Gräsmånaden börjar med Storm och Målnedan efter Segerfull…. Men HEDNINGARNA är inte så GRÄSLIGA som de verkar…

Vårblot skall hållas på Vårdagjämningen, och den sideriskt bestämda timme och minut den inträffar på våra breddgrader.

Påskblot” eller andra meningslösa new age-mässiga, lögnaktiga tillställningar med lallande Galna Gretor, som skriker sig hesa om ”kärleksfull respekt” men som bär sig åt som kriminella svin existerar inte alls för någon Humanist eller Hedning, särskilt inte av den Asatroende sorten. Vi anser det inte ”kärleksfullt” att tvinga oss delta i diverse ADHD-HBTQB(kpmlr) manifestationer, eller påstå att vi ska ”hylla jesus-kraften” och stå där som fån i en cirkel, där få eller inga deltagare alls ser vad som försiggår eller hur vi beordras smycka kristna altaren med rosa hjärtan eller söta bakverk när det ska vara långfredag, eller hur dessa halvkristna, halvdebila vrak nu tänkt sig saken.

Öppen fyrkant rymmer mycket mer av realism och konsekvens, som alla någotsånär förnuftiga varelser redan vet.

I år är allt firande på dessa premisser dessutom mer nedtonat än vanligt, och så småningom dör kanske ”fornseden” helt ut, till förmån för verklig Hedendom. Man kan ju alltid hoppas. Någon ”jesus-kraft” hyllar denna bloggs författare inte alls, gjorde vi det kunde vi fortfarande vara med i den Svenska Statskyrka, som på falska grunder påtvingats oss, och som vi tog avstånd ifrån redan då våra första bevarade minnen tog form, vid ungefär tre månaders ålder

Vi är födda till hedningar, och så är varje fri människa; eftersom ingen föds döpt. Vi tar helt avstånd från de kristnas medeltida pajas-konster.

Vi är inte Monoteister, vi kommer heller aldrig någonsin att bli det.

 

”Påvestenar”, kristna altaren, stora svarta kors eller moderna församlingshus etc hör INTE hemma på denna plats, som borde ha UNESCO-skydd.

Varför följer Länsstyrelsen i Uppsala Län inte sina egna ”vårdprogram” ?

Vidare är Segerblot och Segerfull två olika saker, och inte alls samma sak enligt den gamla svenska lunisolära kalendern. Segerfullet inträffade just detta år på den kristna bebådelsedagen, då vi förutsätts fira att en såkallad ”jungfru” blev påsatt av en ”ängel” – vilket är så löjligt att ingen kan tro på det, lika lite som på en påstådd frälsare, vars dödsdag skall variera år från år – sanningen är att de kristna ingenting kan och ingenting vet om saken, därför att deras frälsare aldrig existerat och är en fantasi-figur.

Däremot existerar rättvisans princip, gestaltad av Tyr – vars dag det är idag.

Våren existerar, liksom Gräsmånden – trots stark storm över hela Syd- och Mellansverige just denna 2 april 2024.

Det man kallar Måltungel eller tiden för vårsådd, då månen befinner sig i sitt absoluta nedan existerar också, enligt den västnordiska kalender, baserad på mer än 3000-årig tradition som vi följer – tramset om klimatförändringar omfattar varken bronsålder eller järnets era fram till 1800-talet – klimatet har alltid förändrat sig, i naturen såväl som i samhället – och som vi vet befinner sig vår Värld i en orolig tidsepok. Oförnuftet finns överallt, men en gammal bekant, som tidigare befunnit sig i motståndarlägret, tycks för dagen nästan ha insett vad ”Hedniska Tankar” alltid sagt, ända sedan denna bloggs tillblivelse.

Slutligen hjälper det inte alls vår Värld vidare framåt att likt åderförkalkade kronvrak, hängbröstvänster, lipsillar och sillmjölkar stå och vråla om ”NATO:s ondska”, ”militarism” eller ”nationalism när alla för länge sedan borde ha insett, att nationalstater och imperier är en bestående företeelse i historien, som aldrig någonsin kommer upphöra, lika lite som fenomenet krig – tyvärr. 

Även om krig ofta är mycket destruktiva, och bör undvikas till varje så är det alltid nödvändigt att bruka vapen emot själva dumskan, eller bristen på visdom.

Ondska är ett kristet begrepp, som inte finns enligt Asatron. Däremot finns Dumska. Troll, Jotnar och därmed likställda är klumpiga varelser.

Tyr är en krigsgud mer än andra, och så är till och med Freja. Oden är vis, men en gud som bejakar kriget, och så är även Tor.

Asatron baseras på realism. Inte på något påstått, forntida utopia – men Humanismen och de kloka människornas strävan är evig.

Varje härförare måste ha insikt – och Frejas mildhet -förstår du skoj  när den behövs…

 

Den första april har passerats – en osed, som baseras på det allmänmänskliga behovet att skämta om våren, då gräs och gröda gror – även om man bör ta detta med rena fakta högst allvarligt – våra större media och vetenskapen skämtar sällan eller aldrig – och så gör inte heller våra Hedniska Tankar, för bakom all ironi och allt annat, är vi högst allvarliga – som var och en borde förstå. Skämt har sin tid, allvar har sin – och ordet ”skaemtun” kommer av något som är nära nog skamligt, alltså snuskigt och åt avelsen väntMaria var inte obefläckad, utan fylld med ”mannasäd” eller diverse karlars sperma. Hon var en romersk fältmadrass, varken mer eller mindre.

