Men ”sådant händer icke här”… eller…. ??

”It can’t happen here” eller i svensk översättning – på sin tid – ”sådant händer icke här” är en bok från 1936, som talar om hur det moderna USA gradvis och smygande förvandlas till en fascistisk diktatur. I detta Trumpska tidevarv, har boken fått en viss förnyad aktualitet. Men – glöm det – tänk efter….

I det förra inlägget talade jag bland annat om Protestantismen, kontra den Katolska kyrkans många brott, Världen över. Sexbrotten mot de minderåriga icke att förglömma, men dessa är inte de enda brott, som samma kyrka begått och fortsätter begå, om och om igen. Men – det är ju klart – sådant händer icke här, i Sverige. Den katolska kyrkan i just detta land, för att inte tala om den ”Svenska” Kyrkan – den är ju höjd över all misstanke, oerhört mycket mer moraliskt högstående – och begår därför inga barnsexbrott, eller ?

Fel i sak, säger jag då – för det har redan hänt. Det händer fortfarande, och det händer överallt, där kristendomen visar sitt fula tryne.

I Växjö stift i det högkyrkliga Småland av alla platser, hände det sig att en ”Kyrkochef” med exakt samma befattning som Kardinal Pell inom den katolska kyrkan blev dömd för barnpornografibrott, men inte bara det. Det rörde sig långifrån om någon enstaka bild. Han förgrep sig också på barn, flera gånger.

Inte heller var det fråga om någon enstaka anklagelse, obefogad eller ej. Det berodde inte på rykten, eller fientliga utsagor, exempelvis i sociala eller rättare sagt asociala media. Kom ihåg att man i det Australiska fallet tillsatte en statlig undersökningskommission, just därför att man misstänkte, att en del av anklagelserna emot de katolska prästerna var påhittade, och alltså osanna intyganden. Men, de statliga domstolarna – och inga kristna ”Domkapitel” – kom fram till, att så inte var fallet. Kardinal Pell var faktiskt skyldig, trots allt – enligt vad som påstås vara en av de längsta rättsprocesserna i det moderna Australiens historia.

Den såkallade ”Kyrkochefen” i Växjö dömdes till 18 månaders fängelse för grova brott, inklusive sexuellt utnyttjande av barn. Det behövs en ganska hög grad av bevisning för att döma någon för liknande saker i Svensk domstol, det måste man nog säga. Man kan heller inte påstå, att fängelse som påföljd utdöms särskilt ofta för mindre förseelser nuförtiden – blir någon inlåst, sker det vanligen därför att den personen bedöms vara farlig, kan upprepa sina brott eller på något sätt utgör en fara för allmänheten, eller vanligt folk.

Det visade sig också, att ”Kyrkochefen” hade sina bilder i ett särskilt etui, med den ”söte lille jesus” på. Detta ger os en viktig ledtråd till hur kristendomen faktiskt fungerar, och varför så många pedofiler och andra dras till den. Nu kan det i och för sig hävds, att denna besvärliga företeelse ibland kristna Världen över – kom ihåg Påvens uttalanden ! – bara är en ”sjukdom” som några påstår, eller rent av en ”läggning” som en del moderna psykiatriker tydligen påstår, men så anser inte domstolarna och rättsvårdande myndigheter i de flesta civiliserade länder.

Den här franske författaren, en viss Monsieur Frederic Martell, utgav en viktig bok i dagarna, berättar vår kära Statstelevision SVT som alltid, alltid är absolut objektiv som alla vet, och som aldrig någonsin kan ha fel. Enligt vår Regering är den ju lika ofelbar som någonsin Hans Helighet Påven, men alltnog – Frederic Martell utgav i dagarna en bok som i original heter ”Sodoma” eller Sodomi, men som i Engelskan har fått den avsevärt mildare titeln ”In the Closet of the Vatican” vilket inte betyder ”På Vatikanens Klosett” om nu någon trodde det…

Hans bok bygger på över 1500 intervjuer med katolska präster från 30 länder, rapporter från et research-team om 80 personer och kontakt med över 15 advokater, som företrätt kyrkan i barnsexmål. Vatikanen och katolikerna däremot, påstår att boken bara skulle vara baserad på rykten, säger att den är ”insinuant” och så vidare.  Det baserar de på att boken släpptes ut i bokhandeln samma dag som Påven lanserade sin nu berömda ”kongress” kring den katolska kyrkans mest aktuella problem – nämligen de många sexualförbrytelserna, som katolska präster begår emot sina egna församlingsmedlemmar, särskilt då barn och ungdomar. Kritikerna till boken påstår också, att den skulle påvisa att det finns ett samband mellan den manliga homosexualitet som florerar i katolska kyrkan, och pedofilin, men att det på något sätt skulle vara falskt. Men att det sambandet verkligen finns, har konstaterats av poliser och rättsläkare världen över.

