas isolerade från främlingar, eftersom stammen själv begärt det, och tydligt förklarat genom sitt uppträdande att fler predikningar om ”söte lille Jesus” inte var önskvärda för dem. (se för övrigt mitt inlägg ”God anda på Andamanerna”)

Också Hi-merimas har med all tydlighet visat, att de inte vill ha några kristna inkräktare på sitt territorium.

Visserligen har de bara spjut och pilbågar att försvara sig med emot moderna attackhelikoptrar från ett mycket väl utrustat flygvapen, men de visar ändå tydligt var de står. Brasiliens regering har i alla fall förstått budskapet, lämnar dem i fred och inskränker kontakterna till ett minimum, för att inte skada Hi-Merimas livsstil, religion eller kultur, och de gör de alldeles rätt i. Engelska nyhetsmedia – som genomgående håller högre kvalitet än de ganska dåliga svenska – har också kommenterat saken. Hi-merimas skulle enligt dem vara kända ända sedan 1940-talet, och visst inte ”oupptäckta” som det hävdats i andra media.

Hursomhelst har varje stamfolk och varje nation på jorden själv laglig rätt att bestämma, vem som alls skall få vistas på dess territorium eller inte, och att med tvång predika om kristendomen, är inte acceptabelt i dags  Världssamfund, som det nu ser ut. Det är kanske den viktigaste slutsats man kan dra av sådana här kontakter, och den dåliga behandling av vår världs kvarvarande ursprungsbefolkningar – inklusive den svenska, måste faktiskt upphöra. (Jag beklagar, men det gäller inte samerna – de är nämligen inte någon ensam ”ursprungsbefolkning” i någon grad, mer än att vi etniska svenskar också är det – vi har här tusentals år tidigare än någon ”samekultur” även om den också har rätt till överlevnad – och någon samisk närvaro var inte först på plats, ens i Norrbotten…)

Enligt svensk lag har du rätt att avvisa Jehovas Vittnen och andra kristna, ifall de tränger sig in i ditt hem, eller begår ”dörrterror” till exempel. Då är det nämligen hemfridsbrott, och rörande Hi-Merimas och mellanfolkliga förbindelser, så har även de rätt till sitt eget territorium, gränsskydd, privatliv och rätt till frihet från kameraintrång, särskilt när amerikanska kristna utsätter dem för långt värre förbrytelser, än ”dörrknackning” eller lite dataintrång…

– Fundamentalistiskt kristna amerikaner måste stoppas från den primitiva driften att kontakta tidigare icke kontaktade stammar, säger Stephen Corry, chef för Survival International som arbetar för naturfolkens rättigheter.

För två månader sedan dödades en amerikansk missionär, 27-årige John Allen Chau, när han försökte landstiga på en skyddad ö i Indiska oceanen. Stamfolket på Norra Sentinel  har levt där i 30.000 år och saknar även de immunförsvar mot flera av de sjukdomar som är vanliga bland världens övriga befolkning.

– Dagens Nyheter, 25 januari 2018

Själv tycker jag det blir mycket spännande att se, hur det går för alla dessa amerikanska frikyrkopastorer. För första gången kan nu en av dem bli dömd enligt internationell lag, och därmed har vi gjort ett mycket stort framsteg i civilisatoriskt hänseende – för nu går det inte längre att tvinga sin egen religion eller moraluppfattning på andra – och det är faktiskt en viktigare princip, än man i förstone skulle kunna tro – om man nu tänker efter..

Vilka är de VERKLIGA ”Barbarerna” och VILKEN kultur är det, som är underutvecklad ??

(Hi-Merimas tycks ha överlevt i sin egen miljö i tusentals år, och hade inte några som helst problem, tills amerikaner eller kristna kom in i bilden…)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s