Häxor, Häxeri och annat Okult

Häxbålen flammar över hela vår Värld – och än är förföljelserna inte slut… (inlägg från 11 April 2015)

Häxbål och Häxförföljelser betraktas ibland som något ur det förgångna.

2 April i år var det Skärtorsdag i Sverige, en dag många fortfarande förknippar med häxeri, samt i och för sig också oskyldigare kulturella fenomen som påskkärringar. Men på många ställen på vår planet pågår blodiga häxförföljelser fortfarande. Många tror att de kristna kyrkorna ändrat på sig under seklernas gång. Inte förföljer man väl häxor längre, och inte förekommer väl bränning på bål, orätt fängslande eller till och med tortyr ?

 2238629

Man förföljer väl och hänger väl inte häxor längre – eller ??

Jo, det är tyvärr just vad det gör. Amnesty International publicerade nyligen sin årsrapport över hur människor avrättas för häxeri och trolldom i flera muslimska länder, bland annat Saudi-Arabien23 Mars i år brände kristna i Sydafrika en kvinna från Zimbabwe till döds som varande häxa.

6 November förra året torterade, misshandlade och brände kristna i Paraguay 45-åriga Adolfina Campos på bål, alltsammans med hänvisning till sin  kristna tro. Hela 8 personer åtalades senare för dådet av lokala myndigheter.  På Nya Guinea och Kongo har kristna dödat hundratals personer, bland annat med bränning på bål och omfattande tortyr, inklusive knivskärning och brännmärkning. Här är bilder från BBC News från 2013.

angela-2013

Kristna i världens rikare delar skyller numera ifrån sig med att häxbål bara flammar i världens fattigare länder, och kastar hela skulden på de ”primitiva” ursprungskulturerna. Men sanningen är att även om alla folk under någon period i sin historia eller utveckling verkligen trott på häxor, så har det aldrig någonsin varit tal om någon förföljelse, någon tortyr eller  några dödsstraff, innan kristendomen eller islam kom med i bilden – och det är just i kristendomen eller islam själva förföljelsen sitter.  Man trodde i och för sig på häxor i det gamla hedniska Norden, men inte någonstans läser vi om att man skulle bränt dem på bål, eller annars straffat dem. Häxtro eller tron på magi har förstås funnits i Kongo, på Nya Guinea och lite varstans också, men inte någonstans förekom förföljelser eller bestialiska mord, förrän de kristna kom dit och började sprida sin förfärliga djävulstro.

Det är just den kristna djävulstron, eller föreställningen om att vissa människor skulle vara ”onda” redan från födseln, eller annars i förbund med djävulen, som skapar häxbålen och häxförföljelserna. I Norden har det aldrig någonsin förekommit någon djävulstro innan de kristna kom hit, och alla någotsånär seriösa forskare är numera totalt eniga om att häxförföljelser i princip aldrig förekom i Norden, utom under ”det stora oväsendet” på 1400-1600 talet.

Enligt låga uppskattningar dödades minst 376 eller strax över 400 svenskar av Svenska Kyrkan (med präster närvarande vid avrättningar och som deltagare i utfrågningar och tortyr) fram till 1700-talet, och den sista ”officiella” svesnka häxprocessen i kyrklig regi anordnades  så sent som 1858 i Mockfjärd, Dalarna. Kvinnorna som deltog i den blev i vissa fall så svårt skadade att de aldrig mer kunde gå, och fick allvarliga men för resten av livet – även om ingen dödades av kyrkan – den gången !

Vi bör också minnas att det fanns 1000-tals fler offer, som blev orätt fängslade, föremål för utdragen tortyr, brännmärkning eller fick sina kroppar vanställda och sin hälsa förstörd för all framtid – alltihop på Svenska Kyrkans order. Hur många kristendomens offer i själva verket var, har ingen kunnat fastställa, men Svenska Kyrkan har mycket på sitt samvete. I andra länder, exempelvis Tyskland, USA, Storbritannien och Holland, har ”rehabilitering” av kristendomens många offer skett, och de kristna kyrkorna har bett de överlevande eller häxornas efterkommande om ursäkt. Inte en enda ursäkt eller förklaring för massmorden – för det här är massmord – eller några andra ursäkter eller kommentarer har kommit från Svenska Kyrkan eller Norske Kirken i Norge, som vi snart skall se. (Det här är ett ämne som jag tänker skriva mer om i ett kommande inlägg)

Om vi – mycket lågt räknat – beräknar att varje familj under gångna tider fick 2,0 vuxna barn per generation (det stämmer inte, därför att reproduktionstakten på exempelvis 1800-talet var mycket högre än så) och att varje generation fick sina första barn vid ungefär 25 års ålder (det stämmer inte heller, därför att kvinnor påfallande ofta födde barn till och med i 17-års åldern) så får vi fram att antagligen 1 996 800 svenskar (en million, niohundranittosex tusen åttahundra) härstammar i direkt nedstigande led från personer, som Svenska Kyrkan avrättat, plågat eller torterat.

Det är en anmärkningsvärt hög siffra.

Få har uppmärksammat det här, men på sätt och vis är det faktiskt ett av våra största nationella trauman, och lite av ett dolt samhällsproblem. Det finns ändå många människor i landet, som genom sin släkt och sin historia har direkt erfarenhet av Svenska Kyrkans förföljelser. En av dem är Jenny Wenhammar, grundare av Svenska Femen, som faktiskt härstammar från en häxa, som blev avrättad och torterad av de kristna. Hon har också själv fått känna av förföljelse in på bara kroppen, från svenska katoliker, som detta tidningsklipp visar…

10355001_10152819195933325_5170363525827844696_nVältränad häxa av idag, som tydligt visar vad hon tycker om Svenska Kyrkan och dess representanter…

Att det förgångna är högst levande, och att många svenskar minns all den kristna grymhet, som deras förmödrar och förfäder utsatts för, visar bland annat detta inslag från Sveriges Radio.

Vi är många som minns.