Man har också påstått, att Påven själv skulle ha betalt Monsieur Martell för att misskreditera kyrkan inifrån, och att hans bok därför skulle vara resultatet av ”en komplott”  eller med andra ord en hemlig sammansvärjning som en del katoliker säger. Verkar det särskilt vettigt eller troligt, tror ni ? Om det vore så, kan man då inte märka någon utbetalning på Monsieur Martells bankkonto från Monte de Pasci, Påvens egen bank ? Det vore ju ganska enkelt att konstatera, om så vore fallet…

Nej – vi måste få ett slut med det eviga daltandet med dessa kristna, och undanflykter av typen ”sådant händer inte här” – för det har redan hänt. För några dagar sedan blev det känt, att Stockholms Stad skulle ”Ringa och skriva brev” för att omvända de sk IS-återvändarna, som efter det Islamska kalifatets nederlag kommit tillbaka från Syriens öknar. Man har nämligen inte reda på hur många de är – och det har man knappast om de katolska brotten i Sverige heller..

11 tankar om “Men ”sådant händer icke här”… eller…. ??

 1. Religioner och ideologier som har ett universellt budskap anses alltid vara goda. ni vet det där tjafset att kommunisterna ville väl men det sket sig…
  Likadant är det med kristendomen och islam. Allt fler tror allt mindre och mindre på dessa religioner men man har lite överseende med dem. De sysslar med välgörenhet och de tröstar döende och sjuka. Får ofta sura kommentarer från folk som inte är troende för att jag angriper religioner som just anses vara ”snälla”.

  Gilla

 2. Samtidigt som en del anser att religioner är goda (vissa religioner åtminstone) anser vissa att religion är roten till allt ont och att inget har dödat så många som religion. Jag tycker man viftar bort kommunismens (där religion är ett opium för folket) brott lite väl lätt med detta. Dessutom har jag kommit att fundera över om det finns någon annan religion utöver de abrahamitiska som kommer i närheten av deras antal?

  Jag har läst en hel del av dina texter det senaste året och haft stor behållning av dom, och vill tacka för din insats. De har bidragit till att jag nu bestämt mig för att försöka ta dessa saker lite mer på allvar, och jag skulle vilja få kontakt med andra. Jag är dock osäker på hur jag ska gå tillväga, men jag tror det löser sig. Har du lust, vilja och energi så får du gärna skicka mig ett mail.

  Återigen, tack.

  Gilla

  • Tackar för detta tackbrev – att få höra från läsare som fått något ut av den här bloggen muntrar alltid upp. När det gäller de Abrahamitiska religionerna och religionskrigen måste jag nog ge dig rätt. Polyteistiska religioner kan visserligen också föra krig, men nästan inga andra mer än Monoteisterna verkar ha gjort det i namn av sin religion eller sin Gud, och just däri kan man väl se en fara – har någon bara en enda gud, så blir alla som inte tror på denna enda gud eller inte tror likadant genast trosfiender…

   Vad gäller Hedniska samfund finns det en smula mer att välja på i Sverige nu än tidigare. Själv har jag dock dåliga erfarenheter av de som är satta att sköta dessa föreningar. Det finns gånger jag har gett människor förtroenden, exempelvis vad gäller mitt testamente. Skriver jag ett sådant, och säger vissa personer att de ställer upp i förtorende, vill jag självklart inte ha testamentets innehåll fört vidare till personer som inte har med det att göra. Lägg därtill personer som sprider ut rena lögner, skvaller och förtal, plus en fs ordförande i ett visst samfund som tror att han ska utmana mig på tvekamp eller duell, samt andra olagliga stolligheter… Kanske är det bäst att du botaniserar lite på nätet och provar dig fram själv, men för egen del är jag ganska så djupt besviken…

   Gilla

 3. När jag studerade historia i Uppsala en gång och det diskuterades så sas det rent ut att de som hade universella budskap kommer lättare undan. Vi lever ju i en värld där universella ideal är norm.
  Gregorius sa väl något om att de flesta asatroende inte var rasister men asatron hade ingen budskap om en global värld. Ska försöka hitta citatet.

  Demokrater, kristna, marxister och muslimer kommer lättare undan än exempelvis fascister, satanister, hinduer och asatroende.

