I vilket Bianca Muratagic klär ut sig till SKÖLDMÖ…

Vad man blir kränkt av här i Världen – ifall man nu alls blir det – kan väl skilja sig rätt mycket från person till person.

Skulle ”Hild” vara krigarnas Helerska ? Wikipedia-kunskap och medeltida en-och-en-halv-hands-svärd har inte så mycket med Asatro att göra – och varför en Rävsvans ? Hild omnämns inte som någon helerska alls, annat än på svenska Wikipedia… (Bild: Katarina Tallroth & Bianca Muratagic)

Vissa svenskar känner sig kränkta av en religion som anser den kvinnliga hälften av mänskligheten som medfödd underlägsen och bristfällig, och de känner sig kränkta av att vi alla låtsas som om så inte är fallet när vi alla banne mig vet att det är så och kommer förblir så tills vi göra något åt det, eftersom ingen annan kommer att göra nåt åt det.

Vissa svenskar känner sig kränkta av att de tvingas leva i ett samhälle där småflickor tvingas gå runt klädda i svarta sopsäckar av tyg. Är det religionsfrihet eller är det barnmisshandel? Och exakt, vid vilken punkt övergår det från religionsfrihet till barnmisshandel? Utan att den katolska kyrkan ens är inblandad – för en gångs skull…

Vissa svenskar känner sig kränkta av att de tvingas leva i ett land där Sharia-lagar om Koraners okränkbarhet nu har förstört yttrandefriheten, och Polis och svenska myndigheter har börjat dansa eftr Islamiternas pipa.

Vissa svenskar känner sig kränkta av att Sharia-domstolar i Europa tillåts behandla kvinnor som mindre än fullt mänskliga och de blir också kränkta av de tusentals könsstympningar, som verkställts i vissa religioners namn.

Vissa svenskar känner sig kränkta av att vi har mer än 50 kriminella klaner med en viss religion här i landet, som rutinmässigt ägnar sig åt lagöverträdelser, mord, dråp, misshandel, rån och våld.

Vissa svenskar känner sig kränkta av hela grupper av individer, i Malmö såväl som i Ronneby ägnar sig åt att sätta igång barbariska upplopp, organiserad förstörelse av hela samhällen och bränner bildäck, bara för en skadlig och föråldrad boks skull..

Jord skall vara ”åskans moder” påstår Muratagic och Tallroth. De vet inte vad de talar om. Jord är mor till Tor, och har aldrig avbildats med sköld eller kniv i handen.

Nu när jag ser hur Bianca Muratagic och en viss Katarina Tallroth försöker stjäla ett av mina koncept för en hednisk kalender, rakt av och utan skam i kroppen, blir jag dock inte alls kränkt av det, tvärtom. ”Plagiat är den ärligaste formen av beundran” påstås Samuel Langhorne Clemens, alias Mark Twain ha sagt en gång, ifall det nu var han som sa det först. Huvudsaken är i alla fall att det stämmer, och det gör det faktiskt.

Sorgligt nog vet de inte vad de talar om, och har ingen erfarenhet eller kunskap om ämnet alls, vilket syns när de gjort sina bilder. De hade vunnit mycket mer på att verkligen försöka tränga in i det stoff de försöker avbilda, även om jag visst inte är kränkt utan ställer mig sympatisk till själva idén i sig, eftersom redan detta att avbilda sig själv halvnaken och utan slöja på sätt och vis är en protesthandling, som man väl inte utför utan risk i ett alltmer fundamentalistiskt och Sharia-dominerat svenskt samhälle.

Muratagic och Dängroth (nej förlåt Tallefjant var det !) påstår att Nanna skulle vara ”Sorgens gudinna” när hon är Balders Hustru, samt Nymånens skära. Och varför avbilda henne enhänt (ett av Tyrs attribut) samt med ett kristet kors i bakgrunden…? Här vet de visst inte vad de gör överhuvudtaget…

Det är modigt, fartfyllt och friskt att trotsa islam, och den likaså även alltmer tilltagande kristna fundamentalismen, och det stöder jag helhjärtat.

Nordiska kvinnor har i alla tider vägrat att låta sig beslöjas, övertäckas med påsar över huvudet, och förblir än idag fria – varför de också borde tillåtas att avbilda sig själva hur de vill, och när de vill, under de villkor som de själva dikterar. Problemet är bara att vi lever i en tid som flödar över av bilder, och vill man synas eller bli ihågkommen då, är det kanske lite bättre att satsa på vad som är verklig ”verkshöjd” eller en smula kvalitet i sitt konstnärliga arbete, istället för lättköpta, hastigt påkomna ”attributioner” eller tillskrivande av än den ena och än den andra kvinnliga gudamakten i ett enda mischmasch eller samelsurium, lika oredigt som ”fornsederiets” tomma ramsor..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s