Inte minst vi som är Hedningar i dagens Sverige (kom ihåg att vi redan omfattar ca 42 % av befolkningen, för så många har gått ur Svenska Kyrkan och vill aldrig någonsin ha något mer med den att göra) bör också minnas, och eftersom häxförföljelser fortfarande pågår får vi inte glömma bort de här sakerna.

Sveriges förre ärkebiskop Anders Wejryd – som till skillnad från den nuvarande var en värdig och anständig person – det vet jag därför att jag träffat honom – lär 2011 ha bett Samerna om officiell ursäkt för Svenska Kyrkans beteende. Orsaken består i en enda person – en nåjd – som brändes på bål på 1600-talet.

Det finns bara 30 000 samer i vårt land, och fler har de aldrig varit.

Men vi svenskar då ?

Vi är fler än 10 miljoner nu, och mer än 1,9 miljoner av oss kommer från släkter, som decimerats och direkt berörts av Svenska Kyrkans blodiga förföljelser och systematiska trakasserier, bedrivna genom flera århundraden. Varför får vi aldrig minsta ursäkt ??

tortureSvenska Kyrkans präster deltog i tortyr och systematisk förföljelse, bedriven emot sitt eget folk. Så skedde i Dalarna, i Bohuslän och på många andra platser. Fortfarande har inte ett enda ord sagts till ursäkt eller officiell förklaring om hur det kunde ske…

I Borås 2012 – för bara tre år sedan – blev en då 14-årig flicka utpekad som häxa och allvarligt misshandlad av sina föräldrar och två präster – helt utan politiska anledningar, utan bara religiösa.

Flickan brännmärktes med en het kniv på armen – precis som man fortfarande gör med häxor på Nya Guinea. Hon fick elstötar i munnen från en elsladd, och man tvingade henne att dricka en blandning av sin egen urin och rengöringsmedel. Hon blev misshandlad tills hon kräktes och man höll henne vaken om nätterna (sk ”sleep deprivation”, en teknik som användes i Sverige i samband med 1600-talets häxrättegångar) genom att spela kristen musik genom högtalare. I fyra år, utan avbrott, pågick all denna tortyr.

Distriktsåklagare Daniel Larsson i Borås som avslöjade alltsammans, inklusive den ökända frikyrkan The River, där två präster var upphovet till allt var helt övertygad om att det fanns många, många fler fall, särskilt i Storstäderna i Sverige. Och kom ihåg att fenomenet inte blivit undersökt ytterligare. Minst två fall till var på väg att tas upp i domstol, men offren – allesammans barn – tog tillbaka sina uppgifter – ett faktum, som är ganska vanligt när det rör sig om mål av denna typ.

Slutligen dömde man de två vårdnadshavarna för Borås-flickan till långa fängelsestraff och placerade henne i ett fosterhem, men de två prästerna gick fria.

Den första av dem var svensk – Leo Hartikainen – och han var redan tid för att trakassera och plåga till och med anställda av sin egen sekt-kyrka– Borås Tidning har skrivit spaltkilometer om alla dem han plågat och förnedrat. Den andra prästen – en viss Rita Richmore, 49 gammal – som bland annat hoppat upp och ned på flickans mage vid en exorcism i Malmö – blev också frikänd.

Allt detta trots att det var prästerna och den kristna religion de spred, som var den pådrivande faktorn i sammanhanget.

Richmore skall nu ha flyttat sin verksamhet, där hon fortsätter sin verksamhet på andra barn, som också anklagas för häxeri, och de kristna frikyrkorna i Sverige som stod bakom misshandeln, fortsätter alla med sin verksamhet. Och detta sker – hör och häpna här och nu – i vår tid – 2015 !

Hartmut Hegeler – Tyskland – Prästen som vill be häxorna om ursäkt… (artikel från 11 april 2015)

I andra länder finns det faktiskt kristna, som vill be häxorna och de efterlevande efter alla 14-1600 talets många häxjakter om ursäkt. Så har skett bland annat i Skottland, England, USA, Holland och inte minst Tyskland, där prästen Hartmut Hegeler från Bremen satt igång en hel rörelse för ”the rehabilitation of witches” vilket inte handlar om rehab i den mening vi tänker oss här – för vad man vill, är att skaffa upprättelse för de mer än 35 000 människor som de kristna kyrkorna, enbart i Europa, tagit livet av under tidigare århundraden.

Hartmut Hegeler, som arbetat ett helt liv med frågan och som numera är pensionär, utgick från vad tyska människorättsadvokater och författningsdomstolar skrivit efter andra världskriget. Ett Folkmord är ett Folkmord, oavsett när och var det skedde, anser man i Tyskland, och tidsavståndet betyder ingenting, eftersom häxprocesser i olika kristna kyrkors regi fortfarande pågår – även om de numera är förvisade till tredje världens länder. Man ger sig på främst kvinnor och barn, mera i skymundan nu än förr, vilket är tecknet på de kristnas vanliga feghet. I Tyskland har man därför grundat en stiftelse, som heter Anton Pretorius Stiftung – och man kan nu räkna upp resultat från inte mindre än ett fyrtiotal orter, där kyrkor och myndigheter bett häxprocessernas alla offer och alla deras efterkommande om ursäkt.

Så har inte skett här i Sverige. Det finns kanske 1,9 miljoner svenskar eller så som i rätt nedstigande led är ättlingar till människor som dödades, lemlästades eller fängslades under häxprocesserna i vårt land, men svenska folket har aldrig någonsin fått minsta lilla officiella ursäkt eller förklaring från ”Svenska” Kyrkan.

Är inte det ganska konstigt ?

cache_2410464749

Den allra vanligaste tortyren mot häxor – ”strappado” tillämpades mycket flitigt av Svenska Kyrkan. Det gick till så att man hängde upp i armarna, med tyngder om fötterna och sedan släppte henne rakt ned i golvet efter att hon hängt så i flera timmar. Från häxprocesser i Marstrand och Dalarna finns långa listor på över 70 svenska kvinnor, som alla utsattes för den här tortyren i flera dagar – allt på Svenska Kyrkans befallning, och med dess aktiva deltagande.