  Gilla

  • Detta var också en punkt att komma ihåg. Asatron är ingen frälsningslära, och har därmed inget bruk för någon universalism – de som utlovar paradiset för alla har kanske större framgång – i förståne – men sen är det förstås frågan vem eller vilka man vill attrahera. Kanske är Asatron en Tribalistisk religion ändå – och några guld och gröna skogar utlovar den som sagt inte – för vad är Valhall ? En tid i ständig träning och gemenskap inför den slutgiltiga kamp som komma skall, då människosläktets bästa medlemmar får kämpa tillsammans med ordningens makter emot kaos nedbrytande krafter. Så kan man i alla fall se det.

   Gilla

 4. Frälsning i hedniska religioner är den egna personliga frälsningen. I monoteistiska religioner är frälsning kollektiv. Exempelvis den bramin som sitter vid Ganges strand om mediterar gör det för att kan ska frälsa det vill säga befrias från återfödelse eller i alla fall komma en steg närmare brahma. Han gör det inte för att grannen eller folk på andra sidan jordklotet ska dit.

  Kristna och muslimer tvingar folk att tro på gud. De måste frälsas. I värsta fall så måste man använda våld. Kommunismen är inne på samma spår- Du måste tycka deras ideal är bra. Proletariatets diktatur heter det och säger vad det handlar om.

  Frälsning ska väl tydas som befrielse inte evigt liv. Krigarna som far till Valhall frälser sig själva inte andra. Oden har ju inte heller behov av allt möjligt folk i sin hird.

  I Romarriket fanns det en uppsjö av mysterierreligioner. Backus, Attis, Isis, Mithra, alla hade de ordensliknade sällskap som ägnade sig åt en form av frälsning. De var heliga sällskap för de förstod att frälsning är ingenting du kan påtvinga folk. Jämför med dagens frimureri.

  Det finns inslag av frälsning i hedniska religioner men det är individuellt och frivilligt.
  Hades och Hel är ju inte några straffande helveten, även om några få personer syns lida där. Typ gudarnas fiender titanerna i Hades och menedare får vada i gift hos Hel.

  Gilla

  • Ja, vad är frälsning egentligen ? Tackar för ett långt och insiktsfullt inlägg av dig Henrik, men jag skulle snarare säga att den hedniska frälsningen består av Gnosis, eller hemlig kunskap, snarare än befrielse. Det enda undantaget är väl i så fall Buddhismen, som i direkt motsats till kristendomens saluförande av det eviga livet just tror på utslocknandet, befrielsen från existensens lidande i Nirvana.

   Själv har jag alltid funnit kristendomens tal om evigt liv gravt suspekt. Evigt liv utesluter inte åldrande, eller tilltagande sjuklighet och skröplighet, vilket ju följer med åldern, men allt detta säger de intet om, och följaktligen kan evigt liv mycket väl vara det värsta man alls kan önska en människa…

   Men – i gnosis – som Frimurarna onekligen strävar efter, i en högre varaförståelse genom kunskap, där sitter alltså hedendomen…

   Angående mened, eller edssvek inspirerar du mig en smula, även om det är ett helt annat ämne. Har en del erfarenheter rörande att råka ut för detta, som jag kanske vill delge Världen när jag hinner..

   Gilla

 5. Finns en känd målning där W A Mozart är med vid en frimurarsammankomst.. Han sitter och tittar på en staty som föreställer Hermes. Samma gud som romarna förknippade med Oden.
  Man kan säga mycket om frimurare och andra hemliga föreningar men en av anledningarna till att dessa dök upp var ju att de helt enkelt ansåg att kristendomen inte var tillräckligt andlig. Frukta gud eller brinn i den eviga elden.
  Mozarts Trollflöjten” har ju setts som en enda lång hyllning av frimureriet och deras kamp mot Nattens drottning, den katolska kyrkan.

  Gilla

  • Sant – tavlan med Mozart kände jag dock inte till… Har till och med fått erbjudande om att gå med i Frimurarna, men som Groucho Marx sa – ”Jag är alltid skeptiskt inställd till en klubb som vill ha mig till medlem – då släpper de ju in nästan vem som helst…” fast – skämt åsido – som Frimurare i Sverige måste du tro på ett högsta väsen, inte flera. Polyteism är med andra ord uteslutet, om man skall vara sanningsenlig vid inträdet, och det tyckeer jag nog att man ska… I Amerika, däremot, lär finnas frimurar samfund som accepterar Polyteister som medlemmar – det beror väl på om man tolkar teologin liberalt eller inte..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s