”Om att BE OM URSÄKT ifall det behövs – och om att INTE göra det…”

Vissa saker kanske man bör be om ursäkt för, andra inte. Man förhandlar inte med en ockupationsmakt, till exempel. En viss förhandlingsvilja må vara ursäktlig, och till och med lovvärd, men andra saker går helt enkelt inte att förhandla om alls. Om motparten inte ens har några som helst argument för sin sak – eller vägrar att låta dig se de högst eventuella argumenten (vilka de nu än må vara) och helt enkelt förnekar din rätt att existera, finnas till eller ens leva – ja då tjänar det ju inte mycket till att ens försöka resonera med vederbörande.

En man som tydligen insett det här, är skribenten bakom bloggen ”Balansakt” som för en tid sedan debatterade om skillnaden mellan Kristendom och Asatro – och varför han absolut föredrog Asatron. Alla förhandlingar innebär balans – men man kan inte förhandla med en person, som börjar med att välta hela förhandlingsbordet och dessutom förolämpa dig, helt utan att komma med någon förklaring till vad som menas.

Nu gör inte alls författaren bakom ”Balansakt” det, inte på något sätt – och honom kan jag förstå – landsmän som vi är (ja, för mig betyder det ordet något !) eftersom han faktiskt just argumenterar, ganska skickligt dessutom, fast kanhända med lite väl enkla ord, då vi alla är enkla människor.

 

11264622_1673802399500154_838799043_n

Fördömelse, lagar, regler, orättvisor. Många av orättvisorna får man inte ens gräva i efter sanningar. Försvaret blir uteslutande att ”det är guds mening, guds ord och lag”. Med andra ord SKITSNACK. — —

Kristendomen är utformad för att, i bästa fall, göra sina följare till får. De ska böja sig, aldrig ifrågasätta, se prästerskapet som den sanna gudens poliser. Vi har ju sett kristendomen genom historien. Hur många tvingades inte möta sin död pga att prästerskapet dömde ut varje användbar ide’ där de själva var för inkompetenta? Hur många? En vidrigt hög siffra! Asatron? Medmänsklig, och medlar i mänskliga tankar. — —  All text i bibeln motarbetar allting som människan är och någonsin har varit. Alla våra mänskliga behov, vår vilja, våra ambitioner är då till förfall för mänskligheten. Om vi antar att en liten del av bibelns text skulle vara sann, att gud skapade människan till sin egen avbild… Vad skulle då denna kristendomens gud vara för sort? Vore han då just så svagsinnig som människor tvingats bli, eller dög vi inte när vi väl var skapade? Var vi något kul att leka med på lediga stunder? Nej, bibeln är bara ett påhitt av människor som ville uppnå fullständig makt över människor, ingenting annat. Och trots att de inte lyckats lägga alla människor under sig, så är vi påtvingade den religionens lagar och regler. För dessa är starkt implementerade i den mänskliga ordningen, vare sig vi förstår det eller ej.

Micke, okänd utgivare av bloggen ”Balansakt” 2015-07-14

Och från USA, och de Asatroende där – detta:

En fånge i USA, Randy Elliot Jr, 25 år gammal och dömd till fängelse, vill stämma Warden Bruce Kovach, Deputy Warden Jim Smink  Chairman and Commissioner Stephen Bridy; Commissioners Vinny Clausi och Rick Shoch; Sheriff Bob Wolfe, Controller Christopher Grayson och District Attorney Ann Targonski. Orsak: De har tvingat honom att raka av sig sitt skägg, medan han satt i fängelset – men ingenstans i Fängelsets lagar, regler eller instruktioner står, att en fånge inte får ha skägg.

En rimlig begäran, måste det sägas. Det finns fängelser i USA där fångar sysslar med Voodoo, Häxkonst och lite av varje, och Asatron råkar faktiskt vara också en sådan religion, som drar en del fångars och intagnas uppmärksamhet till sig – men varför inte ? Även en dömd människa, som går med på att avtjäna sitt straff, har faktiskt rätt till just rättvisa.

 “Nowhere in Northumberland County Prison policy is there a beard-length requirement,” Elliot wrote in court documents. “There is numerous inmates in prison with longer or as long beards that was never asked or told to shave beard regardless of religious beliefs.”

f8156b6ea654273ac09384ee5aad2966Nej, Asatron är – och var – inte bara till för skäggiga män – men varför försöka förbjuda skäggväxt ?

Domprosten i Stockholm, ni vet – han som påstår att Svenska Kyrkan är så öppen – när den bara och endast bara bjuder in företrädare från andra kristna samfund – och Monoteistiska religioner, under rubriken ”Vägar till Gud” är heller ingen människa, jag alls tänker be om ursäkt inför. Jag menar – hur har karln egentligen tänkt – och här är förresten en annan debattör, som inte insett en enda sak, precis som skribenten i ”Balansakt” konstaterar…

Vi hedningar går vår egen väg. Vi marscherar inte i någon inbillad ”frälsares” eller ”herres” fotspår. Vi är fäder och söner av ett folk – som omfattar mer än bara Sverige – eller Norden – eller ens Europa. För den som verkligen tror, finns alltid en egen väg.

Så enkelt är det. Och ni kristna – försök i alla fall förstå

11850194_915013211920389_271252735_n

En tanke på “”Om att BE OM URSÄKT ifall det behövs – och om att INTE göra det…”

  1. Man tackar ödmjukast för uppmärksamheten. Min blogg har mest fungerat som sandsäck där jag, mer eller mindre frustrerad över olika delar av livet. Dock är det få som läser den. Gissningsvis beror det på att många inte vill engagera sig i tänkandets ädla konst 😉
    Hur det än ligger till med den saken så tackar jag för din kommentar. Roligt att någon orkar förstå något av det jag säger.

    //Micke

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s