Anton Pretorius var en tysk kalvinist på 1500-talet, som var först med att avslöja häxförföljelsen som totalt onödig, eftersom han inte trodde på häxeri överhuvudtaget. Den tyska rörelsen för upprättelse åt häxorna, har sedan tagit sitt namn från honom, och de har en mycket omfattande internet-sajt med dokumentation att läsa.

 Hexenhaus I Bamberg och flera tyska städer fanns på 1600-talet kristna ”tortyrfabriker” där man spärrade in häxor i särskilda celler, bland kristna altaren och under predikan torterade dem i källaren. Liknande saker skedde i Marstrands rådhus och i källaren till rådhuset i Mora och flera andra svenska städer.

Stiftelsen menar att en simpel ursäkt är inte nog – alla kristna måste se till att en gång för alla ändra sitt beteende, om det hela inte ska upprepas igen. Detta sker bland annat genom att man placerar ut offentliga monument över enskilda häxor som blivit avrättade, listor på namn och dokumentation, undervisning i skolorna och ett evigt högtidlighållande – också på skärtorsdagen – för att de kristna kyrkorna skall minnas vad de gjort, och för att deras brott emot mänskligheten inte skall kunna skymmas undan…

Hartmut Hegeler har särskilt noterat, att den Norska Kyrkan vägrar att be om ursäkt, men har glömt bort att notera att samma förhållande råder i Sverige. Ni kan läsa hans engelska programförklaring här (tryck på länken för understruken mening) om ni är intresserade.

Frågan är – varför sker något liknande inte i Sverige ? Varför ber ”Svenska” Kyrkan inte sitt eget folk om ursäkt – men å andra sidan – var har vår nuvarande Ärkebiskop sina sympatier ?

images-6

Häxprocesser och epidemier av förföljelse mot hedningar och andra oliktänkande förekommer också i nutiden. Det är en ”ond cirkel” som aldrig bryts, så länge människor fortsätter vara kristna…

Fan är ovanligt lös i Detroit.(inlägg från 27 Juli 2015)

Själve Fan, Djävulen Själv, Mörkrets Furste, Gammel-Erk, Horn-Per, ”Han som tyckte, att Åmål ändå var något” ni vet har nyligen siktats i Detroit, enligt vad Sveriges Statstelevison SVT rapporterar.  Nu rör det sig dock inte om Satan i egen hög (?) person, utan bara i form av en cirka tre meter hög staty. Brittiska tidningar som The Guardian och Daily Mail har skrivit mer om den avtäckning av själva statyn, som ägde rum för två-tre dagar sedan.

image3Verkar inte Djävulen ovanligt lös i år ? Och påminner detta verk inte om Tommy och Annika, samt Pippi Långstrump i mitten ??

Bakgrunden till alltsammans, avslöjar The Guardian, är att kristna fanatiker placerat ett monument med de tio budorden nära Capitol Hill i Oklahoma redan år 2012. Detta är ett klart brott emot den Amerikanska konstitutionen, eftersom kyrka och stat skall hållas klart åtskilda enligt USA:s konstitution, och inget enskilt samfund, som till exempel Katolikerna, skall tillåtas påverka politiken i landet. Gång på gång har de kristna brutit emot detta, och vägrat acceptera de regler som råder i ett multikulturellt och demokratiskt samhälle.

Nu har en organisation, som kallar sig ”The Satanic Temple” därför placerat sin staty – som kostat mer än 800 000 SEK eller över 100 000 USD utanför stadsfullmäktige i Detroit istället, men genast börjar kristna fundamentalister protestera. En mässa med ca 150 deltagare ska hållits i ortens katolska kyrka. Uppenbarligen förstår de här kristna inte vad ordet Religionsfrihet verkligen innebär. Har man religionsfrihet i ett land, så innebär det att alla religioner eller religiösa riktningar måste vara tillåtna – till och med Satanister. Nu har USA full religionsfrihet, som bekant, och därmed är det hela kanske inte så mycket att diskutera.

2400Har ni sett vår lilla Get ? Han har skägg, liksom er profet…

Minst 500 personer skall ha kommit på det stora avtäckningspartyt, som skall ha hållits till statyns ära. Det är mycket mer än vad ortens kristna kunde samla till sin olagliga protest. Deltagarna skall ha uppmanats att komma finklädda, gärna försedda med bockskägg, horn och svans. Det hela är nog knappast så allvarligt menat egentligen, utan mera som ett sätt att protestera emot kristna dumheter i USA – för där är ju de kristnas inflytande i politiken legio.

17029353-largeFinklädd djävulsbrutta på Invigningspartaj. ”Sympaty for the Devil” – blir det SYMPATI FÖR FAAAN ! på svenska ??

För egen del tror jag inte någon andlig grupp eller rörelse vinner något på att ständigt dyrka eller frammana mörka eller destruktiva krafter. Visserligen finns det sk ”Lokeaner” inom Hedendomen också, eller de som säger sig utöva ”rokkatru”; och dyrka jättar, troll och andra nedbrytande krafter istället för gudarna, men detta brukar oftast inte slå så väl ut. De flesta Lokeaner eller liknande element tröttnar efter ett tag – det är min erfarenhet – och det brukar sällan eller aldrig gå så värst bra för dem.