 

 

Och apropå sillmjölkeriet, som fört vårt svenska samhälle till avgrundens rand i all mesig underlåtenhet att handla – visste ni att redan fransmännen talade om ”dum sill” redan på medeltiden – uttrycket kommer förmodligen från Nordmännens Normandie…eller det gamla Danelagen i England, där Daners och Nordmäns lag – icke de kristnas – en gång rådde. Dessutom – redan i Zoroasterna och de gamla Persernas Iran – 3000 år av obruten tradition och mer – var det vanligt att skämta vid Newroz eller det nya året, då ”förår” inträffade, liksom i Danmark och Skåne.

Moderna Muséet firar just denna påsk med REN HÄDELSE vilket många tunnelbaneresenärer och storstadsbesökare säkert noterat. Upsala Nya Tidning är för yttrandefrihet och religionskritisk konst, enligt Sakine Madon – en kvinna som alltid varit något av en fritänkerska – och just därför är hon mycket hednisk av sig…

Detta är konstverket ”La Nona Ora” eller ”Den nionde timmen” av konstnären Maurizio Cattelan från 1999

En Bajsbrun meteorit – eller en enorm skit – har träffat den dåvarande påven, här gestaltad i vax – som alla kan se. Detta är HÄDELSE, ja BLASFEMI emot ”gud”, ”allah” eller ”JHVH-1” – varken mer eller mindre. Påven har slagits till makten, kanske av någon Hednisk guds allmakt, eller så av fysikens egna krafter, tack vare en katastrof i form av ett stenregn från yttre rymden. – Tja, vem vet ?

Hedniska Tankar har gång på gång uttryckt sina sympatier för den nuvarande Påven, den boxande fattigprästen från Rio de Janeiros hårdaste kvarter, Franciscus I – vem som helst kan teoretiskt få audiens hos honom, sägs det – och vi vill med kraft betona, att vi alltid vänt oss emot IDEOLOGIER i första hand – inte emot MÄNNISKOR – med mindre än att dessa människor de fact0 fört krig emot oss, och därför uppfört sig mycket, mycket illa.

Den nuvarande påven lär på sitt längesen avslutade twitter-konto ha sagt, att man har rätt att slå någon på käften, ifall denna någon förolämpar ens morsa.

Uttalandet får stå för Hans Helighet själv – för vi hedningar tror inte riktigt på det...

Och vi är varken för ”småpåvar” eller ”storpåvar” – vi är varken för Medpåve eller Motpåve. Visste ni att det fanns TRE Påvar samtidigt, en kort period på trettonhundratalet ? – Jo, det är faktiskt sant. Den sk ”Svarte Påven” har däremot aldrig funnits, lika lite som Påvinnan Johanna – och tre Påvar samtidigt – nej det går bara intedär bryter själva Påvebegreppet och all logik samman…

Is this a Zyn ? Is this a SIN ?? Is this product made by PAGANS in Sweden….???

The answer is ”Yes”  – BUT ALL ISN’T WHAT IT SEEMS TO BE, Folks !

Själv upplevde jag under gårdagen ett litet vardagsäventyr återigen, vid en tobakskiosk någonstans i Sverige. Nyss befann jag ju mig på ett centralsjukhus, där människor föddes och dog (se föregående inlägg).

En kvinna i svart Burka – ty hon bär icke allenast Shador – det är ju faktiskt skillnad ! – tränger sig före mig i tobakskön. Det är något hon bara måste ha för dagen, och hon är mycket enträgen. Hon bara MÅSTE ha tre dosor av den Swedish Match-produkt, utvecklad i samarbete med Philip Morris, som vi ser här ovan. Hon gråter nästan, och är mycket ödmjuk. Kvinnan sträcker fram sina pengar i en stum gest – och si – den lilla, lilla summa kontanter – och inte kort – hon har räcker faktiskt.

Detta är SÄRIMNERS och HEDENDOMENS diskreta charm….

Kanske vill hon köpa dem till en älskad son, en saknad make eller far -någon som mår mycket dåligt. Hon ber bara om ett enda ögonblick av klarhet, något som hjälper henne genom dagen – och så är livet för oss alla. Självklart får hon gå före Hedniska Tankars redaktör i kiosk-kön – han köper för sin del bara en smörgås med knäckebröd, ty bröd måste alla förvisso ha – liksom fläsk och kött.

Vi Hedningar tror INTE på ”Islamic Relief” och andra lättköpta reklambudskap som får sitta uppe i den  svenska Lokaltrafiken, men vi kan förstå de enskilda individerna.

Vilka pengar går förresten till välgörande ändamål ? Är det rätt av svenska politiker att ta ”biståndsmedel” som KUNDE användas för Gaza, och använda dem för att Islamisera Sverige, och driva reklamkampanjer för allt mer och mer religiöst motiverad Islamism ??

Vem som helst kan ändå inse, att Gazas faktiska intressen går före.

Vi  Hedningar värderar människor före ideologier, och vi fungerar faktiskt som ordinära björnar eller älgar. Slår man oss i huvudet, eller behandlar man oss som Ryssar för det mesta behandlar Ukrainare, så ger vi tillbaka – hypotetiskt sett, och med sinne för proportioner – liksom Hans Nuvarande Höghelighet, Påve Franciscus I.

Det är skillnad på Björn och Varg. Vargen är bara en hundracka, och ett flockdjur, medan björnar är individer…

Lämna en kommentar