Dessutom anser jag det ganska så meningslöst att tala om ”absolut ondska” lika lite som ”absolut godhet”. De kristna har helt enkelt blandat ihop subjekt med predikat, precis som små barn gör, innan de lär sig att tala rent. Man kan vara god för någon, eller ond mot någon, men det är handlingen som utförs som är det goda eller onda. Bara för att någon gör en eller flera onda handlingar, är det inte samma sak som att personen är ond, och även om någon gör goda handlingar, blir personen fortfarande inte ”godare” av det i sig – däremot skulle man kunna säga att en sådan person handlar samhällsnyttigt eller altruistiskt, sett ur mottagarnas synpunkt. Det finns inga absolut goda eller absolut onda varelser. Allt sådant är bara kristen bullshit – tomma abstraktioner helt enkelt, om ni frågar mig som hedning – och som vi Asatroende alltid brukat säga:

”Ok, det finns de som läser Bibeln baklänges – javisst. Men de läser FORTFARANDE Bibeln, och inget blir bättre av att försöka läsa en bok upp och ned, eller bakfram..”

satan-partyOrtens punkare dansar och ler – med horn i pannan som ni ser – och de blir bara fler och fler…

 

”Dokument Utifrån” om skumma Exorcister och Katoliker i Polen (inlägg från 2015-09-28)

Om också den hedniska Världen, eller Midgård innehåller mycket gott finns det också mycket som är ont, som man måste kämpa emot här i tillvaron.En av dessa onda saker är Kristendomen liksom Monoteistiska religioner och Totalitära förkunnelser i allmänhet. Gör man inte det, kan det sluta med att vårt eget demokratiska och sekulära samhälle går fullständigt över styr, och att mörka krafter kommer till makten.

Om orätt du ser, kväd då att ont det är och giv ej dina fiender frid” säger Oden själv i Havámál enligt en tolkning. Igår sände ”Dokument Utifrån” på TV 2 inom SVT, den Svenska Statstelevisonen, ett synnerligen intressant program från Polen, ett av våra närmaste grannländer, beläget bara tre timmars resa bort på andra sidan Östersjön. Programmet sändes helt oavkortat, oredigerat och helt utan svenska expertkommentarer eller någon diskussion efteråt i form av en paneldebatt eller liknande, vilket brukar vara vanligt i Sverige när det gäller utländska dokumentärfilmer.

dok-ut-eccorsisten-1280-a-jpg

Bara 20-30 mil från Sveriges kust har Katolikerna utbildat 100-tals präster till att ge sig på barn och ungdomar och indoktrinera dem. Det sker i form av Exorcism eller Djävulsutdrivning, och är en form av övergrepp

Själv tycker jag det ar synd, och att SVT gärna kunnat följa upp det reportage som nu sändes en smula bättre, eftersom det faktiskt rör ett angeläget ämne, fastän ett mycket obehagligt och ovanligt sådant.

Före Johannes Paulus II – den nu avlidne polske påven som dog för 10 år sedan – år 2005 – tog i stort sett alla katoliker avstånd från det här med Exorcism, Demonutdrivning, tron på Djävulsbesatthet och annat i den stilen. Till och med en såpass konservativ organisation som ”Svenska” Kyrkan eller rättare sagt den Evangelisk-Lutheranska Ockupationsmakten i Sverige tar liksom nästan alla Protestantiska kyrkor numera helt avstånd från det här med Exorcism, och liknande sjuka riter. Man anser att det är ett slags religiös tjänst eller en form av religionsutövning som ingen behöver, och eftersom de Protestantiska kyrkorna för sin del konstaterat att Exorcism bara gör mer skada än nytta och det många gånger drar till sig allehanda sinnessjuka individer, charlataner och falska profeter som samvetslöst utnyttjar kristendomens djävuls-tro och helvetes-ångest, så är det lika bra att sluta praktisera alltsammans.

Men så tror man inte i Polen – bara 20-30 mil bort från Sveriges kust. Kanske minns trogna läsare av den här bloggen hur Polska Katoliker för några år sedan plötsligt gav sig på Torshammaren – Mlot Thora på polska – och ville ha den klassad som en rasistisk symbol, vilket man gjorde bland annat via EU och fingerade forskarrapporter från Universitetet i Krakow, som skulle visa att Torshammaren var ett ”demoniskt” tecken. På ett liknande sätt har Polens katoliker fördömt Regnbågen som symbol, Lady Gagas musik, och de har också sagt att leksaker som My Little Pony eller ”Hello Kitty” skulle framkalla Djävulsbesatthet…

Hundratals präster har nu ”snabbutbildats” av katolska kyrkan för att ”upptäcka” onda andar och Djävulsbesatthet hos unga, och de har trängt sig in i skolorna, på sjukhusen, i universitetsvärlden och över allt. De har till och med Psykiatriker och Allmänläkre som arbetar åt sig, och remitterar de stackars ”offren” vidare direkt till katolska Kyrkan och Exorcisterna.. Hur visas i TV-programmet – med stor detaljrikedom.

Snart har vi också dessa Polska Katoliker också i vårt eget land, om vi inte aktar oss.. Svenska familjer har ju redan börjat få besök av polska tavelförsäljare...

http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=347&articleId=3793965&type=embed&contextSectionId=347&position=2

Klicka på länken ovan- det är svårt sjuka människor som blir lurade av kristna (skrämmande, eller hur ?)

exorcist-11

Dokumentärfilmen skildrar tre helt verkliga fall bland polska kvinnor, för det är oftast dem katolikerna ger sig på. De tar svaga och godtrogna människor, ofta handikappade och sjuka, eller de som kommer från samhällets absolut fattigaste lager – och gör dem till viljelösa offer, som de kan domptera hur som helst. Filmen skildrar till exempel hur Agnieska, en blond flicka i de yngre tonåren, blir indragen i Katolikernas smutsiga spel. Det börjar med att hon ”har problem” med att förstå religionsundervisningen i skolan, eftersom hon envisas med att tänka själv. I Polen är det nämligen ofta ärkekonservativa Präster som får lov att uppträda som lärare i skolorna, vilket också visas i flera hotfulla och obehagliga scener i TV:2 dokumentärfilm (jag rekommenderar er verkligen att se denna, eftersom ni måste förstå de kristnas metoder) Länken här gäller endast i 30 dagar, pga SVT:s programpolicy. Precis på samma sätt håller Antje Jackélen nu på att återinföra liknande indoktrinering i den svenska skolan, med att kräva att ”avslutningar” tvångsmässigt ska ske i kyrkan, osv.

Enligt Polsk Lag ska föräldrar som inte vill att deras barn ska bli utsatta för kristen indoktrinering i skolan, kunna sända med ett intyg som befriar från ”undervisningen”. Men i filmen redovisas hur prästerna flagrant bryter emot lagen. De river sönder intyget mitt framför Agnieskas och hela klassens ögon. Och så börjar terrorn. En nunna gör hembesök hos familjen. Hon frågar om Agnieska möjligen är avlad utom äktenskapet, och flera obehagliga frågor. Det är ett förhör av ren STASI-modell. För Polens fattigaste och mest outbildade medborgare som upplevt kommunist-tiden, är det förstås svårt att stå emot. Nu luras lilla Agnieska att tro att hon är sjuk.

Vad som skildras i filmen är ett exempel på sk ”Gaslighting” eller hjärntvätt. Offren luras att tro, att de verkligen är besatta av demoner, och att de behöver ”frälsas”.

I filmen skildras också hur den yngre av två systrar i en fanatiskt religiös familj – Basha  – av sin äldre syster Masha och sin mor ”dompteras” till att tro, att huvudvärk och migrän i själva verket är ett tecken på att hon är besatt. Katolska kyrkan räcker till slut inte till för denna sjuka och förvirrade familj, som till sist extatiskt leende släpar runt med Basha – den yngre dottern på ”Tältmöten” och ”Jesus-Manifestationer” av ett slag, som blivit vanliga också i Sverige. Basha tvingas dricka vigvatten. Hon spyr och talar med demonröst, eftersom hon tror, att detta är vad hennes familj förväntar sig av henne. På filmen visas hur de kristna slår henne, tvingar henne att böja sig ned och hur hon gång på gång förnedras och förödmjukas, allt under förevändning att hon ska ”ta emot Kristus” som det heter.

exorcismOftast är det svaga, svårt sjuka eller handikappade människor med låg intelligens, som faller offer för Katolikerna…

En annan kvinna – ogift, fet och medelålders – får i programmet veta av sin ”själavårdare” – en annan fanatisk nunna – veta att hon haft ”lesbiska fantasier” (hur nunnan nu kan veta det?) om just henne, och hur kvinnan genom exorcism ska ”botas” från sina ”orena tankar”. Problemet är bara, att det hela är fullständigt verkningslöst. Visserligen hjälper vigvatten-skvättandet och bönerabblandet för en tid, men efter två tre dagar brukar ”besvären” alltid komma tillbaka, säger kvinnan. Och så börjar en helvetes-cirkel. Offren blir allt svagare och svagare, medan de tvingas betala mer och mer pengar till kyrkan, för en ”behandling” som inte fungerar.  Hela tiden förbjuder prästerna offren att träffa en riktig psykolog eller terapeut, och överhuvudtaget ha någon kontakt med andra än den närmaste familjen. De sjuka blir allt mer isolerade, och fångas i en helt kristen miljö (inte bara bildligt talat med stor krucifix uppspikade över sängen – sådant ger ytterligare näring åt de osunda fantasierna.)

Det är precis såhär hjärntvätt eller ”gaslighting” fungerar. Förra gången Exorcism var aktuellt inom den katolska krykan – på 1970-talet – fanns ett mycket berömt fall, Anneliese Michel, en ung anorektisk, men annars fult frisk tonårsflica i Tyskland, som stängdes in på ett katolskt sjukhem och svalt till döds – allt under prästernas överinseende. Allt i namn av ”Exorcism”. Hennes föräldrar och två präster dömdes för dråp, men fick bara böter – inte fängelse.

demonicAnnelise Michel – en fullt normal 16-åring – förvandlades till ett 24-årigt lik efter 8 år av oavbruten katolsk misshandel, under ledning av hennes egna föräldrar…

Hur många fall som nu är aktuella i Polen vet man inte riktigt, men det rör sig sannolikt om tusentals människor som får svåra psykiska men, även om de kanske överlever Kristendomen rent fysiskt. Allt på grund av de kristnas fruktansvärda djävulstro, och deras barbariska riter

I dokumentärfilmen uppträder också en liberal polsk teolog, med både prästutbildning och utbildning i modern psykiatri. Han säger, att ingenting av de ”osvikliga tecken” på demonbesättelse, som de katolska prästerna radat upp, i själva verket stämmer. Ofta rör det sig om bagatellartade symptom från början, typ tillfällig depression eller tonårskriser – som de kristna hänsynslöst utnyttjar. I vissa fall beror det på svårare åkommor, som Schizofreni eller verklig mentalsjukdom, men resultaten är desamma. Sjukdomen förvärras genom religionen, den botas inte alls. I programmet får man se symptom liknande de vid Tourettes syndrom – dvs hur de ”besatta” låtsas grymta, eller yla som vargar. Andra sväljer ned spik och skruvar och muttrar, som de sen spyr upp i kyrkan på prästernas kommando. Under medeltiden förekom det faktiskt, att hysteriska personer typ den ”heliga” Katarina av Siena svalde levande ålar i hemlighet, som hon sen spydde upp under högmässa i ortens Katedral till de kristnas jubel… Rena taskspelar-konster och billiga tivoli-trick får alltså fungera som ”bevis” för djävlars och demoners påstådda existens…

w460

Sedan är det förstås klart, att det också inom Hedendomen finns vissa ”blandreligioner” som tagit intryck av kristendomen och börjat lalla om djävlar och demoner. ”Voodoo” på Haiti är t ex en sådan tradition, liksom flera afrikanska religioner. New Age, och ”forn sed” i Sverige, som också stämplar diverse ”fiender” till den egna kulten som ”onda” eller ”sjuka” fungerar på samma sätt. Man utser syndabockar, som ska ”botas”, ”falla till föga” eller lämna gruppen. Nästan alla destruktiva sekter fungerar såhär, och exemplet från religionens värld är inte unikt. Också inom Politikens Värld, och 1970-talets svenska Maoism, fanns till exempel personer som utsedde andra till ”farliga kontra-revolutionärer” som skulle ”botas” via Folk-domstolar och sessioner med ”sjävkritik” i vilket offren tvingades till lydnad genom att erkänna olika inbillade brott.

Också det var ett slags ”Exorcism” men nu i politisk form. Kristendomen står flera Totalitära rörelser, som Fascism och Nazism samt Kommunism, oerhört nära.

Det är just därför den är en så farlig religion, och den kan och måste bekämpas. ”Dokument Utifråns” programserie ska enligt vissa källor fortsätta med flera delar om de kristnas tyranni. Låt oss hoppas, att de också blir sända i Tv riktigt snart nu, så folk kan gå ur svenska kyrkan och inte ha mer med de här orosstiftarna från utlandet att göra..

Låt oss istället tänka på Tor – han som tillåter oss att tänka själv, och som är kvinnor, barn och oskyldigas store försvarare…

Debatten som uteblev.. reaktioner på Exorcist-vansinnet… (inlägg från 2015-10-15)

Det tycks vara en oskriven lag i svensk media att man aldrig får kritisera Kristendomen, eller Monoteistiska religioner. Dessa måste ständigt strykas medhårs, och ständigt framhållas som mycket bättre än alla andra livsfilosofier överhuvudtaget, särskilt då de Humanistiskt präglade.

Efter det att jag tog en kortare paus från den här bloggen i början på denna månad är det inte många debattörer som vågat yttra sig, och reagera över det katolska vansinne och den djävulstro som ”Dokument Utiftån” har skildrat i Polen – ett nära grannland – och som jag kommenterade utförligt i det förra inlägget. En av de som alls vågat kommentera den kristna misshandeln av barn och ungdomar, som försiggår under namn av ”Exorcism” är Irené Nordgren, redaktör för bloggen ”Katolsk Vision”. Hon menar att det här inte alls är hennes religion, utan bara en massa förvriden smörja, och det måste man ju hålla med om. Jag förstår verkligen hennes känslor. jag själv reagerar lika starkt, när några idioter och svinpälsar på Marvel Comics, eller en eller annan liten urspårad sekt i Sverige som kallar sig ”fornsedare” försöker göra om Tor till kvinna, och annars gör bort sig fullständigt…

Men det katolska fallet är vida värre. ”Fornsedarna” i Sverige misshandlar vår historia och vår kultur, det är sant – men katolikerna misshandlar människor och till och med barn; vilket går över den legala gränsen.

article-2199692-14DBB7EE000005DC-422_964x658

Varför slutar de kristna aldrig med sin bisarra demon- och djävulstro ?

I Borås 2012 upptäckte man minst två fall av allvarlig barnmisshandel inom en ökänd frikyrka vid namn ”the river”. En då 12-årig flicka brändes med heta knivar, samtidigt som en 10-åring fick elstötar i munnen och misshandlades ända till hjärnskakning. Som vanligt fanns det massor av välmenande dårar, som uppmanade till ”tolerans” av sådant här, men det höll inte Borås Tingsrätt med om. Skränen på ”tolerans” tystnade tvärt, när 34-åriga Etumba Kassi, 38-årige Mukigi Byankuba, den 40-årige prästen Abiodun-Ola Oluayo och en annan kristen präst vid namn Rita Richmore (samtliga var hemmahörande i Kongo, visade sig – och ingen av dem var svenskar ) ertappades med att ha låtit flera barn dricka rengöringsmedel blandat med barnens eget urin, allt i kristendomens namn. Resultatet av alltsammans blev flera fängelsedomar.

I ”Dokument Utifrån” lanserade en polsk präst teorin, att tron på djävulsutdrivning skulle härstamma från svarta baptister i USA – men några bevis för det lanserades inte i TV-programmet. Självklart har det i Kongo – som i alla primitiva kulturer runt om i Världen – funnits en tro på häxor och svart magi, men där fanns inga häxförföljelser, ingen häxbränning, ingen exorcism och ingen barnmisshandel i religionens namn förrän kristendomen dök upp och så gick det som det gick.. Så har det varit i alla Europeiska länder, där kristendom och speciellt katolicism har tillåtits utbreda sig – och även det protestantiska Sverige hade sin korta period av häxförföljelse på 1600-talet, när minst 300 människor dödades och kanske så många som 2-3000 fick skador och men för livet, men varför skall vi ständigt upprepa dessa kristna dumheter även nu, år 2015 ?

Det är inte afrikaner eller någon form av afrikansk religion som är de skyldiga bakom alltsammans. I Polen finns inget sådant, och inte heller i Storbritannien, där polisen kartlagt minst 60 fall, alla kopplade till kristna sekter. Till och med elbolag i Norrland – som Skellefteå kraft – gör numera reklam för Exorcister, men varför bolaget gör på det viset, vet ingen. Humor ? – Ja, kanske det…

Vi firar snart Allhelgona – en högtid då många barn efter någotslags amerikansk sedvänja skall kläs ut till djävlar, demoner, spöken och häxor. Sedvänjan är knappast så oskyldig som det ser ut, inte så länge barn misshandlas i religionens namn, och utsätts för Exorcism på allvar.

En del frågar sig om också andra religioner än kristendomen, eller politiska rörelser, till exempel skulle kunna få sina egna versioner av exorcism.

Maoisterna i Sverige – under kommunismens stora 1970-tal – försökte på fullt allvar ställa enskilda medlemmar i sin egen rörelse inför rätta – i ”folkdomstolar” för att ha hyst ”kontra-revolutionära åsikter” och sedan utsätta dem för hjärntvätt på ensliga platser – vilket också kan liknas vid en sorts politiskt motiverad ”Exorcism”. Också Robert Aschberg och flera andra kända media-figurer tillhörde på sin tid SKP – Sveriges Kommunistiska Parti – en rörelse som var starkt influerad av de här tankarna, och som också ville ”eliminera oliktänkande” på mångahanda vis. Än idag finns liknande fundamentalistiska, totalitära rörelser kvar i en del orter runt om i vårt land, och ännu sprider de sitt gift…

Till och med Sveriges nuvarande ärkebiskop, Antje Jackélen, uppges på sin twitter-sida ha erkänt att hon på sin tid samarbetade med STASI, den fruktade östtyska säkerhetstjänsten, och kristendomen och kommunismen har väl som alltid mycket gemensamt. Den ena rörelsen tror på en allsmäktig gud – den andra på ett allsmäktigt parti – men i båda fallen är det totalitära rörelser det rör sig om…

 

Häxförföljelserna är inte slut än… (inlägg från 14 april 2014)

Igår var det som bekant Skärtorsdag, en dag som i kristen mytologi brukar förbehållas häxornas traditionella blåkullabesök, samt barns utklädning till ”påskkärringar” och en del annat, som har med svensk folktro att göra. Men vad vi glömmer, är att de kristna häxföföljelserna fortsätter i andra delar av Världen, liksom i Sverige – och det här är sannerligen ingen lek..

Pappersbonad från 1950-talet

2012 upptäckte åklagare i Sverige hur flera fall av tortyr av barn och utpekande av ”barnhäxor” rasade inom den ökända frikyrkan ”The River” i Borås. Minst tre fall upptäcktes, men bara i ett fall blev det åtal och fängelsedom.

En 14-årig flicka utpekad som häxa och allvarligt misshandlad av sina föräldrar och två präster. Flickan brännmärktes med en het kniv på armen. Hon fick elstötar i munnen från en elsladd, och man tvingade henne att dricka en blandning av sin egen urin och rengöringsmedel. Hon blev misshandlad tills hon kräktes och man höll henne vaken om nätterna (sk ”sleep deprivation”, en teknik som användes i Sverige i samband med 1600-talets häxrättegångar) genom att spela kristen musik genom högtalare. I fyra år, utan avbrott, pågick all denna tortyr.

Slutligen dömde man de två vårdnadshavarna – från Kongo- till långa fängelsestraff och placerade flickan i ett fosterhem, men de två prästerna gick fria.

Den första av dem var svensk – Leo Hartikainen – och han var redan tid för att trakassera och plåga till och med anställda av sin egen sekt-kyrka– Borås Tidning har skrivit spaltkilometer om alla dem han plågat och förnedrat. Den andra prästen – en viss Rita Richmore, 49 gammal – som bland annat hoppat upp och ned på flickans mage vid en exorcism i Malmö – blev också frikänd. Allt detta trots att det var prästerna och den kristna religion de spred, som var den pådrivande faktorn i sammanhanget.

Tro på häxor har funnits i alla kulturer, men det är först när kristendomen kommer med i bilden, som förföljelserna börjar

Massor av vittnesbörd finns, från Afrika, Nya Guinea och andra delar av Världen. Kristna häxförföljelser pågår fortfarande. 7 Februari i år avslöljade den Engelska tidningen The Daily Express hur kristna grupper i England – mitt inne i ett civilicerat, ”Europeiskt” samhälle” – torterat barn och andra svaga individer inom sina egna kristna sekter. Enbart i London dokumenterades 37 fall under 2016 – hur många det är i hela Storbritannien eller EU är inte klarlagt..

The 15-year-old boy was tortured over at least four days at a flat in Newham, east London – suffering more than 130 injuries from attacks with knives, sticks, metal bars, ceramic floor tiles, bottles and a hammer and chisel. (The Daily Express 2017-02-07)

Som alltid ger de kristna sig på barnen, och samhällets svagare medlemmar. Förföljelsen har bara ”flyttat utomlands” till tredje världens länder, där folk ännu är analfabeter, och ingen riktig utbildning eller självständiga media finns. I Ghana har de kristna anordnat regelrätta ”koncentrationsläger” för minst 1100 personer, efter vad som bevisades av brittiska diplomater 2016. Människor torteras bland annat med smält plast, brännmärkning eller svälts till döds under omänskliga förhållanden, bara därför att de är ”häxor” eller ”hedningar” – alltsammans i jesu namn – och utfört av de kristna…

Och muslimerna är naturligtvis inte sämre. Redan 2015 fanns rapporter om att IS avrättat 5 kvinnor med halsens avskärande för ”häxeri” och liknande saker sägs pågå också i Jemen och flera islamska länder.

Sådan är Monoteismen. Sådana är de dåd, som de kristna och muslimerna begår emot sina medmänniskor – det här är det verkliga ansiktet hos dessa ”kärlekens religioner”.

Också i Nordisk Hedendom och snart sagt alla kulturer i Världen har det funnits en tro på häxor, eller rättare sagt magiska system för ”svarta” (dvs påstått onda) samt ”vita” (dvs påstått goda) samt åtskilliga ”grå” användningsområden – vilket väl varit det mest brukliga. Kunskap om örter och växter, exempelvis är inte bara av godo eller något som kan användas för botande – den som kan bota, kan också blanda tilll gift, och marginalen mellan ”terapeutisk dos” eller någon verkan, samt ren giftverkan är i många fall ytterst liten – att bota med örtdroger är minst sagt en ”osäker business”.

Men i inget konstaterat fall blev där någon förföljelse av häxor, inga straff, inget brännande på bål eller något sådant – innan kristendomen kom med i bilden. Först med kristendomen kom djävulstron, tron på att häxor skulle vara genomgående onda eller begå ”Maleficium” samt att de med hjälp av ett fysiskt kontrakt verkligen skulle stå i Satans tjänst. Alla forskare är ense om det här sedan länge. Först med kristendomen, kom häxförföljelserna – och de orsakas av samma kristendom – som fortfarande torterar häxor i såväl London som Ghana, ja varhelst de kristna kommer åt…

Det beräknas att minst 374 kvinnor och män – eller över 400 – avrättades av ”Svenska” Kyrkan i Sverige. Detta oräknat alla som fick men för livet av tortyr, fick sin hälsa förstörd under fängelsetiden, avled strax efteråt eller bara fängslades och ställdes inför rätta på totalt felaktig grund. Hur många som drabbats vet man inte, men det rör sig om tiotusentals personer.  De sista (?) häxrättegångarna i vårt land hölls i Mockfjärd så sent som 1858 – för bara fyra generationer sedan..

Räknar vi släktforskningsmässigt, och utgår från att bara två barn överlevde i varje svensk generation mellan ca 1600 och nu (många familjer fick bevisligen många fler efterlevande) har minst 1,9 miljoner svenskar ”häxor” i släkten eller bland sina förfäder. Björn Skifs är helt säkert inte den ende kände svensken, som har sådan härstamning.

Gydja på Badelunda-åsen vid Västerås

I Skottland finns nu en stor databas för släktforskare, där var och en kan konstatera hur de kristna kyrkorna plågade, förföljde eller till och med dödade flera medlemmar av en och samma släkt. Och i Tyskland finns ett sällskap, som heter Anton Praetorius Stiftung, och som sysslar med att dokumentera de kristna kyrkornas illdåd emot befolkningarna i alla Europeiska länder.

År 2017 uppmärksammar man särskilt Martin Luther, som var glödande antisemit och dessutom direkt uppmanade till häxförföljelse.

Praetorius-stiftung har uppmärksammat, att bara ”Svenska” Kyrkan och Norske Kirken vägrar att be sina egna medlemmar om ursäkt för vad som inträffat. Inga andra kyrkor – i hela Världen – vägrar så kategoriskt, att ta avstånd från Häxprocesserna.

Själv undrar jag varför.

Norrlands Allehanda uppmärksammade för några år sedan hur Kyrkan vägrar be om ursäkt för allt vad den utsatt det svenska folket för.

I Sverige var vansinnet som värst under perioden 1668 till 1676.

Här i Ångermanland började det 1674 med domar i Säbrå, Boteå och Sollefteå. Men det var inte förrän 1675 som den stora trolldomsprocessen i församlingarna Torsåker, Dal och Ytterlännäs ägde rum. Därifrån kom 71 av de totalt 150 personer som mördades under hysterin.

Uppskattningsvis dödades nästan varannan kvinna i Dal, var sjätte i Torsåker och var åttonde kvinna i Ytterlännäs. Siffror som är helt ofattbara och som lär ha betytt död och svält för många efterlevande barn.

Det hela kan närmast liknas vid folkmord, det allvarligaste av alla brott.

Och vad är orsaken ?

Orsaken består just i själva kristendomen. Det är där och bara där, som det onda sitter.

Ingemar Hård, en för mig okänd svensk poet, skrev i år följande dikt för några dagar sedan:

Förr
mördade man hedningar
brände kättare å båle
eller
plågade dem till döds i Inkvisitionens djävulusiska maskiner

Nu
kör man över såkallat otrogna med lastbilar

man vänder sig i sin framtida grav
och känner att
åtskilligt behöver bättra sig för människorna

Som sagt – inget har ändrat sig i Monoteisternas inställning emot oliktänkande. Förr eller senare går det alltid såhär, så fort Monoteistiska religioner tillåts etablera sig i ettt samhälle, och det är mycket viktigt att förstå. Samerna ska av den förre Ärkebiskopen – åtskillligt anständigare som person än den nuvarande – ha fått en ursäkt för en mördad nåjd, och tre trolltrummor. Det är allt.

I Bamberg och flera tyska städer fanns på 1600-talet kristna ”tortyrfabriker” där man spärrade in häxor i särskilda celler, bland kristna altaren och under predikan torterade dem i källaren. Liknande saker skedde i Marstrands rådhus och i källaren till rådhuset i Mora och flera andra svenska städer.

Man skulle ju tänka sig att det inte vore ”svårt” för Svenska Kyrkan att be om ursäkt, såhär 300 år i efterhand. Dett hela kostar ju inga pengar, eftersom ingen kan öppna ett försäkringsfall om döda anhöriga, 300 år för sent.. Och att säga ”nej men, vi har ändrat våra metoder nu – nuförtiden kör vi med lite mer sales merchandising, liksom…” är ju ganska lättköpt.

Praetorius Stiftung nere i Tyskland betonar, att kristendomen måte ändras på ett genomgripande sätt, ifall ursäkten skall kunna accepteras eller alls bli giltig. Man måste tillse, att berättelsen om de kristnas illdåd och brott emot mänskligheten hela tiden hålls levande, och alrdig någonsin glöms bort – särskilt inte, eftersom liknande saker fortfarande händer – också i Sverige. (Tänk på Boråsfallen !)

Écrasez l’infâme!” skrev en gång Voltaire, den store filosofen…

De skall aldrig någonsin få komma undan med vad de gjort.

De skall ställas till svars, direkt, och med personligt ansvar.

De ska dömas, och domarna skall verkställas i svensk domstol.

Något annat är helt enkelt inte tänkbart – men Kyrkan stretar emot… ”Införandet av kristendomen på samiskt område var ett gigantiskt misstag” lär den nuvarande Ärkebiskopen, Antje Jackélen, ha sagt.

Vad skall man då säga om införandet av kristendomen i Sverige, rent generellt – var inte också det ett misstag, ett folkmord, och ett kulturmord utan like ?

Är det därför, som ”Svenska” kyrkan hela tiden vägrar att erkänna sina brott emot svenskarna, emot själva landet, emot språket, emot kulturen ? Vet de innerst inne med sig, att de inte har någon legitimitet alls, så länge de inte ber oss alla om ursäkt, och att de trots allt inte hör hemma här och inte ska vara här ??

Annonser

3 tankar om “Häxor, Häxeri och annat Okult

 1. bra att du skriver om detta.
  jag håller på att läsa hela bloggen.
  jag återkommer gärna med mer utförliga komentarer då jag läst allt. om du tycker det är ok.
  Jag ringde idag även upp ordförande för fornsed.

  Ja ha det gott och fortsätt gärna att skriva 🙂

  Gilla

 2. Vill dock säga att jag är övertygad om att kristendom är ett instrument för kontroll som de andra abrahamitiska trosläror.
  Jag är med naturen.folk och familj

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s